icon

Problémy s bývaním u priateľovej rodiny: Ako ich riešiť?

barbora232323
4. sep 2024

Ahojte píšem to tu preto lebo ja nemám u priateľovej rodiny nikoho aby som sa mohla niekomu spovedať takto to je že po priateľovi periem hodím do automatickej práčky jeho oblečenie kupujem aj aviváže ... No ja zato nemôžem že ich práčka zlé perie a aj keď koľko tam hodím aviváž aj prášok keď vyberiem oblečenie tak nemajú takú vôňu akú by mali mať
Potom oni majú reči jeho rodina že to sú ako vyprate tie tričká ,,Veď to tričko vyzerá ako keby krave z piska ste vybrali"
Bolo to hnusné takéto vyjadrenie... Dnes som sa ho spýtala či by si zvykol u mňa doma (naše sa zatiaľ dokončuje) povedal mi že nie ja som mu tak isto povedala že ja si tu tiež nemôžem zvyknúť
Proste stále počúvať takéto reči málo kto tu somnou komunikuje
V kuse som sama keď ide do práce ja s nimi nechcem veľmi padnúť do veľkej debaty neverím tu nikomu... Ja to cítim že im niečo na mne vadí ... Bola som u mojich rodičov vyspovedala som sa mame čo má trápi tá mi povedala nech sa nebojím že ja svoje miesto stále máme doma že nás príjmu kedykoľvek... Len že on nechce moji rodičia sú úplne iný čo sa týka aj rodiny oni sú všetci zvláštny... Mali by byť radi že ich syn je pri mne šťastný... Čo chcú princeznú? Ja to tu ďalej nevydržím je toho veľmi veľa
Chcem odísť len bojím sa jeho reakcie ľúbim ho nechcem mu ublížiť ale tu to dieťa nechcem vychovať naše bábätko nebude mať priestor na nič otehotnela som všetko sa stáva... Doba je ťažká nedá sa hneď všetko naraz postaviť dom v dnešnej dobe je všetko drahé... Len má trápi jediná vec že tu nechcem byť cítim sa tu zle nie raz som počula ako ma ohovarali a potom sa na mňa čudne pozerajú... Nerobím nič zle vstanem ráno pozmyvam zem pomôžem s niečím ... Bola som k lekárke ani sa neopýtali ako sa má malé je všetko dobré? Koľko meria ? Aku má váhu proste nič ... Som tu ako na ihlách ja viem že stadial odídem len on nechce a nechcem aby dieťa bolo bez otca

Strana
z2
gab1sol
5. sep 2024

@barbora232323 ty nechceš ostať u jeho rodičov, on nechce ísť k tvojim. Tak rýchlo dokončite svoje a bývajte spolu tam… Ak je to na dlho, šup do podnájmu. Alebo budete ako frajer a frajerka žiť oddelene, kým nepôjdete do svojho.
Ak ti vadia reči jeho rodiny, prečo sa neozveš? Konfrontuj ich s tým, potom sa ukáže charakter tvojho frajera, na ktorú stranu sa prikloní…
Ale napr. s tým praním - ako vyzerá prádlo, ktoré perú oni? Ak v tej istej práčke oni operú normálne, ale pri tebe to oprané nie je, tak asi problém v práčke nebude. Skús sa aj nad tým zamyslieť, či nehádžeš všetku vinu neprávom na nich.

sisska96
5. sep 2024

Zase najprv decko, bývanie nie je poriešené, ste u nich nasáčkované s deckom a ešte sa sťažuješ? Čo keby najprv bolo bývanie, svadba a potom deti ako normálne ľudia?

michelle567
5. sep 2024

Je to len priateľ. Vôbec tam nemusíš bývať. Radšej choď k rodičom a potom sa nastahujte do svojho. Ty si tehotná chces kľud. Prečo sa máš prispôsobovať ty a žiť u nich a on sa nemôže aby žil zatiaľ u vašich?

veve_bety
6. sep 2024

@barbora232323 týždeň tam a týždeň u vašich?

