Problémy s manželom
Dobry den chcem sa spytat na nazor, ci ma niektora z vas podobnu skusennost. Som vydata 5 rokov mame dve deti a cakame tretie. Ked som si sla brat manzela vedela som ze je psy. chory, to znamena ze je neustale unaveny, stale skoro spi. Co ma stve je ze mi s nicim nepomaha ako sme sa zobrali tak mi mozno 5x pomohol v domacnosti na vsetko som sama. pretoze ked pride z prace tak lahne a spi do vecera a vecer ide s nami spat zasa a ked je vidend je schopny cely ho prespat, ale to mylim fakt cely a ja uz mam nervy lebo sama musim vsetko robit okolo domu aj v dome aj s detmi a ked sa s nim o tom rozpravam ze uz ma to nebavi, tak ze ma chape a ze je to tak, v ten den mi zoberie napr. deti ale na druhy den je to zasa o tom istom. Neviem co mam s nim robit ako mu dohovorit ze je to len jednostranne, no zasa ked sa mu nechce spat, tak sa stane ze dva krat do mesiaca nas vezme prec z domu na obed a deti do nejakeho zabavneho parku.
@orlik4 Pocuvaj ty asi mas doma manzela na mile vzdialeneho od tohto dotycneho..priala by som ti mat takeho spaca doma,ci by si sa ho potom zastavala...a nepresvedcis ma o opaku...Chlap ma byt Chlapom po vsetkych strankach,nie nejaka sracka,to u mna nie je chlap,musi prevziat predsa zodpovednost za to co si narobil,aj za manzelku aj za deti...tak pocuvaj:.tak do roboty chodi-predpokladam,ze tam spat nemoze 😀 ...sexuje-pri tom tiez spat nemoze 😀 deti narobi,nestara sa,vsetko necha na manzelku a to uz spat moze?????????takze dospeli sme k zaveru,ze to ze je to jeden lenivec...vzdy je lahsie sa vybrat lahsou cestou..lahsie je ist spat a byt permanentne unaveny,ako starat sa o deti...ved on jej v nicom nepomoze,ani s detmi ani s domacnostou!!! a to kde sme???nechapem to tretie dieta,ale asi aj pri tom zaspal,tak sa chlapec zabudol a uz to bolo 😀 😀 😀
Ahojte manzela som si brala z lasky, nemienim sa rozvadzat a nechcela som sa stazovat len sa poradit s niekym kto ma takyto isty problem zezil to a ako to riesil. To ze ma odsudzujete ze ideme mat tretie dietatko a naco sme ho robili ja som chcela tretie a chcem aj stvrte, lebo prve dve mame smrtelne chore a pri tretom ta dg. nebude. A o tom sexe sa nemienim ani vyjadrovat. Chcela som sa poradit s niekym kto ma taku skusennost a nie hned odsudzovat a rozvadzat sa.
@pugosal s danou situaciou sa zmier a neries. Proste si si vybrala takeho muza,tak sa neda nic robit.
Nikto ta predsa neodsudzuje,len sa ti vsetky cudujeme a to je rozdiel..pises,ze mas chore deti a pri tretom to nebude...kto ti to preboha moze zarucit???tak skor ako si robit dalsie a dalsie deti,poriadne sa starajte o tie chore,ktore Vas potrebuju...nic v zlom,ale tebe kazda rada draha,nakolko aj tak si nedas povedat...tak si robte aj stvrte,popripade piate a nestazuj sa,ze ti manzel nepomaha,ked je taky chory...preboha,ako pises,mas doma chore deti a este aj manzela a vy stale dalsie deti robite,ved to je nezodpovedne podla mna...ja len tolko,tak nech sa ti dari..ja uz nemam slov a to sa mne nestava...
@serpentino proste si chlap povedal, ze vyuzije svoju dg., vyuzije neziaduce ucinky na pribalovom letaku a bude spavy a otapeny vtedy, ked mu to vyhovuje.
poznam taky pripad este zo skoly, kedy dvaja manzelia, pracovnici na rtg /este z davnejsich cias/ mali tri deti postihnute, prve tak, ze pri pohlade na to dieta ste nevedeli, ci plakat, ci vam je zle od zaludka, ci prefackat rodicov. vedeli, do coho idu aj pri druhom, sli do toho aj pri tretom. stvrte mali zdrave. a tie tri v ustave. nebudem tu ja odsudzovat, to je na svedomi a sebeckosti konkretnych ludi. ale aj mne casto na MK dochadzaju slova. Co tym, sakra ludia chcu dosiahnut? Lutujte ma, mam hendikepovane deti a spaveho manzela? Manzelovi to proste lezie na nervy a tak zaujima polohu leziaceho strelca s vyhovorkou na diagnozu. dnes sa lieky daju zmenit postupne, na kazdeho ucinkuju inak a vzdy sa daju najst take, ktore ta neutlmia uplne. je xy ludi s dusevnymi problemami, su na liekoch a pracuju normalne, soferuju. tak nech mi tu niekto nejde tvrdit, ze to nejde.
