icon

Problémy so svokrom, s celým našim manželstvom.

mother221
1. mar 2020

Ahoj, chcela by som sa poradiť, aj keď v sebe asi všetky odpovede na otázky poznám. Bývame s manželom niečo vyše roka u manželov ho otca. Jeho otec holduje alkoholu vo veľkom, vytvára aj dlhý na byt. V alkoholikom opojení síce nie je agresívny, ale rozpráva sa sám so sebou a vyslovene provokuje ( hlavne keď manžel nie je doma) Vyrástla som v rodine, kde má otec viedol k športu od 4 rokov, nikdy som ho ani moju mamu nevidela opitého. Neznášam svojho svokra, informuje manžela o tom co doma robím a manžel je do neho akoby zamilovaný. Nepripúšťa si jeho chyby. Nechcem žiť s alkoholikom v jednej domácnosti, ktorý medzi mnou a mužom robí rozbroje. Uvediem príklad. Keď sme u neho začali bývať, pri vstupe do izby nám vôbec neklopal iba vtrhol dnu, pral moje manželove aj dcerine oblečenie v rukách, pričom som priniesla so sebou automatickú pracku... Podotýkam, že medzi vecami bolo aj naše spodné prádlo ktoré aj napriek 1000nasobnemu upozornovaniu pral v rukách. Taktiež sa zvykne zamiešať aj do hádky alebo v počúva za dverami. Napr som včera išla voliť, aj keď môj muž nechcel, aby som šla sama. Jeho ocinko prišiel ku mne a drzo sa ma pýtal, ze ci idem von a ze on ma vonku známych ktorí mu povedia co som robila. Trpí paranojou, že podvádza jeho syna... Posledne ma začína ale stavať aj moja svokra.
Ta síce s nami nebýva, nakoľko sú svokrovci rozvedení, ale mame malého synčeka ktorého chodí každý druhý, každý tretí deň navštevovať, bez ohlásenia. Proste príde na prepadovku. Posledne sme si s mužom na 2 h pospal a zobudili ma otvárajúce sa dvere na našej izbe. Počkala potom kým sme sa vyspali v kuchyni a vzala si aj tak malého. Nikto z jeho rodičov nerešpektuje naše súkromie. Manžel sa mi okrem iného priznal, že ma svokra ohovárala... Takže som sa k nej nedokázala správať milo s pretvarkou... Už nevládzem, neviem ako mužovi vysvetliť, že tu nie som šťastná.
Prosím poraďte.

sasa1310
1. mar 2020

@mother221 a kde býva, keď nie u rodičov? A podnájom? tiež je u cudzích 😀

mother221
autor
1. mar 2020

@veronikaszabova asi máš pravdu. Svokor len berie co sa mu dáva. Bojím sa ale, že môj muž je na otca tak nafixovany, že radšej obetuje naše manzelstvo

veronikaszabova
1. mar 2020

@mother221 ak obetuje vase manzelstvo kvoli otcovi, tak taky muz stoji za .... 😳

stanulienkat
1. mar 2020

Sorry,ale jedina chyba je v tebe. Mas 26 rokov,nie si schopna vyberu normalneho partnera,hlavne,ze mas 2 deti. Ty si nemala mat este ani jedno. Najprv si mala riesit vlastne byvanie,potom niekolko rokov testovat partnera a nasledne mat dieta. Predpokladam,ze si klasika "zostala" 2x tehotna bez akehokolvek planovania a vacsieho uvazovania. Aky priklad a zivot davas tym detom??

mother221
autor
1. mar 2020

@stanulienkat to predpokladanie ti veľmi nejde. Oba deti boli plánované. A boli pocate za úplne iných okolností. Posrat život sa ti môže aj s vlastným bývaním a niekoľkoročnym testovaním partnera. Prvú dcéru som mala s ex manželom po 4 rokoch, kde sme sa skoro nikdy ani nehadali.

