Problém so svokrou
Baby prosim poradte co mam robit. Bude to asi dlhsie citanie.
Moja svokra je velmi specialna osoba, taku som veru nikdy v zivote nestretla. Zacnem tym, ze je uz na dochodku a zije sama. Byva od nas 10 minut, moji rodicia byvaju 500 km daleko.
Odkedy sa narodil maly, nejavi o neho extra zaujem. Len ked jej to vyhovuje a max na dve hodiny. Co ja na jednej strane aj respektujem, ale pred tym nez sa narodil mi slubovala ako bude pomahat kedze ja este studujem. Ked bola s malym, stale boli s nou problemy. V skratke, vsetko robila opacne, veci ktore som si vyslovene nepriala.
Ked sa nam narodila mala predcasne a museli sme kazdy den chodit do nemocnice, zacalo peklo. Kazdy den chodila k malemu na jednu hodinu denne kym my sme boli v nemocnici. Maly v tom case spal. Vzdy som jej musela navarit obed, lebo ona nenavidi varenie. Ok, sice som padala na hubu, lebo som chodila aj do skoly ale robila som to. Jeden den sme po navsteve nemocnice isli este do obchodu a doma nebolo navarene. Po asi hodine nam volala, ze ked neprideme do druhej, nechava maleho doma a odchadza. Skoro som skolabovala. Leteli sme domov a ona uz bola pod vchodom aj s malym. Neskutocny strach som mala. Odvtedy som povedala ze jej svoje dieta uz nikdy nedam. Ubehol nejaky cas a manzel ma presviedca nech trochu upustim a dovolim jej aspon kocikovat. Ja som zatial neoblomna. Celu tuto situaciu by som si s nou najradsej osobne vykomunikovala. Zial, vyhyba sa konfrontacii so mnou.
Som naozaj ja ta zla? Mam to prehodnotit a dat jej maleho na kocikovanie?
@soffi_ Čítala som len začiatok diskusie a nechápem tú kritiku...
Ak svokra trvá na tom, že to, ako sa správala v minulosti je v poriadku, súhlasila by som max. so stretnutím niekde vonku a v mojej pritomnosti
Určite nie ona sama s dieťaťom. Nebude ti môcť vyčítať, že ju neobskakuješ dostatočne , ak by prišla k vám a nebude ti môcť vyhadzovať na oči, ako pre teba robí láskavosť, že ťa obskakuje u seba doma. Tiež sa nebudeš musieť báť, čo vyvedie s tvojim dieťaťom.
Inak rada do budúcnosti - neboj sa poprosiť o pomoc iných ľudí. Píšeš, že si chodila do školy. Keď si mala tak choré dieťa, mohla si poprosiť o pomoc nejakú spolužiačku, ktorá by sa hodinu pri tvojom spiacom dieťati mohla učiť. Aj v prípade, že si nikoho nejak extra nepoznala, lebo veľa ľudí je lepších ako tvoja svokra a rada v takej vážnej tebou nezavinenej situácii pomôže.
Tvoja svokra je velmi sebecky clovek. Predpokladam, ze aj rozvedena (nic proti rozvedenym zienkam tu, ale moze sa stat, ze clovek casom zatrpkne). Studeny odchov... to s tym, ze necha 10mes. sameho, bola hlupa vyhrazka, lebo vas cas osobneho volna uz uplynul a ona sa potrebovala vratit k nejakym veledolezitym aktivitam.
Reagovala si spravne, i ked isto pod vplyvom hormonov, ale ja by som sa tiez zatala a makala s muzom okolo deti sama. Kolke to zvladli, zvladnete aj vy... zaraza ma, ze ked sa ti rozbehol porod, bola to tvoja mama, co sadala do auta a isla 500 kilometrov, miesto tejto pani, co byva 10 minut. Ja som mala podobnu matku mojho byvaleho frajera. Pre nu bol jej komfort, jej zivot nadovsetko. Nevarila, neupratovala, len chodila po wellnesoch a restauraciach. Nikdy by sa pre nikoho neobetovala, nevystupila zo svojej komfortnej zony. Zial, aj taki ludia su. Nezmenime ich, len seba.
Tiez vam drzim palce, nech vsetko zvladnete a nech su deti zdrave. Si velmi slusna mamicka, co im chce dat to najlepsie. Deti su dar ❤️
@elizabet173 keby jej svokra nezila, tak by zavolala niekoho ineho / rovnako to by spravila ak by svokra slusne odmietla. a sory ale nikoho nezaujima coby si robila ty, tato diskusia je o zakladatelke nie o tebe,

@soffi_ si šikovná mladá mamina, ktorá nič zle neurobila. Tvoja svokra nemá srdce. Zachovala sa ako beštia. Ja by som jej deti už nedala strážiť. Nikdy nevieš kedy jej prepne. Určite všetky matere čo ťa tu heytuju mali vždy plné hrnce, upratané, nikdy žiadnu pomoc v ťažkej chvily nepotrebovali a hlavne, všetky deti mali urcite planované. Vôbec si ich nevšímaj. Nikto nechodi v Tvojich topánkach. Moja mama keď prišla strážiť vnučku aj navarila, z vlastnej iniciatívy. Niekedy aj ozehlila, nikdy som to od nej nežiadala a keď chcela veľmi žehliť, tak som jej povedala, že iba veci čo sú malej.. Keď som ležala v horúckach, moja exsvokra priniesla navarené a tortu pre svoju vnučku a to Ti poviem, že ako svokra a nevesta sme mali búrlivý vzťah. Exsvokra ( keď som bola v nemocnici) dokonca napiekla palacinky a priniesla k môjmu bratovi a švagrinej, aj pre ich deti, lebo strážili jej vnučku. Ľudia si v ťažkých chvíľach pomáhajú, je to normálne. V dnešnej dobe žiaľ zriedkavé. Myslím, že od svojej svokry si nechcela nič výnimočné.