@pugosal ahoj, možno to má naozaj z liekov... a možno je unavený z celej tej situácie, že máte doma - alebo v ústave....choré deti (smrteľne?...dobre som čítala...) ... tak a čakáte tretie...ktoré si chcela TY ... no, čo ti na to napísať?... hm, poznám rodinu, ktorí mali prvé dve deti - dvojičky - telesne postihnuté (nechodili...)...ich otca to zobralo tak, že skrátka začal piť, nechodil domov...a keď bol doma , tak bol u nich stále krik a hádky... potom mali tretie dieťa ...asi sa takto pokúšali zachrániť manželstvo a bol to zdravý chalan...už je to dávno (takých 35 rokov? )... sú stále spolu, dostavali dom a o dvojičky sa vzorne starajú ...chalan má už vlastný život... čo som tým vlastne chcela povedať... len toľko, že tvoj príbeh sa mi zdá byť podobný...tak, možno by si to, že je manžel "unavený" a celé dni prespí, teraz nemala riešiť ...ale ... počkať ako to celé dopadne
PS: apropó, poznám chlapov, ktorí prespia celé dni, rodine sa nevenujú vôbec alebo len minimálne, detí majú ako maku a chorí určite nie sú- t.j. žiadna diagnóza nehrozí😉 ...
@pugosal
je mi velmi luto, ze mate chore deticky ☹
A budem uprimna, je mi luto, ze za otca deti si si vybrala cloveka so psychickou poruchou... pretoze tie deti potrebuju venovanie sa, cas straveny s ockom... a takto vyrastaju vlastne bez otca, nevytvara sa medzi nimi a tvojim manzelom puto...
Kedze si dobrovolne sla do manzelstva s takymto clovekom, asi si vedela, ze to manzelstvo nebude stat za vela (ziadny spolocny cas, zazitky, vzajomne pomahanie si,...), takze som toho nazoru, ze mala by si sa s tym zmierit a byt si vedoma toho, ze musis zastupit aj manzela po kazdej stranke, ci vo vztahu k domacnosti, tak aj vo vztahu k detom...
Isla si do toho za danych podmienok... treba to brat do uvahy.
@pugosal... Ja by som sa ťa rada spýtala že či sa nebojis toho že jedno z tvojich deti zdedí psychickú poruchu tvojho muža?Lebo ak je to naozaj diagnóza tak je veľká šanca že je to dedičné...nemáš strach?
@pugosal prepáč ale čo chceš rieišiť? však si si ho brala s láskou, rozvádzať sa nechceš a myslím si, že kebyže chceš naozaj niečo riešiť, tak zájdeš za jeho psychiatrom a keď on ti povie, že bohužial, toto je jediné riešenie na jeho chorobu, že bude spať celý život, tak sa ti tu neoplatí písať o žiadné iné riešenie.
veď sama si toho na plecia nakladáš viac ako kôň, tak neviem, čo chceš riešiť. Ved to vidíme tu všetky... je to LEN o TEBE.
ja ťa neodsudzujem, len hovorím, že spamätať sa musíš TY a veci sa riešia u kompetentných.
Môj priateľ tiež bral lieky od psychouša a mal problémy z nich ale iného charakteru. Do šlaka, tak som ho donútila nech to rieši so psychiatrom a našli sa vhodnejšie lieky. Teraz zas mal vážnu nehodu cudzou vinou a zmenila sa mu povaha a tak to zas riešime s neurologom a vyberáme lieky a skúšame.... Ale viem, že mi poradí jedine odborník a nie tu na MK, niekto s takým istým problémom. Lebo lieky na každého vplývajú inak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@pugosal a teraz ma napadlo, že si hladala vlastne len povdzbudenie, že to všetko zvládneš a bude dobre. Síce si to tak neformulovala. V tom prípade ti želám veľa sily, aby si aj ty neskončila na liekoch a to myslím v dobrom toto. Proste musíš v sebe nájsť vnútornú silu a bojovať a ísť dalej sama a manžela mať na tie spermie a máš výhodu, že ho ľúbiš, takže všetko sa ti to lahšie zvláda.
aj keď žiť s vedomím, že máš smrtelne choré deti musí byť ťažké. Ale manžel ti nepomôôôôže. si na to sama. drž sa už len kvôli deťom.

@cobhan ved prave, svata pravda. treba to nejako skusit riesit a nie sa len stazovat. cize podla mne v prvom rade lieky, a potom uprava zivotospravy alebo aspon nejakych navykov. ale nie rovno tvrdit, ze je lenivy a pohodlny. to mi dojde strasne nefer voci manzelovi, ktory tu ani nemoze vyjadrit nazor... ale teda to nie k zakladatelke, ako skor k ostatnym babam, ktore by ho rovno najradsej vyhodili s kuframi pred dvere, pretoze take rady sa lahko davaju...