Problémy so svokrom, s celým našim manželstvom.
Ahoj, chcela by som sa poradiť, aj keď v sebe asi všetky odpovede na otázky poznám. Bývame s manželom niečo vyše roka u manželov ho otca. Jeho otec holduje alkoholu vo veľkom, vytvára aj dlhý na byt. V alkoholikom opojení síce nie je agresívny, ale rozpráva sa sám so sebou a vyslovene provokuje ( hlavne keď manžel nie je doma) Vyrástla som v rodine, kde má otec viedol k športu od 4 rokov, nikdy som ho ani moju mamu nevidela opitého. Neznášam svojho svokra, informuje manžela o tom co doma robím a manžel je do neho akoby zamilovaný. Nepripúšťa si jeho chyby. Nechcem žiť s alkoholikom v jednej domácnosti, ktorý medzi mnou a mužom robí rozbroje. Uvediem príklad. Keď sme u neho začali bývať, pri vstupe do izby nám vôbec neklopal iba vtrhol dnu, pral moje manželove aj dcerine oblečenie v rukách, pričom som priniesla so sebou automatickú pracku... Podotýkam, že medzi vecami bolo aj naše spodné prádlo ktoré aj napriek 1000nasobnemu upozornovaniu pral v rukách. Taktiež sa zvykne zamiešať aj do hádky alebo v počúva za dverami. Napr som včera išla voliť, aj keď môj muž nechcel, aby som šla sama. Jeho ocinko prišiel ku mne a drzo sa ma pýtal, ze ci idem von a ze on ma vonku známych ktorí mu povedia co som robila. Trpí paranojou, že podvádza jeho syna... Posledne ma začína ale stavať aj moja svokra.
Ta síce s nami nebýva, nakoľko sú svokrovci rozvedení, ale mame malého synčeka ktorého chodí každý druhý, každý tretí deň navštevovať, bez ohlásenia. Proste príde na prepadovku. Posledne sme si s mužom na 2 h pospal a zobudili ma otvárajúce sa dvere na našej izbe. Počkala potom kým sme sa vyspali v kuchyni a vzala si aj tak malého. Nikto z jeho rodičov nerešpektuje naše súkromie. Manžel sa mi okrem iného priznal, že ma svokra ohovárala... Takže som sa k nej nedokázala správať milo s pretvarkou... Už nevládzem, neviem ako mužovi vysvetliť, že tu nie som šťastná.
Prosím poraďte.
@mother221 verim ti, ale uvedom si, ze ked po otazke ci si budete hladat nove byvanie ti povie, nie, tu nam je dobre, aj napriek tomu, ze vie ,ze tam nie si stastna, tak taky chlap za to nestoji...Ja by som zbalila deti a isla k rodicom...ako nehnevaj sa ale aby mi alkoholik svokor pral podprdy a nohavicky tak to uz je cez ciaru...
Necitala som celu diskusiu ....Ale preco byvas u svokra?Tvoj MM ma s tebou dieta ste rodina ma povinnost sa o vas postarat ale nie takto....Dala by som ultimatum bud sami bez svokra odidete alebo je koniec
@zabunkazblnk ver mi ze to isté by som poradila nejakej cudzej žene aj ja a máš úplnú pravdu... Ibaže nie je tak jednoduché rozbiť manželstvo a odísť s dvoma deťmi.
Budem sa súdiť s ex manželom o dcéru a muž chce aby sme tu vydržali, kým súd nerozhodne nakoľko striedava na tak veľkú vzdialenost pre dcéru neprichádza do úvahy. A ze potom vraj budeme riešiť vlastne bývanie ale či k tomu dakedy dôjde. A za ďalšie, chce brat otca so sebou s čím nesúhlasím ani jeho okolitá rodina. Tým ze nechcem žiť s jeho otcom sa na mňa hnevá, vraj žiadna z jeho ex s tým nemala problém, avšak iba v teoretickej rovine.
