Problémy so špinavou domácnosťou u rodičov
Pekný deň prajem, neviem ale mám pocit že som šibnuta už. Napíšem o čo ide. Častokrát som sama doma s dvoma deťmi. Často sama . Manžel keď príde pomáha vždy a zo všetkým pomôže a zaujíma sa o všetko. No ale chcela som zmenu hovorím ty choď do práce ja idem s deťmi ku mojím rodičom ok. Dcéra staršia 3 roky mladšia 1 rok. Staršia je šikovná. Mladšia má jeden rok úžasné chodí. Je veľmi šikovná a opakuje slova už krásne. Pohoda.Ide o to že sme prešli kus cesty a to by bolo fajn ale asi som trošku nerátala s tým že ma nenapadlo ako naši žijú.Chápem že mladšia všetko berie, chce , spoznáva pcha ruky všade do každého bordelu, koša, topánky, všetko čo je hnus. Toto chápem a snažím sa aby aspoň nechytala to čo proste nemusí. A Tu je hlavný problém. Bohužiaľ. Tu nejde len o kôš a topánky. To som presunula inam. Ide o to že tu je vážne taký humus že sa s tym nedokážem vyrovnať ani ja sama. Prišli sme na 4 dni. Dnes je prvý deň. Je tu toľko špiny, po zemi po nábytku je to stará, zažrana špina ktorá bola u mojich rodičov za čias keď som ešte ja žila s nimi. Majú psa nevidím v tom problém my máme dvoch. Ale ja si domácnosť udržujem poriadne. Chápem že moja mama nie asi sa jej nechce..alebo ja neviem. Ale po zemi že miliarda chĺpov od psa a to nepreháňam. Vysávač nevidel tento byt.. prachu toľko žeby sa dalo v ňom kúpať a reálna špina zaschnuta prosté ako ked prídete niekde a fakt je tam špina napríklad kuchynská linka, sporák, práčka, zem.Extremne špinavé a hnusné normálne akože som mama taká že nechcem preháňať nejdem a nechodím deťom umývať ruky každých 5 minút a nech su špinavé a zafuľane áno su to deti. Nech sa páči. Piesok, tráva, blato alebo doma sú špinavé od jedla alebo behajú hore dole. Ale toto ? Ja nepreháňam ja mám pocit ze keby su moje deti jej deti ..asi by ich sociálka zobrala. Manžel mi úprimne povedal tiež že takú špinu nikde v domácnosti nevidel. A teraz chcem odísť. Dnes večer zobrať deti a ísť domov. Čo by ste robili vy? Samozrejme všetko slušne. Moji rodičia nie sú zlý a správajú sa pohode aj sa snažia ale ja to nedávam.
@0silvia0 Myslím, že áno,keďže k tomu nemá vrúcny vzťah.
@cukroska no tak matka dvoch malych deti bude chodit upratovat 50rocnej zene, lebo k tomu nema vztah, dobreee. V domacnosti byva aj otec, ten ma tiez 2 ruky, dobrovolne zije so zenou ktora neupratuje, nech upratuje on alebo si to poriesi s vlastnou zenou on. Toto nie su nevladni starci, ale mladi ludia.
@petronela11111 ahoj, pracovala som v upratovacj službe a presne takým starším ľuďom platili deti/resp. rodina upratovanie. Nie hĺbkové, ale také to týždenne, pravidelné. A bolo to dlhodobé upratovanie, niekoľkoročné. Hoc to stojí peniaze, ale zrejme to bolo jediné riešenie výhodné pre obe strany. Seniori mali poriadok a rodina bola spokojná, že najbližší nežijú v špine.
tak ked sa urazi, dať jej ultimatum, že deti tam nebudu chodiť a bodka..je to diagnoza, lebo normalneho človeka ked niekto napomenie, sa zahanbí a druhy krat uprace, aby bol v dobrom svetle, ked to niekomu vyhovuje sa nahneva tak neni normalny..
videla som to na vlastne oči, človek by tomu neveril, ale na sporaku 10cm vrstva hneda ešte od čias Husaka, človeku sa nechce veriť, že to človek nevidi, veci sa nahadzane všade, to by sa dalo ešte prekusnuť, nad vaňou pavučiny a pleseň, zachod neumyvany ani raz a žlty, a tato osoba nepracovala, čiže mala času habadej mat domacnost tip top, a ked syn chcel upratať, tak sa urazila, a vyhodila ho z domu...čiže toto je psychiatricka diagnoza
ono je ťažke s takymi ludmi, ked sa nahnevaju a urazia, alebo vas vyhodia, ja by som nemohla s takou osobou v jednej domacnosti existovať a manžel chudak asi sa hodi pod vlak, pre mna by to bol aj dôvod na rozvod
@petronela11111 ahoj, pracovala som v upratovacj službe a presne takým starším ľuďom platili deti/resp. rodina upratovanie. Nie hĺbkové, ale také to týždenne, pravidelné. A bolo to dlhodobé upratovanie, niekoľkoročné. Hoc to stojí peniaze, ale zrejme to bolo jediné riešenie výhodné pre obe strany. Seniori mali poriadok a rodina bola spokojná, že najbližší nežijú v špine.
