icon

Problémy s budúcou svokrou

michaela737
11. jan 2017

Ako mnoho zien aj ja mam problem s buducou svokrou budem sa snazit svoj pribeh napisat strucne co bude tazke ale posnazim sa. Potrebujem radu ci tento vztah ma zmysel zachranovat alebo sa vykaslat na to a posunut sa dalej. Ako kazdy na zaciatku vztahu som mala ruzove okuliare a bola velmi zamilovana a urcite veci som si nevsimala ako napr. Mojmu priatelovi mama volala do prace kazdu prestavku viem to lebo sme sa zoznamili v praci a mali spolu prestavky, ked som si snim pisala cez fb vela krat mi pisal ze musi ist lebo jeho mama unho v izbe pozera telku a ide aj on. Ked som sa nastahovala ku nim do domu malo to byt len zo zaciatku co vsak po case som zostila ze on odist nechce presviedcal ma ze je jedinacik ze dom mu ostane a ze po malych upravach mozme mat dvojgeneracny dom a neplatit hypoteku, zatial som to nechavala tak, este som to neriesila a nevsimala si ze jeho mama rano skoro vstava aj ked nesla do prace len aby dospelemu chlapu robila ranajky a desiatu a potom isla zas spat,pratala mu veci do skrine, pocase sa to muselo zmenit lebo som prisla ja, a to sa jej nepacilo a tak zacalo kontrolovanie mojej osoby ako varim, ako periem ako vesam pradlo vsetko som podla nej robila zle a vsetko po mne opravovala hrabala sa mi v osobnych veciach a tak zacali hadky ked mi praskli nervy a to az pri tom ked mi svokra zobrala moje spinave pradlo ako gatky z nasej spalni z kosa na spinave pradlo, povedala ze som staromodna a ze co sa hanbim, chcela som ist byvat prec ale priatel ma stale nejak ukecal ze sa to zmeni ze sa snou porozprava. Pre viac sukromia som suhlasila a zrobili sme si obyvacku s kuchynou teda prerobili staru izbu, ked sa to nezlepsovalo a ked som prisla z prace a zistila ze zas u nas bola a brala mi do veci zacali sme zamykat no to svokru nasralo cakalanas a vecer jak sme prisli s prace cakala nas uz pri vchodovych dverach a vrieskala ako najata, citila sa urazena nerozpravali sme sa urcitu dobu a bol chvilku pokoj, neskor sa to zacalo opakovat ked priatel mi chcel urobit radost a doniesli sme si male plemeno psika jack russela lebo predtym som ja malaeste u svojejmami 18 rokov psa a na starobu sme ho museli dat utratit, no vratim saoni mali psa len na dvore a svokra mojho psa asi zobrala ako nase dietapretoze sa zacala starat do jeho starostlivosti presvedcilanasnech nezamykame ze ked budeme v praci vyvenci ho robila som len na 8 hod smeny ale kedze bol maly suhlasila som, bola to obrovska chyba problemy zacali zas davala mu jest co chcela a on potom hnackoval a vracal ale viete ako to na dedine a ako krmia psov, zas mi zacala sa starat do kuchyni aj spalni kukala do chladnicky, brala pradlo, smetie a sama mala bordel, zas zacali hadky a jej stale sa urazanie a potom plakanie pred synackom ze ona chce len pomoct a ked bez dovolenia mi zobrala psa na navstevu k jej rodine zacali sa dvere zamykat znovu, priatel stale nechce odist a jarozmyslam ze pojddm sama ze si kupim nejaky 1izbovy byt abo co, obidvaja dobre zarobime, dalsie okolo problemy su aj boli ako napr. Klopkanie na dvere a hned vojde a furt daco chce ako napisat email, nevie daco namobile nastavit, potom pride svokor daco mu treba furt otravuju, ne raz nas vyrusili, za den minimalne 10 krat pridu a je im jedno ci mi sa rozpravame normalne ma svokra prerusi a riesi zo synom svoj problem, nehovorim to ze niekolkokrat som mala vykrutenu ziarovku aby sme setrili elektriku ci nestaci jedna ziarovka pritom si platime elektriku, priatel mi pri hadkepovedal ze on nebudeplatit hypoteku a ze uz sme tu dali nejake peniaze ale aj pri prerabani tej jednej izbe svokramontovala nos a hovorila co a ako mame dat napr dajte svetlejsi nabytok budete mat tmavu izbu atd nechala som sa odzubat teraz ma na mna dobru vyhovorku ze sme uz dali na byvanie nejake peniaze a ze si urobime vlastny vchod aj kupelnu no neverim zeby sa tim nieco zlepsilo a ako by som mohla mat nejake rodinne navstevy, neviem ako dalej takto to je uz 4 roky a dieta pri nej nechcem mat no priatel mi povedal ze on inde dieta nebude mat ze ako chcem vyzit s dietatom a hypotekou tak uz rozmyslam ze odidem sama bojim sa ze ked ostanem zblaznim sa, chytam uz hysaky ked vidim ako mi prevesuje pradlo je este toho mnoho veci co mi navystrajala len nevladzem pisat 😀

