Problémy s otcom

gregor3691
23. okt 2013

Na uvod nieco o sebe , mam 28 som slobodny , bezdetny , nezadlzeny , zijem v dome s otcom a matkou s ktorou je otec rozvedeny . Moj problem spociva v tom ze sa doma necitim dobre mam s toho mierne depresie chcel by som vas nazor ako by ste to riesili vy.

Som nezamestnany student 3 rocnika externeho studia vysokej skoly ( studovat som zacal po prepusteni s prace ked zacala kriza cca rok 2010 ) , s mamou vychadzam dobre s otcom nie .
Otec ma 76 rokov a ma teoriu ze ako stary clovek vie vsetko a a ja neviem nic , podla jeho logiky nic nerobim mam robit 8 hodin doma kedze to je praca aby som si zasluzil jedlo vzhladom na to ze nikde nepracujem , vadi mu ze travim volny cas za pocitacom . Podmienene psychologicky sa mi otocil biorytmus na to ze v noci zijem a cez den spim ( bez tak nemam nic na praci cez den ) a aj koli tomu ze mam klud kedze on v noci spi a aspon ma neotravuje . Domace prace hrubsieho razu ako kosenie zahrady , rozne udrzbarske prace v ramci domu vykonavam ja kedze otec ma zniceny klb v bedrovej oblasti a tak robit nemoze co mu aj uznam ( neuznam mu to ze sa neustale snazi dostat do polohy trpitela a odmieta operaciu ) . Niesom male decko ale robit nieco s tym ze on za mnou sedi na stolicke a neustale kritizuje ako to neviem robit , ze som hlupy nic neviem , bez neho umrem od hladu a podobne. Citove vydieranie ze ma vydedi a podobne ak nebude po jeho vôli . Nedokaze problemy riesit kontruktivne a je chorobne lakomy neriesim veci v akcii v kauflande ale hodinovy monolog o tom ze som siel na aute o 100 metrov viac nez som mal ze tak nikdy nic nebudem mat ak tak budem robit .
Konkretne priklady mojeho a jeho riesenia situacii : odmieta cokolvek kupit v ramci odstranenia problemu jemu je jedno ze sa nieco pre 1 € bude robit aj tyzden napriklad vodovodny kohutik sa zodrali tesnenia tak logicky idem a kupim ich a je to ale on ich bude vystrihovat s duse auta alebo to riesit drotovanim a mna nuti aby som sa na tom podielal samozrejme ze taketo macgyverovske opravy trvaju aj pol dna a ja si priznam nemam na to nervy ked viem ze to ide aj jednoduksie aj ked za urcitu financnu ciastku vzhladom na to ze som neproduktivny nemozem povedat nech to kupi pretoze by mi vynadal ze nemam ani na chleba co chcem teda kupovat . Financny problem nema penazi ma dost .
Je posadnuty poriadkom vysava tak 4 - 5 denne , ruky si drhne solvinou aj 15 minut , treba setrit vsade lebo aj male ryby su ryby . Neuznava zabavu , kamaratov mat nesmiem , mam sa ozenit lebo tak normalny zije ak nie tak som debilny a podobne , pri konfliktoch ma neustale posiela do blazinca a podobne . Hovori iba o sebe , jeho nezaujmaju iny ludia nez on sam iba v pripade ze ich moze kritizovat a odsudzovat . Hovori vety stylu ja chcem iba dobre a spravne a normalne . Som nenormalny ze v noci som za pc a cez den spim ( nikomu tym neskodim v ramci povinnosti si rezim pretocim ale ak som doma nemam naladu byt hore cez den sak co by som tak asi robil ) . Nazor ako to zvladat lebo ja som uz institucionalizovany a neznasam ho co kolvek povie vnimam ako atak aj ked ma niekedy pravdu uz to nedokazem zhodnotit . Necitim sa doma dobre pre neustaly konflikt mam s toho mierne uzkosti .

