icon

Problém - svokrovci

elektrina
5. apr 2021

Ahojte maminy. Idem si k Vam len pre nazor, co by ste mi poradili alebo skor co by ste urobili v takejto zlozitej situacii. Takze zacnem pekne poporiadku. Mam priatela uz par rokov. Vsetko bolo pekne ale posledny polrok to zacalo skripat. Zacali sme pomalicky planovat aj buducnost. On pred polrokom totiz kupil dom. A tu je ten problem - nastahoval si tam nielen seba ale aj rodicov. Vraj z dovodu, ze svokrovci maju exekucie a pritom maju vlastny dom ale. Zacal apelovat na mna ze kedy sa k nemu nastahujem, kedy budeme spolu zit a podobne. Stretavat sa stretavame ako doteraz, raz je on u mna raz ja u neho, ale ked som ja u neho odkedy su tam svokrovci tak sa citim dost neisto. Istym sposobom mi vadia a neviem si predstavit zivot v takejto stvorkenakolko tiez nemam 20r a uz by to chcelo iny smer. Problem je aj ten ze ako tam pridem zakazdym to je to iste - jeho mama ma zavali informaciami o neviem kom, co kto robi, kde kto je, ked nieco varim pride a sleduje co robim neustale sa vypytuje. Ked zacnem nieco ine robit vsetci na mna toto nerob lebo pre to pre toto. Kukaju proste na mna ako na vraha. A toto je ten problem ze dom je sice jeho, ale oni su tam pani a ja ako namiesto stvrteho kolesa na voze som piate koleso

vendulka80
5. apr 2021

@elektrina len sa preboha nevzdávaj bytu. Za žiadnych okolnosti. Si mladý pan prestavuje ze predáš byt a peniaze vrazis do JEHO domu a bude si tam nažívať so svojou familiou a tebe zostane bud to tolerovať alebo s holou ritou odísť. Nedaj sa dobehnúť lebo mozem sa mýliť ale mam pocit, ze nieco maju velmi dobre premyslene. Aby si sa nepopalila.

elektrina
autor
5. apr 2021

@loginexistuje ono je aj dalsi problem apeloval casto ze chce zakladat rodinu len uz ked je to na hranici tak su stym problemy ktore on nevidi z jeho strany ako problemy ale zvaluje opacne vinu na mna ze som nikdy nechcela rodinu a vselico ineho skratka definuje moju zivotnu liniu dopredu prenadstavene bez toho aby vedel co bude o tyzden co o rok ako falosny vizionar tlmociaci svoju pravdu do mojho zivota ako obranu

0silvia0
5. apr 2021

@elektrina ako to mysli ze vzdat sa tvojho bytu v Ruzinove? Hadam od teba nechce, aby si ho predala, ci?

elektrina
autor
5. apr 2021

@0silvia0 predala a isla byvat snim aj s priveskami ...na toto som dost mudra aby som nieco take nedopustila

loginexistuje
5. apr 2021

@elektrina pozri ak je on schopny kupit dom a nastahovat si tam rodicov bez toho aby to presiel s tebou ako niekolkorocnou priatelkou tak to neni normalny vztah auz vobec nie vztah na zakladanie rodiny a problem je u neho ale to ti moze byt jedno
proste to utni zablokuj socialne siete zablokuj cislo a posli mu sms ze
ta to mrzi ale kedze on sa rozhodol bez teba v tak vaznej veci tak ty musis reagovat a sustred sa na najdenie muza ktory bude k vam pristupovat ako k normalnemu paru do roka mozes mat aj svadbu aj tehotna mozes byt
hentam by si skoncila na antidepresivach a znicena

namornicka
5. apr 2021

@elektrina aj keby si to chcela skusit (co sama vies, ze nechces), byt v ziadnom pripade nepredavaj. Mozes ho prenajat.

janinah
5. apr 2021

On potrebuje už len dve veci- peniaze z tvojho bytu na zveľadenie jeho domu a možno aj vyplatenie časti dlhov rodičov /ako výmenu,že láskavo ti dovolí zadarmo bývať vo svojom dome/ a druhá vec je slúžka.Bola by si riadna hlupaňa na toto pristúpiť.Čím skôr sa poberaj dalej životom - bez neho a príveskov.Nemá význam čakať,že možno sa niečo zmení,lebo sa nezmení.Jeho jednanie v tak dôležitej veci bez teba ti jasne naznačilo,kde bude tvoje miesto v "jeho" rodine...kdesi na konci a potrebuje ťa akurát tak ako matku detí /tie do domu predsa patria/,ale nie ako rovnocenného partnera v manželstve.

cacianka
5. apr 2021

vychcany aj s jeho seniormi. Mas predat byt v lukratívnej časti a prísť do domu jeho rodičov.
Nic to nemeni ze papierovo je jeho, pánmi su tam oni a ty si cudzi element - davaju ti to riadne najavo tymi otazkami.
Skus ho zobrať k sebe, u teba tvoje pravidla a vaše. Dieta zatial sa chráň, a byt urcite nepredavaj. Je to tvoja istota.

maminkasisa
5. apr 2021

Podla toho, co som si tu precitala, by som z takehoto vztahu vycuvala a to bez debaty, Ty nebudes tam ani stastna ani spokojna

elementissa
5. apr 2021

Utekaj. Je tu milion takych diskusii. Najdi si niekoho samostatnejsieho

elektrina
autor
5. apr 2021

@janinah o peniaze z bytu im ani jemu nejde, problem je len stym co som pisala, sama by som neinvestovala niekde kde su osoby nazvys a nieto este ja neviem dajme tomu investovat do nejakej mensej prerabky zo svojho a prispiet takto im nepriamo na uzivanie

namornicka
5. apr 2021

@elektrina tak preco riesi tvoj byt, ked im o peniaze nejde?

deti95060810
5. apr 2021

kto vie čo všetko tam je... mám na mysli či rodičia mu nedali nejaké e na kúpu domu, niečo nesľúbili a pod. pozri na katasr. portál - môže sa stať že sa tam dočítaš kde aké novinky...😉
Ak ti nevyhovuje táto situácia tak radšej vzťah skonči...bude to lepšie pre všetky strany.

