icon

Problémy so svokrom vyústili do žiadosti o rozvod

mother221
28. máj 2020

ahojte. mozno to niektore z vas bude zaujimat, mozno nie. dovolim si aktualizovat informacie, ako sme na tom teraz. Nase hadky sa vystupnovali natolko, ze na mna manzel dovtedy fyzicky zautocil. samozrejme, kvoli ocinkovi. cela nasa hadka zacala na tom, ze sa pytal svojho svateho ocinka, kde dala ta salena Pi..a malemu caj... co ma totalne nasralo, preco by sa mal takto o mne vyjadrovat. po fyzickom utoku som utiekla aj s dcerou ale syna som bola nutena nechat pri nom, lebo sa mi vyhrazal, ze ked budem chcie zobrat aj maleho, ze ma zabije... takze som usla iba s dcerou pri chvilke jeho nepozornosti... pri hadke sa stalo aj to, ze ma jeho otec kopol do zadku co som mu hned vratila, vtedy sa dobreze nezosalil, lebo si ocinka kopla... cele chore... jeho otec mal dni a tyzdne pred tym narazky sexualneho charakteru, az nemiestne, a raz chcel ostat spat pri mne v manzelskej posteli ked bol muz na nocnej... samozrejme, muz vsetko popiera a dokonca mi uz raz povedal, ze som sa mala s jeho otcom vyspat aby bol dokaz... podala som na neho trestne oznamenie a poziadala neodkladnym opatrenim aby mi bol syn zvereny.... byt po babke som mala k dispozicii, rodicia boli pripraveni pomahat.... ja hlupa krava som sa k nemu vratila, lebo maly bol pri nom a sud mi neschvalil neodkladne, vraj maly nie je ohrozeny na zivote... spolupracujem s kuratelou a policiou ale je to beh na dlhe trate... podala som odvolanie takze cakam.... situacia doma je na hovno, s muzom sa uz len dotahujeme, on mi robi na zlost, obcas mi nechce ani maleho dat na ruky, hucka ho proti mne... proste uplne odisiel od rozumu.... s rodicmi velmi telefonovat nemozem, nakolko on mi dal na vyber vraj bud on alebo moji rodicia... to ze zijeme pri jeho fotorovi a on s rodicmi komunikuje, nevadi... nemozem sem zobrat ani svoju dcerku, lebo nechcem aby to zazivala. cakam na papier od sudu, aby som si konecne mohla pobalit veci a vypadnut. Bolo to posledny krat ked som ako krava naletela na reci, ze sa odstahujeme a ze malu bude brat tak, ako chcem ja... tak velmi som chcela aby rodina fungovala, ze som totalne posliapala po svojej dostojnosti a hrdosti.... som pripravena zit zivot bez neho, preto som aj dnes, na radu vyssieho sudneho uradnika podala okrem toho aj ziadost o rozvod... poslednu dobu som uz pre neho bola len ku...a pi...a spina atd...

acrobaleno
8. jún 2020

Neuraz sa, ale jedine keď musí súhlasiť chlap so zmenou trvalého bydliska pri dieťati je vysťahovanie sa do zahraničia....ak chceš aby sa to pohlo, aby ťa "nediskriminovali", lebo nevieš po maďarsky, daj mi svoj kontakt do IP adresy, meno, tel. číslo, pošli mi papiere čo máš zo súdu z polície a skúsim sa spýtať známeho v tv...možno by to pomohlo.