Podla neho:
ma clovek ist spat o 20 00 a vstavat o 06 00 aby mal rezim bez ohladu na to ci to treba alebo nie
Mam setrit vsade kedze nerobim , cize ziadne auto , ziadne bary , ziadny kamosi , ziadne zaujmy mam robit 8 hodin do dna aby som si zasluzil to ze ma zivi atd .
Kazdu robotu treba robit hned ako si on zmysli nezaujma ho ze mam nejaky iny program , nepovie nic proste pride ked som na odchode ze treba ist robit vodu ( nieje to kriticke zeby to nepockalo alebo zeby to nedal vediet vcas ) som debilny lebo odkladam veci nic nechcem robit a zomrem pod mostom a ine . Ked odmietnem ( musim lebo jemu vyhoviet znamena aha pocuvol ma raz bude pocuvat stale ) mam ist do levoce alebo ma vydedi .Robota sa ma vykonavat 100 % cize prehnane pedantny .

Riesenie vidim v tom ze sa odstahujem ale to az po statniciach kedze teraz ma nikde nechcu zobrat ak poviem ze externe studujem .Vas nazor co by som mal zmenit ja alebo ako sa proste lepsie citit .

sissy27
23. okt 2013

@gregor3691 no obávam sa, že sú len dve riešenia - zamestnať sa a v rámci možností osamostatniť, alebo to proste vydržať... môžeš zmeniť len svoju situáciu, ale otca nie...
čo sa týka zamestnania - nechce sa mi veriť, že by bol problém v tvojom externom štúdiu, momentálne som v 3. svojom zamestnaní a vždy sme mali a aj máme kolegov, ktorí aj pracovali aj študovali... na tvojom mieste, keby mám aj dokladať tovar v tescu, tak idem, len nech mám aspoň nejaký príjem a nie som úplne závislá na rodičoch...

romanovic
23. okt 2013

No nepotesim ta, ale v zasade plati "koho chlieb jes, toho piesen spievaj", kym sa neosamostatnis, musis sa prisposobit roducovskym pravidlam... Drzim palce, nech sa ti to co najskor podari!

nedielka
23. okt 2013

Tiez som mala problemy doma.A studovala som externe. Riesenie: Najst si pracu v zahranici alebo dalej od domova.To je jedine riesenie.Pretoze druhu osobu,ci je to tvoj otec alebo niekto,NEZMENIS. A studium sa vzdy da zariadit podla prace,ked naozaj chces.

bubelko
23. okt 2013

@gregor3691 no problem je, ze byvas naozaj pod jeho a maminou strechou a tym padom platia ich pravidla. s tym nic neurobis. okrem toho ma otec uz dost vysoky vek a urcite sa nezmeni. v podstate je od teba o 2 generacie starsi, za jeho cias to prosto fungovalo tak, ako on pise. ludia setrili na kazdom rohu, pripadne nebolo dostat kupit. nepises, ci mas surodencov. ci bol otec takyto odjakziva.
stylom - v noci si hore a cez den spis si robotu asi nenajdes - mozno by stacila nejaka brigada? pripadne, ak vies byt dlho v noci hore, tak skus nejaku nocnu prevadzku - barman, obsluha, recepcia v hoteli, tesco 24h prevadzka - neviem, su to len napady. potom bude tvoj spanok cez den pred otcom odovodneny.
ak sa chces citit lepsie, tak musis zmenit stav fyzicky - skusit si najst pracu aj napriek vyske a podnajom, tym padom vypadnut z rodicovskeho domu - budes zit podla vlastnych pravidiel alebo zmenit stav psychicky - skratka zmierit sa s tym ako to funguje a akceptovat to, vytazit z toho maximum.

mimka11111
23. okt 2013

@gregor3691 jediná rada je osamostatniť sa...ved "kosiť trávnik" nemusíš každý deň......na druhej strane otca možno trochu chápem....si totižto dosť "starý" na to, aby si si intenzívnejšie hladal prácu, aj ked viem, že dnes je to s prácou ťažké ..... a potom, ako vieš, že má otec vela peňazí?.... na tvojom mieste by som sa nespoliehala len na pomoc rodičov....čiste teoreticky si odpovedz na otázku" čo by si robil, keby si ich nemal?... prežil by si vôbec? " úctu k peniazom má len ten človek, ktorý si ich zarobil poctivou prácou.....si dospelý človek a nič ti nebráni v tom,aby si si zariadil život podla vlastných predstáv .... treba žiť prítomnosťou, občas asi ale nie je na škodu pozrieť sa aj do budúcnosti " čo ak ......"...a toho sa asi aj tvoj otec drží

