icon

Problémoví svokrovci

2. dec 2020

Ahojte zienky chcem spytat a vlasne aj poradit byvam z manzelom a 2 detmi u jeho rodicoch nesom s nimi za dobre lebo stale si na mna nieco najdu hento neni dobre tam to neni dobre a niekedy poviem pravdu no ani to neni dobre furt som ja ta zla mam aj dve svagriny jedna byva s nami druha nie mam taky pocit ze ju maju radsej ako mna medzi detmi je to tiez rozdiel ale velikansky moje deti vobec nepoznaju ci existuju ja byvam o poschodie vyssie oni vobec nemaju o moje deti zaujem ale narozdiel tie svagrinine ano ich aj postrazia im je velmi napomocna svokra ale nam vobec ani s detmi nikdy nepomohla a ani financne nikdy nepomohla za to im zo vsetkym pomahaju manzel to nechce riesit vraj ich nemoze donutit aby maly zaujem vraj je to ich vec ale ja sa nedobre citim takto

Strana
z3
elizabet173
3. dec 2020

@stela01 no len to by sa musela s nimi bavit.

autor
3. dec 2020

@sasa1310 moja mamka nebyva na sk oni ziju v cz takze tam asi tazko kedze mala chodi tuna do skolky byvanie uz riesime uz som totu pisala lebo kazdy to iste odstahujte sa ale kam ked sa to este len riesi mame sporenie v pss musime este pockat kym manzelovi predlzia zmluvu ze mozeme poziadat o hypo

autor
3. dec 2020

Ano chcela som to uz viac krat spravit ze sa ospravedlnim alebo ze ich nejak potesim proste hocicim ale neda sa to staci ze sa vidime na chodbe hotovo uz ked vidim ako sa tvari ufrflana a este aj hundre pod lenze neni rozumiet tak ako urcite sa somnou ani ona nechce bavit

basullinka
3. dec 2020

No úprimne, podľa mňa tu vôbec nejde o problémových svokrovcov. A hneď vysvetlím prečo. Prvá vec je, že je to ich dom, ich domácnosť a môžete byť šťastný, že Vás prichýlili. Už len táto pomoc je viac akoby museli robiť. Druhá vec je, že podľa mňa svojím správaním a totálnou averziou voči nim, ktorú oni cítia, sama dávaš najavo, že o korektné vzťahy s nimi nestojíš. A ako sorry, prečo by sa Ti niekto mal pchať do zadku, ak sa tváriš ako zdutá trúba? Ja na jednej strane chápem, že Ti môže prísť lúto, že jednej vnučke kúpi a druhej nie....Ale! Nezamyslela si sa na tým, že Ty sama v nej vyvolávaš dojem, že o to nestojíš? Evidentne druhá švagrina s ňou komunikuje, preto nemá problém s ňou vychádzať. Ale ak je pravda čo píšeš, že Ty s nimi ani nekomunikuješ, si tam zavretá a tváriš sa ako utrpenie sveta...naozaj očakávaš, že sa Ti bude niekto doprosovať, či ti ešte môže pomôcť, niečo Vám kúpiť alebo sa s Tebou môcť "kamarátiť"?

sasa1310
3. dec 2020

sama vidíš, že nemáte inú možnosť. Tak by si mala mať trochu úcty a pokory a neohovárať na nete tie osoby, vďaka ktorým máš kde bývať s dvomi deťmi. Lebo raz dva ti môže svokra povedať, že sa zbalte a choďte preč. A potom len budeš za múdru. Je to tvrdé, ale je to tak. Ty jej môžeš akurát tak denne ďakovať a nie ju ešte ohovárať.

sasa1310
3. dec 2020

a že hundre, že ťa zbadá? No asi je preveľmi nadšená, že ťa tam má a si určite veľmi milá a slušná.

0silvia0
3. dec 2020

stale si ides svoje.... tazko sa odstahovat, mala chodi tuna do skolky, chlap nema zmluvu atd. Ak ste najprv riesili deti a potom byvanie, tak mas 2 moznosti: platit si prenajom alebo bud spokojna u svokrovcov. Ina moznost nie je....