Strana
z2
jujala
11. jan 2017

@michaela737 Boze, zle sa to cita, nie preziva. Odchodom nic nestratis, len ziskas. A tvrdim, ze ak takehoto chlapa aj stratis tak tym vlastne ziskas.

floren
11. jan 2017

Utekaj,cim skor tym lepsie. Toto nema vyznam. Len si nicis zdravie

rakywanda
11. jan 2017

@michaela737 jednej prerobenej izby mu je ľúto? aj tak mu raz ostane celý dom.
môj muž nechal celý dom (u rodičov na záhrade) a pratali sme sa preč. Je to už 10 rokov a nič lepšie sa nám nemohlo stať. prachy nie sú všetko, ale niekto to pochopí skôr, niekto neskôr, niekto, žiaľ, nikdy.

ikulka07
11. jan 2017

@michaela 737 Čím skôr odídete, tým lepšie. Ak bude chcieť ostať s vami, tak odíde tiež. Takto sa žiť naozaj nedá a keby prišli deti bolo by to ešte omnoho horšie. Ona sa nezmení. A radšej odísť teraz ako sa trápiť ďalšie roky.

irusa
11. jan 2017

no mamin cecok😔

simca06022011
11. jan 2017

ODSTAHOVAT SA, bude to s rokmi iba horsie, nakolko ona sa hlavne doma nudi, riesi len syna a starala sa o neho furt.. toto mam aj ja, az na to ze svokra byva daleko. Na telefone 5x za den so synacikom,a le kedze do ineho sa mi nestarie tak som s tym vysporiadana, ked sme tam hned to vidim.. starostlivost o dieta o domacnost, ja som neschopna atd... a po 14 rokoch hucania uz aj s chlapom sa za to hadam, lebo aj jeho chytia tieto vecicky, kedze uz sa nepamata co mal u mamy pred tolkymi rokmi :D Proste musite byt sami, bud si sadnut so svokrovcami vsetci, ze neradi ale musite to riesit.. musite zit samostatne a mat sukromie a hadam pochopia, alebo sa zdekovat... o dom by som sa nebala, ani o majetok. Viete rodicia mozu a hadam budu zit aj dalsich 20+ rokov a vy si zatial budete nicit nervy a prisposobovat sa, stresovat sa co bude doma atd.

anne_mary2
11. jan 2017

@michaela737 ... tak toto teda... :D Inak aky to je chlap ked je bez matky?? Ale to asi nevies kedze ste SAMY spoly nebyvajy, nakolko zijete s matkou.. Ste zasnubeni ze hovoris o buducej svokre? 🙂) planujete buducnost?
Ci si proste frajerka ktoru si pristahoval......
Ja toto fakt nepochopim ze davas- maj moj obdiv.. Ber sa rychlo prec! Ci uz s nimci be. aj ked ti uz toolko x povedal ze neodide, ze... samozrejme skusit to mozes, ved co podnajom?? Zistite ake to je zit spolu, bez matky.vAk to bude ok sak kupujte casom....
Toto je fakt vela aj na kona.
Vies stratit vztah boli ale ked vo vztahu stratis samu seba, to boli ovela dlhsie!

charlie1980
11. jan 2017

Panenka na nebi ! Nevydrzala by som tam Ani Pol dna.
Je predsa logicke, ze deti dedia po rodicoch, napriek tomu ziju samostatne, pokial je to co i len trochu mozne.
No ja by som sa ho opytala, ci si vybral matku za zenu alebo teba.
A teda by som to riesila takto: matke razne stanovit hranice vasho sukromia, Ked sa to nezmeni, odisla by som aj za cenu rozchodu s tymto maminym ceckom. Moj osobny nazor- cim bude starsia, tym to bude horsie, Ked budete mat deti, este Horsie a vidim to uplne skepticky. Nevydrzala by som, Ani kvoli domu. Ber nohy na plecia alebo sa osamostatnite.

guiseppinka
11. jan 2017

ty s nou byvas, ale poznam z okolia - chalan, zena a 2 male deti, ziju vo vlastnom. myslis, ze to pomohlo? jeho mama, ked dojde z turnusu, tak zrazu aka super babka. deckam strci tablety. jedia parky a mlieko cely den. spat na obed netreba, vecer o pol 10 sa s nimi trepe z navstev a vobec ju neserie, ze na druhy den vstavaju do skolky... nadava na nevestu, ze naco im tolko kupuje oblecenia a topanok, lebo jej deti chodili so sackami na nohe. nevestu ponizuje, lebo naco jej je vodicak, naco si robi vysoku skolu, na co toto a hento... a ten chalan? no hadaj na koho strane stoji? byvali v podnajme za energie, nahucala do nich, ze to je strasne nevyhodne a zbytocne vyhadzovanie penazi, maju si kupit. do tyzdna im ho vybrala. o par mesiacov? oni ju dotlacili k tomu, aby ona zalozila svoj byt a donutili ju podpisat papiere. chalanisko je s nou na telefone nonstop. kym bol slobodny, tak od nej utekal, po svadbe len za nou... do rozvodu ho samozrejme dotlacila ona... frajerka druheho syna je pi** a ku***, ale pred nou sa tvari ako najlepsia svokra. ten druhy syn ju posle do riti a ona chalaniska este taha peniaze, lebo dojde z turnusu a na druhy den uz nema vyplatu... a to su len take pikosky za posledne 2 mesiace o ktorych viem...

