Problémy so svokrou
Ahojte babule. Mam problem ktory sa tyka svokry.S manzelom a detmi byvame u jeho rodicov svokor je v poho ale obsas si vypije ale svokra to ani nie je clovek ale samotny satan 😠 Ma 70 rokov ale vobec nato nevyzera, nema nijake choroby,nechodi o palicke ,a vyzera tak na 60 jako mladica. So svokrom neziju uz vyse 20 rokov ona ma vlastnu izbu a svokor tiez. Ale to jej chovanie sa neda nicim inym nazvat ako hyenizmus!!! Kazdy den vyvolava so svojimi sestrami a na mna aj muza stale kyda, stale nas ohovara a nadava nam do kadejakych spin. Dokonca aj mojim detom ked chcu ist knej do izby tak im povie citujem,, vypadni z mojej izby lebo ti papulu rozbyjem,,. Najhorsie je to ze robi naschval zle. Ja som momentalne tehotna v 7 mesiaci a mam rizikove tehotenstvo. Mala som uz 3 potraty a obe deticky sa narodili predcasne ,kedze mam slaby krcok a zacinam sa otvarat.mala by som viac lezat a odychovat ale to nepripada do uvahy. Musim varit, upratovat a starat sa o deticky.Samozrejme upratujem len ja, ona nepohne ani len prstom,pritom vie ze mam rizikove.Mame dvojposchodovy dom ale vsetko je to na mojej hlave a ja uz nevladzem.Nikdy sa ani len metly, ci mopu nechytila a v zivote mi s nicim nepomohla.Dokonca aj s prepacenim hajzel do ktoreho sa vyserie neumyje, caka kym to ja nespravim,ani vanu si za sebou neumyje proooste ma na salame. A navyse je pobozna a kazdy den chodi do kostola. Ked ohovara ,ked vola so sestrami tam im kliacha ake sme my spiny a ze ona ma moje deti na krku pricom ja cele dni nic neurobim.Alebo nadava ze malu nechavam v postielke, zatial co upratujem alebo varim tak sa jej nemozem venovat. Proste robi napriek aj 3 den po cisarskom reze ked som dosla domov a manzel so svagrom robili novu podlau ,samozrejme ani prstom nepohla, prve ked som dosla z nemocky bolo ze som chytila mop a umyvala dlazku a to 3 den po sekcii. A najhorsie je to ze ked som prisla o babetko v 5 mesiaci ,predomnou urobila divadielko a hodiny potom zase som ju pocula ako sestre vravela ze chvalabohu ze ten bastard umrel,ajtak by sme sa on nestarali a toto jej v zivote neodpustim 😔 Manzel sa s nou tiez nebavi,dokonca ona ho od malicka tyrala, bila, privezovala mu roky a mlatila ho snurov od kabla pre zle znamky . Hrôza a to si vybijala tak zlost na nom lebo nenavidi ani svokra a ani jej dieta-mojho muza. Ked uz ho nemohly byjavat tak mu zacala vulgarne nadavat aj dodnes aj jemu,aj mne ,aj svokrovi. Teraz ked som tehotna robi este viacej zle aby som sla predcasne rodit, naschval bucha dvermi aby som sa lakla o 5 rano uz zacina buchat dvermi aby som sa zobudila zapina pracku a pod. Manzel jej uz kolko krat povedal ze je sibnuta nech sa da liecit a samozrejme mu zacala nadavat a pod. Manzel mi stale vravi aby som si ju nevsimala a srala na nu ze je to schyzofrenicka a narusena osoba. Ale to sa neda, manzel ked je v praci tak si dovoluje este viac.Dokonca aj ked horko tazko pomyvym dlazku a schody po ktorych aj pani princezna chodi este na nich napluje 😒 Uz som z toho vazne psychicky na dne a ju to samozrejme tesi. Najlepsie je ked na nas robila zbierku v kaplne nemocnicne tam chodila na omse a ked ma kaplan zastavil a opytal sa ma ze ked nam pomaha ci je uz lepsie, ja som povedala ze to tak vobec neni a povedala mu pravdu.On jej potom musel zrejme nieco povedat lebo ked som ju pocula ohovarat povedala ze jej tam uz zakazal chodit a ze je to moja robota a