icon

Problémové bývanie a vzťahy

moniika190
11. nov 2020

Ahojte, chcem sa asi len vyrozravat, lebo v podstate nemam ani komu. Pride mi ze ma sklamali vsetci moji blizki... Som mama na materskej, mam 3 rocnu dceru a pol rocneho syna. Som vydata, s manzelom vsak nezijeme v jednej domacnosti, zijem s detmi u rodicov, kde byva aj starsi brat. U manzela sa byvat s detmi neda, nakolko aj on zije s rodicmi a nieje tam miesto. On nechce zit s nami u mojich rodicov, nutit ho nemozem. Momentalne staviame dom, je to vsak este tak cca na rok, kym by sa dalo prestahovat. Kvoli peniazom, ktore do stavby vrazame si nemozeme dovolit nejaky podnajom. No a moj problem je situacia u nas doma. Mam problem s bratom, nevychadzame spolu, momentalne sa vobec nebavime a v dome sa obchadzame, co je celkom narocne. Konflikt rozoberat nebudem, je to na dlho. Brat je velmi tazka povaha a nedokazem s nim uz normalne vychadzat. Sklamala som sa v nom. A co ma sklamlo este viac je, ze na jeho strane je aj mama, ktora mi velmi pomaha, ale zranuje ma ze neda za pravdu aj mne, podla nej som na vine iba ja. Nevidi vobec ziadnu chybu v bratovi, len vo mne. Sklamanim je pre mna aj manzel, o vsetkom vie, vie ako sa trapim a ze to ma vplyv aj na deti ale nevie mi nijako pomoct. Viem ze nema ako, ale cakala
som aspon psychicku oporu, ale jeho ako by sa moje problemy ani netykali. Zije si svoj zivot. Viem ze kym sa neprestahujeme ine to nebude, ale ja neviem ako dlho toto vsetko este vydrzim, ozaj by som odisla ale z rodicovskeho prispevku si podnajom dovolit nemozem a peniaze potrebujeme na dokoncenie domu. Som ako v zlom sne.....

Strana
z3
kassandra25
13. nov 2020

@moniika190 no ja ta tu hanit nebudem ako ostatne. Toto byvanie cele vyvolava samo o sebe jeden konflikt. Rodicia chcu mat klud, no pri dvoch svojich detoch a este pri vnucatach dvoch, ho proste nemaju. Nie ste z majetnych rodin, tak len takto si mozete dovolit buduce byvanie. Nie ste zasa uz tak daleko od neho. Klobuk dole, ze vsetko takto po ciastkach financujete. Brat ako samostatna jednotka u vas tiez chce mat svoj klud a nemoze ho mat skrze teba a dvoch deti. Take deti tiez vydavaju svoj hluk. Nemate to lahke nikto u vas. Toboz nie ty. Ja by som mozno odbremenila tym, ze sem tam by som dala na den dva deti alebo niektore dieta ku manzelovi zatial. Na vaznosti situacie nabera u vas aj to, ze ste manzelmi a nie si len taka nejaka jeho priatelka s dvoma detmi. Inak, ak potesim, vobec nie ste zdaleka jediny parik, ktory su manzelia, byva kazdy zvlast, lebo ani jeden by nechcel v dome u rodicov s tymi druhymi, maju alebo cakaju deti a popritom stavaju dom. Proste, take veci sa naozaj deju aj v tejto dobe. Nejako sa skus podvihnut nad tieto veci vsetky a skus vzdy porozmyslat, co vsetko je horsie od situacie od vas. Napriklad, ked ma niekto handicapovane dieta, ze, neda sa to zmenit, alebo len nieco. Alebo ze by si bola slobodna matka s dvoma detmi a ziaden muz a dom vo vyhlade by neboli. Ze? Teraz si natom omnoho lepsie. Takze vzdy sa nieco najde, ze ste na tom lepsie. Ku tomu bratovi - zial niektori chlapi su tazke cudne povahy, vsade sa taki najdu a mama si ho zastava, lebo je to jej syn, nie ze by to nevidela, vidi, aj tak sa ho snazi obranit a to urovnat medzi vami. Tak skus mysliet nejako pozitivne alebo aspon neutralne, aj ked situacia u vas nateraz nie je bez komplikacii.