ritusuk
23. okt 2013

moj otec ma vychoval stylom 'kym si v mojom dome a jes moje jedlo,platia moje pravidla'.ked som prisla o pracu a o byt v Nitre,musela som sa vratit domov,kde mi vtlkal do hlavy jedno a to,aby som sa co najskor postavila na vlastne nohy.vtedy som sa na neho strasne hnevala,dnes sa mu mozem podakovat.domov som sa vratila v lete a na jesen som odisla do UK,som tu uz treti rok,mam tu byt,skveleho muza,tri deti.mam tu DOMOV a kedykolvek sem pridu nasi,platia tu moje pravidla.a presne o toto ocinovi islo.musis sa na to pozriet aj z ineho uhla,v 28r.uz nemas doma co robit.pre starsiu generaciu si jednoducho povalac,moj otec musel vstavat za svitania a starat sa o zvierata(ako dieta),ma vystudovanu geologiu,za sebou 25r.prax,bol nauceny makat,kym nasa generacia ma povacsinou velmi pohodlny zivot-mamahotely su beznou praxou vsade vo svete.zdvihni zadok a chod do sveta,makaj a za 5r.mu das za pravdu.

anetkaadamko
23. okt 2013

bud rád , že ešte máš otca...

pekaska
23. okt 2013

Myslim,že tvoj otec Ta ma velmi rad,boji sa o tvoju buducnost.Je to staršia generacia,vlastne obgeneracia.Moj otec mal 57 rokov ked zomrel,ja som mala 32.Bol o dosť mladši ako tvoj,ale tiež nas viedol k šetrnosti,aj ked sme velmi dobre zabezpečeny,hlavne kvoli nemu.Postavil nam krasny dom,a som mu vdačna za to ako nas vychoval.AJ ked dokažem minut aj 2000e na dovolenku,opraviť si čo ide prečo nie,a aku mam z toho radosť.Vieš aj ja som bola nezamestnana,chodila som spavať aj o tretej rano,ale on tiež stanovil pravidla,ktore bolo treba dodržovat.Prajem ottcovi dlhy život,ale ked tu raz nebude neraz si zmysliš a len tak pre seba mu podakuješ za to čo Ta naučil.Keby mu na Tebe nezaležalo a nemal Ta rad tak nebyvaš u neho a kašle na Teba.Váž si,že ho maš.

tykat
23. okt 2013

@gregor3691 otcovi sa nečudujem, má už svoj vek ale TEBE SA CHLAPE ČUDUJEM, že máš 28 rokov a necháš sa živiť od starého 76 ročného človeka, máš dve ruky tak makaj nech sa uživíš. Nevyhováraj sa na externú školu, nenechaj sa zahanbiť napr. mamičkami čo majú deti, domácnosť, pracujú na full time a externe študujú. Btw. čo také časovo náročné externe študuješ že sa nemôžeš zamestnať? U nás robia ľudia ktorí externe študujú a ani o tom nikto nevie. Btw. štúdium ti platí kto?

A ešte ti napíšem tak od srdca...ako rodičovi by sa mi tiež nepáčilo keby 28 ročný "degeš" cez deň vyspával, po nociach mastil počítač a ešte mal aj blbé reči. Fuj to som sa naštvala 😠