tanja111
11. jan 2017

Tak drzim palce aby si bola co najskôr vo svojom a v klude...moj mm pracuje v zahranici a mamicka mu kazdy ale kazdy vecer pise..a otazky typu napapany si,este vladzes...no mna ide trafit..proste diagnoza jasna....chvalabohu pred svadbou aj teraz byvame vo vlastnom...

matusica
11. jan 2017

Z vlastnej skúsenosti Ti píšem UTEKAJ, ja som bývala 7 rokov so svokrou. Odišla som s 5 ročným synom do podnájmu, muz si vybral matku a doteraz s ňou žije. Ex má pomaly už 50 rokov. Po roku som si kúpila vlastný byt a to ze som odišla doteraz neľutujem.

libawet
13. jan 2017

@michaela737 čo je pre Tvojho priateľa viac - Ty alebo mama ? Toť otázka. Ak bude chcieť žiť s Tebou, odsťahuje sa od mamy, no mama bude pre neho vždy len mama, záleží ako ju dokáže potom neskôr brať a ako dokáže " prestrihnúť " tú povestnú pupočnú šnúru. Ak to nedokáže, nemá význam s ním zostávať - a to ani vo vlastnej domácnosti bez svokry/jeho mamy, lebo tá si ho vždy pritiahne a on sa nechá.

mimkus
14. jan 2017

Myslim, ze treba odist do svojho s tym, ze povedat partnerovi, pokym to tak budes aj mysliet, ze ma u teba dvere otvorene, ale ze ty uz taku kontrolu a dirigovanie toho, co je dobre a zle nezvladas. A ked si svoje kupis, asi najprv nieco male, tak ked bude chciet s tebou spolubyvat, mozno poriesite aj vacsie. A majetok sa nikdy nestrati, vzdy bude mat istu hodnotu, cize sa cudujem, ze nechce ist celkovo do hypoteky. Ako -ak ma malo penazi a neistu buducnost, tak budis, ale cakala by som, ze si bude chciet kupit a povedzme ze hoc aj prenajat.

Ak odides, neprehlupis. Mozno sa potom priatel rozhodne ist za tebou (moc tomu neverim) alebo to jednoducho nestalo za to a spolocnu buducnost si predstavuje/voval DIAMETRALNE odlisne nez ty. Takze ja by som tu situaciu, v ktorej si (pre mna by to bolo peklo a asi by som to nezvladla ani mesiac), ukoncila cim skor a myslim, ze si uvedomis, ze si spravila spravne.

Inak, ak ja mam robit nejake neprijemne rozhodnutia tak sa snazim odosobnit tym, ze si predstavim, ze moj problem ma niekto iny a ako by som mu poradila. Inym viem radit dobre :D tak to potom vyuzivam aj pre seba. Takze ked si to aj ty po sebe precitas ako prispevok niekoho ineho... -nebudes vahat.

michaela737
autor
11. feb 2017

@papricka33 no to presne mi povedal ze aj tak raz sa vrati aj keby isiel prec lebo sa o nich bude musiet postarat ved len jeho ma tak povedal prenho je jeho mama bohyna

wvwv
24. feb 2017

Utekaaaaaaj kym nemate dieta. Utekaj kym si slobodna,nezavisla a sebestacna....moja svokra pravidelne sedi v kostole ... taky anjelik bez hriechu to je ... velke srdce ma ... ked z nej vyslo,ze moje dieta uci,aby jej hovorilo vnuca mama,tak sme boli do dvoch dni vo vlastnom. Mali sme uz vlastne byvanie zabezpecene,len sme sa chceli neskor stahovat. odid,odid,odid. Roky uz nevratis,na peniaze sa vykasli a mysli na svoju buducnost,stastie,pohodu,spokojnost,vyrovnanost .... drzim ti palce

17alisha
25. feb 2017

ty si bud totalna masochistka a robi ti dobre, ked ta niekto sikanuje alebo si, prepac za vyraz, totalne blba, ze sa este po takychto 4 rokoch potrebujes uistit na konikovi, ci je to dobry napad, ked od neho odides...ja odpadnem, zena, ved maj trochu hrdosti v sebe a pakuj odtial este v tejto minute.

Strana
z2