Problém so svokrou
Baby prosim poradte co mam robit. Bude to asi dlhsie citanie.
Moja svokra je velmi specialna osoba, taku som veru nikdy v zivote nestretla. Zacnem tym, ze je uz na dochodku a zije sama. Byva od nas 10 minut, moji rodicia byvaju 500 km daleko.
Odkedy sa narodil maly, nejavi o neho extra zaujem. Len ked jej to vyhovuje a max na dve hodiny. Co ja na jednej strane aj respektujem, ale pred tym nez sa narodil mi slubovala ako bude pomahat kedze ja este studujem. Ked bola s malym, stale boli s nou problemy. V skratke, vsetko robila opacne, veci ktore som si vyslovene nepriala.
Ked sa nam narodila mala predcasne a museli sme kazdy den chodit do nemocnice, zacalo peklo. Kazdy den chodila k malemu na jednu hodinu denne kym my sme boli v nemocnici. Maly v tom case spal. Vzdy som jej musela navarit obed, lebo ona nenavidi varenie. Ok, sice som padala na hubu, lebo som chodila aj do skoly ale robila som to. Jeden den sme po navsteve nemocnice isli este do obchodu a doma nebolo navarene. Po asi hodine nam volala, ze ked neprideme do druhej, nechava maleho doma a odchadza. Skoro som skolabovala. Leteli sme domov a ona uz bola pod vchodom aj s malym. Neskutocny strach som mala. Odvtedy som povedala ze jej svoje dieta uz nikdy nedam. Ubehol nejaky cas a manzel ma presviedca nech trochu upustim a dovolim jej aspon kocikovat. Ja som zatial neoblomna. Celu tuto situaciu by som si s nou najradsej osobne vykomunikovala. Zial, vyhyba sa konfrontacii so mnou.
Som naozaj ja ta zla? Mam to prehodnotit a dat jej maleho na kocikovanie?
@elizabet173 ked nieje podla jej predstavy tak sa stazuje??? kde je vlastne hranica tohto vyroku? co je uz hodne staznosti? ak by autorka bola dopreddu informovana co musi zaplatit za tuto "pomoc" som si ista zeby ju sama odmietla....tak si predstav desatmessacne dieta naozaj malinke ktovie ci uz stoji na nozickach, same v byte vystrasene opustene ked aj pol hodinu...je to naozaj ta cena ktoru musime platit za "pomoc"? nie nestalo sa to, lebo autorka rychlostou svetla dobehla domov, co vsak ak by sa jej to nepodarilo....nrmalny clovek sa takymto niecim nevyhraza a uz vonkoncom nie rodina, tu by som velmi prehodnotila ci sa jedna o rodinu alebo len nechceny biologicky gen
@myrra81 no asi tak…dieta spi a jej jediná robota je byt prítomná v byte keby sa náhodou zobudil skôr…. to je neúrekom veľa prace! a za tu hodinu sa ešte nazrat. toto spraví iba totalne bezcitna krava, babičkou by som to nenazvala ani omylom. namiesto toho že by aj niečo reálne pomohla, napríklad vidím že nestihla navarit nevesta, tak ma toho momentalne nad hlavu, tak navarím jej nech sa najedia keď prídu….a ona čo spravi? ešte sa bude vyhrážať že necha malé dieta same ak okamžite nedoklušú… nonsens
@kristinka92 on si uvedomuje, ze to nebola primerana reakcia. Velmi sa vtedy nahneval. Chce vsak nech trochu upustim, ale porozpravali sme sa a pochopil ma.
Bola ti dobrá keď si potrebovala, teraz ideš prehodnocovať kočíkovanie. A chlap na to čo? Asi by si ťa mal trošku "upratať". Citujem: " Leteli sme domov a ona uz bola pod vchodom aj s malym" - čiže ho samého nechať nechcela.
@barbora753 presne, píšu tu akoby jej ho svokra varovala pol dňa 😅
Mne svokra navarila,a dieťa mala niekoľko hodín každý deň, aby som sa mohla vyspať. Obaja so svokrom si ho ráno vždy vzali.
To je pomoc, nie že jej ho postrazi na hodinu a ešte očakáva servis 🙈
@lavinis Aký servis? Inak by nenavarila? Však už ak navarím pre svojich, tak jedna porcia navyše ma nezabije.
@nikolka1986 tak možno navarene nema, my sme si koľko krát s mužom objednavali. Novorodenec predsa obed nepotrebuje
Alebo nám navarila svokra. Och...to bol život 😊
Ja teda neviem, ale mne pride zvláštne urobiť si dve malé deti po sebe a popritom študovať denne. A potom sa spoliehať na druhých ľudí, aby mi strážili deti. To je povinnosť tvoja a tvojho manžela sa starať o vaše deti. Treba si určiť priority, nedá sa mať všetko naraz.
Tuto ta idu hejtovat ze co vlastne si dovolujes ocakavat od svokry, ze ti obcas povaruje dieta, ze ti pomoze ? Ze asi si moc narocna, rozmaznana, nevdacna, vypocitava a este neviem aka, a navyse si o tom dovolis napisat prispevok ze sa na nu stazujes. No koniec sveta. Akoby to bolo nieco absurdne a nenormalne, ze svokra pomoze.
@lienka192 ale ja som neocakavala ze mi bude pomahat. Chcela som len ist s manzelom aspon raz za den za svojim babatkom ktore bojovala o zivot v nemocnici. Deti mame s manzelom z lasky a chceli sme darovat zivot dalsej krasnej dusicke. V skole mam uz len letny semester, kde odovzdam diplomovku a to si posuvam o rok.
