icon

Problémy s komunikáciou

24. júl 2022

Ahojte, s mužom sme spolu 15 rokov.
Momentálne prežívame "krízu", cítime to obaja, že čosi nieje medzi nami v poriadku.
Problémy je ale v tom, že s manželom sa veľmi ťažko komunikuje.
Ja mu vravím, že je to normálne, že ľudia majú vo vzťahu aj krízu, však sme živé bytosti, každý iný, každý chce, cíti veci inak ( dokonca aj odborníci tvrdia, že kým je ešte čo naprávať, tak je dobre).
Ale jeho reakcia pri problémoch je sa uzavrieť, zakukliť a nekomunikovať.
Čakať na lepšie časy a hlavne nech sa to celé vyrieši samo, bezbolestne a rýchlo.
Inak to je veľmi inteligentný muž, ale pri takýchto osobných veciach je to s ním ťažké.
Pri problémoch iných ľudí vždy trvdil, že pravda je asi niekde uprostred.
A akonáhle sa to tíka nás, akoby sa mu zapol Error, Error
a absolútne nevie čo s tým.
Komunikovať o tom nevie ( alebo nechce).
No čo s tým ženy???

tenerifka
•
24. júl 2022

Akonahle sa to vas tyka, strci hlavu do piesku? Po celych 15 rokov, alebo len teraz?

tenerifka
•
24. júl 2022

Pozri, chlapi su jednoduche tvory. Potrebuju pokoj, plne brucho a prazdne gule.

Mam par kamaratiek, ktorym stroskotalo manzelstvo, kde boli obaja v rovnakom veku a kde chlapovi vo veku okolo 50-tky preplo.
Ze nevie, ako dalej.
Realne vedel, chcel si uzivat mlade masko, citit sa ako macho, lebo mu udierala na mozog kriza stredneho veku a zrazu pocitil, ze starne, plesina, sediny, ovisajuce kontury, maly vykon.
Najprv tie zeny napadlo, ze chlap potrebuje psychologa, ze to nema v hlave ok atd.....co ten chlap realne potreboval je kopnut do guli.
Dufam, ze to nie je tvoj pripad. Vsetko je o komunikacii, a daj na svoj 6º zmysel.

autor
•
24. júl 2022

@tenerifka Vieš čo, keď tak nad tým uvažujem, my obaja máme tento komunikačný problém medzi sebou.
Ja si síce sama viem všetko v hlave rozobrať, veľmi racionálne, a vždy sa z mojich problémov viem vyhrabať sama ale už medzi nami dvomi to také ľahké nieje.
A čo sa jeho tíka, áno je to taký pštros...keď je problém, strčí hlavu do piesku ( nevidí, nepočuje, nerozpráva).
Veď aj teraz túto tému doma vždy začnem iba ja.
Keď sa ho spýtam prečo je smutný, že nevie🙄.
Inak vidím veľkú podobnosť s jeho otcom...manželstvo im stroskotalo na komunikácii.
Svokor bol skvelý chlap, cestoval po svete, zastupoval firmu pi zahraničí, rodený diplomat.
Ale akonáhle mal riešiť súkromie...koniec!

tenerifka
•
24. júl 2022

tak ak iny problem nie je, neryp sa v tom a daj tomu vplny priebeh, ak takto fungujete 15 rokov, on sa nezmeni. Zi zivot stastne a spokojne v ramci moznosti, a nechaj nañho, ako s pripadnym problemom s tou svojou pstrosou povahou nalozi

autor
•
24. júl 2022

@tenerifka Tak ja sa snažím žiť spokojne ale žijeme v jednej domácnosti...nemôžem ťa stále ignorovať 😉.

viera321
•
Autor odpoveď zmazal
•
marca12
•
24. júl 2022

Moj je taky isty,on vobec nekomunikuje o problemoch. Ja osobne som tiez typ zeny,ktora nema potrebu rozoberat problemy dopodrobna a donekonecna a cele dni o tom rozpravat. Ale trosku komunikacie musi byt. Vzdy ma to vytacalo a aj vytaca na nom,ale zvykla som si. A zatial sa nam vzdy dari vsetko ustat. Len je potom zbytocne vela nedorozumeni. U nas musime vzdy vyckat,nech si to utriedi v hlave a potom sa to da riesit. Zrejme to bude aj u vas takto nejako

ckocka
•
24. júl 2022

A je problém v tom že sa spolu nerozprávate alebo že existuje problém o ktorom sa nerozprávate? Lebo to čo píšeš ja akosi veľmi neurčité.

autor
•
24. júl 2022

@ckocka Je to tá druhá varianta, sú isté problémy o ktorých sa nerozpráva
Muž je k tomu ešte aj veľmi urážlivý a vtahovacny, takže aj pri snahe čosi vykonunikovat a vysvetliť to nieje jednoduché.

autor
•
24. júl 2022

@marca12 Áno, takto nejak to je aj u nás.
Ken keď ľudia sú SPU tak dlho, veci sa kópia a treba si občas ich aj vykonunikovať...
Tiež nemám potrebu to rozpytvavat hystericky do nekonečna.

ckocka
•
24. júl 2022

Chlap chce problém riešiť a nie sa o ňom rozprávať. Skús rozhovor štýlom ideme rozobrať konkrétne možné riešenia, nie filozofovať o pocitoch. Ak teda môžeš navrhnúť nejaké realizovateľné riešenie.

tykat
•
24. júl 2022

O akých problémoch konkrétne nerozprávajte?
Lebo môj muz tiez nie je nejaky rečník ale problem definovať vie aj povedat ze sa o nom nechce baviť (napr. veci z prace, povie ze ma starosť v práci ale preberat to nechce, tak rešpektujem, nevyzvedam, nerypem).

tykat
•
24. júl 2022

@viera321 presne, komunikovať o nekontroverznych témach, komunikácia nemá znamenať len “teraz ideme nieco riešiť a kym to nevyriešime tak o tom budeme rozprávať”

pipistrel13
•
25. júl 2022

nie je mozne,ze nejaku ma?moj ex bol tiez smutny a uzavrety bez priciny,a lutostil sa sam nad sebou az vysvitlo,ze ma inu...