dokonca o mne tvrdila ze mam asi s kaplanom pomer ked mi nadrziava a za kazdym ked zacne na nas nadavat a ohovarat potom ked skonci zapne si radio a s kludom sa pomodli . Ako dalo by sa tu o nej pisat roman co vsetko robi a robila,ale to by to bolo na dlho. A preto som sa vas chcela opytat ci mate nejake skusenosti s tak podlou zenou ako je ta moja svokra,? Alebo co mam robit, normalne niekedy chcem aby uz umrela alebo aspon aby ostala v nemocnici aby uz dalej nemohla ublizovat. Odist nemozme lebo nemame kde a navyse len moj manzel pracuje kedze ja som na materskej a musime este poplatit dlhy. Dakujem za pomoc a podporu 😅
@mawka ja som mala prveho muza asi ako tvoj ex...niekde sme sa uz citali a pamatam si tvoj pribeh...teda G. bol hrozny clovek, manipulator jak vyšity, tyran, odizoloval ma od vsetkych...chodila som sa vystazovat na jedno ine forum a keby mi niekto tak hnusne napisal, tak si to asi hodim...uplne vazne. bola som psychicky tak strasne na dne, ze kazde hnusne slovo ma vyslovene bolelo, nenakopavalo, ale pochovavalo este hlbsie a hlbsie...musel prist zlom vo mne, aby som pochopila, ze tadial cesta nevedie...aby som nasla snahu sa vzopriet a odist..doma som mala osočovania, nadavania do nemožnych, urazania a rozbijania nabytku dost...potrebovala som niekoho kto by ma utesil..a nie mi napisal, že načo som si brala takeho k*kota...no šak načo? to som uz aj sama riešila vtedy v tej faze.... moj oblubeny citat od talkiena je: kto pobludil, este nie je strateny...ale podla seba viem, ze urazanie a drsne nakopavanie pomoze malokomu najst spravnu cestu...ostatni sa stiahnu do seba a stratia aj ten posledny orientacny bod, ktory by im mohol pomoct... chvala Bohu, ze som vtedy este nepoznala konika 😀
@tomiholjubavi nie, nie, moj ex mi nikdy nenadaval, nerozbijal nabytok, nevyhrazal sa mi ani ma neizoloval. len robil ekonomicke tyranie na rodine - vycucal peniaze, ktore si potom uzival s niekym inde a ze nebola jedna, ani dve ani tri.... tiez som bola na dne, ale mna kazde take dno posuva dopredu. tiez som vdaka nemu skoncila de facto s dvomi detmi na ulici a prisla takmer o vsetko, ale zatala som sa, ze take uz nebude a hlavne ma nakopli presne take tvrde a otvorene slova, aby som sa zbadala. ale nebudem ho nazyvat satanom ani niecim podobnym, bola aj moja chyba, ze som to nechala zajst tak daleko. aj ta chyba, ze som v zaciatkoch pocuvala utesovatelky. skutocne mi otvorili oci tvrde a uprimne slova. a nielen mne. takych "nakopnutych" je viac. iste, clovek si to moze uvedomit casom, ze bolo to tvrde, ale stalo to za to.
@mawka nie tvoj ta urazal a rozbijal nabytok...ale moj byvaly....nikto ma neutesoval, lebo nikto o tom nevedel..na vonok hral divadielko a ja som sa hanbila a o tom rozpravat a kopu z veci som si ani nevedela priznat. G. nebol satan, ale bol clovek absolutne bez sucitu, ako keby bez duse..nemal svedomie, nebolo mu luto, poznal a videl len a len seba.... a napocuvala som sa od neho vselico...aka som neschopna, ze je vsetko na svete moja chyba, ze ak od neho odidem ostanem do konca zivota sama...tvrdych slov bolo dost...potrebovala som prave utesovatelku..cloveka co by mi povedal, ze to bude dobre, ze este budem stastna, ze si najdem cloveka, ktory ma bude lubit (a chvala Bohu som si ho aj nasla), ze G. mi klame, lebo je vyhodne ked som s nim... nie kazdy je v situacii, ze mu dalsia kritika pomoze...teba nakopla, mne by uskodila...