@ness222 sak vidime ake su tu svokry a potom ze je to len mytus a oni este aj komentuju 😂
@nikolka1986_ rozumies tomu ze bola v sestonedeli? Ktore si ani nemohla uzivat s babatkom ale chodit ho len pozerat kazdy den do nemocnice ako lezi v inkubatore a bojuje o zivot. Vies si predstavit aka traumaticka zalezitost je predcasny porod? Ja som to zazila. Clovek je zmateny, ma strach, cely den je nalepeny na odsavacke aby doniesol mliecko babatku, place niekolkokrat denne. Riesit jedlo (a este pre niekoho ineho) bola posledna vec na ktoru som myslela. Ked sa dalo navarila som alebo manzel alebo sa objednalo. Ale len clovek bez kuska empatie si bude obedy v takejto situacii od sestonedelky "vyzadovat".
@mnau123 Tak mohla prísť jej mama na pár dní, aby pomohla i ona. Navyše raz píše že svokra chcela chcela nechať malého samého, potom že ho vzala so sebou. Svokra skrátka povinná nie je sa starať, bodka.
@nikolka1986 pomohla vzdy ked nemusela byt v praci. Ja som od nej nechcela aby sa starala cele dni, islo len o kratkodobu pomoc v case, kedy moje dieta bolo v nemocnici. Odisla z doma s mojim dietatom a doteraz neviem kam s nim chcela ist. Nemyslim si ze som si toto zasluzila.
@soffi_ Určite by VÁŠMU dieťaťu, ktoré máš s jej synom neublížila. Keby si si myslela že áno, nedala by jej ho strážiť.
@monuska112 veru, boze je mi normalne luto autorky prispevku, sa tu musi obhajovat pred “porotou” ako keby spachala trestny cin 😂🙈
@ness222 Aká porota? Každý to má u r..i, ak tu dáš príspevok, nemôžeš automaticky rátať s tým, že každý bude s tebou súhlasiť.
@nikolka1986 svokra si to ty?😂😂
@nikolka1986
no a mozno by ani inak nenavarila, a co? maju dve krpate deti, z ktorych jeden je na jiske a druhy potrebuje akurat tak miniporciu nejakeho desatminutoveho prikrmu. Oni dvaja ako dvaja dospeli ludia keby si dali aj rozok so sunkou na obed alebo objednanu pizzu alebo mcdonald tak co?? nic.
@lienka192 aj tebe uz kole oci ze stiha popri detoch skolu? o tomto ale tema vobec nie je a tvoje reakcia je dost odveci pri tom ake ma autorka problemy (predcasny porod, jis, neochotna svokra). skola s tymto vobec nesuvisi, co sa do nej obuvas? a ked uz, ked niekomu pomahas tak mu mas POMOCT, nie ho este viac vystresovat. bud mala svokra povedat ze nie, nepomozem, alebo potom to ma byt naozaj pomoc, a nie toto co predviedla. Ja som nikdy nepotrebovala od nikoho pomoc s detmi, sme na nich s muzom dvaja, ale v takejto situacii by sa ma veru dotkla tolka neochota a nezaujem..absolutne bez empatie..
@soffi_ neobhajuj sa pred supmi, NIC ZLE SI NEUROBILA halo... niektore tu su uplne mimo... tvoja svokra je sebec, necakaj empatiu. nabuduce si radsej zaplatte opatrovatelku. ja si nemyslim a ani neocakavam, ze nasi alebo svokra alebo hocikto z rodiny by nam mal pomahat s detmi. ale vasa situacia je taka, ze o pomoc v podobe strazenia by som tiez poziadala. sice by som ju automaticky neocakavala, ale taketo jednanie by sa ma dotklo.. a hlavne aj pre to ze aj to druhe v nemocnici je jej vnuca a mala by mat pochopenie, ale svokra vyzera ze ju to absolutne netankuje..
@soffi_ ja rozumiem, máš toho veľa naraz, dve maličké deti, z toho jedno predcasniatko plus škola do toho, to by bolo veľa na každú jednu z nás. Nedá sa tak fungovať. Pises, že školu na rok prerušís, potom sa k nej vratis, to je dobre rozhodnutie, škola počka, deti nie. Píšeš, že svokra chodila k vám každý deň na hodinu strážiť malého, kým ste šli do nemocnice. Bolo to hlúpe od nej, ze povedala, že ho nechá sameho, ale ak je pri rozume, určite by to neurobila. Asi jej to až tak nevyhovovalo to stráženie. Ale mala vám to povedať. Tvoja mamina by ti nemohla prísť pomôcť?
@mrkvicka060 ja sa do nikoho neobuvam, len nerozumiem tomu, že chodím do školy denne a do toho si splodín dve malé deti, ved to je na psychiku extrémne náročné, do toho ešte predcasniatko, no neviem si toto predstaviť. Je jasne, že tam sa bude musieť spoliehať na iných ludi, nedá sa skĺbiť všetko. Preto som písala, že treba zvážiť priority. Svokra je síce dôchodkyňa, ale to neznamená, ze nemá svoj zivot, asi tým tiež nebola dvakrát nadšená, každý deň chodit strážiť vnúča (aj keď iba na hodinu) Ale áno, mala to povedať narovinu, to je jasne, a nemala mamičku stresovať rečami, že malého nechá samého, to od nej bolo hlupe. V každom prípade autorke držím palce, až toto náročné obdobie s pomocou manžela zvládne.