icon

Problémy s partnerom a financie

gemini2
27. feb 2012

Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...

maminuska
3. mar 2012

@leiladelly ano s tým suhlasím , človek je až v určitej fáze pripravený na svoje zrkadlo, na to aby sa pozrel tvrdo a reálne kde spravil chybu.

alice107
4. mar 2012

@leiladelly tvoj prispevok ku mne je prispevok zenyco zazila tragediu.takze to beriem tak,ze tvoj nazor je ovplyvneny touto udalostou.ked budes moct pozerat na vec zakladatelky realnepochopis,ze ja som pisala o nej a nie o tebe a uz vobec nie o pripade,ak clovek je v takom pychickom rozpolozeni,ze spacha samovrazdu.
nechcem sa ta dotnut.pretoze viem,ze to,co urobil tvoj manzel hlboko zasiahlo urcite nielen teba,ale aj celu rodinu.
ale samovrazededne sklony su chorobny jav.narusenie psych.rovnovahy.aj ked islo predtym o zodpovedneho jedinca.o tom som pisala vo svojich prispevkoch.necitala si pozorne.
u zakladatelky ide o iny pripad.
co sa tyka toho,ze som pisala ,ze sa na mojho manzela mozem spolahnut.tak to je prave o to,ze na zaciatku manzelstva sme obaja vedeli,do coho ideme.mali sme vyriesene nase spolocne nielen city k sebe,ale aj to,ake mame zivotne ciele a nazory na zivotne situacie.ja poznam zivotne postoje mm a on moje.takze pri plnom zdravi vieme ,co mozeme od seba ocakavat.vsetko je o osobnosti cloveka.
a na skutocnost,ze by nastal nejaky zdravotny problem a rozhodovanie nebolo uz riadene plne uvedomovanim su tu urcite pravne brzdy./ako suhlasne spolocne urcenie vysky sumy,ktore mozeme vyberat bez rizika ohrozenie konta a podobne.tak ako sme pisali s maminuskou,,je dobre zit v realite.aj pravnej.a o tom boli moje prispevky.
falosne cicikanie zdravej o osobe neprospeje.ta potrebuje realny piohlad na problem.aby ho mohla riesit.hlavneak ma zodpovednost za deti.zalam pekne nedelne predpoludnie.

sisaha
4. mar 2012

@alice107 mozem sa ta spytat ako dlho si vydata a ci mate deti? Som rada, ze si tak s muzom rozumiete, no niekedy aj po 20 rokoch manzelstva jednemu z manzelov "hrabne" a cele spolocne budovanie hniezda je v r..i. Ak sa ti to nedajboh stane, tak si spomen na svoje riadky, ktore si tu pisala..

gemini2
autor
4. mar 2012

@alice107 nie si ty nahodou sestra mojho partnera?......... 😀

dada1212
4. mar 2012

@alice107 ver mi, že nie vždy sa dá predvídať, že ako sa partner zachová, hoci ho môžeš predtým poznať aj roky a dokonale. napríklad nikdy nebudeš vedieť ako sa zachová ak by sa vám narodilo dieťa s vážnymi zdravotnými celoživotnými problémami, lebo čo sa bude potom diať nie je o zodpovednosti, ale o tom, že veľa mužov sa s tým nezmieri a nezvládnu tú situáciu. toto nemusí zvládnuť ani ten najzodpovednejší a naopak sa môže veľmi dobre zachovať ten čo sa tak zodpovedný nezdal.
opakujem, fakt nikdy nebudeš vedieť ako sa zachová, kým také niečo neprežijete. takisto aj s alkoholom, veľa mužov nemusí piť vôbec a môže sa po rokoch z nich stať alkoholik, vplyvom toho, že sa v jednom okamihu rozhodnú riešiť tak svoje problémy, hoci predtým to tak nikdy neriešili a alkohol ich úplne pohltí.
a tak by som mohla pokračovať, nikto nevie čo bude, ľudia počas života zažijú mnoho zážitov, udalostí, ktoré ich ovplyvnia či už v dobrom alebo zlom a pod vplyvom toho sa menia aj oni a fakt nemôžeš nikdy vedieť čo bude a ako to daného človeka zmení.
súhlasím s tebou akurát v tom, že zakladateľka išla do toho vzťahu trochu ľahkovážne, myslím, že si to aj priznala, ale to je teraz jedno, zbytočne to riešiť,nakoľko čas už nevráti.
ale s tým, že sa dá odhadnúť ako sa partner bude správať celý život s tebou nesúhlasím.

martinkacasarova
4. mar 2012

@sisaha Ja mam tiež dobre manželstvo,ale v plnom rozsahu s tebou suhlasím,ľudia sa veľmi menia,ovplivnuje ich okolie-najmä chlapi,ved nie nadarmo sa vraví že chlap je prototip človeka! Pekny den a autorka tohto članku spravne urobila že ten jej vzťah ukončila,taky chlap je nanič a ešte aj teraz to jeho decké spravanie-zoberie jej pračku na ktorej prala veci aj pre jeho deti,tak sa sprava držgroš,ktory mysli iba na seba-keby mal deti rad neurobí to už len kôli nim.Má 44r a toto su jeho prvé deti? Prečo asi,asi preto že je taky dokonalí?