@dota6 koľko vyjde taky byt upratať? a keby tam bola storočna špina,, kolko zacvaká?
@petronela11111 aj sa dozvieme,či si niekedy upratovala,kým si tam bývala?
@rozculena veru upratovala a pravidelne jak otrok lebo mi to vadilo už v detstve a mladom veku a postupne sa to u mojich rodičov len zhoršilo. Odišla som z domu našla si manžela mám deti a je to len horšie. Mama sa urazi a nič viac sa neda riešiť moj otec sa sice neurazí ale nerieši to a prispôsobí sa aj tomu co mu nie je zrovna príjemné.A ďalšia vec niekedy nemali psa. Maju ho odkedy som odišla z domu a pes chodi laha po vonku a málokedy je aj Umytí a to mi vadí..ze moje deti chodia hore dole a pes ani laby umyté a podotýkam ze zbožňujem psov ..ale je to na mňa moc. Preto sme odišli.
@rozculena veru upratovala a pravidelne jak otrok lebo mi to vadilo už v detstve a mladom veku a postupne sa to u mojich rodičov len zhoršilo. Odišla som z domu našla si manžela mám deti a je to len horšie. Mama sa urazi a nič viac sa neda riešiť moj otec sa sice neurazí ale nerieši to a prispôsobí sa aj tomu co mu nie je zrovna príjemné.A ďalšia vec niekedy nemali psa. Maju ho odkedy som odišla z domu a pes chodi laha po vonku a málokedy je aj Umytí a to mi vadí..ze moje deti chodia hore dole a pes ani laby umyté a podotýkam ze zbožňujem psov ..ale je to na mňa moc. Preto sme odišli.
@petronela11111 mama by mala navštíviť psychiatra ,ale je mi jasné, že nepôjde a otec ju neodvedie . Ako im socialka mohla zveriť dieťa keď neupratovali? No bohužiaľ ty s tým teraz asi nič nemôžeš robiť.
Neviem si predstaviť ze by som nasilu upratovala niekde, kde si to vyslovene neželajú, bárs by to bola aj moja mama. By som to respektovala, ale neostavala tam. Ja by som taký bordel neprežila. Jednoducho sa to človeku hnusi. A bolo by mi jedno, či je to dobre na imunitu.
@petronela11111 a keď si včera odišla, nic ti mama nepovedala, že nechoďte, ved tak poupratujme..... To jej bolo jedno ze odchádzate kvôli bordelu co tam majú? No to je hrúza ináč, neviem si to ani predstaviť, žeby u mojej mamky bol taky bordel a špina 🫣
@margotka17 Ty si nečítala komentáre ide o 52rocnu ženu, ktorá nepôjde s vnúčatami von a urazí sa keď uprace niečo.
@mantilka no nesranduj, aj ja som mala mamku a určite by som neriešila, či sa urazí či nie. Je normálne jesť v špinavom dome, chodiť po omrvinkach a chlpoch zo psa? By som jej povedala, mami kľud, upracem, lebo je tu neporiadok.
@mantilka no nesranduj, aj ja som mala mamku a určite by som neriešila, či sa urazí či nie. Je normálne jesť v špinavom dome, chodiť po omrvinkach a chlpoch zo psa? By som jej povedala, mami kľud, upracem, lebo je tu neporiadok.
@margotka17 jeden chalan to skušal, tak mu mama povedala, nech viac domov nechodi..potom ju dokonca volal ku nemu domov byvať, aj to odmietla
títo špiňdúri si nejak zakladajú na tom neporiadku a citia sa v ňom ako v raji.
@margotka17 jeden chalan to skušal, tak mu mama povedala, nech viac domov nechodi..potom ju dokonca volal ku nemu domov byvať, aj to odmietla
títo špiňdúri si nejak zakladajú na tom neporiadku a citia sa v ňom ako v raji.
@karolinakr ja som ešte nebola u nikoho, kto by mal tak špinavo.
@luccija áno vždy. A domov pôjdeme tam si môžem pratat tu už to je stratené.
@petronela11111 veľmi nepríjemná situácia. Mrzí ma, čím si prechadzaš. Ináč dobre ti radili, aby si upratala. Trošku by si rodičom pomohla, to sa vždy cení.
Autorka, adoptívny rodičia sú "len"...Tak, choď ku svojim biologickým rodičom, možno, tam bude čistejšie. To, že ťa vychovali nie je vôbec málo.