puklica13
8. jún 2020

@mother221 prosim ta, tieto tvoje vyhovorky..keby som ja nechala jedno dieta u rodicov lebo ho novy chlap neznasa tak by som sa nie cervenala ale dala dala si facku..druhu, keby som nechala 8mesacne dieta same s alkoholikom( lebo ved ked vies ze muz isiel do prace, tak evidentne syn ostal s dedkom) ...pisala si vyssie ze si studovala soc.pracu aj si ju robila...ale evidentne na nejakej inej planete..lebo ak by to bola pravda, tak by si napriklad vedela ze na "zobratie"si syta ti treba predbezne opatrenie, nemusis cakat na rozhodnutie sudu, rovnako to plati na vyzivne ...a rovnako by si vedela, ze ak by policajti postupovali takako pises( cize postupovali v rozpore so zakonom) tak mozez na nich podat staznost, opakovane, a vtedy si kazdy policajt rozmysli ci chce prist o priplatky, premie alebo rovno o pracu, moze byt kazdy sused kamarat aky chce, a rovnako by si vedela ze ak ani jedna strana nema predbezne, tak proste mozes zobrat syna na ruky a pdkracat a ani policajt ti jednoducho nema pravo branit v odchode s dietatom ak si jeho zakonny zastupca...ale namiesto toho sa hladaju akesi vyhovorky..ze nemas skrine, ze rodica, ze slnko nesvieti...teraz napises ze si pisala nove predbezko..a co je s tym starym? Predtym si nespominala ziadne predbezko, iba sud..
Proste fabulacie, vymysly...fakt ti to stoji zato ze sa tu robis chrumkava? Abo sa len niekto nudi..

cacianka
8. jún 2020

@puklica13 teda fakt riadne necitas ! Nie je to predbezko čo ty furt opakujes, ale "neodkladné opatrenie" a to uz davno podala. Zamietli jej ho ze dieta nie je v ohrození a vôbec nebrali do uvahy TO za vyhrazanie napadnutie a agresiu, ani to ze stary otec je alkoholik,
Ma tam zostat a cakat...
Ostatne radsej pomlčim...

yanina1983
8. jún 2020

Ty si strašne zvláštna, táto téma je zvláštna... Dokonca niekde na šiestej strane sa objavila zbraň ako celkom pekná zápletka, ale aspoň sa už tretí deň nenudím 😊

simca06022011
8. jún 2020

Inak otázka, dieťa je nejak viazané na trvalý pobyt? Prečo? Ak otec nemá dieťa zverené, prečo by som si ho ja nemohla zobrať ak idem s nim? (samozrejme nie odniesť do Afriky...)

mondolina
8. jún 2020

@simca06022011
Pravdaže nemá pobyt dieťaťa nič spoločné s jeho trvalým pobytom.

mother221
autor
8. jún 2020

@yanina1983 ty sa nenudis a ja uz par dni nemozem jest lebo skriatok nie je pri mne... Ohromnavzabava, ze niekto ma vazne problemy a pride sa sem zo zufalstva poradit a este je na zabavu

simca06022011
8. jún 2020

@mondolina no ved to sa divím celý čas, preto sa pýta, či je niečo o com neviem.... Neexistuje aby mi zakázal chlap a nejaký starý ožran odniesť si dieťa z domu. Preto sa divím aké dovolenie od koho treba, keď nemá otec dieťa zverené do starostlivosti

simca06022011
8. jún 2020

@mother221 nečuduj sa, samozrejme nie je to vtipne ani na smiech táto situácia, ale zvláštne je ako sa to rieši...

janickacrazy
8. jún 2020

@mother221 ty si zober 2-3 ľudí so sebou a chod si malého zobrať, načo čakáš? nikto ti nemože zabrániť zobrať si svoje dieťa, čo to stále nechápeš? si jeho matka, máš naňho rovnaký nárok ako aj jeho otec

mother221
autor
8. jún 2020

@puklica13 moja zlata, vzdelana. Predbezne opatrenie ako to ty odborne nazyvas, je NEODKLADNE opatrenie a to som podala uz davno, a tiez aj odvolanie plus ziadost o rozvod. Akurat pisem nove neodkladne. Mudra si tak, ze mi je z toho zle. Keby si si zazila to co ja, tak tu nepises pi*oviny. To posledne co mi teraz chyba su neempaticke prihluple prispevky premudretej mamicky. Keby tebe muz obuchal hlavu do steny, napadol ta tak jak mna tak by si inak mudrovala. Vratila som sa lebo mi neschvalili neodkladne ale popri tom som dala odvolanie aj navrh na rozvod. Su tu baby co sa vracaju milionkrat , nechaju bit seba aj deti. Takze sa nemusis vyjadrovat, ked do toho ani nevidis, resp nechapes co pisem.

yanina1983
8. jún 2020

Nie si na smiech, pomoc som ti ponúkla... Viem ti ponúknuť moderátora a problém medializovat. Tvoj muž nie je žiadne veľké zviera, podnikateľ, politik... Žije s otcom alkoholikom.. Ani jeden človek úradník a policajt, keď mu pohroziš médiami, súdom sa za alkoholika a psychoša nepostaví! Znovu sa pýtam... Chceš aby som zavolala do Markízy? Si ochotná poslať údaje o sebe okrem nicku a naozaj poslať niečo ako dôkaz?