oblecenie99
3. dec 2020

S takýmito a podobnými témami sa tu roztrhlo vrece. Stále to isté dookola,ako je zle a zle bývať so svokrovcami,do všetkého sa starajú,nepomáhajú (toto je moje obľúbené) atď.atd.Ked sa napíše jediná rada,ktorá tu má zmysel,keď je už tak zle,že sa odsťahujte,tak vtedy joooooj nedá sa,lebo ešte sme ešte nepožiadali o hypo lebo neviem,alebo moja obľúbené šetríme na vlastný byt,domček,lebo hypo sa neoplatí a nájom sa neoplatí..márnost šedivá,keby som ja spočítala,čo za prachy som dala za nájom a hypo plus náklady spojené s bývaním vrátane odpadu,netu,telky,poistiek,garáže,rezidentskej karty,dane a iných chuťoviek,iba za sedem rokov,čo som sa osamostatnila,tak by sa týmto sťažujúcim sa ženám zatočila hlava.Ale mne sa to oplatí,lebo mám tu voľnosť,nikto nám do ničoho nekecà, je pravda že ani nepomôže,ale má druhej strane nikto nas nemusí strpieť a ja tiež nemusím znášať iných.Lenze to niečo stojí,však?A to sa už neoplatí..zakladateľka,ja viem,že už konečne riešite bývanie,vlastné...ale ak je to tak zle,mali ste to mať vyriešené predtým,než si založíte rodinu,lebo ak muž nezarobí nadštandardne a ty si doma,tak je to už ťažšie.Nic iné ti nezostáva,len zaťať zuby na ten čas,kým ste u nich.Este môžeš byť rada,že muž chce odísť do vlastného.

janeninka
3. dec 2020

@oblecenie99 amen. Presne tak.
Nemozes ocakavat, ze budes mat vsetko..aj slobodu, vlastny pokoj, uzasne vztahy, pomoc, usetrene peniaze za podnajom, aj byt doma s dietatom, aj neprisposobovat sa a trosku zahryznut do jazyka..

kubkovamama
3. dec 2020

Nikdy nie je dobre bývať so svokrovcami a rovnako ani s rodičmi aj keby ste boli všetci úplne super povahy,čo u vás zrejme tak nie je.A vždy,keď už,je príjemnejšie žiť dcére s matkou ako neveste so svokrou,lebo predsa len sú tam rovnaké zvyky aj v maličkostiach,varení,výchove.Na margo toho,že so švagrinou si lepšie rozumie-no lebo je to prirodzené.Neviem,mne sa nezdás zrovna ústretová alebo príjemna voči svokre.Keby si zažila moje exsvokru,to bola iná psychiatria,nie toto čo opisuješ.Citit z teba takú zlosť a neochotu az aroganciu.Prepac,ale z tých odpovedí to tak vyznieva.My sme mali hrozný vzťah s exsvokrou,ale takto sa jedovat ma nikdy nenapadlo,iba mi to bolo strašne ľúto a napriek všetkému roky som sa snažila nájsť si k nej cestu,no nepodarilo sa a jednoducho ona neprijala žiadnu ženu v rodine.Za ďalšie by si NIKDY nemala nikomu vyčítať,že vám finančne nepomáha alebo niečo nekúpi alebo kúpi.My sme síce rozvedení manželia,každý má svoje deti a spoločné a svokrovci robia parádne rozdiely,čo je pochopiteľné a nikomu nič nevycitame,ale neprijali ani to spoločné a čo teraz,mám sa na nich hnevať celý život a cítiť sa opomenutá?Vieš čo,necítim.Moji rodičia ľúbia všetky vnúčatá rovnako,kúpia rovnako aj nevlastnemu ako vlastnému aj keď ho vidia raz za pol roka a mohla by som byť zatrpknuta ako ty.Neviem,neriešim to,deťom pekne vysvetlíme a je pohoda,ide sa ďalej.Svokrovci ani rodičia nie sú povinný vás nejak usmerňovať,pomáhať,byť k vám tutumutu,strážiť vnucata.Ak ani,tak super,ak nie majú na to právo.A ty nemáš právo im vyčítať alebo sa cítiť ukratena.Najvacsie zlo samozrejme je spoločné bývanie.Aj bývať blízko seba je blbé.Keby ste sami,toto neriesis,lebo by sa to nedialo a ako sa svokra baví so švagrinou a čo kúpi jej deťom by si sa ani nikdy nedozvedela

lucia147852
3. dec 2020

No poviem to na rovinu. Si v situácii že mozes akurát tak drzat hubu a krok. A svokre nohy bozkávať, že tam ešte mozes byt. A ešte má svojom poschodí. Keď ste nemali nič a neni to take jednoduché načo ste mali 2 deti? Keď svokre pretečú nervy, môže Vám zblalit saky páky a si ba ulici aj s deťmi. A ešte máš pocit, že ti malo pomaha 🤦🏽‍♀️ A čo má za tebou chodiť a ovievat tá? Deti ste si robili vy, tak sa o ne starajte a nepindajte furt. Strašne rada by som v tejto veci počula druhu stranu, tvoju svokru. Keby si moja nevesta, tak už dávno u mna nebývate.

