icon

Problémy pri striedavke

keram3053
3. okt 2018

Pozdravujem. Mam jeden problem, ktory ma trapi a mam pocit ze som uz skusil vsetko a neviem s tym nic viac urobit a myslim si ze uz sa ani neda viac urobit. Tak pisem este tu, aj ked sa tu vacsinou diskusie zvrtnu niekde uplne inde ako na riesenie konkretneho problemu ale uz neviem kam inam...
Takze mame 9 r dieta v striedavke. Chce sa aktivne venovat jednej sportovej cinnosti avsak tu narazam na odpor ex. Nikde ho nezoberu ak by chodil na treningy len pocas tyzdna ked je u mna.
Bol som ochotny urobit vsetko preto aby to aspon skusil - zaplatit to, vozit ho tam aj spat, vozit aj ex ak bude chciet ist na trening a po treningu odviezt domov...
Vzdy to narazi na nejaku vyhovorku, raz ze mi neveri, potom ze ja ho manipulujem (aby chcel nieco robit?) naposledy ze vraj nemaju dost trenerov a uz ho tam nezoberu....nakoniec som komunikoval priamo s trenerom a pozval nas na trening aby sa prisiel ukazat, ... a zas si nasla vyhovorku ze pokial je u nej tak ze nebude chodit, vraj sa tak dohodla so synom.
Ja toto akosi neviem spracovat rozumom o co jej vlastne ide a vyslovene som na nu nahnevany. Platim vyzivne a veril som ze bude sluzit predovsetkym na skolne naklady, na naklady na kruzky ci treningy aby syn mohol rast...Hneva ma, ze takto tie peniaze sluzia nie na to, na co mali byt predovsetkym urcene....mimo toho si ona plati ludi co sa namiesto nej s nim uci, vyzdvihuje zo skoly a pod....bohuzial ani pocas manzelstva som u nej nenasiel podporu v tychto veciach takze nic nove.
Som proste nahnevany, a chcem sa pokusit riesit vyzivne tak...aby bolo rozdelene v inom pomere na bezne vyzivne a v inom na uspory. Aby bola vacsia cast vyzivneho dana na ucet dietatu kedze podla mojho nazoru neplni vyzivne ucel na ktory bolo stanovene.
Chcel by som aby bola 1/2 bezneho vyzivneho prenesena na sporiacu cast. Je mozne vobec nieco take dosiahnut alebo je to vopred prehrany boj? Mam predtym oslovit aj UPSVAR? Mam nieco take podavat? Viem ze je to skor pravna otazka s ktorou musim ist za pravnickou, ale ak sa tu najde niekto kto nieco o tom vie tak aj taka info sa mi dopredu zide ak by som to isiel nahodou riesit.
Dakujem za pochopenie.

pohodickasrandicka
4. okt 2018

@peter2404 🙂 nuz chlapi ked ste si vyberali podla postavicky tvaricky a nie srdiecka a hlavicky

vierka0508
4. okt 2018

@peter2404
@keram3053 dakujem za odpovede pani, nerypem preto, ze som zena, matka, ani som to nemyslela tak ze toto su typicke vyhovorky pre matky ktore nechcu dat dieta otcovi na striedacku. Asi to u vas funguje, ja len co v pripade ked uz sa cez dieta prenasaju informacie z rodiny do rodiny, tie su nasledne vycitane den co den, tak isto vychova, peniaze a kadeco ine. Myslim si ze takato striedavka nie je pre dieta vobec prospesna, ked sa same nevie zaradit, ktoremu rodicovi drzi stranu, ktora vychova je ta spravna, pretoze rodicia sa neznasaju, nekomunikuju, nevedia sa dohodnut.

keram3053
autor
4. okt 2018

@pohodickasrandicka
mas pravdu,este to srdiecko by som presunul na opacnu stranu 🙂

keram3053
autor
4. okt 2018

@keram3053
a si priznaj, su zeny nejak vyrazne v tomto rozdielne oproti nam? 🙂 tie sa este poniektore rozhoduju aj podla auta a pod.

pohodickasrandicka
4. okt 2018

@keram3053 nooo ja extra pripad . Zeny pausalne asi ano.