mother221
autor
8. jún 2020

@janickacrazy ja chapem. Len ty asi nechapes, ze nemam KOHO zobrat, a ze policajti maleho nasilu od neho nezoberu ako mi uz povedali.

acrobaleno
8. jún 2020

@yanina1983 Presne! A toto by aj urýchlilo veci.

mother221
autor
8. jún 2020

@yanina1983 ak mi neschvalia neodkladne, tak ano. Idem dnes tam tak som zvedavavco bude robit.

mother221
autor
8. jún 2020

@simca06022011 take, ze obaja su schopni napadnut ma, ze ani maleho nestihnem dat do auta

soldi
8. jún 2020

@simca06022011 spoza bezpecia domova a anonymity internetu je kazdy strasny frajer.
predstav si tu situaciu. realne. Tvoje male babatko drzi niekto, koho si este donedavna milovala na rukach a vyhraza saTi, ze Ta zabije. pri nom stoji dalsi muz. srsi z nich agresia. bojis sa o vlastny zivot, ale aj o to, ze mozu, co len nechtiac, ublizit dietatu.
radsej ustupis. aj za cenu zlomeneho srdca. vies, ze o dieta bude postarane. lebo Ty odlucenim trpis viac ako ono.
si sama v cuzdom meste. nerozumies poriadne jazyku. nemas oporu v rodine. nemas ziadnych silnych kamaratov ci pribuznych, ktori by Ti pomohli. a ani to nechces riesit nasilim. lebo stale je tam to male babatko. nechces ho ohrozit.
za mna je autorka hrdinka, ze radsej sama bude trpiet bez babatka, nez by ho mala ohrozit.
lebo nasilim sa nikdy nic nevyriesi. zoberie si ho nasilim a co dalej? bude sa bat chodit po ulici? bude sa bat navzdy o rodicov ci dceru?
chce to riesit radsej kultivovane nech ma aspon nieco v rukach.

od istych osob by to ozaj chcelo trosku viac empatie. odsudit, vysmiat, to dokaze kazdy. budte vdacne, ze nic take prezivat nemusite.
@janickacrazy
@mondolina

acrobaleno
8. jún 2020

@mother221 veď preto so sebou vezmi chlapov!!! Svojich známych, manželov/priateľov kamarátiek. Dvakrát si rozmyslia, či ťa napadnú.

janickacrazy
8. jún 2020

@mother221 ty nemáš ani jednu kamarátku, susedu, známu, tetu, uja, sestru, brata?

yanina1983
8. jún 2020

A čo sa týka toho, že nemám nikoho kto by šiel so mnou... Dnešná doba je veľmi veľmi empaticka, pred domácim násilím sa už oči nezatvaraju. Choď pred nejaký obchod, popros dvoch ľudí a zober ich zo sebou. Ver, že ja by som s tebou išla a verím tomu že je takých ľudí viac! Nikto nenechá ubližovať žene a dieťaťu

puklica13
8. jún 2020

@cacianka a kto jej prikazal tam zostat a cakat??? Sid?? No chcem vidiet to rozhodnutie ktore ti prikaze zostat s dietatom niekde kde nechces

mondolina
8. jún 2020

@soldi
Nikto sa jej nevysmieva, tiež som riešila veci s alkoholikom. A vyriešila.
A nikto by ma neprinutil odísť od 8 mesačného syna, a hlavne by som odišla keď som mala tú možnosť.
Lenže vtedy písala, zas že jej rodičia jej nedovolia s malým prísť atď atď
Škoda slov.

