Problémy pri striedavke
Pozdravujem. Mam jeden problem, ktory ma trapi a mam pocit ze som uz skusil vsetko a neviem s tym nic viac urobit a myslim si ze uz sa ani neda viac urobit. Tak pisem este tu, aj ked sa tu vacsinou diskusie zvrtnu niekde uplne inde ako na riesenie konkretneho problemu ale uz neviem kam inam...
Takze mame 9 r dieta v striedavke. Chce sa aktivne venovat jednej sportovej cinnosti avsak tu narazam na odpor ex. Nikde ho nezoberu ak by chodil na treningy len pocas tyzdna ked je u mna.
Bol som ochotny urobit vsetko preto aby to aspon skusil - zaplatit to, vozit ho tam aj spat, vozit aj ex ak bude chciet ist na trening a po treningu odviezt domov...
Vzdy to narazi na nejaku vyhovorku, raz ze mi neveri, potom ze ja ho manipulujem (aby chcel nieco robit?) naposledy ze vraj nemaju dost trenerov a uz ho tam nezoberu....nakoniec som komunikoval priamo s trenerom a pozval nas na trening aby sa prisiel ukazat, ... a zas si nasla vyhovorku ze pokial je u nej tak ze nebude chodit, vraj sa tak dohodla so synom.
Ja toto akosi neviem spracovat rozumom o co jej vlastne ide a vyslovene som na nu nahnevany. Platim vyzivne a veril som ze bude sluzit predovsetkym na skolne naklady, na naklady na kruzky ci treningy aby syn mohol rast...Hneva ma, ze takto tie peniaze sluzia nie na to, na co mali byt predovsetkym urcene....mimo toho si ona plati ludi co sa namiesto nej s nim uci, vyzdvihuje zo skoly a pod....bohuzial ani pocas manzelstva som u nej nenasiel podporu v tychto veciach takze nic nove.
Som proste nahnevany, a chcem sa pokusit riesit vyzivne tak...aby bolo rozdelene v inom pomere na bezne vyzivne a v inom na uspory. Aby bola vacsia cast vyzivneho dana na ucet dietatu kedze podla mojho nazoru neplni vyzivne ucel na ktory bolo stanovene.
Chcel by som aby bola 1/2 bezneho vyzivneho prenesena na sporiacu cast. Je mozne vobec nieco take dosiahnut alebo je to vopred prehrany boj? Mam predtym oslovit aj UPSVAR? Mam nieco take podavat? Viem ze je to skor pravna otazka s ktorou musim ist za pravnickou, ale ak sa tu najde niekto kto nieco o tom vie tak aj taka info sa mi dopredu zide ak by som to isiel nahodou riesit.
Dakujem za pochopenie.
@xstelinka na futbal nemôže chodiť obtýždeň. Deti sú na zápasy nominované na základe snahy a dobrý výkon v daný týždeň, kondičku a formu si musia budovať sústavne. Ak bude chlapec šikovný a tréner ho bude chcieť dávať na zápasy a on mu nebude chodiť poriadne na tréningy tak mu to dá pocítiť, keď bude mať tím dôležitejší zápas v týždni keď tam malý nebude tak mu zas vypadne, nebude vedieť či má v tíme s ním počítať alebo nie. Sú samozrejme aj slabšie kluby, to závisí od šikovnosti chlapca kde to dotiahne, ale to by nerobilo dobrú krv takto chodiť.
@namornicka pytala si sa nejakeho trenera?
@namornicka alebo si sama trener a ako pises svojim zverencom das pocitit tvoju nespokojnost?!
@xstelinka Dieťa mi hrá futbal už niekoľko rokov a začínalo približne vo veku chlapca o ktorom je tento status. Tréner dával hrať zápasy deti ktoré sa v ten týždeň snažili, resp. "dobre trénovali". Čiže tí, ktorých to bavilo a mali na to sa snažili nevymeškať tréning a byť čo najlepší. Ale v tomto veku a keď ťa to baví tak to neberieš ako rivalitu, ale proste na ten tréning ísť chceš, lebo tréner je pre teba autorita, máš z hry radosť a chceš ísť na zápas. Napr. keď začalo pršať cestou na tréning vravím decku "nebude tréning poďme domov", tak mi to neprešlo samozrejme lebo "bude tréning, veď neprší veľmi, poďme." Viem si predstaviť tú bezmocnosť dieťaťa, keď mu proste povieš že sorry ale tento týždeň nebudeme chodiť. Ver mi, dlho som si zvykala že soboty sú venované zápasom, že odviesť tam a hentam a navyše vyrážať v sobotu ráno o siedmej z domu ..... uf no viem si predstaviť aj príjemnejšie strávenú sobotu. Neskôr, od takých 11 - 12 rokov, tí čo nestíhali/málo trénovali/neboli motivovaní postupne odchádzali do slabších klubov, niektorí boli radi, niektorí menej. Pre mňa je ok aj keď dieťa behá za loptou po zelenej lúke, aj keď hrá na klavíri alebo chodí spievať. Ale dedukujem, že zakladateľov syn to chce hrať, že je nešťastný keď ho berie z ihriska a asi by nebolo zlé nechať mu šancu dokázať to.