sasa1310
1. mar 2020

@mother221 no menej si poserieš život vlastným bývaním ako mať 2 deti s 2 partnermi a nemáš, kde bývať, keby nebolo svokra a tvojich rodičov

sissy27
1. mar 2020

@mother221 nemáš problém so svokrom, ale s manželom. Jemu takéto správanie jeho rodičov nevadí? On nechce žiť s tebou a dieťaťom v súkromí, v kľude? On je rád, že dieťa vyrastá pri alkoholikovi?

nickpick
1. mar 2020

@sasa1310 tvoje prispevky su necitlive a utocne, vies aj nejako poradit, ci sa len potrebujes vybijat na autorke ty hviezda neomylna? ak si potrebujes ventilovat svoju negativnu energiu tak si zaloz vlastny prispevok a nadavaj na nezodpovedne matky, otcov, svet atd....

veronikaszabova
1. mar 2020

@mother221 a tvoji rodicia by ti nevedeli nejak pomoct? Zeby si na chvilku isla k nim, nez by si sa dala ako tak financne dokopy?

mother221
autor
1. mar 2020

@sasa1310 múdra si neskutočne. Až sa ty dostaneš do ťažkej situácie, ozvi sa. O radu nežiada troska, ale normálna žena so vzdelaním ktorá mala do nástupu na materskú normálne zázemie a život. Prajem ti aby si sa nikdy do tak miernej situácie nikdy nedostala.

mother221
autor
1. mar 2020

@veronikaszabova ja to finančne zvládnem. Mam normálnu materskú, nakoľko som pred nástupom na materskú pracovala. V podstate mam kam ísť a vedela by som s deťmi bývať sama. Mňa trápi dilema, či to co chcem urobiť je správne, existenčne si pomôcť viem.

sasa1310
1. mar 2020

@nickpick poradila som, vlastné bývanie. Aké útočenie a necitlivosť? Ona útoči na niekoho, kto jej dal strechu nad hlavou. Aha, ono to je dnes tuším moderné. Prísť niekde s igelitkou a potom nadávať na domáceho

mother221
autor
1. mar 2020

@mother221 * mizernej.... Dopĺňa mi mobil tie slová akosi prirýchlo 😁

sasa1310
1. mar 2020

@mother221 tak keď to finančne zvládneš, tak choď. Ako som písala na prvej strane, no blbo si si zasa vybrala. Nie je problém tvoj svokor, ale manžel. Keby bol normálny, tak už dávno bývate sami. Si nepochopila dané príspevky, ktoré ti tu mnohé píšeme.

mother221
autor
1. mar 2020

@sasa1310 nežiadala som ho o to. A to, že nám dal strechu nad hlavou, ďakujem pekne. Keď budeme musieť po ňom splácať dlhy, finančné mu v pomáhame, on platí len byt zvyšok my, ešte aj finančne si polepšil, odkedy sme tu. Takže si myslím, že pre neho je to skôr výhoda. Až na to, že nám ničí manželstvo.

veronikaszabova
1. mar 2020

@mother221 tak to povedz muzovi narovinu. Ze koncis - ze takto to dalej nepojde. Zozen byt, prestahuj sa a uvidis, ako sa zariadi on. Ak ostane pri svokrovi, poziadaj o rozvod.
Takto to dalej nejde, decka taketo rodinne situacie vnimaju viacej, ako si uvedomujeme.

mother221
autor
1. mar 2020

@sasa1310 viem čítať s porozumením, ďakujem. Ako si ja tie príspevky interpretujem už prosím, nechaj na mňa. Poradila si, v rámci svojich možností a mojich stručných informácií, ďakujem. Viac nie je treba. Pekný deň

sasa1310
1. mar 2020

@mother221 nebudeš musieť po ňom nič splácať. Veď dom je jeho. A keď to nevidí tvoj chlap, tak je problém potom v tvojom chlapovi. Už chápeš? To aký je svokor, nerieš. Jeho si si nevzala. Vzala si si jeho syna, ktorý tiež nič nerieši, a je mu jedno v akom prostredí mu vyrastá dieťa. Na to by si mala byť nasraná, nie na svokra, ktorý pije doma. Pekný deň aj tebe.

lucky_k
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
1. mar 2020

ak sa neodsťahujete tak po čase sa vaše manž. rozpadne...popr. sa ty psych, zničíš.