0kristina0
5. apr 2021

🤦tak toto fak ee

elektrina
autor
5. apr 2021

@deti95060810 nedali mu ani cent na kupu, maju hole zadky okrem dochodku a dlhov

elektrina
autor
5. apr 2021

@namornicka preco? zrejme lebo chce aby som tam isla byvat snim a s jeho rodicmi, keby predam byt nemala by som sa kam vratit - psychologicka poistka a cele sa mi toto zachadzanie a smerovanie nepaci

deti95060810
5. apr 2021

@elektrina tak to mohli prezentovať tebe.... 😉

deti95060810
5. apr 2021

@elektrina predať byt? ani náhodou....

janinah
5. apr 2021

@elektrina to sa mýliš,že nejde o peniaze z tvojho bytu....budeš tam bývať pol roka,bude treba kúpiť novú chladničku a svokra povie-nech kúpi nevesta,však tu prišla do hotového,býva zadarmo,nech kúpi,peniaze za byt má....potom bud etreba dáku priečku prestaviť,potom dáku garáž dostavať....a už to pôjde...a ty dáš,ved budú mať pravdu,bývaš zadarmo....ale ak raz odídeš,tak tá priečka ani garáž s tebou nepôjdu,tá pračka možno...

elizabet173
5. apr 2021

@elektrina ukončila by som to ešte dnes, toto nie je spoľahlivý partner pre budúcnosť, aj keby sa hneď išiel bývať s tebou do podnájmu, chcel si zobrať na polovicu hypo, nebola by som s ním. Urobil už toľko vážnych prešľapov, že by som sa na neho už nemohla spoľahnúť.

lucia147852
5. apr 2021

Utekaj od neho, toto v žiadnom prípade nemôže dopadnút dobre. Už len ísť bývať len so jeho domu by bola hlúposť, pretože keď plánujem spoločnú budúcnosť tak spoločnú a nie ja vazal v cudzom dome a keby niečo cau s holým zadkom. Byt by som v žiadnom prípade nepredala. Plus milión iných problémov. Toto nemá budúcnosť.

mimi1237
5. apr 2021

@elektrina nech on predá dom,jeho rodicia nech sa vrátia domov a on nech sa nastahuhe k tebe,ze co ti nato povie.Ale nie,vážne, naco ti taký? A tiež si myslím, ze je niečo o com nevies.

elektrina
autor
5. apr 2021

@elizabet173 do podnajmu urcite nie to by bol dalsi problem, ma hypo na dom ktoru plati, oni mu neplatia nic sem tam drobne mozno na elektrinu, plyn kompenzacia od nich navareny obec, oprate trenky nez pride vecer domov z prace

elizabet173
5. apr 2021

@elektrina je ti toto treba? Aby on živil ešte aj svojich rodičov a ty si ich mala non stop za zadkom? Inak ukázal, ako mu na tebe záleží, keď ti ani neoznámil, že ide kupovať dom. Ani párom volov by ma tam nedostal.

petrao2
5. apr 2021

@elektrina odid z kratsej cesty
Bude to jednoduchsie aj ked nie lahke kedze ste planovali buducnost spolu a on poza tvoj chrbat planuje sam svoju

elektrina
autor
5. apr 2021

@elizabet173 je to tam cele zvlastne, aj jeho bratia tam nosia deti ako do nejakej zachytnej stanice na par dni, ja a on dvaja oni dvaja styria plus tri deti sedem ludi, casto sa stavalo ze som isla na zachod ani som nepustila a uz niekto chytal klucku, varila som uz otazka co to vonia co to je kukanie do hrnca do panvice do truby, strihanie vonku stromkov uz jeho otec na mna zle kukal ze co robim, rano sa clovek nemoze ani do desiatej vyspat po praci o osmej kanvicu pocut o pol deviatej hrnce bucha...

elizabet173
5. apr 2021

@elektrina toto sa dá vydržať raz za rok pár dní, nie, aby si tam žila. Ale mne sa nepáči, ako sa správa tvoj priateľ, zrejme aj doteraz bola sem tam situácia, že ho tvoj názor príliš nezaujímal

lucia147852
5. apr 2021

@elektrina ale pochop problém je priateľ nie ti ostatní. Oni si dovolia len to, čo im dovolí on

bmuller
5. apr 2021

@elektrina A co sa stalo s domom priatelovych rodicov, je teraz prazdny? Preco sa v nom citia zle? A co keby priatel nechal rodicov vo svojom a vy by ste isli do toho ich "neprijemneho"? (svoj byt kvoli jeho naliehaniu rozhodne nepredavaj)

froschka
5. apr 2021

@elektrina ja tipujem že tie dlhy im narobil tvoj priateľ a on aby mal čisté svedomie tak si ich vzal k sebe. Ale rozhodnúť sa musíš sama či chceš bojovať alebo to necháš tak. Možno nie sú svokrovci vôbec zlý a chcelo by to riadny rozhovor. Možno keby sa v dome urobila prístavba kde budú mat zvlast bytovú jednotku by vec trosku odlahcila a neskôr Vám môžu byt aj nápomocný. V každom prípade sa treba pozhovárať a dať veciam šancu a až kde nebude iného vychodiska tak zbaliť kufre