Problémy so svokrou
Ahojte uz som zufala, som tehotna a som na rizikovom tehotenstve. Jeste k tomu moj priatel robi v zahranici a jeho mamina je ako nooo... Ako to povedat proste svokra. Mosim lezat nic nerobit iba na vecko, najest a do sprchy to je vsetko co mozem robit. Ibaze svokra me pride, ze to nejako nechape. V noci nemozem spavat tak spim klidne aj do obeda. Ked vstanem idem do kuchyne nieco ziest. Potom si ide svokra lahnut a ja zatial mosim pozametat, poumivat zem, oprat a jeste ktomu byvame v malej dedinke kde sa kuri iba drevom , takze mosim chodit jeste prikladat. Noo proste sa to neda. Ked si idem lahnut ja, je zle ze nic nerobim pritom som jej vsetko vysvetlila ako to je. Priatel tiez je nerad ked nieco robim lebo som trikrat za tri mesace skoncila v nemocnici. Ako jej to jeste vysvetlit? skorej som sa sem isla vypovedat lebo ked to poviem priatelovy on jej povie , ale aj tak to vydrzi mozno den dva a zasa je vsetko pri starom. Vobec sa mi to nepaci. Uz toho mam dost lebo je toho vazne na mna vela. A ked pride navsteva moje kamaratky tak sa jej to nepaci , stale sedi pri nas aby vsetko vedela a abych nemohla nic povedat. Kazdy den svokre vola jej sestra a to je vzdy na pol hodinu a nieco zapocujem ked sa rozpravaju. Poslednu dobu hrozne rozpravaju o mne jaka som neschopna a ze si vymyslam ze som na rizikovom tehotenstve. Uz ma to rozculuje vsetko prosim nemate niekto nejaky napad ako jej to jeste vysvetlyt..... Dakujem 🙂
@candii v prvom rade by sa mal o ňu postarať priateľ a jej mama, až potom mama jej priateľa. Čím rozmýšľal ten jej priateľ? On má veľký dom, že sa v ňom nedá existovať, ak sa nenavláči drevo a nezakúri, to už neriešil. Ako ta, bude existovať s drobcom? On jej zo zahraničia ťažko pomôže. A ona bude sama s dieťaťom sa celý týždeň žrať s jeho mamou a čakať, kým príde, aby ho celý víkend bombardovala sťažnosťami na jeho mamu. 😒 😒 😒 . má sa tu dievča ešte nazakladať tém...
@candii rodina? tak si ju mladý mal zobrať za manželku,kde už dieťa zbúchal,aj "svokra" by ju možno viac akceptovala....a k tomu obskakovaniu...len aby to nebolo tak,že .svokra bude o chvíľu zrejme obskakovať ju aj babetko....nieje dobré nevesta a svokra v jednom dome,ale ľudia sú nepoučiteľní..konkretne títo najprv dieťa vyrobili a základé veci neporiešené
@cincila18 na to aby mala rizikove nemusi byt cele tehu v nemocke.. ved ja nevravim ze 24/7 ma lezat.. ale je logicke ked sa necitim dobre tak budem oddychovat.. aspon ja som to tak robila.. navarila som aj upratala ale ked mi bolo dobre a ako nahle som sa zacala citit unavena alebo ma pichalo v podbrusku tak som oddychovala a ked som bola unavena spala som.. pani pise ze ked si cez den lahne je zle.. a ze svokra drichme a domacnost je na nej .. cize o tom hovorim
@candii to je v poriadku 🙂 ja suhlasim s tebou, ze zena v tehu ma robit potial, nakolko sa citi... ale zakladatelka jasne napisala, ze nemoze nic robit, len sa najest, ist na wcko a do sprchy, takze ja vychadzam z toho... a povedz mi uprimne, kto sa o nu teda postara? svokra, ktora "drichme", ale urcite uz ma svoj vek a stym suvisiace zdravotne problemy? je tazke to tu riesit, pretoze nepozname stanovisko svokry... ale myslim, ze nie je vsetko tak, ako pise zakladatelka
@candii však píše,že spí doobeda,jasné,že v noci nevie spať,ked vstáva o 12tej.... zje-asi sa to niečo samé nenavarí ani nenakúpi..čítaj poriadne...potom zametá,dá prať veci,poleno do pece vloží.......metla neváži 100kíl,práčku hádam majú,to drevo sa k peci zrejme tiež akosi presunie z dvora aj bez nej...
Toto je typicke pre rady na MK...spochybnenie ci vobec ma narok na rizikove..ked uz aj, tak ved aj pred 100 rokmi sa robilo na poli rizikove nerizikove...a naco si to dieta vobec robila bez byvania...a este nevydata, co je asi dovod, ze ju svokra nerespektuje, zrejme sa vam vztahy vydajom zazracne otocili a zlepsili.
@cincila18
@janinah kočky nebudte zle, nevieme, co konkretne jej je... Ja som tiez nic nemohla od 27 tt v prvom tehu... Lebo mi sice nic nebolo, ale babo bolo nizko, krcok povolil a pokial som bola na nohach dlhsie ako par minut, zacalo mi tvrdnut brusko a kontrakcie. A nemusela som ani nic robit, iba stat na nohach... A bola som doma, naco by som lezala 10 tyzdnov v nemocnici? Ked mi v 36 doktor povedal, ze uz nemusim az tak poctivo lezat, do tyzdna som porodila...
A ruku na srdce, vy ked raz budete svokry, bude vam sum a fuk, co sa stane s vasim buducim vnucatom? By bol pre vas taky problem neveste pomoct?
