icon

Problém so susedmi

domenico34
6. nov 2022

Zdravim

Bývame s priateľkou v novostavbe a nad nami bývajú susedia s malým chlapcom. Keďže pracujeme obaja aj doma dosť nás rusi dupot a vyskanie nie len dieťaťa ale aj matky. Je mi blbé chodiť klopať a povedať nech sa hrajú tichšie, preto neviem ako túto situáciu riešiť. Človek si chce po práci aj oddýchnuť ale zrejme nevedia že pod nimi bývajú ľudia. Ako by ste to riešili? Vďaka

D.

Strana
z4
domenico34
autor
27. jan 2023

@den123 presne tak pri nasťahovaní nikto nad nami nebýval a dieťa sa im narodilo až tu.

zuzuliennka1
27. jan 2023

@sowka len by ma zaujimalo, ci si uz teda porodila a ako sa vam dari mat doma s malym dietatom to ticho, o ktorom si tu tolko vypisovala 😅

zuzuliennka1
27. jan 2023

@domenico34 😅 a co, ze sa dieta narodilo az tu? nechapem.

iwuanka
27. jan 2023

Ja som byvala v dome do svojich 24 rokov. Uz 7 rokov som v bytovke. Prvy rok v byte som myslela ze zosalejem. Horny susedia krik, dupot, hadky, deti vystrajaju. Potom som to zacala ignorovat. Teraz mam 2 deti. Co ti poviem. Jednoducho toto je zivot v bytovke. Stale niekto niekoho vyrusuje.

sowka
27. jan 2023

@zuzuliennka1 ďakujem za záujem, som dva týždne pred termínom 😉 a veru, akurát tu počúvam ako sa u susedov 9 ročné dieťa ešte naháňa po byte. Predpokladám, že toto asi nebudeme porovnávať s novorodencom 🙂 na toho by ma nenapadlo ani sťažovať, tých tu majú z každej strany susedia, ani o nich neviem. Ale ukľudniť si dieťa, ktoré už rozumie, a môže sa hrať aj ako človek, a brať ohľad, to asi nedokáže každý.

zuzuliennka1
28. jan 2023

@sowka jooj moja 😁😁 ved, sama uvidis
hlavne porod nech dobre dopadne

petulda333
28. jan 2023

@zuzuliennka1 mam 2 deti. Rok a pol zijeme v dome,predtym v byte. Odchadzali sme z bytu august 2021, v tom case deti mali 2 a 5,5r. Predstav si nikdy nekricali,nehadzali schvalne veci,nekopali s loptou atd. Ano,sem tam bol plac ci dupot,to vtedy ked sa ucili chodit. Inak nidky nebol problem,nedovolila som im robit to,co mne samej vadilo. Nad nami predtym zila rodina a bolo to otrasne,co deti dokazali

lili929
28. jan 2023

@petulda333
@zuzuliennka1
Zeny podla mna to strasne zavisi na povahe dietata, ze ako sa hra doma. Moja kamoska ma dvoch chlapcov, 6 a 4 rokov. Vychovava ich obidvoch rovnako a jeden je kludny tichy chlapcek, ktoreho kde posadis, tam sedi a hra sa a cuska. Druhy ide ako pila od rana do vecera sa nezastavi, neobsedi, nic ho dlho nebavi. A pri jej detoch som to pochopila, skratka kazde dieta je ine a vychovou sa da straaasne vela ovplyvnit, ale ak raz ma taku povahu, tak je to tak skratka.
A odvtedy ked pocujem nejaku mamicku, ktorej geny dietatka sa namiesali tak, ze je kludne a ona si mysli, ze ma patent, ako vychovavat tichucke a dobrucke dieta, a posudzuje druhe deti slovami "aky je nevychovany a besny, ako z divych vajec, to co ta mater ho nevie upozornit" atd atd, tak si len tak v duchu prevratim oci a vravim si, no tebe ak bude dopriate druhe dietatko s divokou povahou, tak uvidis....
Ale samozrejme ze je vela pripadov, kedy rodicia nevychovavaju a nenastavuju hranice a potom sa dieta nevie vpratat do koze.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
domenico34
autor
28. jan 2023