@namornicka V klube,v ktorom hral syn to fungovalo inak.Konali si priatelske zapasy medzi obcami/klubmi,tam nikoho nenominovali,isli vsetci co mohli a vsetci dostali medajle.A potom sa konali zapasy,v ktorych uz o nieco islo.A trener si vybral koho by tam chcel na zaklade sikovnosti a talentu(a nie podla toho ako kto bol na treningu)a samozrejme po dohode s rodicmi danych deti.
@namornicka ale ty si s tým že nemáš voľné soboty dobrovoľne súhlasila🙂ale za to že to iná matka nechce akceptovať , to jej nemôže nikto vyčítať.....ved si zober že by u teba bol syn len každý druhý týždeň a z toho týždňa by bol ešte 2 poobedia na futbalovom tréningu + 1poobedie ďalší krúžok a ani len v sobotu s ním poriadne nemôžeš byť lebo ti ho zoberie ex na zápas(alebo pol soboty stráviš niekde na zápase aj ty)....no a v nedeľu ti odíde preč🙂ja jej uplne rozumiem že to nechce, iné by bolo ak by žili ako normálna rodina ale ako matka je s ním len každý druhý týždeń a aj to gro volného času má stráviť na tréningoch alebo zápasoch....do toho s ním má ešte riešiť školu, bežné záležitosti...veď ona by s ním nestrávila ani jeden celý deň od rána do večera, cez týždeň on v škole, ona v práci, v sobotu zápasy a v nedeľu ide k otcovi....ja sa fakt nečudujem že ona to nechce.
@keram3053 tak som si cekla tvoje minule diskusie - uz nejakych 5 rokov sa tu len lutujes a kydas na svoju manzelku/potom uz ex.
mas 2 chlapcov - ze? oboch v striedavke. tvrdis, ze ta zena donutila suhlasit s vyzivnym ... ach jaj. a teda v tomto svetle - platis stovku na dve deti? ci len na jedno a stovku na druhe?
pred casom si tu riesil trenerov na korcule, na plavanie ... zrejme je tvoja ex uz z toho celeho chora. nemas ty prehnane ambicie? deti NEMUSIA sportovat na vrcholovej urovni a trenovat niekolko krat do tyzdna. obycajny kruzok/dedinky klub - tam by v poho tolerovali treningy kazdy druhy tyzden - to ti nestaci? nie, ty sa ides silou mocou montovat do casu, ktory ma s vasimi detmi travit aj ich matka. a ako som pisala - podla mna ho neche travit s tebou. preco by aj mala kazdy jej vikend s detmi riesit nejaky ligovy zapas - navyse zrejme aj s tebou na ociach? ty sa to nesnazis pochopit ... maleho dokazes viest k futbalu aj inac, ako takto silou mocou.
@ukulela
Si rozvedena? Verim ze nie a prajem ti aby si ani nebola. Kym si neoblecies cudziu koselu tak nesud...moj nazor je jednoducho iny...basta, neriesime...
Tie, ktore tu nesuhlasia pozeraju v prvom rade na to co chcu oni a nie ich dieta....a to je to co mne sa nepaci. Spravate sa presne tak ako ona, uz to chapem. Ved pozrite aky je , jak to sili, nechcela by som ho ani vidiet, nechcem s nim travit cas, nechcem ho mat na ociach,kyda na mna, je to proste hajzel.....ja, ja, ja, ja...nie dieta, dieta, dieta...Velmi hlupe zmyslanie...
@keram3053 pochop jedno - NASTAVUJEME TI ZRKADLO! Ja nie som na strane tvojej zeny, ale uz duplom nie na strane tvojej. ak chce dieta sportovat - OK, da sa to - ale sam pises, ze z neho nechces Ronalda, resp, ze an to mozno ani nema, tak preco to riesit sutazne a vrcholovo v klube? A za cenu sporov s EX? Ked sa to da vyriesit aj inac? 500 navrhov si tu mal, ked si taky akcny, pohladaj si v najblizsej dedine ziacke muuzstvo, u nas - 1000 obyvatelov - decka trenuju, idu, ked mozu. Zapasy mavaju tiez ...
co vsetko este okrem futbalu pre jedneho syna riesis, prosim ta? a teda okliestenia vyzivneho? co druhy syn? hm?
