Problém so švagrovcami

5. feb 2023

Prosim vas mate niekto dobru skusenost ako riesit rodinne situacie? Dostali sme sa prvykrat do konfliktu so svagrovcami.
Strasne su haklivi na svoje veci, nic nikomu nepozicaju, svoje si chrania, dobre ved respektujem. Ale ked je nieco spolocne alebo maju na nieco narok tak beru za troch.
Planujeme ist na dovolenku v lete v zostave: my, svagrovci a svokrovci. Pozerali sme nejake ubytka a zase sa vyfarbili. Je tam jedna vilka ktora je drahsia, ale je blizko mora aj centra. A ze oni do toho pojdu len ked budu mat tu najvacsiu izbu. Ta vilka ma 3 spalne a jednu obyvacku s kuchynou. 2 izby su zrkadlovo rovnake a tretia je akoby 2 izby dokopy co sa metrov tyka a ma aj svoj satnik. Platit vsak chcu 1:1:1.
Svokrovcom je to jedno ale mne to fer nepride.
My si vychadzame dobre, sem tam sa navstevujeme, nikdy sme neprisli do konfliktu.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
5. feb 2023

A ako si ty predstavujes platenie? Ved dobre navrhli. Kazda skupinka 1/3.
Ked chodime niekam so sestrou a jej rodinou, platime 1/2. A je mi uplne suma fuk, kto ma ako velku izbu. Ci maju vacsiu, ci mensiu ako my.

teki1
5. feb 2023

Nechápem prečo idete spolu?

syslik81
5. feb 2023

si tahajte palicku-kto vytiahne najvacsiu ide do velkej .. alebo si hodte kockou ... inak to nevyriesite .. alebo chces zaplatit raz tolko kedze izba je raz tak velka a mat ju pre seba?

zobaka
5. feb 2023

ved aj tak budete prevazne vonku a naco ti na dovolenke satnik?

daniela2202
5. feb 2023

No a teraz máš priestor .... vyjadriť sa .... ale nie na MK , pekne do tváre švagrovcom...to by som chcela vidieť 😊👉

0silvia0
5. feb 2023

Do najvacsej izby by mali ist ti, co maju viac deti si myslim. Tak by to bolo spravodlive. Ci deti nemate?

gladys_07
5. feb 2023

Mna by to tiez stvalo. Maju dovod preco chcu najlepsiu izbu? Maju babatko alebo tak? Ak nie, dala by som tam svokrovcov ako najstarsich a nikto nebude ukrivdeny. Ale ak su taki ako pises…na co sa s nimi trepat na dovolenku? Budes sledovat kto kolko drinkov plati, ci sa zlozili na vylet lodkou atd atd….? By som sa vyprdla a sla sama s muzom

pribinak
5. feb 2023

V takejto zostave by som v živote nešla na dovolenku, nech by sme mali akékoľvek dobre vzťahy

zobaka
5. feb 2023

@pribinak to iste aj napadlo aj mne 😂

koniarova
5. feb 2023

@pribinak detto. Brutálna zostava. Že to vôbec aj niekoho napadne. A to máme nadštandardné vzťahy.

evaachesa
5. feb 2023

Wow a to prečo idete v takejto "parádnej" zostave? 😏

miadi
5. feb 2023

Este ste nikam nesli a uz je problem. 😂Ved si najdite inu vilu kde su vsetky 3izby rovnake. Sak teba tam porazi ked pojdete do restiky a oni budu chciet ucet delit na tretiny ty si das spaghetti a oni homara 🤣chod niekde len s muzom ostatni nech idu kam chcu.

pribinak
5. feb 2023

@koniarova nešla by som ani keby mi celu dovolenku zaplatili

Veľmi veľmi nebezpečná zostava

zobaka
5. feb 2023

@miadi mozno chcu varit, to este horsie bude s delenim jedla

tiezjedna
5. feb 2023

Ja by som sa na takú dovolenku vykašľala, pretože je dosť možné, že pri nákupoch a platení obecne sa zase budú krútiť...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
5. feb 2023