mamatroch
6. sep 2024

@barbora232323 ved ked ma o Teba priatel vazny zaujem, nech si Ta zoberie za manzelku (predpokladam, ze ste nezacali spolu chodit tento tyzden) a zabezpecte si spolocne byvanie (aj keby len podnajom, ale sami) aj zariadenie (pracka etc.).
Lebo takto, ked byvas u neho, tak nie si nic pre nich, halt si v pozicii kamaratky, ktora prespava u ich synacika. Pristahovalec, ktory vyuziva to, co oni vybudovali. Pre neho si milenka a matka jeho dietata.
Lenze to je tak, ked zeny nerozmyslaju hlavou. Byvanie je jednou z uplne najzakladnejsich tem, ktore ste mali prebrat - a to este predtym ako si Ty obdivovala jeho trensle a on Tvoje gatusky.
Keby ste byvali samostatne, sami by ste si aj hospodarili a bolo by vecou vas dvoch kto, co a ako bude doma robit. Takto Ti neostava nic ine, nez sa chovat v duchu hesla "Koho chlieb jes, toho piesen spievaj".

mamatroch
6. sep 2024

A dalsia vec, ked sa mu nepaci ako je oprane, nech si operie sam, predpokladam, ze nema chrome obe ruky a pracka nie je centralny obsluzny pult jadrovej elektrarne, aby ju nedokazal spustit.
Usporiadaj mu vecer prezentaciu - zoznamovaci vecierok s domacimi spotrebicmi a nauc ho, ako sa obsluhuju. Raz budes velmi vdacna, ze si poradi aj vo chvilach, kedy Ty nebudes moct riesit vsetko (a ver, ze take dni a mozno aj tyzdne pridu).

ronie338
6. sep 2024

U nás perie priateľ, mal problém ze mako vonia tak perie on. Problém bol v starej práčke, s práškom šla hneď aj avivaz, začal dávať neskôr a bolo. My máme dieťa, nie sme manželia ale bývame u mňa na byte. Prerábame postupne a on ešte pomáha na dome rodičom. Čiže mesiac sme boli u nich a mam ich dosť. U nás sa s malým nedalo lebo sa malovalo a podobne smeadlave veci. Ja som bola z toho mesiaca aj 2 týždne u mojej mami. Ale aj rak doma je doma. Tam ma človek svoje. Ja by som u nich neostala teraz sme na dovolenke a ideme domov a ja sa neskutočne teším na svoj kľud a svoju postel.

margotka17
6. sep 2024

@barbora232323 skús čas v týždni rozdeliť tak, že počas priatelovej práce budete u vás, čiže nebudeš sama a víkendy trávte spolu u jeho rodičov, nech vidí, ako sa k tebe správajú. Per u vašich a hotovo. Možno časom uzná, že u vašich je vám všetkým trom lepšie. Hlavne sa nestresuj teraz, nech ste s bábätkom v kľude.

martinadomianova
6. sep 2024

@barbora232323 Nebuď blbá, a keď vidíš ako to tam je, tak odíd. Vráť sa k svojim rodičom. Vari chceš vychovávať svoje dieťa v takom prostredí ? Ved bude ako oni. V tomto prípade by som použila výhradne svoj rozum a nie srdce. Keď už nemyslíš na seba, tak mysli aspoň na svoje dieťa.

luzv
6. sep 2024

@sisska96 Normálni ľudia? Kedysi mladí bežne bývali u rodičov a nikto im nehovoril,že nie sú normálni! Veď to je život! Nie nalinkovaný program!