pekaska
23. okt 2013

Tykat,aj ja som sa naštvala a poriadne.Pane Bože nech nemam takeho syna

svano
23. okt 2013

Tvoj otec je starý človek,možno ani predtým nemal práve najlepšiu povahu,ale vekom sa to ,,nabaľuje,, a človek sa stáva viac ufrfľaný a má viac múch. Ale ty máš 28 rokov! Prečo sa neosamostatníš? Možno aj to žerie tvojho otca. Mne sa tiež nepáčilo ako to u nás doma fungovalo,tak som sa zbalila a odišla som na druhý koniec republiky. A to som mala 19 rokov. Dnes už mám tiež dospelého syna,študuje,ale chodí aj na brigády, zarába si a plánuje si budúcnosť. Ty vôbec nie si povinný žiť podľa predstáv svojho otca. Je to tvoj život a máš právo sa zariadiť podľa seba. Určite ťa nevydedí, iba robí bububu,jedine že by si dedil Dallas😀. Možno aj otec zmení na teba názor,keď uvidí že si cieľavedomo ideš za svojim. A že všetko chce mať urobené na 100%, týmto ti nedáva zlú školu do života. Ani v zamestnaní ti dnes nikto nebude tolerovať polovičatú robotu.

gregor3691
autor
23. okt 2013

Ak poviem ze studujem externe trvaly pracovny pomer mi nechcu dat to nieje o tom ze robotu uz mam a nastupim do skoly tan ano ale nies tym ze robotu nemam som externista a uchadzam sa o zamestnanie to je moja nevyhoda ako vyhoda ,odmietla ma nie jedna firma nie dve ale asi 20 v okoli , brigady na tom niesu tak aby som si s toho potiahol podnajom . V ramci brigady nezarobim na podnajom to mi staci ak som doma , mam brigadu vozim ludi do zahranicia raz za tyzden pripadne dva . V ostatne dni som doma vam sa to strasne dobre hovori jak je vsade plno matiek v trvalych pracovnych pomeroch s 3 detmi a este na externom studiu ale mne to nepride take ruzove ako si tu vecsina mysli mozno v Bratislave .Iste ze aj ja nejake veci robim zle ale nemyslim si zeby som mal dostavat vynadane kazdy den , to je len moj nazor

elienka
23. okt 2013

@gregor3691 hlavne choď makať niekam. my ako študenti sme pracovali za smiešne peniaze napr. v pekárni aj na nočných a všelijako a ešte sme sa aj "bili" o tie smeny. choď naozaj brigádne napr. do tesca. neviem ako dlho chceš ešte študovať ale predpokladám, že ešte ďalšie 2 roky. doma máte riadnu ponorku. môj manžel je presne taký typ ako ty - dlho do noci hore, prípadne do rána, celé doobedie spať. mojim rodičom to riadne liezlo na nervy, keď sme tam bývali. nám pomohlo, že sme si našli akútakú prácu, začali sme prispievať na domácnosť a po roku sme zdvihli kotvy a odišli do zahraničia. teraz bývame na svojom a máme od rodičov pokoj. Keď bol manžel nezamestnaný a jeho režim sa vrátil na jeho prirodzený t.j. celé noci hore - tak to už liezlo na nervy mne, aby si o 12tej len pošúchal očičká. Teraz manžel pre zmenu chodí na 6tu.
to že nevieš nájsť prácu a vyhováraš sa na školu sú len výhovorky. treba niekde začať, aby si mal ako taký príjem, začni prispievať do domácnosti a uvidíš, ako sa prístup tvojho otca k tebe zmení

mimka11111
23. okt 2013

@gregor3691 som z juhu slovenska / nie Bratislava /.....žila som v spoločnej domácnosti s maminou,ktorá bola chorá na rakovinu / nebudem písať, čo všetko obnáša rakovina, okrem psychického rozpoloženia /, od skončenia školy som v kuse pracovala.....po smrti maminy, som ostala úplne sama vo velkom rodinnom dome / ocino umrel, ked som bola v puberte /.....kedže som dom nechcela predať, nakolko som vždy chcela žiť v ňom, čo myslíš, kto mi "prispieval" na mesačné výdavky??...a to podotýkam, že tie výdavky boli každomesačná paušálna nutnosť / el., plyn,.../ , ktoré som musela platiť....keby som nemala prácu, tak to sama jednoducho nedám, v tom čase som nemala pri sebe ani žiadneho partnera.....okrem každodenného zamestnania / čo bolo vstávanie ráno o 05:00 a príchod z práce večer o 18:30/ som mala ešte dalšie dve práce, tie boli smaozrejme na úkor môjho volného času, ináč sa ale moja situácia riešiť nedala....a teraz? som viacmenej pánom sama sebe a aj nadalej fičím na niekolkých zamestnaniach naraz....žijem v tom istom dome s mojím partnerom......idem si za svojím cielom a tým, čo chcem a čo ma robí šťastnou....