puklica13
8. jún 2020

@mother221 moja mila ..pixoviny trepes jedine ty
...mozno ti to neschvalili, lebo pravda je niekde inde, len to sa tak pekne neprezentuje

puklica13
8. jún 2020

@mondolina presne skoda slov..rad..ved ona neopustila len syna,ale aj dceru

cervenaruza123
8. jún 2020

Jasne, autorka nech pride rovno so zabijakmi vtrhnut na muzovu trvalu adresu a nasilim mu vezme syna (neviem inak ako si predstavujete to vytrhavanie dietata z ruk velkeho chlapa, ze dietatu sa nemoze nic stat, ze to je len tak, hocikomu vytrhnut dieta z ruk?), zabijaci nech ho zmlatia este, sak tak by ste to vsetky bez vahania riesili a nakoniec poda trestne oznamenie na autorku muz, cely stastny, ze ma teraz o dovod navyse, preco vyhovie sud jemu a nie jej, lebo ju oznaci za nasilnicku, psychicky nestabilnu alebo co. A po vyhrazkach sa potom kazdu noc bat, ci budu rodicia v poriadku, ci dceru nenapadne, krasny zivot... Nie je to prvykrat, ked policia a pravo nekonaju tak ako by mali, neviem co je na tom take neuveritelne, sak spravy su plne nepochopitelnych pripadov postavenych na hlavu, ked zakon zviaze cloveku ruky a je bezmocny. A ano, nikto nikdy nerobi chyby a kazdy ma dokonalych rodicov, ktori ho vo vsetkom podporia, vsak? Staci si precitat par diskusii a casto len sa pozriet do vlastneho zivota, ake hluposti sme obcas urobili, aj ked v menej dolezitych veciach a kolko ludi nas sklamalo aj z blizkej rodiny. Kto take nezazil, je stasny clovek.
@mother221 Drzim ti prsty a myslim na teba, nech cim skor sa toto trapenie vyriesi a mas pokoj a obe deti pri sebe

cacianka
8. jún 2020

@mother221 radsej to tu zmaz lebo jedovate zmije/kobry pluju svoje jedovate sliny do diaľky.
Uz vidim poniektore ako idu cestou z nákupu rozbiť hubu nejakému hajzlovi lebo prave stretli rozčúlenu ženu a rovno jej vsetko zozeru.ani ja by som nesla hura system pomahat neznámej zene len preto ze povedala A.
A ani ja nemam v blizkom okoli hrubokrkych priateľov, a si ani neviem predstavit kde by som ich isla prenajat. V nepriatelskom a cudzom prostredí sa veeeelmi tazko vybavuje. Henten vlavo nie je exov kamarat ?!
Tu nie sme v americkom filme a autorka nie je Júlia Roberts ani Jenifer Lopez ( z tych slavnych filmov kde dobili debilov)

mondolina
8. jún 2020

@cacianka
Takže ty by si kľudne nechala 8 mesačné dieťa so starým alkáčom?
A ešte keď jej manžel písal že je choré?nechala?

cacianka
8. jún 2020

@cervenaruza123 presne. Divoky západ a nasa ochrana a obrana....
Zavola policajtov a ti mu este skor ako tam akoze pojdu zavolaju po maďarsky a on im aj kávičku urobí, synceka strikovanou dekou ozdobi a bude sa hrať na pána dokonaleho.
A ona ? Fero ved jej daj este zopar po papuli nech neotravuje nas aj teba....

puklica13
8. jún 2020

@cervenaruza123 ale pls..ved pisala ze svokra kopla do riti..doslovne, tak aky velky chlap, vezmem na ruky mobil mu vyhodim do zachoda a volat moze akurat tak von oknom..a policia...este stale zijeme v krajine,kde platia nejake zakony, isye,uznavam, nie je to dokonale..ale ked som ja mala problem s policajtom, tak som sa rovno na pate zvrtla,napisala staznost,jemu,riaditelovi krajskeho tiaditelstva,na inspekciu na prezidko, na ombudsmana..a bola som sa 3x v priebehu mesiaca pytat co s tym robi jeho nadriadeny, ..o mesiac som to zopakovala..hej,nebolo to lahke, prijemne, ale ked mu sahli na priplatky a zacala sa o neho zaujimat inspekcia tak uz zrazu nebol kamarat, aj obvinenie prislo aj bol dotycny chlap zadrzany...treba sa branit, nie tu plakat ze nemozem lebo skrine neboli

puklica13
8. jún 2020

@cacianka v americkom filme by chlap odisiel na nocnu ( cize 10-12hodin) a stary alkoholik by v noci prebaloval, krmil a tisil 8mesacne decko..ok..a teraz tu o tej cervenej ciapocke