Problémy so svokrom, s celým našim manželstvom.
Ahoj, chcela by som sa poradiť, aj keď v sebe asi všetky odpovede na otázky poznám. Bývame s manželom niečo vyše roka u manželov ho otca. Jeho otec holduje alkoholu vo veľkom, vytvára aj dlhý na byt. V alkoholikom opojení síce nie je agresívny, ale rozpráva sa sám so sebou a vyslovene provokuje ( hlavne keď manžel nie je doma) Vyrástla som v rodine, kde má otec viedol k športu od 4 rokov, nikdy som ho ani moju mamu nevidela opitého. Neznášam svojho svokra, informuje manžela o tom co doma robím a manžel je do neho akoby zamilovaný. Nepripúšťa si jeho chyby. Nechcem žiť s alkoholikom v jednej domácnosti, ktorý medzi mnou a mužom robí rozbroje. Uvediem príklad. Keď sme u neho začali bývať, pri vstupe do izby nám vôbec neklopal iba vtrhol dnu, pral moje manželove aj dcerine oblečenie v rukách, pričom som priniesla so sebou automatickú pracku... Podotýkam, že medzi vecami bolo aj naše spodné prádlo ktoré aj napriek 1000nasobnemu upozornovaniu pral v rukách. Taktiež sa zvykne zamiešať aj do hádky alebo v počúva za dverami. Napr som včera išla voliť, aj keď môj muž nechcel, aby som šla sama. Jeho ocinko prišiel ku mne a drzo sa ma pýtal, ze ci idem von a ze on ma vonku známych ktorí mu povedia co som robila. Trpí paranojou, že podvádza jeho syna... Posledne ma začína ale stavať aj moja svokra.
Ta síce s nami nebýva, nakoľko sú svokrovci rozvedení, ale mame malého synčeka ktorého chodí každý druhý, každý tretí deň navštevovať, bez ohlásenia. Proste príde na prepadovku. Posledne sme si s mužom na 2 h pospal a zobudili ma otvárajúce sa dvere na našej izbe. Počkala potom kým sme sa vyspali v kuchyni a vzala si aj tak malého. Nikto z jeho rodičov nerešpektuje naše súkromie. Manžel sa mi okrem iného priznal, že ma svokra ohovárala... Takže som sa k nej nedokázala správať milo s pretvarkou... Už nevládzem, neviem ako mužovi vysvetliť, že tu nie som šťastná.
Prosím poraďte.
@mother221 🙂 ja som statny zamestnanec
@tapkovia V prvom rade potrebuje súkromie ten starší človek...Mladí majú bývať sami...Ja by som nikdy nedovolila, aby sa mladí aj s dieťaťom nasťahovali k nám...Ak chceli sobáš a dieťa, tak aj bývanie. Chcem mať na staré kolená pokoj...To skôr ty sa navážaš do @sasa1310 ☹ A ako pozerám, tiež nemáte bývanie, ale dieťa máte. Myslíš, že tomu starému človeku je sveta žiť, keď mu okolo zadku behá večne ugraučané dieťa ?
@mother221 ved rozvadzat sa nemusis, aspon zatial. Sadni si s muzom, vysvetli mu co citis a navrhni vlastne byvanie bez otca. Daj mu par dni na premyslenie, ak nebude chciet ist, tak sa zbal a chod k vasim. Mozno ked zisti, ze to myslis vazne a ostane starostlivost o otca na neho, plus budu sami zit tak si uvedomi co je zac a co stratil. Drzim palce nech to dopadne dobre
Žienky, nevadte sa. Budem sa sťahovať a zrejme aj rozvádzať. Ďakujem Vám za rady.
Daj potom vedieť, že či sa ti podaril "útek".