tyssa
23. okt 2013

moj nazor-tiez si ma zdvihol zo stolicky 😀 , ak mas energiu v noci sediet za pc alebo ist von s kamosmi, vies aj cez den robit okolo domu, s tymi 8 hod. ma otec pravdu-zivia ta tak to mas odmakat aspon doma,.. a s tymi nadavkami ma otec tiez pravdu-keby to robia moji synovia, tak ich urcite nebudem chvalit, co sa tyka roboty-preco nejdes prec, najdi si pracu mimo a chod byvat na privat s viacerymi, tak to riesia aj ludia ktory uz maju rodiny a museli odist za pracou proste si lemra 😝 , ktorej to tak vyhovuje, v prvom rade musis zacat u seba, nevyplakavat ako zle ti je ale spravit nieco preto aby ti bolo lepsie,..

jabadaba
23. okt 2013

@gregor3691 vynadane plus minus dostava doma kazdy. Je to tak. Rodicia su uz raz taki. Mne sa tiez nedobre obcas pocuvali ponaucenia, myslela som si ako som bohovsky dospela a zralo ma kopec poznamok. Ale v konecnom dosledku tie poznamky boli dobre mienene a aj uzitocne. Samozrejme, ze podaktori rodicia frflu viac, ini menej, ale frflu. Aj vydatym a zenatym. 😉 Bud sa to naucis filtrovat ako nieco co je v tvoj prospech a nie proti tebe alebo tomu podlahnes a upadnes do sebalutosti aky si nanic a podobne. Verim, ze si vyberies tu prvu alternativu a vytazis z toho maximum pre seba. 😉 Otec Ti to mozno hovori nezaobalene, ale medzi riadkami tam isto je jeho starost o teba a tvoju buducnost. Aj ked tebe to tak v dany moment nepripada. Prvotne co vnimame je krik a slova co sa na nas rynu. Netreba si ich tak pripustat. Ak Ti otec vytyka tvoj rezim dna, ma pravdu. Nepotesim Ta. Prespis cely den a v noci kukuckujes do PC. To nie je velmi zdrave, je to unavne. Toto pozmen. Pokial nemas momentalne co na praci cez den, tak pomoz v dome pokial treba a potom vybehni niekde do prirody, nacerpaj energiu, zasportuj si. Vyuzi ten cas co mas zatial k dispozicii. Ak mas peniaze, zaplat si cez den nejaky kurz jazyka. Pripadne nieco ine co by sa Ti siklo k praci. Ved uvidis ako sa Ti bude crtat praca. Snad coskoro najdes. Externe studium by podla mna malo byt len plus, ved to svedci o tom, ze clovek na sebe pracuje. Nechapem zamestavatela, ktory ma voci tomu vyhrady...ostatne, to je predsa studium mimo prac. cas. No nic, dvadsiati blbci to neocenili, dalsi to ocenit moze. A mal by. Z tohto si urob aj na pohovore svoje plus k zivotopisu. Musis sa vediet "predat". Na duchu neklesaj, mate urcite aj riadnu ponorku s otcom a je to prirodzene. Aj ja som to zazila, aj moj surodenec to zaziva. Z toho sa vsak neumiera. Hlavu hore. 🙂 😉

mima86
23. okt 2013

no tak na pohovore nehovor, ze studujes. potom si hned myslia, ze budes chciet vyhody v podobe volna na studium nad ramec dovolenky alebo prispevku nan. ja som studovala externe na vlastne naklady a cez vlastnu dovolenku. jedine, v com mi zamestnavatel vysiel v ustrety, bolo to, ze som si mohla dovolenku vziat, vzdy ked som potrebovala. ked clovek studuje vo vlastnej rezii, podla mna zamestnavatela do toho nic, co robim vo volnom case.