elizabet173
3. dec 2020

ona ale zrejme nebola ufrfľaná, keď ste tam išli bývať, či? Niečo to muselo spustiť, určite to nebolo tak, že si v nedeľu poobede zbehla dolu s napečeným koláčom, svokra uvarila kávu, pokecali ste, zasmiali ste sa a v pondelok ostala ona ufrfľaná a ani sa na teba nepozrela. Chápem, že je to teraz o ničom, len nechápem, prečo bývanie riešite až teraz. Kde by ste bývali, keby vás svokra neprichýlila? No asi by ste museli ísť do podnájmu, ak na svoje nemáte. Keď dcéra chodí do škôlky, tak ste tam už asi nejaký rôčik a teraz ešte len čakáte, či mužovi predĺžia zmluvu, aby ste mohli požiadať o hypo. Viem, že so staršími ľuďmi je to všelijako, majú svoje muchy, ale poskytli vám strechu nad hlavou, čím vám pomohli. Že svokra jednej vnučke kupuje a druhej nie, tiež asi nevzniklo od narodenia, alebo hej? Nevyplýva náhodou správanie svokry k tebe aj k tvojej dcére z tvojho správania k nej? Ak nemáš dnes možnosť odísť, tak to budeš musieť vydržať, alebo podnájom.

autor
3. dec 2020

@kubkovamama presne mate pravdu ano ja si priznavam aj svoju chybu mozno ja som ta zla ja by som sa jej mala ako prva ozvat neviem ako na to uz dost dlho sa nebavime a je my blbo sa jednoducho k nej ozvat zo zaciatku sme boli v poho ona chodila hore ja zase dole porozpravali sme sa a bolo dobre lenze v tom je ten problem ja som sa s nou pohadala kvoli tomu ze som sa hadala s mojim muzom tak jej to nebolo po voli a zacala my vinadat ale co je medzi mnou a mpjim muzom by ju asi nemalo zaujimat cii??no a od vtedy sa nebavime lebo sice ja som jej napapulovala ale ona dost mne vinadala no vlastne uz do toho zatahla aj mojich rodicov a kvoli tomu furt myslim ozvat sa jej uz len kvoli tomu ze byvame u nich neviem som s toho trosku mimo

lubiss
3. dec 2020

co sa tu vrece roztrhlo s upistanymi nevestami???? tak zbal svestky a s tvojimi dvoma detmi, manzelom chodte byvat het...vsetky sa stazuju dokola ale mamahotel vyuzivaju rad radom...ze vam nepomahaju no minimalne to ze tam byvate je taka pomoc ze asi nemas ani sajnu..

maciatkolulu
3. dec 2020

Ja Uh ani nečítam, douc sa gramatiku to je hrozne

elizabet173
3. dec 2020

presne toto som predpokladala, keď som písala predošlý príspevok. Ty si vynadala svokre? Preto, lebo sa jej nepáčilo, že sa hádaš s jej synom? Ona si hájila svoje dieťa, tak ako si ty hájiš svoje a nepáči sa ti, že mu svokra nič nekupuje. Jej sa nepáči, že jej syn nežije v harmonickom manželstve. Netvrdím, že súhlasím s tým, že sa svokra medzi vás zamiešala, už vôbec sa mi nepáči, že robí rozdiely medzi vnúčatami. Ale tebe nehovorí nič úcta k starším? Vieš čo by som urobila ja, keby si na mňa vrieskala v mojom dome, kde som vám poskytla poschodie? Dala ti lehotu do konca mesiaca, aby ste sa spakovali a vypadli.

0silvia0
3. dec 2020

nebudem sa rozsirovat, lebo evidentne to nema vyznam. Takze ked sa potrebujes s muzom hadat, hucte po sebe ked budu svokrovci v praci. Nikto nie je zvedavy vo vlastnom dome na skriekajucu zensku a vrieskajuceho chlapa. Ked svokrovci pridu z roboty, dokazes pochopit, ze maju plny dom ludi? Ze chcu trocha kludu, sukromia? A nie pocuvat papulnatu nevestu? Co najskor sa odstahujte, na jeden dom vas je tam vela.
A ty vidis len seba, seba, seba. Sa cudujes, ze si v rodine "oblubencom"?

sasa1310
3. dec 2020

A že svokra je problémová a robí rozdiely a nemá rada nevestu.
Keď si tak vieš hubu otvárať na domácu pani, tak sa vieš rovnako pravdepodobne aj zbaliť. Tak buď taká hustá a zbaľ sa a daj vlastným deťom konečne vlastné detské izby. Buď konečne zodpovedná, nie len pri robení detí. Lebo čo ste s mužom doteraz dokázali? Veľké nič.