@tomiholjubavi jaj ano, takych tyranov beha vsade okolo. navonok sa tvari ako ta miluje a doma ti hadze do tvare aka si neschopna, ako to nikam nedotiahnes, ze bez neho si nula... najhorsie na tom je to, ze u takychto to clovek zisti az neskoro. lebo su dokonali herci. dokazu obalamutit vsetkych okolo. neraz aj okolie presvedcia, ze ty si ta neschopna. to hej. ale bozie mlyny melu.......
@mawka v pripade G. uz domleli... po rozvode nemal kto platit alimenty na jeho dceru, kedze ja som ich dovtedy cvakala, aby chudacek nemal problemy....byvala sa na neho nasrdila, zacala sa vyhrazat, ze bude pytat sudnou cestou aj s doplatenim od narodenia dcery (a to ma teraz mala uz 15 rokov)...tak sa zlakol, usiel do ruska a odvtedy o nom nikto nepocul...a teda ani ma jeho dalsie osudy nezaujimaju.
@tomiholjubavi hej, to je riesenie, zdrhnut.... ale sak akurat sa potvrdilo, co to bolo za zasrana, ktory sa problemom nepostavil celom, radsej zvolil utek.
a preto je lepsie sa problemom postavit a riesit ich a neutekat od nich 🙂
pekny vecer.
@nefertitty ak nemate moznost ist byvat niekam inam tak muz ti dobre radi, uplna ignoracia, samostanty vchod, kupelna, kuchyna a v ziadnom pripade po nej neupratovat!!!! Vynutila by som si u muza vlastne WC a kuchynu a bolo by mi jedno, keby jej tam aj svaby po podlahe behali..Ked mas rizikove ci si sa vratila domov po cisarskom, preco muz nepomohol s varenim a domacimi pracami (umyvat podlahu ako si spomenula??)??? Toto by som si tiez doma vydiskutovala..ja ked som bola tehu, moj muz mi skoro NIC nedovolil, ked som sa vratila domov po cisarskom nemusela som prve tyzdne ani prstom pohnut co sa o vsetko staral, takze tam si si trosku aj sama na vine!
Preboha je mi ta strasne luto.ona je urcite narusena,neni mozne aby sa takto choval psychicky zdravy clovek.len neverim ze si si este za ten cas nepustila pusu na spacir.vsak vy uz nemate vztahy ako nevesta so svoktou,normalne bez zabran by som jej tak nadala ze dovidenia.a ze ked sa este raz bude o tvojich detoch a tvojej rodine vyjadrovat tak ako sa vyjadruje ze ta nespozna a urobis jej zo zivota peklo a cele okolie sa dozvie ako sa chova a ze je sialena.nemate kde odist,ok,ale potom ta bud psychicky znici alebo pojdes do boja.mam pocit totiz ze si v polohe trpitelky uz dlho a dobrovolne.pockala by som radsej po porode,dovtedy ju ignoruj.ona je chory clovek.
@nefertitty hahaha normalne ta "lutujem" manzel dlhsie bez prace, dlhy, 3 dieta na ceste, 3 potraty... nie aby ste boli radi ,ze mate strechu nad hlavou ale este nadvas, a velmi predpokladam, ze ked ta svokra umrie ako si prajes, spoliehas sa ze ten jej dom ostane vam. vyse 90% zien nema v dome pomoc ked su tehotne ani na rizikovm, ja som tiez bola na rizkovom s dvojickami a upratovala, varila som si sama. Dievca, byvanie chces zadarmo, aj sluzku, platite aspon za potraviny a energie???? Nasad antikoncepciu, dieta daj do jasli ktrore ti kralovsky stat zaplati (ja dam pol vyplaty na skolku doobeda) a zacnite obaja pracovat, kupte si byt alebo podnajom, potom bude kazdy spokojny. Hrozne narocna a nevdacna je dnesna generacia mladych rodin.