gregor3691
autor
23. okt 2013

posnazim sa to zmenit , ale priorita je pre mna skola , brigadu mam , nemozem zatajit ze chodim na vysku pretoze ak pridem s tym ze v piatok potrebujem volno velmi rychlo sa dany pracovny pomer skoci , skusenosti s tym uz mam , zamestnavatelia k tomu niesu tolerantny to nieje vyhovorka ale fakt

denkaajejdeti
23. okt 2013

Súhlasím so všetkými radami, ktoré si dostal. Tiež ma riadne "zdvihlo zo stoličky", keď som si čítala tvoj príspevok. Buď rád, že ťa zatiaľ rodičia nevyhodili a napriek všetkému sa o teba starajú (bývaš u nich, živia ťa, dbajú na to, čo z teba "vyrastie" - aj keď v 28 rokoch si už teda riadne "odrastený"). Už dávno si sa mal o nich starať ty a nie pridávať im ďalšie vrásky na čele.
Tvoj pravopis a používanie cudzích slov (ktorým zjavne nerozumieš a používaš ich v absolútne nevhodných spojeniach) poukazuje na tvoju mentálnu nevyspelosť (ak nie zaostalosť).

gregor3691
autor
23. okt 2013

@denkaajejdeti a ty si kto ze ides rozoberat moj slovnik ?

tykat
23. okt 2013

@gregor3691 tak neštuduj a začni makať keď je to taká veľká brzda v tom aby si sa uživil, btw. rozmysli si či ti tú školu vôbec treba lebo ak študuješ sociálnu prácu alebo masmediálnu komunikáciu či politológiu tak to môžeš rovno skončiť a nestrkať peniaze (peniaze rodičov?) do niečoho čo ti v práci absolútne nepomôže a ešte ťa aj brzdí.
Akože v 28 rokoch sa vyhovárať že nemôžem pracovať lebo externe študujem je smiešne. A keď ti tak vyhovuje cez deň spať tak začni chodiť na nočné, trebárs vykladať tovar do supermarketov alebo aj do pokladne.

gregor3691
autor
23. okt 2013

@tykat kvalita a bezpecnost prace technicka univerzita kosice a uz sa tu nebudem vyjadrovat ak sa tu ma riesit moja mentalna zaostalost

tykat
23. okt 2013

@gregor3691 tak to nie je také hrozné 🙂 a máš predstavu čo a kde budeš robiť? ako ti vzdelanie v tomto smere pomôže pri získaní práce? to je bc. alebo ing. štúdium? ak bc. tak v podstate na jar končíš to by nemalo byť také ťažké vydržať ale teda nejaký pravidelný príjem by si mohol mať.

gregor3691
autor
23. okt 2013

Keby som si mal od vas brat rady najlepsie je sa na skolu vysrat sak naco mi to je a ist kopat kanaly za 300 na na ukrajinu , denkaajejdeti ty neries druhych a ich mentalnu zaostalost uz len tym ze to dokazes niekomu povedat si divna a vytvaras konflikt

ak by som si myslel ze mi ta skola nepomoze a nemal ziadnu prestavu tak asi by som si tu skolu nerobil , vas nasralo len to ze som nezamestnany nic ine vas ani nezaujma .

eeffka
23. okt 2013

@gregor3691 prepac ale naozaj si myslim ze si lenivy... bezpecnost prace nie je ziadna medicina, ja sama som studovala dialkov, nie externe, pokial viem externe studium je v blokoch, cize za semester 1-2turnusy, nie ze kazdy piatok v skole.
Ja som mavala kazdy druhy tyzdne piatok+sobotu, zamestnavatela to nema co trapit na co si ty minies svoju dovolenku mas narok na 20dni
ak studujes v KE predpokladam ze tu aj zijes... tu si robotu najde aj bezruky, ak chce.