@acrobaleno vo štvrtok mam konzultáciu s právnickou takže budem riešiť, ako najrýchlejšie z tejto sr**ky von. Pochopila som ze zrejme len celý čas predstieral, že ma rad moju dcéru. Odkedy sa mu narodil syn, nechce aby mala bola pri braček ovi a mňa už nebaví sa s ním na tom hádať. Muž ktorý si ma neváži, ani moje dieťa za to nestojí. Nikdy sa zrejme nezmení, ale za to, aký je šibnutý môže ďakovať rodičom, ktorí sa rozviedli a totálne mu svojim konaním pri rozvode narušili psychiku. On to nevidí, že touto nevyriesenou traumou z detstva plus spolužitim s jeho otcom sme zabili celé naše manželstvo. Najhoršie je, že ani nechce nápravu, odmietol manželskú poradňu. Otca reálne ešte doteraz nijak neporiesil, aby s ním vôbec hovoril o návšteve proti alkoholické ho liečenia, k malej si cestu nehľadá, ku mne sa správa ako ku psovi, má výkyvy nálad, raz je v pohode, potom zas nervny.... Je to choré a posledne týždne to naberá grády, takže ho kašlem. Nevie si vážiť, že ma ženu co ho nikdy nepodviedla, nie ako jeho krásna trolia ex, 2krat... Bude bit hlavu do múra ale u mňa skončil.
@mother221 Drzim palce, hlavne nepristup na falosne sluby. Dalsiu sancu na odchod by si uz nemala.
@acrobaleno tých už bolo habadej. Som sprostá, ale bohužiaľ človek co miluje taky býva. Ale už keď vidím ze je sprostý k dcére,... Má smolu. Môže ľutovať akurát keď mu dopne o co prišiel a ze sa to už nedá zvrtatit
ahojte. mozno to niektore z vas bude zaujimat, mozno nie. dovolim si aktualizovat informacie, ako sme na tom teraz. Nase hadky sa vystupnovali natolko, ze na mna manzel dovtedy fyzicky zautocil. samozrejme, kvoli ocinkovi. cela nasa hadka zacala na tom, ze sa pytal svojho svateho ocinka, kde dala ta salena Pi..a malemu caj... co ma totalne nasralo, preco by sa mal takto o mne vyjadrovat. po fyzickom utoku som utiekla aj s dcerou ale syna som bola nutena nechat pri nom, lebo sa mi vyhrazal, ze ked budem chcie zobrat aj maleho, ze ma zabije... takze som usla iba s dcerou pri chvilke jeho nepozornosti... pri hadke sa stalo aj to, ze ma jeho otec kopol do zadku co som mu hned vratila, vtedy sa dobreze nezosalil, lebo si ocinka kopla... cele chore... jeho otec mal dni a tyzdne pred tym narazky sexualneho charakteru, az nemiestne, a raz chcel ostat spat pri mne v manzelskej posteli ked bol muz na nocnej... samozrejme, muz vsetko popiera a dokonca mi uz raz povedal, ze som sa mala s jeho otcom vyspat aby bol dokaz... podala som na neho trestne oznamenie a poziadala neodkladnym opatrenim aby mi bol syn zvereny.... byt po babke som mala k dispozicii, rodicia boli pripraveni pomahat.... ja hlupa krava som sa k nemu vratila, lebo maly bol pri nom a sud mi neschvalil neodkladne, vraj maly nie je ohrozeny na zivote... spolupracujem s kuratelou a policiou ale je to beh na dlhe trate... podala som odvolanie takze cakam.... situacia doma je na hovno, s muzom sa uz len dotahujeme, on mi robi na zlost, obcas mi nechce ani maleho dat na ruky, hucka ho proti mne... proste uplne odisiel od rozumu.... s rodicmi velmi telefonovat nemozem, nakolko on mi dal na vyber vraj bud on alebo moji rodicia... to ze zijeme pri jeho fotorovi a on s rodicmi komunikuje, nevadi... nemozem sem zobrat ani svoju dcerku, lebo nechcem aby to zazivala. cakam na papier od sudu, aby som si konecne mohla pobalit veci a vypadnut. Bolo to posledny krat ked som ako krava naletela na reci, ze sa odstahujeme a ze malu bude brat tak, ako chcem ja... tak velmi som chcela aby rodina fungovala, ze som totalne posliapala po svojej dostojnosti a hrdosti.... som pripravena zit zivot bez neho, preto som aj dnes, na radu vyssieho sudneho uradnika podala okrem toho aj ziadost o rozvod... poslednu dobu som uz pre neho bola len ku...a pi...a spina atd...
