Problémový svokor
Ahojte zeny,chcela by som pocut vas nazor na moju situaciu.mame partyzdnove dvojicky,chodia ku nam moji rodicia aj svokrovci vsetci sa z nich velmi tesia.s nasimi sme zvyknuti ze vzdy ked si chci deticky vziat normalne sa ma spytaju ci si ich mozu zobrat,povarovat,ponosit.u nas doma sme proste tak zvyknuti ze sa proste na vsetko slusne spytame,poprosime.moj svokor vsak slovicka prosim a dakujem nepozna.ked k nam pride sam si suverenne babatka vyberie z postielky beha s nimi po dome.minule prisiel s malym krsniatkom a zahlasil mi oblec nam deti ideme ich pokocikovat,ziadne mohli bybsme ist pokocikovat?on mi to dava akoby prikazom.pritom ked u nas je ja mu deticky sama rada davam casto to robim ze mu ich sama prinesiem povarovat nemam s tym najmensi problem aby ich mal.vytaca ma vsak ten jeho pristup.naposledy bol u nas zas si suverene vzal maleho z kolisky ked mu zacal plakat névedel ho utisit zobrala som mu ho,mali ky sa utisil a svokor ku mne prisiel a zacal mi ho brat so slovami:daj mi ho.no mna skoro vysttelo tak mu vravim.no hadam sa ma aspon spytate a nieze daj mi ho.svokor ostal pohorseny a na druhy den to s muzom riesil ze co to malo znamenat ze co som mu to povedala ze ci si akoze on musi deti pytat alebe co. ze sa mu to nepaci.muz samozrejme na mojej strasne mu ti vysvetlil .zeny ale ja neviem ci som teda uz ja taka blba ale vam by to nevadilo?ja nemam problem ked ich ma,vytaca ma len ten jeho suverenny pristup ze si mysli ze ked cce pride si a zoberie ziadne mozem prosim dakujem nic.a este je urazeny a dotknuty ked ho poprosim abybsa ma slusne spytal.on je totiz zvyknuty neprosit nikoho o nic vzdy je taky suveren.co by ste robili na mojom mieste?
@kchan haha taká som bývala aj ja, tvrdohlava, len aby mi nikto neradil, po skúsenostiach ti svokru odporúčam počúvať má skúsenosti časom aj tak prídeš nato že v 80-90 percentách mala pravdu a predídeš si tak mnohým problemom a sklamaniam, pri druhom dietati už aj ty budeš dávať rady a ked budeš babka tak isto budeš poučovať taký je kolobeh života, ved si len spomen ked si mala ešte menej ako teraz svet je gombička my mladý sme zožrali mudrosť sveta, pritom skúsenosti žiadne a určite ked si pospominaš tak to tak nieje. Aj koľko raz som premýšlala a hovorila si ja také veci dieťatu nebudem hovoriť a skoro každá mamička nakoniec aj tak to povie, alebo ja budem vychovávať takto ja nebudem nosiť dieťa, ja budem robiť kontakntú výchovu, ja budem toto a ono, nebude spavať s nami v posteli a iné - plno statusov smiešnych ktoré to nakoniec robia a priznajú si že takto som to pôvodne nechcela a teraz z toho majú srandu. Clovek mieni Panboh mení 🙂
@eliskarupp
Ono je to take, no...
Na jednej strane, ani ja sama by som si nezobrala ani len sestrine, alebo svagrinine bez toho aby som sa ich spytala. Lebo treba vediet ci je to v tej chvili vhodne. To je vsetko o vychove a slusnosti.
A na druhej strane, co by som dala za to, keby prisiel niekto, co len jeden z nasich styroch starych rodicov a povedal mi, oblec baby, vezmem ich von. Asi by som sa zblaznila od radosti. Maju 3,5 a 6. Ale este ani raz som to nepocula...
Maju len par tyzdnov, vtedy si este taka precitlivejsia, mas tendenciu ich strasne chranit (to si len spominam aj na seba, moje pocity). Musis si tym len prejst, uz jech je aky je, ale nechce im zle, ani jednemu drobcovi. Ked budu drobci starsi, budes vazne rada 😉
Vela stastia, a ak sa ti to naozaj prieci, treba to len pekne vysvetlit, aspon povedat svoj nazor..mozno pochopi, mozno nie
@romea pisala si mne toto: "ked niekto nevie povedať prosím nezanmená to že je to hned zlý človek" A kedze som ja nikde nepisala, ze clovek neslusny je automaticky zly, tak treba adresovat veci tym, ktorych sa to tyka resp. bez ozacenia tych, ktorych sa to netyka. Neslusny clovek je "len" neslusny a nevychovany a ja ako svojpravna bytost rozhodujem ci mu to spravanie tolerovat budem alebo nie. Cloveka, co sa mi snazi rozkazovat velmi rychlo vyvadzam z omylu, nakolko na mna take neplati. Ale ked to vyhovuje inym ich rozhodnutie. A prosim ta co znamena nechat sa poucit?
tak som to zle napisala a poriadne nevysvetlila ak som sa ťa dotkla tak sorry nebolo to vedomé a cielené ale nevedomky. Nechať sa poučiť znamená že si vypočujem nazor toho druheho a potom o nom porozmyslam a nie hned tvrdohlavo si tvrdiť svoje ale aspon si to pripustiť, neznamená to ale že po premýšlaní s tým druhým súhlasím

@kchan Bude kecať len toľko, koľko jej sama dovolíš.