Problém so švagrovcami
Prosim vas mate niekto dobru skusenost ako riesit rodinne situacie? Dostali sme sa prvykrat do konfliktu so svagrovcami.
Strasne su haklivi na svoje veci, nic nikomu nepozicaju, svoje si chrania, dobre ved respektujem. Ale ked je nieco spolocne alebo maju na nieco narok tak beru za troch.
Planujeme ist na dovolenku v lete v zostave: my, svagrovci a svokrovci. Pozerali sme nejake ubytka a zase sa vyfarbili. Je tam jedna vilka ktora je drahsia, ale je blizko mora aj centra. A ze oni do toho pojdu len ked budu mat tu najvacsiu izbu. Ta vilka ma 3 spalne a jednu obyvacku s kuchynou. 2 izby su zrkadlovo rovnake a tretia je akoby 2 izby dokopy co sa metrov tyka a ma aj svoj satnik. Platit vsak chcu 1:1:1.
Svokrovcom je to jedno ale mne to fer nepride.
My si vychadzame dobre, sem tam sa navstevujeme, nikdy sme neprisli do konfliktu.
Super, podla mna si takto viac oddychnete a budete uvolnenejsi a flexibilnejsi. Nakoniec to dobre dopadlo. Uzite si dovolenku.
@0kristina0 moj navrh to nebol.
Viem ze uz to mate vyriesene, ale chcem obhajit svagrinu. Mali ste ubytovanie vyberat spolocne, tak aby boli vsetci spokojni. Preco si navrhla nieco co je mimo ich cenovy limit? Asi ich moc nemusis…
@whatever1 ja som to poslala ako navrh, nie ako finalnu destinaciu. Lepsie je podla teba cakat a radsej kritizovat navrh ostatnych ako nieco poslat?
Ja som dodrzala budget ktory sme si odsuhlasili, na dalsi den to uz bolo drahe pre nich.
Choďte na dovolenku sami.
Dobre ste to vymysleli.👍
Podla toho ako píšeš ty tiež nebudeš najlepšia švagriná. Čo ju tu teraz na MK ohovaras. Že im svokrovci pchaju peniaze a neviem čo. Tak biadkaj ak ty a dajú aj tebe.
Dobre ste to vyriešili 👍
@aurora33 nikoho neohovaram. Napisala som pravdu. Navyse pribeh je anonymny. Mozno fungujes podobne a asi ta to urazilo ale to je uz tvoj problem
Urcite nie 🙂 ja so svojimi svagrovcami chodievame spoločne nielen na dovolenky ale aj na chaty a nehadame sa o pár metrov štvorcových :D a na peniaze od svokrov naozaj nie sme odkázaní. A ak by náhodou svagrovci boli tak by som to neroztrubovala do sveta. To skôr vypovedá niečo o tebe ako sa tváriš že si nad vecou pričom ti to až tak trha žilami že to musíš napisat na MK.
@aurora33 nepisala som to v hlavnej sprave ale ako reakcia/odpoved jednej uzivatelke.
Ale je super ze su tak velkorysi ludia ako ty. Fandim ti ;)
No to bude dovolenka "snov". Ach jaj, radsej z toho vycuvajte. Celu dovolenku budete pocuvat ako je vsetko drahe.
@beata_k dame tomu sancu. Uz sme zaplatili ubytko.
Uf, no silno drzim prst nech vam vztahy ostanu ok
Tu nejde o veľkorysosť skôr o zdravý rozum. Naozaj si podla mňa urobila z komára somára.
Citam, ze ubytko ste vyriesili, teda supisko a fandim vam. A co sa tyka tych penazi, ja neviem, bud vezmi aj ty, ak sa ti ponukaju alebo nezavid.
Cesi vravia - "Lina huba, hole nestesti", nie uplne to prilieha, ale ak chces byt nad vecou, ze ty si tie prachy nevezmes a mas na to svoje, neviem moralno, eticke, netusim ake zasady, tak potom ich maj az do konca a nezavid niekomu, kto si vie mozno manipulativne, ale poziadat o "koruny" navyse a aj si ich na drzovku vezme. Mne to pride prinajmensom zvlastne mat rovnaku prilezitost (svokrovci teda nikoho neprotezuju), nevyuzit ju, ale byt vytocena, ze niekto iny to vyuzil, nehnevaj sa ale nedava do zmysel.
Jo a priste budes vediet, ze hladaj ubytko s uplne rovnakymi metrakmi, ak ti vadi taka blbinka. Idete na dovolenku, teda ak by mi nieco vadilo, tak postielka, typ posteli, ak je niekde len roztahovaci gauc, ci pristelka a pod. srandicky, aj ked my obvykle chodime na dovolenky, vylety s ludmi, kde mi zalezi specialne na nich a tak by som spala aj na stolicke, ked uz len o to by slo. A tiez viem, ze by ma nenechali. Aj to ti vela napovie o tom, ci ste dobra partia na spolocne akcie. No snad to vylepsite a zistis, ze mozete byt nabuduce aj spolu na jednej izbe 😀 (prehanam)
Kolegyna byvala išla s druhou na dovolenku - ako velke " kamošky" vratili sa totalne rozhadani, už sa ani nebavili, že si nedoniesli hračky a potom brali tomu druhemu a plno inych veci..tak ked vieš, ak jje švagrina, prečo ta zaskočilo, kt.izbu si vybrala? ona sa nezmeni z lakomca na velkodušnu z ničoho nič..
mňa by to až tak neprekvapilo a nešla by som s nimi podj ednu strechu, ale asi osve bungalov
Ja sa obetujem pre rodinu a robim kompromisy co sa tyka svokry, svagrinej, mamy, surodencov...ale na dovolenku kde si fakt chceme oddychnut a este vrazit do toho kopec penazi by som nikomu siahnut nedovolila.takze sami s muzom a detmi
píšeš, že im nič nezávidíš, ale vymedzuješ sa voči nim slušne teda... Chovajú sa ako truľovia, tak ty buď nad vecou.
Ja peniaze nezavidim, iba som niekedy pohorsena ako len stale hrabu. Ale mate pravdu, nie je to moja starost a pre svoj klud by som to nemala riesit.
povedz, ze ty chces najväčšiu izbu, oni tym padom pobyt zrušia a maš vystarano

Nepochopim toto nikdy. Poznate ich aki su a aj tak sa idete s nimi terigat na dovolenku, vy ste masochisti?