@ukulela
Ved som to pisal preco, syn sa chce tym zivit, opytaj sa ho co chce byt, inu odpoved ti neda , ja to beriem zatial len ako taky polovtip...lebo viem ako to chodi. Nic ine neriesim, iba fubal riesim....to vy furt riesite mna a vsetko okolo. Druhy syn ambiciu nema, vybral si kruzok v skole co mu staci, ok...Typicke zeny, clovek chce pocut ano a nie, je to blbost neries to, a oni budu rozpravat 100 veci okolo...a mimo podstatu.
@maminuska
Pochopit to nemusim, lebo take zmyslanie nepovazujem za spravne a nemam prenho pochopenie....musim to len akceptovat, to ze nechce viem od prvej vety ktoru som tu napisal. Ty sa tvaris ako keby si objavila Ameriku o ktorej ja este neviem. 🙂 . Preto su asi muzi z Marsu a zeny z Venuse.
@keram3053 ale ty by si si mal uvedomiť že tvoj syn má OSEM rokov. V tomto veku ak pôjdeš na ihrisko kde hrá 10chlapcov futbal, tak minimálne 5 z nich ti povie že ešte chce hrať.... A že chce byť futbalistom? Preboha má OSEM rokov, každý druhý osemročný chlapec chce byť futbalistom alebo hokejistom....Okolo troch rokov chcel byť smetiarom, tiež si ho chcel voziť na smetiarskom aute? Mal si tu 10-tky návrhov ako sa to dá poriešiť, ale ty nechceš držíš sa len toho že chceš pre syna len to najlepšie.....naozaj je pre neho výhodnejšie byť na nejakom tréningu ako byť so svojou mamou?veď sa uvedom že chlapec potrebuje aj mamu aj otca - a preto máte striedavku. Keď naozaj chceš pre chlapca to najlepšie, tak to riešte cez mediátora- jeden nech má deti štvrtok, piatok, sobota (ty) a druhý nedeľa-streda(ex). Princíp striedavej starostlivosti je o tom, že každý z rodičov strávi s dieťaťom určitý čas - približne rovnaký čas....nie je o tom že ty ako otec stráviš s dieťaťom aj polovicu času kedy ho má s ním tráviť tvoja ex.....oháňaš sa tu tým že chceš preňho to najlepšie, nie nechceš.....chlapec má osem rokov, on potrebuje aj matku, nielen otca....a tú matku nepotrebuje len každý druhý týždeň na tri dni
@mogaa
@0silvia0
hluposti hluposti...a zas len hluposti bez pochopenia...len vrtat a vrtat a vrtat 🙂
v takych situaciach si vzdy poviem, zena nevie co chce, ale neprestane kym to nedosiahne 🙂
viem ako to idem momentalne riesit, nieco mi urcite dala tato diskusia ....ostatne ukaze cas, momentalne som uz naladeny na pozitivne veci, ide vikend tak treba prepnut a prajem vsetkym pekny vikend 🙂 budem informovat ci sa nieco podarilo...
@mogaa ja sa tiež nečudujem že to nechce, hoci ona možno o tom ani nevie aký je futbalový život. Ja som tiež nevedela, nemala som odkiaľ, nejak mi to nenapadlo. Ja som ale skôr reagovala na to že každý druhý týždeň to radšej nie.
@keram3053 čo si tu vôbec čakal? uistenie, že si ten najlepší otec? alebo rady ako prikázať svojej ex aby zo 100eur polovicu chlapcovi odkladala?alebo radu aby súhlasila že polovicu času čo má byť chlapec u nej má stráviť s tebou a na tréningoch ? mal by si sa spamätať a neriešiť blbosti...chlapec vás bude potrebovať do nejakých 14-rokov, potom už budú rodičia na vedlajšej kolaji a chlapec bude chcieť tráviť viac času s kamarátmi ako s rodičmi...máš schválenú striedavú starostlivosť, pokiaľ ti to nestačí tak požiadaj o zverenie detí tebe....
@keram3053
je ti to treba kamo ? nalej si pohar dobreho rumu radsej..
mne dnes napriklad moj chlapcisko plakal ze mi pocas tyzdna chcel niekolkokrat volat ale jeho uzasna maminka mu povedala ze nesmie.. a to sa mam s takymto materialom natahovat ?
to ako keby som sa s hitlerom bavil o humanizme.
zivot mame len jeden, vies ako sa hovori - kto druhemu jamu kope - ten sa smeje najlepsie :D
@keram3053 kluckujes lepsie, ako ronaldino :P akurat, ze chces so svojou ex vydrndat tak, ako brazilcania s rozhodcami fingovanymi faulami.
najprv - len kruzok a zla zena nechce
potom klub, lebo kruzok nevyhovuje - a polovisu z matkinko casu
nie, dedinsky/primestsky klub to byt nemoze
nechces ty aspon dvojfazovy trening?