mother221
autor
1. mar 2020

@deti95060810 pravdepodobne.

pattinka
1. mar 2020

@mother221 odsťahujte sa a to ihneď!

mother221
autor
1. mar 2020

@veronikaszabova veľakrát som mu už týmto hrozila odpoveď je ze môžem odísť ale ze malého mu vraj musím nechať... 😁

veronikaszabova
1. mar 2020

@mother221 sak ale nehroz mu. Urob to. A neboj, maleho ti nevezme

maciatkolulu
1. mar 2020

@sasa1310 nuž celkom nechápem, že až takto reagujes, v živote sa stáva veľa a nikdy nevieš čo za miešajú karty tebe, bola by som opatrná vo všetkých ostrých "radách" autorka ma 26 a mala bývanie a prácu, úplne chápem, že chcela rodinu a muža pri sebe, tobôž v. Jej veku, veľa, naozaj veľa ľudí sa vie pretvarovať aj dobrých pár rokov, dievča dôverovalo a chcelo úplnú rodinu, mali možnosť bývať sami, muž nechcel, tak sa stalo, ale zdôrazňovať, že ma od dvoch mužov dve deti a ti muži sú debili, no neviem. A ze by si nemala deti kým nemáš vlastne bývanie??? Vieš ako sa žije v zahraničí, málokto ma vlastne bývanie. To nie je základ, základ je stabilná práca a pravidelný príjem, bývanie s listom vlastníctva nie je základ, lebo hypo na 20, 30 rokov nie je terno. Autorka to mala, pôsobí ako inteligentná mladá žena, ktorá mala smolu, či ty si bola dokonalá od narodenia? Každá z nás si myslím podrobila v živote kraviny a v istých štádiách si hovorila, mať tento rozum pre XY rokmi👍😉
@mother221 co ti napísať... Jediná sa skus s mužom porozprávať a rozmýšľať co a ako, možnosti, plus rodina vek bábätká, možnosti práce, neboj, postavis sa na nohy, držím palce

mother221
autor
1. mar 2020

@maciatkolulu ďakujem.

mata1001
1. mar 2020

Muzovi by som dala na vyber, bud zacneme hladat byvanie pre nas a ked nebude chciet tak sa odstahuj.chod k vasim ak mozes na 2-3roky kym maly pojde do skolky ( teda neviem aky je teraz stary ,ale pises ze babo ) a asi ta v takom pripade neobíde rozvod.
Manzel vyzera tak, ze tato situacia mu vyhovuje a nechce ju riesit..a neboj syna ti nezoberie, co by s nim aj robil, ze ano...predpokladam ,ze manzel pracuje....

cormeum
1. mar 2020

@mother221 Ahoj, ja ti napíšem hádam len toľko, že radšej sama s dieťaťom, než sa psychicky nechať zničiť pri takých dvoch chlapoch...jeden horší ako druhý. A keď preukážeš, že svokor je pijan a ty dieťa nechceš vychovávať v takom prostredí, tak samozrejme zbytočne tvoj trubiroh vyskakuje...veru je to tak, že človek veľakrát zo slepej zamilovanosti úplne nepremyslí veci do konca a zisťuje o partnerovi až počas chodu...samozrejme, kto si neprešiel niečim takým ťa nikdy nepochopí. Neplytvaj zbytočne písmenká na také ženy, ktorým to v hlave ešte nedozrelo úplne. 😕

mother221
autor
1. mar 2020

@mata1001 on pracuje ale ako otec je brutálne starostlivý. Malý bude mať o chvíľu pol roka. Ja už jeden rozvod za sebou mam a je to dosť smutná skúsenosť, takže ma desi predstava, že by som to mala znova zazit

mother221
autor
1. mar 2020

@cormeum kým sme žili sami, všetko bolo ôk.. Odkedy žijeme so svokrom, aj manžel sa zmenil na nepoznanie. Nebol taký. Zrejme to ze tu žijeme, vníma ako stabilnú pôdu pod nohami, že tu ma fotra ktorý sa ho zastane aj keď nemá pravdu