ukulela
4. okt 2018

ste si chlapci pofukali bebenka a pohladkali ega ...
@peter2404 v tvojom pripade som skoncila pri prispevku o mokrom sme kazdej uzivatelky ....jasne., vsetky sme tie decka porodili v bolestiach (vtedy) milovanym chlapom s predstavou, ze raz ich oberieme o 3000 € mesacne. boze, ty si zatrpknuty ony ... ak sud urcil 1000 vyzivne, tak asi preto, lebo tatko zarobi nasobne viac. tak ked tatko moze chodit na maledivy dva krat rocne a kazdy vikend na ligu majstrov a ja neviem co, tak nech aj to decko ma nieco zo zivotnej urovne otca ... alebo naopak, ked bol tatko taky pako trtnuty a nevidel, ze si klofol zlatokopku, lebo si myslel, ze ta plastikova naspulena bloncka s jeho tucnym bruchom lezie do postele len z cirej slepej lasky, a nie kvoli ten audine a jeho firme, tak nech plati tiez ... stazujete sa tu na svoje exky, tak sa pozrite na seba. nie nadarmo tu zenam piseme, ze si ony vybrali otcov pre svoje deti, tak nech s tym pocitaju - rovnako ste si vy vybrali matky svojich deti. zlatokopku vies prekuknut preda hned ... okrem toho v mojom okoli je milion pripadov s minimalnym, resp nenormalne nizkym vyzivnym, o stvorcifernom som u nas teda nepocula a trojciferne koncia s jednotkou na zaciatku - tolko ku vykoristovanim otcom. (ja vyzivne nemam :P na vysvetlenie)
@keram3053 ad "jedna pisala, ze plati 80" -otec ma platiti polovicu nakladov na dieta, resp. ak viac, tak preto, lebo matka ma dieta zverene, alebo ma otec nasobne vyssi prijem. ak si povies 80 otec, 80 mama - sam mas dieta pol mesiaca, staci 160 na jeho reziu? rataj aj najom, energie, rezie, .... a ty tu riesis stovec. okrem toho - myslim, si, ze pani, co maleho vodi na kruzok a doucuje ho vyjde manzelku o dost viac, ako stovec mesacne, ale OK.
ad futbal - mas dieta tyzden, zena tiez. futbal na takej urovni, ako chces ty, znamena nie len pravidelny trening (nie raz tyzdenne), ale aj zapasy pomaly kazdy vikend. ide o to, ze tvoja ex zrejme nemieni travit kazdy vikend s tebou, resp. bez syna. bujacis tu, hadzes na nu kyble spiny, riesis tu jej novy vztah - ale rozvadzal si sa ty - nie? tak si pisal ... na zaciatku som ta chcela podporit, ale potom som citala, co vsetko si popisal na jej adresu a teda nie. chapem, preco nemieni s tebou travit viac casu, ako je nutne pri odovzdavani syna ... maly nemusi robit sport na profi urovni, keby si velmi velmi chcel a snazil by si sa nezatazovat tym svoju ex, najdes mu moznosti trenovat v case, ked ho mas ty.

keram3053
autor
4. okt 2018

@vierka0508
Ale toto co pises nie je len problem striedavky ale rovnako aj ked dieta ide k rodicovi len na vikend, to vzdy zalezi na inteligencii tych rodicov. To by som este povedal ze sa castejsie deje ked prave striedavka nie je. A ja ti poviem zas vyhody. Jeden tyzden si oddychnem, stihnem vsetko porobit a dobehnut v praci, som menej unaveny a mam viac energie pre to dieta a doslova uz teraz sa tesim na pondelok ked uz budem znova s nim...viac si vazim ten cas ktory s tym dietatom mozem byt. Kdezto ked je vsetko na tebe, nemas cas na seba, nemas si kedy oddychnut , si mozno viac podrazdena , unavena, mas menej energie....maju viac deti z takehoto rodica? A co je najdolezitejsie ze sa nenarusi ten vztah dietata k rodicovi...to je dolezitejsie, dolezitejsie ako to ci byva na jednom mieste alebo sa presuva...domov vytvaraju ludia a nie miesto...to mozes menit a odstahovat sa. Ja nedam na striedavku dopustit.
Ale chapem ked je niekto proti striedavke ak ide len o to aby som neplatil vyzivne, a deti strcim do starostlivosti rodicom ,babke a pod. v takomto pripade striedavka ucite nie.

keram3053
autor
4. okt 2018

@ukulela
Ja mam ine vypocty. Nevyhnutne naklady na dieta strava+druzina+kruzok+bezne naklady na skolu cca 80 eur. Najom a energie ma predsa kazdy rodic, to ze si plati niekoho kto ju nahradza je cisto jej vec a jej vola na to davat peniaze, naklady ma kazda domacnost svoje, oblecenie taktiez kazdy svoje,. T.j. 40 eur ma prispiet kazdy rodic, prispievam 100 a 60 eur by mohlo mat dieta krasne navyse na sporiacom ucte. Keby to bolo aj 30 eur tak do dospelosti by mal syn aspon nieco z tych penazi nasporene.
Ja si viac uz nemozem dovolit prispievat na setrenie, musim splacat vlastny uver.