To ze nedokaze akceptovat, ze uz by zrejme nemalamat hlavne slovo v dome, v ktorom byva zrejme omnoho dlhsie ako "nevesta" na jednej strane chapem, no na druhej strane aspon priestory, ktore budu vyuzivat uz vylucne mladi, by nemala organizovat a presadzovat vlastne predstavy...
preco si u svokry ? preco ak nemas kde byvat nie si u sovjich rodicov ? dalsia vec .....preco nie si s priatelom tam kde robi....byvate spolu, potom s dietatom...to sa naorodi..ty u svokry a este bez neho ?och..nerozumiem takemuto zmyslaniu ...rodina ma byt spolu!!! .
@katre tu nejde o vydaj, ja som ho jedným slovom nespomenula, tu ide o zodpovednosť. Zodpovednosť samej za seba aj za dieťa. Momentálne nemá žiadny príjem, keby sa priateľ rozhodol ostať s nejakou pipkou vonku, tak pôjde pod most? Nie je fakt lepšie, pouvažovať najprv o spoločnom bývaní, až potom splodiť dieťa? Teraz musí šúchať pätami a dúfať. Bola by v úplne inej situácii, keby nečakali dieťa.
@sirinka no ja už k tej svokre ďaleko nemám, ale ak by bol v takejto situácii môj syn, tak by som dokopala k tomu, aby si alebo našiel bližšie prácu, alebo našiel bývanie pre rodinu v zahraničí. Nie preto, že by som sa o jeho priateľku nedokázala postarať, ale preto, že takéto spolužitie na týždňovky, ak je žena u priateľovej mamy zvládnu len silné povahy a ustojí to len zrelý vzťah. Mladí majú byť spolu a bývať zvlášť.
@timea7 no a dovtedy by si ju na rizikovom pozorovala, ci to vydrzi alebo nie? Prosim, neotacaj to teraz uplne inym smerom, situacia v tejto rodine je na mile vzdialena nejakym idealnym rieseniam. Bavme sa o tom, co nam zakladatelka napisala, aky je realny momentalny stav. Samozrejme zavisi aj od veku a zdravotneho stavu svokry, o ktorom nic nevieme...
@timea7 jasne ze je. Ale tvarit sa ze vsetky slovenske devy to maju upratane materialne, vztahovo, su financne a karierne zabezpecene a az potom zodpovedne pristupia k plodeniu je naivne. Okrem toho polemizovanie co by mohlo byt keby..jej neriesi situaciu.teraz uz je to zbytocne. A s tym vydajom se nereagovala na vas prispevok.
no a to ste ešte nečítali mudr. Kouckého - mladeho českého porodnika a gynekologa, ktorý tvrdí, ze rizikové tehotenstvo, resp. lezanie v posteli povazuje za ,,hlupost,, ktora predčasnemu porodu vobec nezabrani pretože nikto nevie čo vlasne predčasny porod u tej ktorej zeny spušťa - samozrejme zena nema čo dvihat činky a presilovať sa. Ale ok....
@timea7 maš pravdu - rodina ma byť spolu nakolko je to len mozné. Hlavne mladá rodina, ktorá sa len učí ako spolu fungovať a ako spolunažívať.
čo uz teraz narobi - šuchať nohami nič ine nemoze. Nedobre si to zariadili.
@katre no neuveríš ale čím som staršia tým si so svokrou lepšie rozumiem ....začiatky boli tažke a az teraz po x rokoch chapem aj ju, veci, ktore sa mi vtedy zdali ze ,,cu fíl,, a bola som na nu nahnevana, dnes ked som sama matkou uplne chapem... tiež mi x vecí vadilo, ale tých x vecí iste vadilo aj jej na mne, tiež mám svoje chyby.
@sardinka335 reagovala som na prispevok, kde sa spominalo, ze ju svokra nerespektuje lebo je len synova priatelka a nie zena. Je normalne ze sa vztahy casom vyvijaju. Ale urcite sa respekt neziska zo dna na den sobasnym listom.
to sa čudujem,že si prišla na slovensko,však v čechách máte príspevky od výmyslu sveta-príspevok na bývanie,hmotnú núdzu,doplatok na bývanie...
My nepovedz,že by si si niečo nevybehala.
@katre to suhlasím, ale kto vie..nepozname nazor druhej strany, potenciálnej svokry ani priatela....vela mozností kočka nemá - len nejako vydržať.
@timea7 Timea nerozumieme si. Vravim iba ze ano..bolo by idealne ak by sme vsetky riesili rodinu az ked mame vsetky podmienky splnene. Ale generacia mojej mamy mala napriklad deti prve az potom sa riesilo byvanie (cest vynimkam) cize neviem kde sa berie to rozhorcenie a odsudenie. Vravim len, ze motat sa v hypotezach a radach typu "mala si najskor to a tamto" autorke nepomoze. Vzdy je riesenie...a vzdy je niekolko rieseni. Je len na nas ako sa k tomu postavime. Pekny vecer
Celé zle.
@katre a mali to jednoduchšie, ako dnešné mladé páry. Aspoň v začiatkoch - pred tridsiatimi piatimi rokmi sa dal za desaťnásobok platu kúpiť trojizbový byt, pri skromnosti ho za mladomanželskú pôžičku so smiešnym úrokom zariadiť...o čom sa dnes dá len snívať, no samostatné bývanie je pre mladý pár nesmierne dôležité. Rodinné väzby boli o niečom inom, ako dnes. Preto by som sa dnes spoliehala najmä sama na seba a zvažovala veľa krát každý životný krok.

@candii ved vacsina zien bola tehu... a museli sa postarat o domacnost, nehovorim, ze makali od rana do vecera, ale snad navarit si, umyt riad dokaze kazda... a kebyze je fakt na tom az tak zle, tak je davno v nemocnici..