icon

Ako navrhnúť dom na úzkom pozemku do svahu?

ericka89
6. máj 2026

Dobrý deň,
riešil niekto prosím Vás projekt domu na úzkom pozemku do svahu? Jedná sa o šírku 11 metrov. Čiže dom max. 7 metrov a aj s poschodím, kde dolná časť bude obývacia (kuchyňa, jedáleň, obývačka, wc, chodba, schodisko a technická miestnosť) a horná časť (kúpeľňa, wc, 2 detské izby, spálňa, šatník).

Zháňam niečo pre inšpiráciu ako by to mohlo vyzerať. Stále kreslím, rozmýšľam ale vždy sa mi niečo nepáči. Samozrejme dáme to do rúk projektantovi, ale možno tu už niekto riešil podobnú situáciu a snáď sa tu niekto nájde kto by nás inšpiroval.

Ďakujem

anonym_aa3274
6. máj 2026

@viestta vitaj spät

anonym_1d3fb9
6. máj 2026

@viestta Jupíííí to je dnes deň. 🙂👍😀

anonym_1d3fb9
6. máj 2026

prečo sa trápiš, však popozeraj katalógy na nete a máš inšpiráciu. My máme tiež úzky pozemok - teda mali sme kým nám tetka nepredala 5 m, ale to až predala keď sme postavili dom - dovtedy ani Bohovi.
Pozri Euroline, Prodom - odtiaĺ máme projekt.

anonym_1d3fb9
6. máj 2026
anonym_d1bf2c
6. máj 2026

Moje dieťa má dom na úzkom pozemku a pôvodne bol projekt na poschodový, nakoniec ma prízemný. Poviem ti len jeden postreh. Architekt urobil vchod z ulice, vchádzalo sa dlhou úzkou chodbou a bolo to ako v tuneli. To nás odradilo a dali sme vchod od dvora, takže sme dlhú chodbu eliminovali na polovičnú dĺžku.

ericka89
autor
6. máj 2026
@anonym_d1bf2c

Moje dieťa má dom na úzkom pozemku a pôvodne bol projekt na poschodový, nakoniec ma prízemný. Poviem ti len jeden postreh. Architekt urobil vchod z ulice, vchádzalo sa dlhou úzkou chodbou a bolo to ako v tuneli. To nás odradilo a dali sme vchod od dvora, takže sme dlhú chodbu eliminovali na polovičnú dĺžku.

@anonym_d1bf2c Ďakujem pekne, no my musíme ísť do poschodia lebo máme úzky a zároveň svah, takže to nemôže byť bungalov, Cca 1/3 spodnej časti bude v zemi.

anonym_d1bf2c
7. máj 2026
@ericka89

@anonym_d1bf2c Ďakujem pekne, no my musíme ísť do poschodia lebo máme úzky a zároveň svah, takže to nemôže byť bungalov, Cca 1/3 spodnej časti bude v zemi.

@ericka89 takze vas dom napriek uzkemu pozemku nemusi byt dlhy a uzky. Bude kvoli poschodiu zrejme kratsi, ale aj tak zvazte, aby pri vstupe z predu nebola chodbs tunelom.

ericka89
autor
7. máj 2026
@anonym_d1bf2c

@ericka89 takze vas dom napriek uzkemu pozemku nemusi byt dlhy a uzky. Bude kvoli poschodiu zrejme kratsi, ale aj tak zvazte, aby pri vstupe z predu nebola chodbs tunelom.

@anonym_d1bf2c Áno, ďakujem, vchod by sme chceli mať z boku cca v strede

done
7. máj 2026