icon

Problém so susedmi - nahlásili nás neprávom sociálke

wejka333
12. dec 2018

Dobry den ....neviem ci prispevok pridavam do vhodnej temy ale nansla som podobnu temu ako je nas problem...prosim poradtte ak mate skusenosti dakujem
Pred mesiacom sme sa prestahovali do noveho bytu (mestskeho najomneho) a po asi troch tyzdnoch co smebtu boli nam zaklopala na dvere socialka vraj dostali podnet na nas ze tyrame deti co je totalna hlupost (mam tri deti 5,3 a 10 mesiacov)....chalani sa medi sebou hockedy hasteria ale zeby som po nic kricala alebo nebodaj ich bila alebo inak tyrala to v ziadnom pripade nieje pravda....na druhy den vecer o siedmej nam opet zaklopala na dvere socialka tentoraz aj s policajtmi vraj dostali hlasenie ze deti strasne placu ze ich tu mlatime popritom deti uz lezali v posteli a pozerali rozpravky.....zavolali si starsieho zobrala si ho kuratorka do izby a pytala sa ho tam ci ho maminka nebije a pozerala ho ci nema modriny....videla ze nema a povedal jej ze nebijem ho tak odisli a ze mam na druhy den prist....prisla som aj s manzelom a povedali mi ze na nas nahlasili ze vulgarne nadavame detom,bijeme ich,chlastame a vraj bijemebaj najmensiu lebo ze poculi capnutie po plienke vraj :D (tato situacia nieje vtipna ale toto je fakt na smiech aby susedia poculi capnutie po plienke a aby som bila 10 mesacnu dceru) .....povedala som im ze to nieje pravda a oni povedali ze budu chodit na kontrolu polroka a uvidi sa.....vyziadala som si meno toho kto si tieto hluposti na nas vymysla ale oni povedali ze mi to niesu povinny povedat a ani nepovedia....povedala som ze ja chcem podat trestne oznamenie na toho cloveka za ohovaranie a krive obvinenie a vraj mam podat na neznameho pachatela ked chcem ze oni ani policajtom niesu povinny to oznamit....fajn....bola som za zanmou co byva pod nami a ta mi povedala ze tu kazdy kazdeho nahlasuje pre vsetko vraj aj na nu vraveli ze tyra deti ked sem prisli....chcem sa opytat ako sa mam branit?je mi socialka povinna oznamit meno toho co si na nas vymysla a podava tie podnety?pripadne aj daky paragraf dakujem

Strana
z2
janinah
12. dec 2018

Nám sa stalo v rodine,že niekto natáral nezmysly ohľadom bytu a hrozilo ,že byt bude odobratý...potom sa zistilo,že suseda z toho vchodu si na ten byt brúsila zuby,mala slobodného brata neschopného pijana a chcela ho tam umiestniť,aby ho mala na očiach,ale zas nie u seba doma..neprešlo jej to,ale nás stál právnik nemálo.

janinah
12. dec 2018

teda porozmýšľaj komu tam vadíte....

dominika6
13. dec 2018

@pribinak citaj jej prispevok.. socialka prisla aj s hlasenim na policii.. oni musia spisat vsetky potrebne udaje, nemaju vyjazdy len z nudy..

pribinak
13. dec 2018

@dominika6 kristepane, to ze prisla policia neznamena, ze je podané trestne oznámenie. Socialka mohla poziadat o spoluprácu, aby im asistovali pri kontrole. Ale trestne oznámenie je uplne cosi ine
Nebavi ma sa s tebou doťahovať. Pises len domienky bez reálneho podkladu