Len v nasej firme studuje externe minimalne 15ludi ( z 155ks), samozrejme na ukor vlastnych dovoleniek. Ziadne studijne volna

ak vladzes v noci tukat do kompu, tak hajde na nocnu do Tesca za pokladnu.

denkaajejdeti
23. okt 2013

Prispievať do diskusie, ktorú si založil, je strata času a preto je toto môj druhý a zároveň posledný príspevok pre teba.
Jedna rada - osamostatni sa a konečne citovo dospeješ.
A kto som ? Predstav si, že na rozdiel od teba, mám ukončené vysokoškolské vzdelanie III.stupňa a na živnosť pracujem vo svojom odbore, popritom sa starám o tri deti a domácnosť.
Ak nepopracuješ na svojom vyjadrovaní a najmä na svojom postoji k životu ako takému, tak nečakaj, že ľudia budú naklonení tvojim názorom.

bubelko
23. okt 2013

@gregor3691 no tak si rady od nas neber 😉 zostan v situacii akej si, jeduj sa nadalej s otcom. sam pises, ze mu neakceptujes to, ze sa stavia do pozicie trpitela a odmieta operaciu. ale co robis ty? stavias sa do tej istej pozicie, len v inom prostredi - ja trpim, lebo musim zit s otcom. a odmietas pritom akekolvek mozne riesenie.
otca vo svojom veku nezmenis - na to si ale za taku dobu, co s nim zijes pod jednou strechou urcite prisiel sam. ale mozes sa este zmenit ty. a to, ze studujes je fajn, ale brigadovat popri tom mozes. ja som studovala denne studium a brigadovala som popri tom - za vtedy 25sk/hod. cize ani nie za euro. ale byvala som doma, zivili a satili ma nasi, takze mi to ako vreckove stacilo. a ako som ti pisala - ked si nocny zivocich, skus nejaku nocnu prevadzku. v takom tescu24h, budu urcite radi, ak sa im prihlasi niekto, kto ma zaujem len o nocne. a este by si mal aj argument pre svoj biorytmus 😉
ale ako sa hovori - komu niet rady, tomu niet pomoci 😉 je to tvoj zivot, ty ho musis zit a rozhodovat sa v nom sam 😉

adeala
23. okt 2013

@gregor3691 mňa skôr než tvoja nezamestnanosť zaráža tvoj absolútne neúctivý postoj k 76 ročnému otcovi, ktorý sa o teba v tvojich 28 stará.
Sama študujem DENNE na VŠ a pracujem pri tom, tak mi nehovor, že sa to nedá pri externom. Tvoj otec už nie je najmladší, takže musíš počítať aj s tým, že už tu dlho nebude, čo budeš robiť potom? A vážne ti nie je ani trochu ľúto, že namiesto toho, aby si tvoj otec mohol užívať starobu, tak sa o teba musí starať a robiť si starosti?

terezka1947
23. okt 2013

@gregor3691 ...pozri,ja som studovala aj dialkovo.....a moj zamestnavatel to nevedel....ak som potrebovala volno-skuska,prednasky,atd...povedala som,ze mam nejaky problem-dovolenka...alebo PN(ja viem,ze vyuzivanie socialky,ale ked sa nedalo inak,skusila som aj toto)
takze by som pracu hladala a zbytocne nespominala skolu....vzdy sa to nejako vyriesit da...
s pracou je tazko,ale ani s VS to nebude med papat 😉
no a co sa otca tyka,ja uz nemam a co by som dala za to,keby som mala "zadne dvierka"...co by som dala za to,keby som sa mala kam vratit,keby boli problemy a nejako by som prisla o pracu,nemala dost penazi....ja ta chapem,ze dirigovanie nie je nic prijemne,ale skus byt aj rad,ze nespis pod mostom a skus sa na to cele pozriet tak,co by si ty synovi povedal,keby si bol na mieste otca...
drzim palce,nech sa ti zacne darit....

nivi
23. okt 2013

ale vsak kludne studuj dalej.
no aj aj som nazoru, ze zvladnes aj dve brigady popri tom. a budes mat svoje financie. ak ostanes pri rodicoch tak im prispievaj do rodinneho rozpoctu a ostatne setri ale min podla svojho uvazenia. uz si vo veku kedy by si mal byt aspon v tomto samostatny (financie) a popripade sa poobzeraj po jednej izbe v byte kde ziju viaceri.

ono podla mna ak otec uvidi, ze im prispievas, ze sa snazis aj popri skole tak to oceni. a ak aj nie aspon tebe bude lepsie, lebo si to auto kludne budes moct odparkovat aj 1km daleko kedze si budes platit benzin sam :P