jeho otec je spokojny, pekne si uziva ze ho synacik zivi a sponzoruje, on nemusi robit nic, len mu pride dochodok, z toho zaplati tie nehorazne dlhy co narobil a syncek ho zivi. on je spokojny,,,,, ked k nam prisiel policajt aby siel muz vypovedat na policiu po tom fyzickom utoku, pred policajtom sa mi zacal vyhrazat, ze mam vypadnut, lebo ma zabije,,.. moj muz sa celkom zblaznil... potrebovala som odist na gynekologiu na prehliadku, ale obvodneho mam v meste, kde sme byvali pred tym. povedal, ze ked odidem, vezme mi kluce od bytu a dnu ma nepusti... aj tak urobil, zobral mi kluce. aj tak som odisla.... vecer som mu volala z maminho cisla, nech to povie do telefonu ci ma nepusti, tak uz zmenil nazor, ze vlastne ma pusti a ze aj by sme sa mohli odstahovat, ale nemame na to prachy atd. ked som mu povedala, ze sa chcem rozviest povedal ze ma pusti iba kvoli synovi... je chorobne ziarlivy, nema rad ked sa namalujem, stve ho ze po dvoch detoch vyzeram stale fajn, ze som neostala pribrata po porode.... vravi ze ked budem cvicit a posilovat, ze ma necha :D co mi neskutocne "trha" zily.... pochopila som, ze je to cvok, psychicky naruseny... len dufam ze to nie je dedicne amoj syn nebude rovnako retardovany.
som neskutocne hlupa, ze som dufala, ze nieked splni aspon polovicu svojich slubov.... nevladzem uz takto zit a brat na neho ohlad, nechcela som aby aj syn prisiel o otca a uplnu rodinu, ale neda sa to uz,, vsetko znicil jeho otec a on aj ked moj muz to nikdy neprizna... posledne ked som telefonovala so svojou mamou, som mala take tusenie vysla som vonku z izby a tam bol svokor pohodlne oprety o stenu s uchom prilepenym na dverach....
taktiez mi svokor pri tej hadke vykrikol, ze vraj urcite som spala aj so svojim byvalym svokrom :DDD z coho som pochopila, ze sa citi byt ohrdnuty... a mojmu muzovi ani takato reakcia jeho otca nestaci :D stale ho kryje... muz ma povest cudaka, ako som sa nedavno dozvedela, ktory nemal ani kamaratov len ho vsade stale videli s otcom... tiez mi povedal, ze ked v 12 odisiel po rozvode rodicov byvat k otcovi, ze ho otec uspaval tak ze mu skrabkal zadok... je to podla vas normalne? mozno je to intimita a asi by som to sem nemala pisat, ale faktom je, ze to iste vyzadoval doteraz pred spanim aj odo mna... neviem ako Vas, ale aj mna rodicia uspavali a mna otec rano budil tak, ze si ku mne sadol na postel a hladkal ma po vlasoch ako dceru a vravel aby som vstavala, ze treba ist do skoly.... mozno som blazon, ale napadlo ma, ci ho otec nezneuzival a ci moj muz netrpi Stockholmskym syndromom....
Uz si preč ?
Tiez by ma zaujimalo ci si ok a ci sa ti podarilo odist...ozvi sa...

@sherynkamalinka ďakujem za radu, tiež som pred nástupom na materskú pracovala v oblasti soc. Služieb