wejka333
autor
13. dec 2018

@pribinak socilka prisla aj s policiou preto ze mi deti chceli uz odobrat na zaklade hlasenia vraj strasne placu ze ich bijem...ked si deti obhliadli a popytali sa ich, videli ze to nieje pravda ze nemaju ziadne stopy po nasili pachanom na nich ani capance na zadku proste nic a aj im povedali ze maminka ich nebije tak odisli ale vraj nas bude socialka polroka sledovat aj ked sa ten hlupy vymysel ich navstevou vyvratil...ako ved nech chodia aspon uvidia a presvedcia sa ze to nieje pravda a povedali mi ze aj keby vedeli kto to je nepovedia mi kvoli gdpr zakonu.ale je to svinstvo lebo ta svina co si to vymysla si tam moze vyvolavat aj kazdy den a tarat nezmysli a ja s tym nic neurobim

wejka333
autor
13. dec 2018

@janinah bolo mi povedane ze pani co tu byvala predomnov ju chceli tiez odtialto vystvat ....ntiez na nich volali policiu a na bytovom si na nich vymyslali hluposti ale ona je romka a myslela si ze to preto im tu vadia ...my sme biely a tiez uz ten clovek robi tahy aj na nas aby nas vystval si myslim....tiez bolo o tej romke tu rozpravane ze bola neplaticka a ze ludia cakali kym ju vyhodia lebo par ludi z bytovky malo zalusk na tento byt ...no necakali ze byty sa daju aj vymenit tak ich asi stbe ze ona sice odisla ale hned v ten den sme prisli my

pribinak
13. dec 2018

@wejka333 preto daj trestne na neznámeho páchateľa a sranda ho prejde
Nemyslim, ze ti deti chceli odobrať, to by museli mat uz neodkladko zo sudu a to sa zas neda na základe anonymu, ktory nie je prešetreny
Policiu zrejme volali ako asistenciu, keby sa z bytu
ozýval krik a plač a potrebovali by rychlo vstúpiť do bytu a nechceli by ste ich vpustiť dnu

Ludia su svine, proste to je fakt. Zial mas smolu, ze si na nejaku akurat ty natrafila

dominika6
13. dec 2018

@wejka333
tu máš paragraf ktorý môžeš použiť ak chceš podať trestné oznámenie
Ak teda anonymný podávateľ tvrdí nepravdivé a lživé veci, tak môžete podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za ohováranie a orgány činné v trestnom konaní sú povinní toto vyšetriť. Pri podávaní trestného oznámenia by som Vám ale odporúčal obrátiť sa na advokáta.

Podľa § 373 Trestného zákona platí:

"Ohováranie

(1) Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky."

a @pribinak
čo sa týka dohadovania,ty si oslovila mňa ako prvá,ja som iba reagovala,že možnosti sú vždy...dajú sa zistiť údaje oznamovatela na sociálke..a dá sa nahliadnuť do spisu na policii,ktorá zápis musí mať..ja nehovorím o trestnom oznámení,ale o nahlásení..
ideš si furt svoje..ak by sa jednalo o teba,chceš mi povedať,že mykneš plecom,lebo...však policia si robí svoju prácu a chudatka aj sociálka,robia si svoju prácu..ty budeš pasívna..
ja teda nie a šla by som za tým natvrdo..tak ako majú oni povinnosti tak mám ja svoje práva..

nikaeli
3. jan 2019

V uvodnom prispevku pises, ze susedia pocuju, ako deti placu a pocuju aj capnutie po plienke (co je podla mna tiez blbost), ale preco to pisem? Sla by som tou cestou - sused hore, dole, vedla - s kym mate spolocne steny - a by som im rovno povedala, ze ak sa to bude opakovat, podam na nich trestne oznamenie pre ohovaranie a krive obvinenie - postras ich..

Srdce mam az v krku ☹ neuveritelne! Keby sa kazdy staral o seba, bolo by o vsetkych postarane!

zuzinapipina
3. jan 2019

@wejka333 to je ako zo zleho sna.. Prajem vela sil a trpezlivosti.. Ja by som mozno zavolala nejakemu dobremu pravnikovi a iba sa poradila co sa s tym da robiť, alebo je to zbytočné. Keby ste aspon zistili meno, nejak, hned by som podala tresne oznamenia za krive obvinenie. Ci ako sa to vola

Strana
z2