icon

Problematická svokra

majkkkaaa
9. sep 2023

Ako by ste reagovali,keby vaša "svokra" s ktorou mate problémy vás chcela opäť navštíviť (bývame 400 km od seba) a naposledy ste mali hádku, sa opýta môjho muža (jej syna) ci môže prísť na návštevu a on sa vzápätí nato opýta mňa ci môže prísť...a ona mu potom napíše správu ze "ty sa musíš pýtať ci môžem prist?"

Strana
z2
maminkasisa
9. sep 2023

@majkkkaaa a to je taky problem, ked pride svokra na navstevu? Vsak chce vidiet svojho syna,

nika11103
9. sep 2023

@maminkasisa dnes si tie nevesty neuvedomujú , že vďaka tým svokram majú svojich mužov . Že ich porodili vychovali . Ja tiež so svokrou nechodím každý týždeň na kávu , ale vždy si ju budem vážiť lebo vychovala môjho úžasného muža .

anketkarka
10. sep 2023

Všetko sa to dá aj inak diplomaticky. Áno, bývate v jednej domácnosti a aj keby nebolo po hádke, tak je normálne sa opýtať, keď príde návšteva. Aspoň teda termín. Aby si sa vedela pripraviť aj Ty na to. Ale svokra vôbec nemusela vedieť, že to spolu riešite. Mohol to poriešiť mimo telefonátu a potom jej ešte raz zavolať alebo napísať.Takto mu dala na javo, že je podpapučnik. Čo možno aj chudák je a on si to uvedomuje, tak Ti o tej správe povedal, aby si mala šancu zmeniť postoj. Ono nie každý chlap dlho vydrží funkciu podpapučníka. A viem si predstaviť, že tá hádka čo ste mali so svokrou si vyžadovala postoj chlapa a on v nej chlap nebol a toto je ešte súčasťou boja v tej hádke. Svokra vychovala nechlapa, Ty si si takého našla, lebo sa k nemu správaš ako ona, ale svokre sa to nepáči, lebo to už nie je ona koho počúva.
@nika11103 no možno nie každý je spokojný s výchovou svokry ani pri deťoch ani pri vnúčatách. 😂😂😂 ale to už je iná téma. Potom Ti ostáva len úcta k veku a k nejakému rodinnému statusu a spoliehať sa na diplomaciu. 🤷

kristinka92
10. sep 2023

pozri keď máš so svokrou problém a je ocividne že ta nemá rada, tak je jasne že z každej vety/slova ktoré povieš môže byt pre ňu v podstate skrtnutie zapalkou…jednoducho všetko čo povieš môže byt použité proti tebe :D
Reakcia muža mi príde normálna. My sa tiež spýtame jeden druhého. Považujem to za slušnosť. Nie iba oznámiť, že ja som rozhodla takto a ty sa prispôsob. Je normálne že partneri o svojom programe rozhodujú spolu.

zuzanockamt
10. sep 2023

@majkkkaaa Máte deti? Je to len priateľ, čiže je to priateľova matka, nie tvoja svokra. Že sa ťa opýtal, je síce fajn, ale snáď môže matka vidieť a navštíviť svojho syna aj bez ohlásenia. Ak by si nedovolila, ja na jeho mieste by som matku aj tak z bytu nevyhodila. Normálne by prišla.

sasa1310
10. sep 2023

@majkkkaaa ja neviem, nie je náhodou ten tvoj priateľ tak trochu pod papučou? to ti vážne ukazuje ešte správy čo mu napísala? Lebo som tomu celkom nepochopila. A ešte sa ťa aj pýta. U nás keď niekto príde, my si len oznamujeme, zatiaľ sme svojprávni obaja.

danica2711
10. sep 2023

@majkkkaaa no tak z toho, že si slovo svokra uviedla v úvodzovkách, je jasné, že jej syn nie je tvoj manžel. Bohvie, čo by ona porozprávala, aká si ty "nevesta", pretože sa zjavne máte obojstranne v zuboch. Ty nevysvetľuješ, prečo s ňou máš problémy a hádky, z jej strany to tiež môže byť všeličo: nesúhlas s tým, že žijete spolu bez svadby (ak je napr. veriaca), nesúhlas s tvojím správaním/vekom/výzorom/vzťahom k jej synovi... Skúste obe porozmýšľať o tomto, pretože to je príčina nezhôd, a neriešiť to, čo kto komu povedal do telefónu alebo napísal do sms

Strana
z2