@maciatkolulu miestami máš možno pravdu. Ale.. reagovala som na začiatku na základe toho, že vnímala iba svokra a jeho životný štýl. Preto som tak reagovala ako som reagovala. Nemôže sa starať do toho, čo stvára svokor a preonačovať svokra, len na základe toho, že jej to vadí. A pre mňa chlap, ktorý sa nechce alebo nevie postarať o rodinu, aby bola jeho rodina sama a spokojná, manželka spokojná, je a bude vždy debilom.
@mother221 Ano neni...Ale jemu by to asi bolo jedno ked vidi ze co sa deje a ze si vystresovana a nic si z toho nerobi.Nic nestratis pisala si ze rodicia ti davaju k dispozicii byt.Prestahuj sa tam a bud pride za Tebou alebo nie ak mu je prednejsi otec.Viem co pisem u mna to bolo podobne ale rychlo som s tym skoncovala.Ak Ta ma rad a zalezi mu na Tebe odide s Tebou.Moj nazor
@mother221 tak to je super, aspon nemusis menit skolu...
No cela tato tvoja situacia je na zamyslenie...jednak nie si v pohode, nie si stastna ,tym padom ani deti nie, ale tvoj muz zatvara oci predtym...myslim ,ze ani svokor nie je v pohode, mozno by uz chcel mat svoj klud, predsa starsi clovek...
No je to len na tebe ako sa k tomu postavis...ked tu ostanes, nebudes stastna, jednak svokor vam do vsetkeho kafre, jednak dom nie je vas...uvazuj o byte v meste a hlavne sa s muzom o tom porozpravajte...
Ďakujem Vám žienky, že ste ma takto na diaľku vypočuli, poradili. Vážim si to. Skúsim s mužom po hovoriť, ale skončí to tak ako vždy. Ale aspoň skúsim. A tiež asi nachystám rodičov. Btw nežijeme v dome ale 2 a pol izbovom byte.
A tvoj muz je co? Nesvojpravny ,ze taha svojho otca s vami do noveho byvania? Ved tak to mozes ostat kludne aj tu kde si...to ze s tym nemali problem predosle frajerky,ta nemusi zaujimat.ty s tym problem mas a bodka.o tom to by som s nim ani nediskutovala.
Este by som ti napisala, ze najprv by som sa porozpravala s rodicmi nech vedia,ze sa chystas na dolezitu debatu s muzom😉, mozno ti aj oni v niecom poradia... a na muza musis ist pomalsie a vystihnut tu pravu chvilu...
Naši s nim nerozpráva ju, lebo bol hrubý k mojej mame. A to ho mala veľmi rada aj otec
a tvoji rodicia preco nemaju radi tvojho manzela? bol k nim hruby? z akeho dovodu? No myslim se, ze je nacase si priznat, ze ani tvoj druhy vyber nebol najšťastnejší. apropo ako dlho ste spolu?
Este mi prosim ta vysvetli , ze PRECO si odisla z mesta zo svojho bytu, dala vypoved v praci a isla byvat na dedinu( to newa,aj ja byvam na dedine) ku svokrovi..aky si mala dovod na to?
@mother221 dôvod bol ten, že sme museli odísť z podnájmu, lebo majiteľka bytu mala obavy keďže sme tam bývali na čierno resp ona nás ako nájomníkov nezaevidovala a bála sa sankcie. Takže sme do mesiaca dostali výpoveď. V našom meste už ale manžel ostať nechcel, chcel ísť k otcovi, že to bude vraj v pohode.
@mother221 tento sud ma nejaky vplyv na nove byvanie? Lebo mne to pripada, ze tvoj muz hlada vyhovorky, aby sa nemusel stahovat, tym padom ma ovela viac casu na to aby ste ostali tam kde ste, lebo tento sud moze trvat večnost.nenechaj sa oklamat...zober veci do vlastnych ruk a ked potrebujes pomoct, obehat nejake urady, popros rodicov...
@sherynkamalinka to si teda priznávam. Sú chvíle keď si ma vôbec neváži a sú chvíle kedy je super.. Ja neviem no.

@mother221 Tomu sa hovorí tak, že "sedí na koni" ....kým ho koník nezhodí 🙂