S tvojim nazorom jednoducho nesuhlasim, nehadzem na nu kyble spiny pretoze pravda moze byt tak akurat cista...sme rozdielni ludia s rozdielnimi pohladmi na vec, tak to proste je

eeffka
4. okt 2018

@keram3053 to myslis vazne ze za 80e /mesiac vybavis 9r chlapca aj s jedlom?

maminuska
4. okt 2018

@keram3053 neverím vlastným očiam čo si napísal 🙂 .80 EUR sú nevyhnutné náklady na dieťa za mesiac ?

buffinko
4. okt 2018

@keram3053 prosím Ťa - a neber to v zlom, fakt z čistej zvedavosti sa pýtam - ako si vypočítal tie nevyhnutné náklady 80eur? u nás družina 10 e + krúžok 10e + strava v škole 25e , zostáva 35e na mesiac. čo je deleno cca 30 dní 1,16eur na deň. v tom má byť raňajky, desiata, olovrant, večera, oblečenie, kultúra?.... No daj, ako si vypočítal prosím, rada by som sa poučila, mne by to fakt pomohlo...

ukulela
4. okt 2018

@keram3053 no ako si si to pekne prepocital 🙂 ak mas vyzivne urcene sudom, asi je z niecoho vypocitane, ak platis dobrovolne, je to tvoja vec. ty si vazne myslis, ze vasmu dietatu staci na prezitie 80 eciek mesacne????
este k tomu najmu - dieta sa predsa sprchuje, svieti, perie sa mu, zehli sa mu, dalsia osoba je zaratana v najme, poplatok za smeti, .... to su tiez naklady na dieta, ktore zohladnuje sud pri urcovani vyzivneho.

keram3053
autor
4. okt 2018

@eeffka
@maminuska
zeny, troska rozmyslajte co pisem....
ide o striedavku...to znamena ostatne naklady ma kazdy rodic predsa priblizne rovnake, dieta musi jest jak u mna, tak u nej...dieta nie je len u nej jak to mam este vysvetlit

maminuska
4. okt 2018

@keram3053 aké ostatné náklady má rodič približne rovnaké ? to znamená že má dve zimné bundy, dvoje zimné topánky, všetko oblečenie dvojmo ? dve tašky do školy ?

sashabb
4. okt 2018

@keram3053 prečo si nezažiadaš o výlučnú starostlivosť keď je exka taká ako opisuješ? potom by si mohol dieťaťu umožniť aj daný krúžok. Inak ak by syn tak strašne chcel chodiť na ten krúžok, tak by to mame asi stále omielal či? + si myslím, že 9ročné dieťa kludne na daný krúžok môže ísť aj samé.

maminuska
4. okt 2018

@keram3053 napísal si to zle, 80 nevyhnutné náklady ...tam nie je čo rozmýšľat

keram3053
autor
4. okt 2018

A prijem mam sice vyssi, ale nie dramaticky+platim uver a byvam este stale dost provizorne. Sama zaraba cez 1000, ma vlastny byt, ziaden uver, bude mat dom z ktoreho mi nema zaujem dat ani cent. Ako to dopadne ktovie. Takze ziadna chudinka nie je, mnohe by ste chceli si myslim byt v tomto na jej mieste 🙂

pohodickasrandicka
4. okt 2018

@sashabb urcite nemoze ist same dieta bezne cez pol mesta a premavku same.

maminuska
4. okt 2018

@keram3053 kto vlastne tie mnou hore spomenuté veci kupuje ?

sashabb
4. okt 2018

@pohodickasrandicka neviem kde bývajú, no je velmi vela detí, ktoré MUSIA chodiť samé aj napr. do školy. Môj tiež chodieval na krúžky sám, aj keď sme teda menšie mesto.

peter2404
4. okt 2018

@ukulela
nie sud neurcil vyzivne, tatko hodil rukou a povedal si ze to nema vyznam. podobne ako ja. pokial sa mam s nejakym clovekom dohadovat musi mat nejaku uroven.. od isteho casu poznam v pripade mojej ex len jedine - suhlas a pohyb hlavou odhora dole. a mam svaty pokoj.. boze keby som mal tie kydy pocuvat denne uz som studeny s visackou na palci 🙂

xstelinka
4. okt 2018

@keram3053 Mna by zaujimalo kto chodi s dietatom na OCR a ci tvoja ex zarobi tolko co ty? A co sa tyka kruzku....to su len tvoje vyhovorky,ze dieta nemoze chodit na kruzok obtyzden.Si myslis,ze profici nemaju zranenia,nikdy nie su chori, nechodia na dovolenky a trenuju 365 dni v roku?!

