icon

Problém so švagrovcami

5. feb 2023

Prosim vas mate niekto dobru skusenost ako riesit rodinne situacie? Dostali sme sa prvykrat do konfliktu so svagrovcami.
Strasne su haklivi na svoje veci, nic nikomu nepozicaju, svoje si chrania, dobre ved respektujem. Ale ked je nieco spolocne alebo maju na nieco narok tak beru za troch.
Planujeme ist na dovolenku v lete v zostave: my, svagrovci a svokrovci. Pozerali sme nejake ubytka a zase sa vyfarbili. Je tam jedna vilka ktora je drahsia, ale je blizko mora aj centra. A ze oni do toho pojdu len ked budu mat tu najvacsiu izbu. Ta vilka ma 3 spalne a jednu obyvacku s kuchynou. 2 izby su zrkadlovo rovnake a tretia je akoby 2 izby dokopy co sa metrov tyka a ma aj svoj satnik. Platit vsak chcu 1:1:1.
Svokrovcom je to jedno ale mne to fer nepride.
My si vychadzame dobre, sem tam sa navstevujeme, nikdy sme neprisli do konfliktu.

katarinka89
6. feb 2023

@katarinka89 oprava- s mužovou neterou

cacianka
6. feb 2023

Tak trochu nechápem útočné príspevky, že si ty problémová. Asi predsa vieš akí sú, preto sa pýtaš, chces poradiť. Vy a švagrovci rovnaké izby, svokrovci tú naj. A každý
Asi predsa vieš akí sú, tak by som s nimi nešla. Bude ťa trápiť, ako budete hospodáriť ? Každý sám pre seba ? Alebo zložíte €, urobíte spoločný nákup, a oni zjedia viac a tie drahšie delikatesy ? Pri obede v reštike budú platiť keď si vy vyberiete jedlo za 5€, a keď budete platit vy s mužom, tak si objednajú lakocinky ?
Chcete si tam variť ? Oni urobia lacné jedlo, a od vás očakávajú 3 chody ?
Ty ich poznáš aj po tejto stránke, ja by som veľmi váhala ísť takto ako Hujerovci.

tiezjedna
6. feb 2023

@cacianka presne... a ona určite vie, že takí sú, píše to aj v úvodnom príspevku. Takže vôbec nechápem, že si s nimi naplánuje dovolenku a ešte takú, kde musia niečo zdieľať. Na hlavu...

autor
6. feb 2023

Ja by som nemala problem zaplatit aj tak ako oni navrhuju ale nevidim dovod preco maju byt privilegovani.

lesana25
6. feb 2023

Riadna komédia a to ste ešte nikam nešli 🤦‍♀️ si dobre vychádzate asi len naoko, inak sa neviete vystáť, len ste si to ešte nepriznali

autor
6. feb 2023

@lalenka33 a co je zle na slove vilka? Je to mensia vila cize vilka, nepisem 4 zdrobneniny v kazdej vete….

autor
6. feb 2023

@bilberryday ano zavidim a po veceroch picham do ich wodoo babiky spendliky….ach jaj

tiezjedna
6. feb 2023

tak sa na tú dovolenku vykvákni! Je ti to treba? Neporadíte si bez nich??

akje
6. feb 2023

@autorka
Ahoj. Ja teraz troska nerozumiem, co presne ta hneva? To, ze su sebecki? Ci to, ze by mali mat vacsiu izbu? Alebo to, ze chcu platit fifty fifty? Alebo vsetko dokopy?

Mas zaujem o tu izbu aj ty? Mozno keby to troska upresnis, dostanes realnu radu..

0silvia0
6. feb 2023

Nenapisala si, kto ma kolko deti, to dost meni situaciu.

gabika0825
6. feb 2023

No tak toto je dobrá kravina. Však keď chcú byt vo veľkej tak ich tam nechajte, keď im na tomto jedinom záleží tak nech sa páči, vôbec by som to neriesila. Mám skôr pocit že vy ste rovnaki ako oni, keď ti toto vadi, asi ste práve vy s mužom chceli byt v tej veľkej. A ak je to taký problém že sa tam kvôli tomu budete hádať tak si nájdite iné bývanie popripade nech nájdu oni a prekonzultujte to tak aby ste boli spokojný všetci.

autor
6. feb 2023

Maju jedno dieta ako my, v rovnakom veku. Vacsiu izbu nepotrebujem. Ak by sme ju mali tak ratam s tym ze zaplatime o nieco viac nech sa necitia druhi ukrateni.
Mne to popravde ani nenapadlo, hned riesit izby. Ja som poslala link na ubytko, lebo to pozeram podla kapacity ubytovanych, nie konkretne ake izby kto ma.
Svagrina napisala ze ake je to drahe a luxusne ale ze sli by do toho len v pripade ked budu mat tu naj izbu, inak nie. Tak ma to zaskocilo.

mata1001
6. feb 2023

Tak jej odpíš, ze nakolko si to ubytko našla ty, tak ta najväčšia izba je vasa...a je vybavene...

66simonka66
6. feb 2023

Jeminemku, bolo by mi úplne jedno či mám najmenšiu alebo najväčšiu izbu, hlavne že sa tam zmestíte a máte kde prespať, veď na tej izbe strávite málo času, určite na dovolenke nebudete zavretí dnu, vôbec nerieš takéto blbosti a teš sa na dovolenku a ak ťa to tak hrozne hnevá a nechceš s nimi ísť tak choďte sami.

