Problémy so svokrom, s celým našim manželstvom.
Ahoj, chcela by som sa poradiť, aj keď v sebe asi všetky odpovede na otázky poznám. Bývame s manželom niečo vyše roka u manželov ho otca. Jeho otec holduje alkoholu vo veľkom, vytvára aj dlhý na byt. V alkoholikom opojení síce nie je agresívny, ale rozpráva sa sám so sebou a vyslovene provokuje ( hlavne keď manžel nie je doma) Vyrástla som v rodine, kde má otec viedol k športu od 4 rokov, nikdy som ho ani moju mamu nevidela opitého. Neznášam svojho svokra, informuje manžela o tom co doma robím a manžel je do neho akoby zamilovaný. Nepripúšťa si jeho chyby. Nechcem žiť s alkoholikom v jednej domácnosti, ktorý medzi mnou a mužom robí rozbroje. Uvediem príklad. Keď sme u neho začali bývať, pri vstupe do izby nám vôbec neklopal iba vtrhol dnu, pral moje manželove aj dcerine oblečenie v rukách, pričom som priniesla so sebou automatickú pracku... Podotýkam, že medzi vecami bolo aj naše spodné prádlo ktoré aj napriek 1000nasobnemu upozornovaniu pral v rukách. Taktiež sa zvykne zamiešať aj do hádky alebo v počúva za dverami. Napr som včera išla voliť, aj keď môj muž nechcel, aby som šla sama. Jeho ocinko prišiel ku mne a drzo sa ma pýtal, ze ci idem von a ze on ma vonku známych ktorí mu povedia co som robila. Trpí paranojou, že podvádza jeho syna... Posledne ma začína ale stavať aj moja svokra.
Ta síce s nami nebýva, nakoľko sú svokrovci rozvedení, ale mame malého synčeka ktorého chodí každý druhý, každý tretí deň navštevovať, bez ohlásenia. Proste príde na prepadovku. Posledne sme si s mužom na 2 h pospal a zobudili ma otvárajúce sa dvere na našej izbe. Počkala potom kým sme sa vyspali v kuchyni a vzala si aj tak malého. Nikto z jeho rodičov nerešpektuje naše súkromie. Manžel sa mi okrem iného priznal, že ma svokra ohovárala... Takže som sa k nej nedokázala správať milo s pretvarkou... Už nevládzem, neviem ako mužovi vysvetliť, že tu nie som šťastná.
Prosím poraďte.
Ale prd makovy....a kedy by sa o neho staral? Toho sa neboj...
@mother221 nemas vela moznosti, ale na tvojom mieste by som dala ultimatum hned teraz, necakala by som na sud. Bud pojde s vami naspat s vami do mesta bez dedka alebo pojdete od seba. Toto je pre neho aj taky test, ci mu ty a deti zato stojite. K dedkovi sa chodi na navstevy a nezije sa s nim. Toto nikdy dobrotu robit nebude.
@sasa1310 tak v tomto máš pravdu, nemôžeš chcieť od človeka, staršieho, aby sa menil, lebo si sa tam nasťahovala, a chlap, bude nedozrety jedinec... Ale autorka nebola podľa toho čo písala pasívna husicka, či chcela klofnut chlapa.... Proste sa mladá baba popalila 2x
Kočky, debata dopadla hadkou ako vždy. Moja dcéra je pre neho.... A on si vyberie proste rodinu a hotovo že ho ja vraj stvem proti ocinkovi. Ze včera my starý kontroloval kam idem, že vraj sa idem ku*viť, to nevadí, že ocinko drista keď je opitý. Ze si nemám všímať keď mi povie ze som sprostá negramotna klamarka.. Radšej jeho zastane. To je chore
Je mu jedno ci prídem domov, hlavne ze malý je tam. A najnovšie už chce aby som si zrušila Facebook co znamená totálnu izoláciu... Som sama tam v tom meste, bez rodiny a kamošov... Ešte jeho otec musel podzubnut na konci hádky, keď môj muž povie žeby moja mama umrela tak som mu povedala ze ona si neníci zdravie jak jeho otec, tak starý potom podzubol že som vraj ja mame zničila zdravie....
No a po tejto hadke to by bol u mna total koniec, zajtra ked ide do roboty, zbal sa aj deti a volaj otcovi nech po teba pride...otvor oci prosim ta....
Moja, ja tam mam všetok svoj majetok. Pracku, chladničku, skrine, postele.. Takže som zvedavá...
@sasa1310 plne s tebou súhlasím a ešte doplním, že je veľmi smutné, že bohužiaľ tento nový partner má chladný vzťah k jej prvej dcérke. To dievčatko predsa
za nič nemôže.Chápem aj to, že nikto ho nedonuti aby ju mal rád, ale ako je možné že si to autorka nevšimla ešte predtým ako mali spoločne dieťa?Aký život, akú budúcnosť vie ponúknuť pre svoje dve deti?