Baby, uz sa to neda citat, ako ste sa do nej pustili. To je sice pekne, ze jej davate mudre rady, ze nemala mat tretie dieta, ze sa mala davno odstahovat, ale to jej v tejto chvili nepomoze, myslim, ze sa skor chcela postazovat na zivot so svokrou. Je tehotna, a svokra jej nici zivot, tak co tak prejavit trochu empatie?? Jasne, ze to nemali nechat zajst az tak daleko, ale co uz teraz, nie je to prve ani posledne dieta, ktore nebolo prave vytuzene a pri tych dvoch sa uz aj aj tretie dieta nejako uzivi. A exekucia, nuz neviem, ale da sa do toho spadnut vcelku lahko, dnes sa s tym nikto nebavi, poslu na cloveka exekutora aj kvoli par korunam a poplatky exekucie su likvidacne. Cize ak jej muz nemal pracu co len kratko, mohli sa dostat do problemov. V 7. mesiaci uz toho vela nevymyslis, len sa sustred, aby si vydrzala co najdlhsie, po porode sa snaz ostat co najviac nad vecou, nech neprides o mlieko, lebo to su peniaze a postupne, len co budes pri sile, mozete zacat riesit ine byvanie. Myslim, ze aj dvojizbak by vam teraz mohol stacit, deti su este male, a casom, ked pojdes do prace, tak sa mozno dostanete aj ku vlastnemu bytu. Co sa tyka svokry, je chora na hlavu, davaj si najma pozor, aby si s nou nebola sama, ani deti, nech niekomu neublizi, na upratovanie sa vykasli, to teraz nie je dolezite, jej reci si nevsimaj tiez, aj ked ta to zaboli, ale ber to tak, ze ta chce zranit a psychicky zdeptat, tak jej to neulahcuj, nech ju aj porazi od hnevu, ze uz nad tebou nema taku moc. Inak, viac podpory dostanes skor v teme o svokre, tam je takych exotiek viac, hoci uznavam, ze ta tvoja svokra je zatial asi naj ☹ . Drzim palce!!!
@nefertitty Ju asi nedokážeš zmeniť, už má na to aj veľa rokov, aby sa zmenila. Možno mala ťažké detstvo a takíto ľudia sa v dospelosti vedia správať veľmi hnusne. Možno ona mala tiež takú svokru aká je ona teraz k tebe a odtrpela si to. No po dobrom to s ňou nejde, to sú také typy ľudí. Ja by som teda nedokázala byť k nej tak dobrá a tak dlho ako ty, to ťa obdivujem. Ved sa šetri trochu viac a sústred sa na deti, nemusíš celé dni upratovať a makať, ved máš z toho problémy.
@fidka79 Ja viem, co chces povedat a zvycajne s tebou suhlasim, ked pises do diskusii, ale neviem, nemam pocit, ze by zakladatelka nejakym sposobom ziadala pomoc alebo nieco podobne, proste sa chce vyzalovat. Je tehotna, aj hormony robia zjavne svoje, plus dve male deti doma... viem, ze si za to "moze sama", ale aj tak, je mi jej luto, tak ako aj jej deti. Ja som mala sama detstvo plne hadok medzi rodicmi a starymi rodicmi, dom kupili napoly, vtedy este hypoteky v dnesnom slova zmysle tak nefrcali, cize odist sa nedalo a viem sa vcitit do jej koze. Skor by som na jej mieste prebrala do reality manzela, ktory to berie dost laxne, nepomaha jej zjavne nic, necha ju namahat sa po sekcii a neumravni si mamu. Viem, ze to nie je ich dom, ale aj tak, ak sa uz raz dohodli, ze tam budu byvat, tak by aj ta svokra mohla trosku respektovat zakladne pravidla slusnosti. Mozno aspon voci detom, nech uz rodicia robia cokolvek, deti by si to nemali odtrpiet. A to, ze ich maju "tolko", co uz, stalo sa a neodstane sa uz, ale akurat je to vacsia vyzva pre rodicov, aby sa zvladli z toho vyhrabat, prave kvoli detom.