sisska96
6. sep 2024

@luzv no normálne zodpovedné si zabezpečia vlastné a nepriživujú u rodičov

ivanavin
13. sep 2024

Pokiaľ ti nevonia oblečenie oprate v ich práčke, pravdepodobne bude zanesený filter, odtiaľ ide smradek keď sa necisti. Nemusíš im to ani hovoriť, keď tam nikto nebude, výber, opláchni, daj spať. Prípadne ešte potom kúp fľaštičku čistiaca práčky a vyper s tým raz na prázdno. Niekto dáva aj tabletu do mycky miesto čističa. Niektoré práčky majú normálne taký čistiaci cyklus v nastaveniach. Ak chceš mať oblečenie rovnejsie, skús dať nižšie otáčky... Ja väčšinu väčší ani nezehlim, vyberiem, vyrovnám, vyvesim, na rovnom poskladaná🤷🏻‍♀️
Čo sa týka bývania, neporadim, ťažko tu hľadať východisko. Keby som tehotná, radila by som sa tým, aby som bola OK hlavne ja. Partner to dieťa v sebe nenosí...

katarka25
Autor odpoveď zmazal
maya_hi
16. sep 2024

@barbora232323 tu to asi ani nie je o samostatnom bývaní, či o tom kto si kde zvykne. Skôr o spôsobe komunikácie medzi jeho rodinou a tebou. Takto to nebude o.k. ani keď budete žiť sami a kľudne aj 200km od nich. On je s tým v pohode že sa takto na tvoju adresu vyjadrujú, ohovárajú ťa... Lebo ak áno, je to dosť zlé, ak vezmeme do úvahy že už spolu čakáte aj dieťa.

eatm
20. sep 2024

Ahoj plne si mi pripomenula mňa. My sme bývali so svojrovcami keď sme mali prvú dcéru. Bolo to zle. Veľmi dobre poznám pocity ktoré prežívaš. Svokrovci však v tej dobe stavali iný dom a stále sľubovali že sa odsťahujú no keď sa dcéra narodila akosi prestali pracovať na tej stavbe. Potom som neplatné otehotnela druhý krát takže do roka sme mali druhé dieťa s tým že proste odsťahovali sa presne pár dní pred vianocami. Zobrali si všetky veci z domu nechali nám tu len posteľ. Čo ma však vtedy naštvalo bolo to že my sme si chceli z tej jednej izby presťahovať veci na poschodie a proste oni môjmu mužovi nakazali aby im išiel nastelovat telku. Bol tam veľmi dlho takže ja mesiac po pôrode druhého dieťaťa a starsie sa práve puštalo chodiť takže stále v strehu som musela sama sťahovať ešte mikrovlnku postieľky prenášať po schodoch na poschodie ak som večer chcela fungovať. Ako sme boli odstahovany bola tu svokra dennodenne kontrolovať či nemám pavučiny na stene či v rohu okna. Naše deti nikdy ani jedno neboli kocikovat nikdy a to bývame v jednom dvore. A banujem že som vtedy keď sme mali 2 deti nehľadali iné bývanie niekde ďalej od nich lebo síce bývame v našom dome ale oni sú s nami v jednom dvore a stále je to zle. Oni spehuju či má muž voľný deň či nemá voľný deň či niečo robí alebo nerobí. Keď sa nám narodil 3 a 4 syn tak ich neboli pozret ani v pôrodnici. Proste celé zle. Moja rada ak muža máš rada bola by to asi veľká chyba nedať otca dieťaťu. Skús mu povedať že však ty si bola doteraz u nich a že je to pre teba ťažké a ak chce aby bolo vaše dieťa ok tak nech skúsi on pre zmenu ísť k vašim. Ak je rozumný pochopí to. Myslím že on veľmi rýchlo zistí že chce mať radšej súkromie. Tak sa možno poponahla so stavbou a budete čím prv samy. Myslím že keď budeš rozprávať s ním tak na nejaký kompromis prídete. My sme sa s mužom zhodli že keby máme peniaze síce bývame v dome mimo nich no išli by sme niekde inde kde by nás oni nemali na očiach.

lucia147852
20. sep 2024

Už by som tam nebola…, a predpokladám že spoločne bývanie sa mysli jeho dom v ktorom autorka nebude mať vlastne ani stebielko a zas bude plakať ako jej tam chodí svokra a všetko komanduje.

Strana
z2