Autorka, adoptívny rodičia sú "len"...Tak, choď ku svojim biologickým rodičom, možno, tam bude čistejšie. To, že ťa vychovali nie je vôbec málo.
@anna777115 to ma tiež zarazilo
@margotka17 Ja som sa o mamku starala keď bola nevládna, viem čo je pomoc ale ona bola poriadkumilovna celý život a bola mi za to vďačná. U nej žiadne zalepence nebolo treba čistiť.
Toto je úplne iná situácia, tam by bolo treba ako opisuje minimálne 1 deň na jednu izbu. No fuj.
Keby matka nevládala určite by jej pomohla.
Vieš si predstaviť ako vyzerajú príbory a riad u takej spindury. Ani kavu by som si nedala.
Mala by jej vybaviť psychológa, lebo toto je už neprirodzene pre ženu, ktorá nemá deti. Práveže by mala mať vyupratovane.
@anna777115 aj by som šla. Lebo s adoptívnou matkou nemám nič spoločné uz aj to minimum čo bolo nie je.A vy viete ako ze ma vychovala? Ľudia vy píšete jak keby ste poznali celý môj život. Ale to tak býva že ostatný poznajú tvoj život lepšie ako ty sám. 😂
@petronela11111 veľmi nepríjemná situácia. Mrzí ma, čím si prechadzaš. Ináč dobre ti radili, aby si upratala. Trošku by si rodičom pomohla, to sa vždy cení.
@alzbetsl už je dobre lebo sme doma ale ďakujem. Verte ona neocení nič. Ona vidí len samu seba a ja zase moje detí čiže smola.Nechcem jej meniť domácnosť radšej som zmenila miesto kde sme boli na domov. Doma vždy dobre.
@anna777115 aj by som šla. Lebo s adoptívnou matkou nemám nič spoločné uz aj to minimum čo bolo nie je.A vy viete ako ze ma vychovala? Ľudia vy píšete jak keby ste poznali celý môj život. Ale to tak býva že ostatný poznajú tvoj život lepšie ako ty sám. 😂
@petronela11111 Tak, ja neviem, kto ťa vychoval, alebo nevychoval,ale skôr nevychoval, lebo mne z toho, čo píšeš, chýba, pokora a úcta.
@petronela11111 ja som čítala do polovice,na dalsiu polovicu som nemala nervy...a je mi smutno,ako si to opisala.Su to tvoji rodicia panecku!!!To,ze si ty citliva na svoje deti,ok,ale pisat o rodicoch ako o spinavcoch...Moja mama ma svoj vek,nezijem blizko,zijem dalejo,ale vzdy ked pridem,staram sa o vsetko.Mama nechce,ale aby ked odídem,nemusela behat s handrou.Namiesto hadzania spiny na rodicov,chyt handru,daj deti rodicom,nech sa idu prejst. A potom len vysvetlis,ze deti predsa viac na zemi,ze si poriadila trochu.Smutne,ako z dcery,ktora mozno len nedavno odisla z domu,sa stala hygienicka princezná
@petronela11111 ja som čítala do polovice,na dalsiu polovicu som nemala nervy...a je mi smutno,ako si to opisala.Su to tvoji rodicia panecku!!!To,ze si ty citliva na svoje deti,ok,ale pisat o rodicoch ako o spinavcoch...Moja mama ma svoj vek,nezijem blizko,zijem dalejo,ale vzdy ked pridem,staram sa o vsetko.Mama nechce,ale aby ked odídem,nemusela behat s handrou.Namiesto hadzania spiny na rodicov,chyt handru,daj deti rodicom,nech sa idu prejst. A potom len vysvetlis,ze deti predsa viac na zemi,ze si poriadila trochu.Smutne,ako z dcery,ktora mozno len nedavno odisla z domu,sa stala hygienicka princezná
@dariaaa ty si spadla z krorej galaxie? Mama má 52 rokov, nie 82.
@alzbetsl už je dobre lebo sme doma ale ďakujem. Verte ona neocení nič. Ona vidí len samu seba a ja zase moje detí čiže smola.Nechcem jej meniť domácnosť radšej som zmenila miesto kde sme boli na domov. Doma vždy dobre.
@petronela11111 načo tam vlastne chodievaš?
@petronela11111 ja sa cudujem, ze sa cudujes! Evidentne kasles na rodicov ked netusis ako ziju!
Skusila si sa opytata ci su v poriadku? Ci nejmaju nejake potiaze? Co vidia dobre? A co tak ako dcera im pomoct s upratovanim?
Aha nie, ty sa radsej zbalis a odides zase domov
Uzekaj kym vas ta spina nezavali
@dariaaa Nie je to pokrytecke? Ked budu rodicia alkoholici, tak ich z ucty nebudeme nazyvat alkoholikmi?

Keď nechcú pomoc tak deti by som tam nenosila kým by si neurobili poriadok