KAZDE á rocne decko ti povie, ze chce byt kozmonautom/futbalistom, spevackou, ....
keby si mal s ex korektne vztaky, mohli by ste riesit sportovu skolu napriklad. a ak by sa ukazalo, ze maly ma talent, tak by aj ex ustupila urcite. ale takto - ty prides a trvas, dupkas, ako (ake by si pouzil prirovnaie? mozno hystericka zenska?) a ides si svoje ...
v pohode s prstom v nose - keby si chcel - tak poriesis treningy na poloprofi urovni s trenerom, nie ako kruzok - nejakol lokalnom klube. bez toho, aby si tym zatazoval matku tvojich deti.
ale ako som pisala - ty si uz riesil tenerov na korcilovanie, plavanie, .... teraz ups, FC liverpool najlepsie hned a nech za to prestanem platit detom tu smiesnu stovku ...
nic si si z tejto diskusie nevzal, nemame byt preto preco k tebe mile a hladit ti ego, aky si najlepsi otec na svete a ako ti tvoja ex, ktoru tu okiedzas uz 5 rokov, len ublizuje a skodi.
... @peter2404 , len sa zopakujem - ked si tu zeny nadavaju, akych otcov si vybrali pre svoje deti - aj vy ste si vase zlatokopky (podla niektorych) vyberali sami.
@keram3053 poviem ti pravdu, je mi ľúto tvojho syna, že ho mama nepodporuje v jeho sne - a chápem tvoju snahu. Napíšem ti to z vlastnej skúsenosti, hoci nie som rozvedená - máme syna, ktorý sa od detstva, veľmi raného detstva venuje športu, momentálne je už takmer dospelák. Vždy sme ho podporovali, obetovali sme čas na týždňové tréningy a takmer každovíkendové výjazdy. Brali sme to stále ako trávenie spoločného času, žiadnu profesionálnu kariéru sme neriešili. Prežili sme takto roky, pre nás troch sú to nádherné spomienky a zážitky, ktoré by som nemenila. Ale počas tých dlhých rokov sme stretli aj mnohé deti z rozvedených manželstiev a pravdu povediac, ak nemáš podporu a zanietenie oboch rodičov, je to problém. Žiaľ, napriek talentu snaha a obetovanie jedného rodiča nestačí. Pevne verím, že tebe sa to podarí, ak to syn naozaj chce, pomôž mu, nájdi klub, kde to budú akceptovať a riešenie sa možno časom nájde. Držím ti palce
Ja sa na to dívam tiež tak ako @jajo1 . Vo veku 10 rokov chcú byt všetci chlapci v synovom teame profesionálnymi hokejistami. No a? Deti musia snívať, ženie ich to dopredu, nikto ich preto nezosmiesnuje ani neukazuje štatistické tabuľky a nevyratava pravdepodobnosť, že sa nimi stanu. Koľkí sa nimi stanu je vo hviezdach, ale my rodičia robíme všetko preto, aby deti mali šancu si svoj sen splniť. Profesionálni športovci neboli detmi, nad ktorými rodičia mavli rukou a vysmiali sa ich túžbam a poslali sa hrať na ulicu, to sú rodičia ktorí obetovali svoje peniaze, voľný čas, pohodlie...Ak dieťa nezačne trénovať teraz, už to len ťažko dobehne. Matka zo sebeckych dôvodov bráni synovi ísť za svojim snom, len preto, že otec sa snaží ho podporiť. Nech už je otec akýkoľvek jedno robí správne, snaží sa podporiť svoje dieťa v tom, čo ho baví. Nie, dieťa, ktoré ma talent a ambície nebude spokojne v školskom futbalovom krúžku, kde si do lopty raz do týždňa prídu kopnúť aj vyslovené drevá. Žiaden normálny tréner nebude tolerovať chodenie na tréningy a zápasy podľa ľubovôle. To ale ženy, ktoré nemajú športovo nadané dieťa nikdy nepochopia a preto radia takéto alternatívy, ktoré v skutočnosti alternatívou nie sú, alebo mávajú rukou nad tým, že sa nič nestane, keď futbal hrať nebude. Ja osobne by som toto svojmu dieťaťu nespravila, nech by uz mal otca akéhokoľvek, dieťa by tým nemalo trpieť.
@keram3053 držím synovi palce, nech si raz splní sen. Ak chce ten futbal veľmi hrať musí on a nie ty o tom svoju mamu presvedčiť.

@oliva276
uz som pisal tu toho, neviem, od nej som nedostal ziaden rozumny dovod, vzdy sa vyhovorila na mna a co si myslim su to domienky - nepovie mi priamo dovody. Co vsetko zatym moze byt sa tu toho popisalo dost...pre mna su to vsak vsetko dovody kde nie je uprednostnene dieta ale jej zaujmy....ale nezmenim to, nema zmysel ist viac do hlbky