@fidka79 Uznavam, ze to by som vrazdila, do mna sa moja mama pustila, ked som jej povedala, ze som tehotna v 26, moje prve dieta a zatial jedine, mali sme obaja pracu a kde byvat... A mala vlastne pravdu, veci sa dost radikalne zmenili za jeden jediny den a mali sme co robit, aby sme dieta uzivili. Preto aj nemame zatial druhe, lebo financne si to nemozeme dovolit a ja by som u mojej svokry neostala byvat ani pol dna, lebo by odviezli ju aj mna, jednu do basy a druhu do marnice, len neviem, ktoru kam 😀 😀 . Ale k veci, stale si myslim, ze i ked narobili chyby, su to veci, ktore sa proste mozu prihodit. Mohli byt v situacii, ze mali dve deti, muz pracu a mozno skusali najst byt a potom o pracu prisiel, podarilo sa 3 dieta a uz to bolo, do nestastia sa dostanes strasne rychlo. Ale za tu nosnicu palec hore, to si musim zapamatat 😀 😀
@michele11 empatie? tej sme prejavili až príliš....chápem, že ju svokrine správanie vytáča, ale aby špekulovala nad tým, kedy svokra zomrie, alebo ako ju dostať do ústavu, koľko má svokra kde peňazí, aby potom podedili, to je silná káva, nemyslíš? O čo sa vo svojom živote pričinila ona s manželom? O tri deti. Krásne, ale mohli sme ta rozmýšľať všetky a teraz tu vyplakávať. A všimni si, že tieto ženy VŽDY napíšu, že sa im pritrafilo,čomu osobne ja veľmi neverím. Keby boli sami s mužom v dvojizbovom byte, na krku hypo, som presvedčená o tom, že by si dávala sakramentský pozor, aby sa nepritrafilo. Je to skôr benevolentný prístup k životu - nejako bolo, nejako bude, veď sa niekto postará..... ☹
@mamavera Ja netvrdim, ze ma k zivotu prave zodpovedny postoj, len teraz uz musi hladat riesenie, ako z toho von, nemyslim, ze jej pomoze, ked zlizne kritiku za to, ze sa im podarilo este aj tretie dieta v tejto situacii. My prave preto nemame druhe dieta, ze si davame extra pozor, pretoze na to momentalne nemame ani priestor ani dost penazi, kedze nemozem sediet na dalsej materskej. Ale to je na kazdom, ako si to zariadi. Mne jej len prislo luto, ze tak dopadla, neospravedlnujem ju, alebo aspon nie bezvyhradne, len je mi luto, ze je aj s detmi v takej situacii. To, ako ma svokra zatrepat krpcami, som asi prehliadla, ale to je zase silna kava, ked niekoho nenavidim, tak mozno uvitam, ked umrie, ale nebudem sa sapat po jeho peniazoch.
ja ju nelutujem vobec. "Sa pritrafilo".. hej, moze sa pritrafit prve, druhe... ale tretie? Kde zeny nechali rozum, ked sa spoliehaju na prerusovanu suloz? Ved ked som v zlej situacii, tak tych 10 e mesacne na HAK ma nezabije predsa. Stale je to menej ako niekolko skatuliek kondomov a rozhodne menej ako zivit kazdy mesiac dieta dalsie a dalsie.
Suhlasim s babami, ze zakladatelka temy sa nepricinila nicim, aby to tak nebolo. Nepricinila sa ani o vlastne byvanie. Jej muz de facto tiez. je xy chlapov, ktori tiez pridu o pracu, ale aj sa na hlavu postavia a dokazu zabezpecit rodinu. ak je naopak chlap neschopny, zena je sama s detmi schopna sa vyhrabat aj z uplneho dna. ale to by musela chciet.
Ale prvy prispevok? Aky je svokra satan, aka je hnusna, v dalsich prispevkoch nenavist lebo svokra ma peniaze, co si cely zivot sporila alebo prispevok, aby zatrepala nohami uz, to je fakt silne kafe. Do mna sa tu navazali, ze som arogantna a agresivna, ale zelat niekomu smrt a zavidiet a nenavidiet a este toho cloveka utesovat a mojkat mi pride divne.