Dovolenku si treba uzit, nie sa tam zozrat😉 Chod na dovolenku s ludmi, ktorych mas rada, nie takych, ktori Ti vadia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
olimuc
5. feb 2023

to nie je dovolenka ale nocna mora … ani zadarmo. Neviete sa dohodnut na izbe a este ste ani neodisli. Pri jedle a doprave sa pozerete. Chodte niekam sami, alebo do hotela … toto dopadne zle

lalenka33
5. feb 2023

Nešla by som na dovolenku s dospelou osobou, ktorá napíše vilka. Chcem ísť na dovolenku a nie do materskej školy. Si taká istá, ako švagrovci. Riešiš hlúposti. Idete 3 rodiny, sú 3 izby. Každý si vezme 1 a zaplatí 1/3 . Či ty by si zaplatila za tú väčšiu izbu 2/3 ? Na dovolenke je mi šuma fuk jedno koľko m má izba. Potrebujem sa vyspať a osprchovať. A tiež si svoje veci chranim a nepožičiavam. Kedže sa mi pár krát buď veci nevrátili, alebo boli zničené.

whatever1
5. feb 2023

Neviem si predstavit ist do konfliktu kvoli takejto kravine. Jedine ak by svagrovci boli bezdetni a vy s malymi detmi, logicky by vacsia izba patrila vam. A co sa tyka ceny, nenapadlo by ma pytat viac za vacsiu izbu.

heidy222
6. feb 2023

To su také maličkosti. Mne napríklad na svokrovcoch vadí úplne všetko, ale väčšia izba na dovolenke zázrakom nie 😂 tiež to nie je fér, že svokor dostane najlepšiu posteľ vždy, ale ako už tu písali v tej izbe strávite na dovolenke minimum. Poprípade návrhni, že majiteľ veľkej izby bude umývať riad 😊

pragmaticka
6. feb 2023

Jemine. Som rada ze takýchto ľudí čo takto zmýšľajú ako ty, nemám v rodine ci ako blízkych priateľov. A to chodíme fakt veľa na spoločné akcie, ale takéto blbosti sme ešte nikdy neriešili!!! Tešíme sa ze budeme spolu a je úplne jedno, kto bude mať akú izbu🙉

nikolka1986
6. feb 2023

Tu zrejme ani nejde o veľkosť izby. Ide o to, že niekto si rozkáže ako zemepán, že chce mať niečo lepšie a tým degradovať ostatných. Ja by som napríklad prenechala len vtedy, keby mali viac detí. Ak nemajú tak tá izba by mala ísť rodičom.

diewcatqoo
6. feb 2023

Ja tak nejak tusim, ze toto bude hrozna dovolenka pre vacsinu osadenstva. Ked sa uz teraz zeriete kvoli velkosti izby a peniazom, tak potom to bude este lepsie 🙂

sense
6. feb 2023

Nešla by som na takú dovolenku. Ved sa neviete normálne dohodnúť ani pred ňou.
A ako by to bolo fér podľa teba? Koľko detí mate vy a koľko majú oni?

eeffka
6. feb 2023

Ked chcete byt ferovi delte si naklady podla hlav nie metrov, a co sa tyka izby, ak ste vsetci po 2 tak zrebujte, ak su tam deti tqk snad najvacsiu izbu maju najpocetnejsi. Ja si tiez svoje veci strazim a nepride mi to cudne, skor ze si niekto narokuje nieco co je moje. Si nespokojna a este ste nikam nesli, pri spolocnom vareni co v HR nejak predpokladam ta roztrhne, kto kolko rozkov ne/zjedol.

sima234
6. feb 2023

Roky chodíme na dovolenky, že si prenajímame celý dom, ale nikdy som neriešila, kto má akú veľkú izbu. Logicky sa ide podľa toho, kto má deti, kde je koľko postelí, prípadne ak su izby prechodné, tak aby tam boli napr. rodičia s deťmi. A peniaze sa rozpočítavajú na osoby, nie na veľkosť izby 🤦‍♀️🤦‍♀️
Nemyslím, že problém so všetkým majú iba švagrovci, ale aj ty 🤷‍♀️

katarinka89
6. feb 2023

Raz som bola na dovolenke s mužovi neverou a jej priatelom- Nikdy viac! Izbu si vybrala ona- manželská posteľ, spali tam len oni dvaja a ja s mužom a dieťaťom na gauči....a to nehovorím aké konflikty sa tam koli spojenej dovolenke riešili. Za mňa radšej sama s mužom ísť na dovolenky lebo stalo to pekne peniaze a teda spomienky mam koli takým blbcom otrasne.