autor
3. dec 2020

Takze takto ja som svokre nepapulovala som chcela napisat a som napisala (napapulovala) takze ona my vynadala ano brani si svoje dieta ale ved on ma uz svoju rodinu preco sa do vsetkeho miesa mozno keby sa nemiesala a nenacuvala za dverami tak by to bolo uplne inak ..gramatika hm priznavam ano pisem ako sa my chce ja to vobecc nieriesim a komu sa neepaci moja gramatika tak nech nekomentuje...a ze byvame u nich je ich vina lebo my sme boly v cechach pri mamke lenze jeho rodicia to nezvladali ze sme u nasich tak vivolavali ze mame prist tsm ku nim tak moj manzel s tym suhlasil a ja sprosta tiez tam sme boli v pohode ja som pracovala on pracoval a moja mama my moje deti strazila a tiez chodila do prace ale vzdy sme si nasli sposob ako si pomoct takze taknaco nas potom volali ked vedeli ze to takto bude tiez som mohla ist do prace oni su doma oni nepracuju tak by mohly postrazit deti a pomoct..aby sme mohly co najskor zobrat tu hypoteku kedze by sme pracovali obydvaja

ivik4
3. dec 2020

Ze byvate u nich nieje ich vina ale Vasa 😀 ako sorry aj 20x Ti napisem ze naco ste si robili dve deti bez strechy nad hlavou.. Najskor tvojej mame na krku, teraz jeho. Super

elizabet173
3. dec 2020

prepáč ale vy ste nesvojprávni? Keď svokrovci vyvolávajú, tak nacupitáte? Keď ste už mali najskôr deti, až potom ste riešili bývanie, teda vlastne ešte ho len idete riešiť, tak hádam bolo dôležitejšie, kde budú mať vaše deti lepšie podmienky na život, vy dvaja prácu a nie to, či svokra vyplakáva. A aj keď si svokre nenadávala, asi to neprebehlo v duchu - nehnevajte sa, ale radi by sme si to vyriešili sami. Vášho syna milujem aj napriek tomu, že sa občas pohádame. Inak trochu si to po sebe aj čítaš? Svokra je na vine? Načo ste sa k nej napratali? Veď ste mohli bývať neďaleko a na rovinu jej povedať, že chcete niečo svoje a svokrovci by ani neriešili, že ste u tvojej mamky.

0silvia0
3. dec 2020

tu su reakcie uplne zbytocne... skoda, ze ste si v cechach ked ste pracovali a mama ti strazila deti nenasetrili nejake peniaze na zaciatok. Vtedy ste pracovali obaja a hypoteku ste si preco nezobrali ked len toto je problem?

mandarinka555
4. dec 2020

Citujem ťa: "no ale švagriná tiež býva u nich a im prečo pomáhaju" ? No, zrejme má švagriná viac pokory v sebe, ako ty.... Keby si bola moja nevesta, tak už máš tú jednu igelitku dávno zbalenú pred bráničkou a tešila by som sa, že ani smrad tu už po tebe neostal....normálne som sa nasrala...apropos...nezabudnite plodiť ďalšie deti.

sasa1310
4. dec 2020

normálne si ma nasrala. Nasačkovaní ste boli obaja u tvojej mamy a ona ešte pracujúca ti strážila deti. Fuj, že sa nehanbíte ani trošku. Načo ste si deti robili? Čo ste to za rodičia, že nie ste sami zodpovední za svoje deti.
A od mamy idete bývať k svokre a ešte sa ti nepáči.
Už sa balíš, keď si hustá? Zbaľ sa a utekaj niekde inde bývať.

brita7777
4. dec 2020

toxicki ludia brrrrr

alzbetka71
4. dec 2020

@mandarinka555 amen 😉

autor
18. dec 2020

@sasa1310 hm takze takto hej ja len tolko poviem ku tomu nemusi mat kazdy svoje ano bola som u mamy ide aj toto kto ma aku mamku moja mamka bola rada ze som pri nej ano pracovala a strazila deti lebo chcela pomoct co je na tom zle ja som tiez pracovala nesedla som doma zaco sa mam hambit za to ze som byvala u mamy a teraz byvam o svokry ved prichili len svojho syna s detmi ..vypisujete tu preco riesime este len teraz byvanie lebo sporime uz tri roky aby sme maly vlastne lebo viete mile damy naraz sa to neda .preco sa mam zbalit aj keby som odisla lebo raz som to spravila a isla k mamke tak vivolavali ze sa mam vratit len kvoli detom a ich synovi tak potom kde je problem mimochodom na byvanie prispievame kazdy mesiac nieje to len tak zadarmo ako si myslite tak sy dva krat premislite co pissete chcela som len radu nie blbe kritiky to viem aj sama ze sa musim stamad odstahovat kto to nevie a nezazil byvat pri svkrovcoch tak nech nekomentuje a gramatiku hadam tu nebudeme riesit pisem ako sa my zachce nemoze byt kazdy dokonaly a hentie panicky co tu vipisuju .a dalsie detti urcite neplanujeme nam staci ze mame aj chlapca aj dievcatko niesme s takej rodiny co maju po 5/6/ deti

Strana
z3