@mother221 ale ved nech si on robi dlhy ako chce... Bolo by mi to fuk. Raz mi jeden človek povedal a mal pravdu, že nevlastny rodič je dobrý na chvíľu. Keď príde vlastne dieťa tak sa všetko otočí... Ale ja by som ho nechala.. Čím skôr tým lepšie, ved ta nemá za nič... Hlavne ze ma syna..
Jedina moznost je podla mna sa odstahovat, len horsie je, ze chce vziat aj otca so sebou. Aj zo svojho okolia som prisla na to, ze vacsina manzelstiev troskota prave z takychto dovodov. Ze tomu napomoze svokor alebo svokra.
@mother221 oh, jedno dieta a debilom sa ti moze pritrafit. Ale druhe a zase a takym...? Druhe si treba fakt dobre rozmysliet s kym. No si v peknych sra..ach, nezávidím ti. Ako ste samostatna rodina, ty, muz a deti, tvoj muz by to uz mohol pochopit, ze s rodicmi sa nebyva a nestahuju sa spolu... Takto by som nezila ako ty, fakt ze nie, odisla by som sama..
@stanulienkat nic v zlom, ale súdiť druhu osobu a poučovať tak, že ju nepoznáš tak to tiež nesvedčí o dospelom správaní.
@mother221 Pre začiatok stačí, ak zbalíš deti a nie chladničku a práčku. Pre ostatné veci si choď s niekým silnejším, ak by robili tí dvaja sprostoši brajgel, že by ich niekto uzemnil dobre mierenou po papuli. Ako môžeš byť s deťmi v takom alkoholickom prostredí a žeby starý ešte huckal muža proti tebe....Ako prepáč, ale prídeš mi ako nesvojprávna...Už včera bolo neskoro, aby si odtiaľ vypadla.
Dávnejšie som čítala, že nevesta sa odsťahovala od manžela ( aj svokra), lebo svokor sa ukájal na nevestinom spodnom prádle.
@mother221 Prečo sa ideš súdiť s ex ohľadom striedavky? Momentálne tvoj súčasný partner na malú kašle, malá žije s vami v prostredí nevhodnom pre dieťa. Svokor alkoholik, hádky na dennom poriadku. :(
Nemá aspoň u svojho otca kľudne kľudnejšie prostredie? Ak ju ma rád a stará sa, nechala by dom striedavku minimálne do doby, pokým ty si vyriešiš súčasné problémy.
Dospelí ľudia si väčšinou môžu za svoje problémy sami, mne je vždy ľúto tých detí. :(
@nefertiti5843 ľahko sa píše, ťažšie sa koná. Pracujem na vyriešení situacie
@vierkainka problém je ten, že môj muž pred tým skvelo vychádzal s mojou dcérou a mal ju rad. Zmenilo sa to, keď sa mu narodil vlastný syn. Je na neho hrozne haklivy
A ako sa to snažíš vyriešiť? Podľa mňa to tam zmysel nemá a pokiaľ sa tvoj partner nespamätá, tak to nebude mať význam ani s ním. Podľa mňa by ti bolo lepšie samej
@janett_332 ako? Hľadám si zamestnanie aby som mohla opat ťahať seba a tentokrát už 2 deti sama. Nemôžem zobrať a teraz začať baliť veci, keď je doma.
@mother221 ja rozumiem tomu,ze si chcela mat vlastnu rodinu a byt stastna ale musis uznat a pozriet sa logicky-nevyslo to vobec...mimo inumych rad by som sa bala,ze ex nakoniec nevyhra sud i dceru,zijes s nou v nevyhovujucom prostredi,deti nie su hlupe a aby kazdy den zazivala spolu s tebou to,ze ta niekto oznacuje za k@# to je vela,do mediacneho strretnutia by som odisla a orestahovala sa do ponukaneho bytu ,aby to na teba nemohol vytiahnut,mysli na deti,takto vyrastat a vidiet vzor chlapa vo svokrovi a sucasnom partnerovi nie je zdrave nielen ore teba ani pre deti
@mother221 no len aby si o dceru neprisla uplne, nie len striedavkou ale zverenim do osobnej starostlivosti otca, kedze zijes v prostredi nevyhovujucom pre zdravy psychicky rast a vyvoj. robim s tym..
Viem o tom. Zhoršuje sa to posledné dni, odkedy svokor dostal odstupné. Ďakujem vám za rady, už som sa rozhodla definitívne. Už to lepšie nebude

@mata1001 budem potrebovať pomoc max so stráženim prcka. A viem, že keď by som chcela odísť, robil by cirkus lebo ze on chce mať malého