@zuzanockamt Pani zlatá milá ... Ja nehovorím nič o dieťati ... Ale o tej pani susede ktorá je horšia ako to dieťa... Mne deti nevadia ... Mne vadí chovanie tých rodičov .. to je všetko ... Pochopila?

domenico34
autor
28. jan 2023

@zuzuliennka1 tak vysvetlím ... Keď sme sa tu nasťahovali boli sme prvý ktorí mali byt...keď sa nasťahovali oni bolo všetko v poriadku ... Až keď sa im narodilo dieťa tak tá zmena tej pani susedy je hrôzostrašná ... Pochopila ?

petulda333
28. jan 2023

@lili929 ale ano,mas pravdu. Lenze su aj rodicia kt dietatu dovolia vsetko,len nech maju pokoj. Nad nami sa vozili v byte na odrazadle,hadzali loptou o stenu,skakali,kazdy vecer buchot akoby prevracali nabytok. Tk podla mna v poriadku nie je

sowka
28. jan 2023

@zuzuliennka1 ďakujem 😉 uvidím, možno budem tiež taká mama, ktorá nechá deťom voľnosť a slobodu nech sa deje čokoľvek a bez ohľadu na kohokoľvek a ešte sa susedom zasmejem do tváre, že veď ja viem že nás je počuť haha 😀 no keby toto nastane, asi sama sebe dám facku 🤣

zuzuliennka1
28. jan 2023

@lili929 ano, presne tak to je. Tiez mam kamosku, ma dvoch chlapcov, je medzi nimi myslim 3r rozdiel. Uplne, ale uplne odlisne povahy. Jeden uplne kludne tiche pokojne dieta, doslova kam ho usadis, tam je.
Druhy syn uplny opak. Jak neriadena raketa 🙂
Ja sama mam zas syna s DA. A vela veci v jeho spravani nie vzdy ovplyvnim. Tiez by mi nikdy v zivote nenapadlo, ze budem vychovavat take dieta.
Ale naucilo ma to divat sa na deti inak, vseobecne, a uz vonkoncom nevynasat nejake zarucene sudy a vyhlasenia, ze moje dieta nikdy nebude robit to a ono a podobne. Jedna vec je, co si mama mysli, ze bude a nebude robit, druha vec je realita, ktora preplieska KAZDU matku 🙂

zuzuliennka1
28. jan 2023

@domenico34 tak sa slusne skus postazovat, opytat sa.
Mozno maju dieta s nejakym zdravot. problemom a matka je na pokraji so silami a nervami.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
zowie
28. jan 2023

@domenico34 🙊😂😂😂 hraju sa s detmi, ci kricia po detoch? Citam dokola a trvam na svojom čo som napisala, a rodine sa venujem dostatok. Asi takuto odpoved niekto necakal, ci?

modrykonik33
28. jan 2023

keď sa tu toľko obhajujú deti - Ako bezdetná som tiež robila hluk ale trocha iný, ale to by sa tu každý pohoršoval aj keď je to normálne 😎

jana_eyre_2
28. jan 2023

A si predstav že môj muž pracuje z domu už 3ti rok , máme RD a tri deti čo vedia hucat akoby sme mali stádo slonov a ja teda ich niekedy musím prekricat.. občas je to u nás ako v blazninci, každý tu vrieska, trieska hučí (najmladší vie veľmi dobre napodobniť dinosaurov 🤣) asi si vieš predstaviť ako sa mu pracovalo.. no a čo urobil? Investoval do kvalitných slúchadiel, nepočuje nás tak a tak isto keď ma hovor nepočujú ti s ktorými telefonuje.. bolo totiž dosť blbé keď volal s kolegami a do toho hučalo dieťa "kde máaaaaaam tepláky" a ja zdola "tam kde si si ich vyzliekol" 😂
😂

My máme dom, takže nemusím deti obmedzovat v hucani, avšak keď sa mama môže snažiť sebe viac deti proste určitý hluk budú produkovať vždy.. v bytoch to proste tak je - pocut každý prd, bohužiaľ je to tak.. môžete investovať do odhlučnenia stien, môžete kúpiť kvalitné slúchadlá a počúvať to čo vám je milsie pri práci..