66simonka66
6. feb 2023

Fakt nerob zbytočne žabomyšie vojny pre takúto blbosť. Asi je švagriná taká povaha. Maximálne by som si pomyslela, že čo za blbosti švagriná rieši ale bolo by mi to v podstate jedno.

milanemila
6. feb 2023

Ja by som teda do tej naj izby dala starkych a nebol by problem 🤷🏼‍♀️ mladym ostanu 2 rovnake izby a hotovo. Tak mi to pride fer. Dalsia vec je, ze asi by som s nimi ani na ziadnu dovolenku nesla, podla toho co pises tie vztahy nie su nejake vrucne. Naco si kazit dovolenku nejakym napatim? Ved chodte sami alebo iba so svokrovcami a hotovo.
Uprimne mne by to asi tiez nebolo uplne jedno a duplom, ked to takto napisala, ze oni teda pojdu, ale vyzaduju najlepsiu izbu 🤷🏼‍♀️

jasminet
6. feb 2023

najvacsiu izbu dajte svokrovcom a hotovo, budete na tom rovnako....

autor
6. feb 2023

Vyzera ze sme to uz vyriesili. Dakujem kazdemu za rozumnu radu

jaroe
6. feb 2023

Platiť na tretiny je ok, keďže je vás rovnaký počet. My sme chatu vždy platili podľa počtu osôb v rodine. Nie je ale ok, že švagriná si automaticky nárokuje najväčšiu izbu. Keby sa spýtala, či ju môže mať, je to iné, ako keď natvrdo povie, že ju chce a basta. Ideálne by bolo losovat. Alebo ten, kto ju silou mocou chce, nech sa nejako revansuje, napr. obsadením dobrých flekov na pláži každé ráno a pod...Ale celkovo mám pocit, že dovolenka v takomto obsadení vo vašom prípade bude stresujúca.

0silvia0
6. feb 2023

Zda sa to svagrinej drahe a luxusne? Tak nech najde nieco ona, lacnejsie a obycajnejsie.
Asi to myslela tak, ze ked uz ma dat viac ako myslela, tak chce velku izbu. Asi sa planovala uskromnit s niecim lacnejsim.

luccija
6. feb 2023

Idú Ti na nervy doma nie ešte na dovolenke.Ked sa ide takto spoločne delí sa to 3 bez ohľadu m stv.

alexka89
6. feb 2023

@evaachesa neviem žeby boli rodina ...aj ostatné čo tu písali žeby nešli a akým by ste šli na tu dovolenku?...ja som bola s bývalým a jeho rodičmi....potom neskôr bol môj manžel s mojimi rodičmi a bratmi a ich frajerka mi a nič sa nám nestalo v takej zostave

evaachesa
6. feb 2023

@alexka89 no ja vychádzam z toho čo píše autorka...že švagrovci sú hákliví na rôzne veci a vymýšľajú...tak áno, v tomto príde mi to nepríde ako dobrý nápad. Už je problém na svete a to ešte ani nie sú na tej dovolenke. 😃
Len tak pomimo..minulé leto sme boli na dovolenke so švagrovcami a svokrovcami, no my sme bývali zvlášť. Asi aj preto bolo všetko ok. 😅

nicol_ka55
6. feb 2023

mne by to teda bolo uplne jedno, kedze mne su taketo veci jedno, proste v tej izbe aj tak budes len spat , takze je to tak nejak jedno

alexka89
6. feb 2023

A tá švagriná to je dcéra či nevesta?ak dcéra tak sa treba porozprávať so svokrovcami že aké má požiadavky ak je to nevesta tak nech sa manžel s bratom podebati že čo plánuje jeho žena na úkor ostatných....no ale už píšeš že ste to poriesili tak ok ...uži si dovcu.

sandokanka36
6. feb 2023

no uz ked tu su problemy, tak dozaista to bude vesela dovolenka, na tvojom miest by som sa obrnila trpezlivostou hlavne, ja na taketo akcie, zajazdy osobne nemusim chodit, nemam to rada, najradsej som ked ideme samy a nemusime nikoho a nic riesit

alexka89
6. feb 2023

@evaachesa ako ja som ešte s kamarátmi nebola na dovolenke iba s rodinou a užili sme si to ....akurát pri prezeraní ubytka švagriná vošla do prvej izby ani sa neopýtala či ju niekto bude chcieť ...a tak moji rodičia nakoniec museli spať dole v suteréne na gauči.....ale to sa dáko neriešilo lebo vedela po nemecky tak nám tam nejaké veci poriesila a ešte ju nechceli asi stresovať lebo bola mesiac a pol tehotná akurat....a potom keď sme boli na spoločnej večeri dali sme najviac peňazí za večeru ale tak hádať sa nebudeme....inak celá dovolenka prebehla si myslím super.

lusilla
6. feb 2023

Tak mna by aj zaujimalo ako ste to nakoniec vyriesili. Cisto zo zaujimavosti, ale nenahnevam sa ked nebudes chciet riesit. Mne by to na tvojom mieste tiez vadilo, nebrala by som to tak ze neriesit hlavne ked vies ze sa tak chovaju opakovane a v roznych situaciach, maju to proste v krvi a netreba donekonecna len poklonkovat. Tiez sme riesili situtaciu kedy sme sa po case vzopreli takemuto spravaniu.

autor
6. feb 2023

Svagrina je nevesta, rovnako ako ja.
Nakoniec si svagrina nasla nejake low cost ubytovanie, ze nepotrebuje byvat v luxusnej vile. My budeme so svokrovcami v takom vacsom dvojapartmane. Budeme v jednom letovisku tak sa budeme stretavat.

autor
6. feb 2023

@lusilla ja im tiez nic nezavidim ale vkuse sa stazuju ako je vsetko drahe, potom im svokrovci pchaju peniaze ktore si zoberu. My si takto “medzi ruku” peniaze nikdy nevezmeme.
Pride mi to proste nefer, su nauceni dostavat a nie davat. Ale asi ich nezmenim.