Ja mat syna, ktory sa neni schopny postarat o zenu a decka, mat nevestu, ktora caka uz tretie a stale ma s niecim problem, bola by som asi ja uz na nervy a vyhodila by som ich z domu. Nech idu a nech sa staraju.
Toto vobec nie je polutovania hodny pripad.
a nemozte ju jednoducho zabit? 😎
ze nastahuju sa k vam s tromi detmi a este vas volaju diabol, odpadla som )))))
Postav dom, zasad strom a potom ploď. To je veeeelmi stare porekadlo. Ja by som si neurobila ani jedno dieta, kym nemam vyrieseny zaklad a to je byvanie. Nehovorim uz o druhom, tretom....... A odnesu si to tie deti. To maju potom ako vzor spravania (teraz myslim babkinu komunikaciu).
Ak by sa mi take nieco pritrafilo, tak po prvom decku balim kufre aj s muzom a utekaaam do podnajmu.
@nefertitty citala som len uvodny prispevok. Jedna vec: nerozumiem, preco dovolis aby ste byvali pod jednou strechou s psychicky labilnou osobou, ktora navyse tyrala svoje vlastne dieta v mladosti. Je 100% viac moznosti- kupit na hypo byt alebo odist do zahranicia alebo odist byvat k vasim rodicom. Treba mysliet na svoje deti a cesta sa hned ukaze. Inak sa nestazuj.
fajny nazov temy, palce hore 😉 😉 😉
🙂 🙂 😀 😀
@nefertitty V prvom rade nechápem,prečo ste sa rozhodli bývať v jednom dome,myslím na začiatku a v druhom rade vieš ako sa hovorí:"na každú sviňu sa voda varí...."
@nefertitty Raz aj my budeme staré, ak sa toho vôbec dožijeme - dôchodku a to ti poviem, že je to pre ženu veľmi ťažké, ak sa jej do domu nasťahuje mladá pekná nevesta, na ktorej strane stojí jej syn aj manžel. Veď si zober koľko by si zaplatila za taký byt alebo malý domček so záhradou. Chcela by si jej syna aj keby nemali ten dom? To by ste museli inak makať, aby ste to mali, nie byť nezamestnaný otec a matka na MD. A ty ju chceš dať do domova, ona už má nárok na oddych vo svojom dome a pokoj a nie aby musela stále chodiť okolo vnúčat. Nie je to jej povinnosť sa starať o teba, dospelého syna a vnúčatá, je veľa žien, ktoré pomíňali peniaze na seba, vôbec ich nezaujíma, kde bude bývať syn s nevestou, dokonca majú dlhy a musia im ich deti pomáhať ich splácať. A sú aj takí, ktorí zomreli a deťom zostali len dlhy, takže si treba vážiť to čo máte od svokra - bývanie.
@jahodka8 no to uz potom je na dedicoch, ci zdedia dlhy. dlhy sa dedia do vysky zdedeneho majetku a bud ich splacas alebo predas dedicstvo a vyplatis dlhy alebo proste dediicstvo odmietnes a teda dlhy nededis. ale odmieta sa dedicstvo v plnom rozsahu. to, ze si toto ludia neoveruju, to je velky problem. jasne, ze ked niekto zdedi 100 tisicovu nehnutelnost a dlh 20 tisic, tak sa to snazi vyplatit, ale pokial zdedis barak za 50 tisisc a nebohy mal dlhy za 100 tisic, tak ked odmietnes, neplatis nic a ked prijmes dedicstvo tak len do vysky zdedeneho majetku.

@nefertitty vies, niekedy je ostry ton jedina moznost, ako donutit toho druheho, aby sa prebral...prosim mysli na svoje deti, oni tiez potrebuju pochopenie a polutovanie. nechapem, ako na toto mozes zabudat ☹
a tiez si uvedom, ze kritika je v tom pripade pomoc...ukazujeme ti cestu, ako z toho von..no mam pocit ze ty z toho von ani nechces...reagujes iba na to, co si chcela pocut. Smutne ☹ ☹ ☹ ☹