sisaha
4. mar 2012

@martinkacasarova ja som tu popisovala realne situacie a ludi, ktorych poznam. Vplyvom dalsich ludi a zivotnych situacii sa tí ludia zmenili a zivot s nimi uz nebol mozny.. Idealizovat si chlapa a cely zivot s nim je naivne. Ja som tiez rozvedena a zijem momentalne vo vztahu. Vydavat sa uz nemienim a za ziadneho chlapa by som ruku do ohna nedala, napriek tomu, ze momentalne uz niekolko rokov zijeme dobre a v pohode.. Prve manzelstvo mi vydrzalo 10 rokov. 1 rok pred jeho ukoncenim mojmu inak skvelemu chlapovi preplo a zrazu si zacal dokazovat, ze este aj ine zeny o neho budu mat zaujem.. Ale ako sa hovori, ked suka neda, pes nepyta..Takze hoc by to toho skveleho chlapa nenapadlo, su tu este zastupy zien, ktore prahnu po tom, ako ulovit hoci aj zadaneho a pouziju na to vsetky svoje zbrane..., resp. ake to bude mat dôsledky na to nemyslia..a len tak pre doplnenie: neziskal nic lepsie odo mna a dnes to lutuje..

leiladelly
4. mar 2012

@alice107 Ok, trváš si na svém a já v podstatě také. Nemá to význam, pro mne určitě ne , s tímto ztrácet čas, jestli to pomůže zakladatelce, to musí posoudit ona sama, když pořád čte dokola příspěvky o zralých lidech, zodpovědnosti a skálopevném manželství založeném na té zodpovědonosti dvou zralých jedinců. Jinak , prosím Tě, fakt nemám ráda poučování a psychologii mám vystudovanou na univerzítě a po této životní zkušenosti jsem toho prostudovala o sebevraždě tolik, že pochybuji, že je něco, co bych o tomto tématu nevěděla. Buď tak hodná, už na můj příspěvek nereaguj. Vím, že jsi samozřejmě nepsala o mně, jak bys také mohla v tomto neznámém virtuálním světě, já jsem se Ti snažila jen na své životní zkušenost trošičku ukázat, ať nesoudíš lidi tak tvrdě. Hlavně Ti ze srdce přeji, ať v těchto ideálech můžeš setrvat co nejdéle , myslím to úpřímně. 🙂

mamavera
4. mar 2012

@gemini2 tvoj bývalý je teraz zatlačený do kúta, tak vystrkuje rožky. Je to prirodzená reakcia nezrelého človeka, ktorý sa chová ako decko. Z toho si veľa nemusíš robiť, pokiaľ sa o deti staráš, môže posielať koho chce. Drž sa, keby si čokoľvek potrebovala, napíš - IP

dusika11
4. mar 2012

@gemini2 ahoj cely den som na teba myslela...moja rada znie ..zamknut dom .-..nemusis ho pustat absolutne osobne veci pred dvere...netusim ci tam ma trvaly pobyt pokial nie...absolutne sa snim nezaoberaj..pracku si nechaj potrebujes to pre deti..a basta.
@alice107 tato tema sa nevola akeho ma alicka manzela..prepac tato tema je ...zasadne o niekom inom..si trocha mimo...ale to by si ako pravnicka mala predsa vediet aj sama..ci???

dusika11
4. mar 2012

@sisaha plny suhlas idealizovta sijedneho cloveka..isteze teraz je super lae nikto nikdy netusi ako sa ten clovek vyvinie dalej..moze prista aj nepozorovana dusevna choroba...kamarati-...ine zeny..ach jaj ale to vedia posudit zeny co niecim presli...ale ja si myslim ze tato tema absolutne nie je o tom...treba pomoct pisatelke..nie tarat o tom ktora ma a nema chlapa a akeho....

mamavera
4. mar 2012

@gemini2 nezabudni mu zrušiť trvalý pobyt!!!!

alice107
Odpoveď bola odstránená
alice107
Odpoveď bola odstránená
gemini2
autor
4. mar 2012

@dusika11
@mamavera nema tu trvaly pobyt ani prechodny....o to lepsie....povedala som mu, nech si po deti pride v pondelok o 15,hod. na dve hodky. obleciem, dam mu na dverach....uz som rozmyslala, ze autosedacky mu nedam- kupila som ich ja, ale az taka svina nechcem byt......