moniika190
autor
13. nov 2020

@kassandra25 Ďakujem, je to tak ako pises. Sama si uvedomujem, ze uz je nas tu vela. Aj ked mi mama hovori ze nechce aby sme odisli lebo pre nu su vnucata vsetko tak viem ze chce mat svoj pokoj. No a brat je ozaj tazka povaha, nepracuje je len doma a cim je starsi je z neho vacsi cudak, ktory si mysli ze su vsetci proti nemu. Nie som jedina ktora s nim nevychádza, najstarsi brat detto. Nevie sa spravat ani k otcovi aj ked ten je aky je. Manzel to tu uz nedal, kedze poznám svoju rodinu necudujem sa. Robime vsetko preto aby sa to cim skor poriesilo. A ze sme si v takej situacii spravili druhe dieta, no a? Nie sme socialne pripady, ktore narobia deti a nestaraju sa o ne. Pre mna su vsetko aj pre manzela. A syna by som si urobila kludne znova. Je to moje zlaticko, ktore mi robi den. A dakujem Bohu ze su zdrave, presne na tom zalezi. Bola som sklamana, ze som mame zas a znovu nedokazala vysvetlit ze chyba nie je len vo mne, v tom odisiel manzel tak ma to polozilo, chcela som sa vyrozprávať. A dakujem tu vsetkym za nazory, vela z nich ma povzbudilo.

evica01
13. nov 2020

@moniika190 tvoja mama ma tvojho cudneho brata za chudaka, ktoreho treba stale chovat. Daj si pozor aby si neurobila tu istu chybu. Opicia laska.
Neurobis s tym nikdy nic. Ale neboj sa, mama vie kde je pravda. Ty si rozumnejsia, chapes to.
Kasli ma to. Mamina ta ma rada, neboj sa.
Porieste to byvanie nech chodite s usmevom k vasim na kolac 😁

moniika190
autor
12. sep 2021

@bluka2 tak nie po roku ale skor, byvame s manzelom a detmi v dome. Nenechal ma, ani ja jeho. Vztahy doma sa ako tak ukludnili. Ale konecne sme vo svojom a je to skvely pocit.

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal
marca12
12. sep 2021

@maximilie to ja poznam manzelov,ktori ziju niekolko km od seba vzdialeni a len preto,ze sa nevedeli dohodnut na tom,kde budu byvat. A vidia sa obcas cez vikendy. Sialene a obaja ucia na VS 🤭

petulda333
12. sep 2021

@loginexistuje to je uz nepodstatne. Bolo to pred rokom. Uz ziju spolu v dome
@moniika190 super, tesim sa. K tym vztahom. Neries to. Moj svagor je leniva hnida. Rok a pol nerobil, predtym tiez nic moc. Ma dve deti 7 a 3r,za ten cas robil asi rok dokopy. No posledny rok a pol je u rodicov, lebo svagrina je zla 🤦‍♀️ on pije, hra automaty, lenivy, zadlzeny. Rodicia od puberty za neho platia vsetky dlhy, riesia vsetky sracky a obhajuju ho. Moj muz, pracuje od skoly, nikdy od rodicov nevzal ani cent, naopak, kopu penazi im dal a nema z toho nic, pomaha im vzdy ked treba a aj tak je horsi pre nich. Svagra miluju a chvalia aj ked nemaju preco... Proste ho maju radsej. Muza to trapi ale snazi sa nato vykaslat. Nic s tym neurobis

cacianka
12. sep 2021

@moniika190 som rada že ste sa osamostatnili od rodín a ste spolu vaša bunka tak ako má byť a ako je najlepšie pre deti. Buduje si svoju rodinu, svoje pravidlá a užívajte si spoločný život 🍀🌻🍀🌺🍀

maximilie
12. sep 2021

@moniika190 👍👏👏
Blahoželám! Prajem vám, nech sa vám v domčeku dari. Keď ste toto zvládli, tak nech už zvládnete všetko!
Je to super, keď niekto napíše aj s odstupom času, ako to dopadlo.
Toto je výnimočné , ze ste to napriek všetkému vydržali.

Strana
z3