Keď prídu deti k vám, tak budú tiež robiť hluk, aj keď dookola budete vravieť "tíško, nehuc, nekrič, neplač".. a potom tam tiež možno niekde bude pár ešte bez detí a bude ich porážať.. 😂 pamätám si keď sa švagriná vravela ako ju každý deň v sobotu budi o 8mej (!) Ráno voda ktorú púšťa suseda.. ja čo.som vtedy nespavala dlhšie ako 4ri hodiny denne kvôli dvom deťom som sa v duchu zasmiala.. dnes má švagriná dve deti ktoré vedia dosť hucat a zvuk vody ju už 100%nebudi, lebo o 8meh už určite nespí 😅

adkoalauri
28. jan 2023

Ja sa teším z toho, že nemáme susedov.Máme 2 deti (12, 9), a napíšem ich deň: vrátia sa zo školy, 1,5 h sa učia a 4* do týždňa idú na stolný tenis.Prídu, najedia sa a začnú sa naháňať.Ak sa nebijú, nepľujú jeden na druhēho, nehryzie jeden druhého, tak som ok- tak je to len beh a trieskanie dverami. To trvá 30 minút. Vydajú to zo seba, revú, kričia, sople tečú, krokodílie slzy padajú, a potom starší spokojný- pritom väčšinou on dostane, si ľahne do vane, je tam 30 minút a je kľud. To je cca. pol deviatej.Buď sa ešte učí, alebo začína kresliť. Ide ma roztrhnúť vtedy. Bol by schopný byť hore aj do dvanástej. . Toto sa deje u nás 7* do týždňa. Ako 5 ročný dali na bikoch 23 km ako nič.Hodinové túry ich nevyčerpajú. Dnes doobeda obaja pomáhali pri varení, hodiny môžeme robiť veci z papiera, hrať sa, ale denného "tréningu" sa dočkám tak či tak.Menší zapína brúsku, vonku sprejuje, lezie pi stromoch, po múroch, s nožom šermuje atď .Stále sú aktívni, chorí 1* do roka, vedia byť milí, láskaví ale povahovo sú akí sú...Dokážu vyčerpať, ale si hovorím, čo by za toto dali rodičia chorých detí...Takže minca má vždy 2 strany

monika7503
6. jan 2024

@lillinka01 konečne rozumná odpoveď, ďakujem. Som úprimne šokovaná ako všetky matky sa schovávajú za vetu "sú to deti" a absolútne si nepripustia že by s tým niečo mohli urobiť. Ja dúfam že čoskoro nájdem iné ubytovanie - radšej žiť v menšom ale v tichu.

hanka50
6. jan 2024

@nepic tak ty si ,prepac dobry chujko 😏aby som komusi vycitala na smrtelnej posteli nieco spred 35 rokov? To vazne? Po prve je to extremne neprofesionalne a po druhe je to extremne trapne ..ale zas poznam vela takto divno lutostivych ludi ,co svoje " trapenia" dokazu tliachat roky

domenico34
autor
7. jan 2024

@zuzanockamt Nikto nemudruje tak sa láskavo nenavážajte. Rodičia sú dosť pri peniazoch. Decko je len nevychované. Boja sa mu povedať "Toto nesmieš" lebo dieta spusti taký rev ze aj Vas by odhodilo. Tak láskavo chodte kresliť a nenavazajte sa do mna ze ja mudrujem. Dobre?

Strana
z4