dusika11
4. mar 2012

@alice107 ja na rozdiel od teba pisatelku ako tak poznam ty nie...a viem trocha viac o tom ake je to tazke...ty chrlis mudrosti ako z knihy...len si mimo akjekolvek reality...vstavas v noci k detom??? ako pisatelka,,,vies kolko mesacne stoja plienky??? mam zhruba rovanko stare deti..nevies absolutne nic.. 😎 vies len pisat lataniny si mimo temy na tvoje manzelstvo nie som vobec zvedava..lebo pri vsetkej ucte uz zajtra...ho nemusis mat... 😝

gemini2
autor
4. mar 2012

@alice107 co si vlastne? psychlogicka? pravnicka? uz ma ser.es. tvoje nazory ma nezaujimaju a len tu mutis vodu....takze ti dakujem ze si sa zapojila do debaty a uz prosim neprispievaj......ak mas v sebe kusok citu, tak sprav ako vravim a neprispievaj.

dusika11
4. mar 2012

@gemini2 vyborne..takze moja rada znie...daj mu len osobne veci...ja som neico podobne prezila---preto sa pytam..nemusis mu dat zatial pracku...podla mna...moj tusak zo zivota...niekto do neho huci bud mamka alebo..kamarati...to sa vyvvrbi mozno sa chlapik spameta..moj pocit...takze zatial to ukociruj..ze mozes za zostatkovu cenu neskor kupit pracku atd...inac...nie som pravnik 😀 ale ked tam nema trvaly ani iny pobyt podla zakona tam nema co hladat 😝 s kludom by si mohla proste vymenit zamky a cao lasko..vobec by sa nemusel dostat k nicomu.. 😝 ale to asi nechces..daj ho na sud na vyzivne ...dalej plati aj podpisane pred pravnikom prehlasenie ano budem matke mojich deti mesacne posielat tolko a tplko na ucet k danemu dnu ako vyzivne na deti..a vyhnes sa sudu..ale sud je lepsi..veim to lebo..a nepytaj sa... 😝 neboj bude dobre...vladzes??ako deti??spia ti??

dusika11
4. mar 2012

@gemini2 kasli na tu alice dievca sa spameta ked ju muz raz vymkne a zostane doma s nejakou milenkou a ona v dazdi 😀 no jo ...aj taky je zivot ale ona to este nevie 😀

alice107
4. mar 2012

@dusika11som matka a viem,co je to starat sa o deti.a na rozdiel od zakladatelky nemam problem s pracou ani financiami.plienky viem co stoja a nemam problem si ich kupit.na rozdiel od teba poznam realitu zivota ovela viac.aj so svojej praxe.nazory ako ty prezentujes ja poznam zo sudnej praxe.presne takto argumentuju zeny ,ked im sud pripomenie ,ze su zodpovedne za svoj zivot a detico splodili. 😉
ja som ti nepisala o mojom manzelstve.nejako to mas popletene. co ta vlastne frustruje?ja nechapem tvoju utocnost.odpisujem ti len zo zdvorilosti.dufam,ze si pochopila. 😉

alice107
Odpoveď bola odstránená
dusika11
4. mar 2012

@alice107 mila alicka dovol prepac rozosmiala si ma zas a opet si mila ze nam to tu tak sprijemnujes zas tvojim zivotom...asi si necitala pisatelku do zadu niekolko stran muz jej prispieval a bol iny..po porode sa zmenil to sa stava..pozna ho 12 rokov to nie su 3 mesiace..ale ty tu ides kamenovat tvojoj mudrostou..prepac mna tvoja sudna prax absolutne nezaujima..ja sudom neverim vyriesia jedno velke...kulove..ty hovoris ze zena je zodpovedan za deti a muz nie???jemine dievca moja utocnost ??? neznasam hlupost..dufam ze si pochopila...a co ma frustruje???..hadzanie hrachu na stenu ako v tvojom pripade..neznasam hlupost..prepac nechap to zle-.. 😉

koniarova
4. mar 2012

Že vás to ešte baví. 😝 😝 😝 😝

dusika11
4. mar 2012

@koniarova nebavi nebavi 😀

koniarova
4. mar 2012

@dusika11 Čo už, keď prsty pália. 😀 😀 😀

dusika11
4. mar 2012

@koniarova ani nie..len ked ja o tom pripade viem skor..a trocha viac..mam dvojcata a klobuk dole ak to pisatelka zvlada sama ..je to nepredsatvitelne unavne..len samotna starostlivost potom detail nakupy. vraenie...atd a do toho este musi byt psychicky vycerpana a nema sa o koho opriet....a nieto este citat hluposti alaaa mala si to predvidat..

jameson78
Odpoveď bola odstránená
gemini2
autor
4. mar 2012

@dusika11 dakujem, v tejto diskusii koncim, (ale napisem ti IP ako to dopadlo), uz sa to tu zvrtlo na utoky a hadku....Pa a dobru noc...............

dusika11
4. mar 2012

@gemini2 ok aj som ti to chcela navrhnut..na MK..je to proste take..a na to predchadzajuce nemam slov..myslim to o tych sviniach..no..des dobru noc ti prajem dufam ze trocha kludnu..obdivujem ta

kveta
4. mar 2012

@alice107 Pripomínaš mi ľudí, ktorí vo svojej práci vyhoreli... myslím tým psychické vyhorenie v pomáhajúcich profesiach.