keram3053
autor
4. okt 2018

@xstelinka
nech sa paci...mozes si skusit zavolat do nejakeho fubaloveho kluby, a povedat ze syn chce chodit na futbal ale ze ho mas v striedavke a bude chodit kazdy druhy tyzden. Ak mi najdes taky futbalovy klub prosim posli mi kontakt. Dakujem 🙂

xstelinka
4. okt 2018

@keram3053 FC Lokomotiva DNV

keram3053
autor
4. okt 2018

@xstelinka
A si realne zistovala ci beru aj deti ktore budu chodit len kazdy druhy tyzden? Lebo ako pozeram oni hraju normalne sutaz...sa mi to nezda, ale ak ano tak budem volat...

nikae11
4. okt 2018

Zial nikdy sa vo vsetkom na 100% nezhodnete. Skumat ci su dovody, preco to tvoja ex odmieta, pre teba dostatocne alebo nie, tak sorry toto je len tvoj uhol pohladu. Ak by syn chcel, tak moze predsa mamime skusit povedat sam, ze to chce skusit aspon na pol roka a potom sa uvidi a od 10 rokov by mal byt predsa aj sam schopny na take treningy chodit. Ak to neakceptuje, tak nie je o com, stracas zbytocne cas, uz raz je to jeho matka a ma pravo tiez spolurozhodovat- i ked urobi chyby. To co si z toho odnesie tvoj syn, ukaze len cas. Z toho co pises, to trochu vyzera, ze by si z pohladu ex mohol so synom travit vela casu, vozenie na treningy a z treningov 3 krat do tyzdna, pripadne zapasy cez vikend, tak mozno aj toto moze byt nieco, co jej vadi- a tu uz je jedno, ci sa synovi z tvojho pohladu aktivne venuje alebo nie. Ak aspon trochu spolu komunikujete, tak sadnut za jeden stol a skusit sa porozpravat za akych okolnosti by bola ochotna syna na treningy pustit. Aj tak len ty rozhodujes o tom, co dalej urobis a ako sa k tomu postavis...

xstelinka
4. okt 2018

@keram3053 moj nastarsi tam chodil

keram3053
autor
4. okt 2018

@xstelinka
no dobre, ale nevies mi povedat ze tam mozem volat ze ho zoberu i v takom pripade? to si len strelila ci? sa tvaris troska zahadne

maciatkolulu
4. okt 2018

@peter2404 @peter2404 ani raz som ja nespomenula,že sa muži nevedia postarať....ale napísať,že ženy bránia sa stretávať sa deťom s otcom všeobecne je divné,lebo každý normálny rodič,ktorý si nepotrebuje nič dokazovať, sa minimálne snazi,aby bolo dieťa šťastné v rámci možností. A ty si bol u lekára a sedel na riti celý víkend,super a riešil si ocr vkuse a dokola,bežal do škôlky,družiny s vyplazeným jazykom,lebo nestíhaš z práce? A veľa iného....asi nerozumieš,veľmi veľa žien by ocenilo,aby sa naopak oteckovia viac zapájali a starali a menej sa trápili,ako sa míňa 100eurove výživné
A to myslíš opäť vážne,že nechápeš pojmu,že dieťa trpí rozvodom? Čo s tým má robiť preboha sociálka???? Áno,aj tvoje deti trpia,aj keď to možno nevidíš,ty vieš,či c noci neplačú do Perín a chcú svoju posteľ a mami,alebo Tatiana? Ver tomu,že domov má dieťa len jeden.... Píšem ako dieťa z rozvedenej rodiny,kde sa ťahali o mňa ako sibnuti moji rodičia a mala som po materiálnej stránke všetko a ver tomu,že dieťa veľmi dobre vie,čo a ako....

xstelinka
4. okt 2018

@keram3053 Ja neviem kolko rokov ma tvoj syn a ci jeho rocnik beru a to,ze ma talent je podla mna len tvoj subjektivny nazor.Treba si zistit ci beru jeho rocnik a ci im ho mozes ist ukazat na trening a nie hned im vesat na nos,ze ho mas v striedavke a teda moze chodit len obtyzden.Ak ma talent ako tvrdis,urcite im to prekazat nebude.Mne to pride,ze sa tu hras na chudacika,ktory ma neskutocny zaujem o to,aby jeho syn chodil na kruzky,ale tvoja otrasna ex ti to neumozni....Moj syn tam chodil 2 roky a nie kazdy rodic si mohol dovolit odniest/priviest dieta na kazdy jeden trening alebo zapas, ci uz to bolo z pracovnych alebo zdravotnych dovodov.A neodpovedal si mi na otazku.