icon

Problémy so svokrou. Už nevládzem. Čo mám robiť?

mimibb
18. jún 2011

Ahojte maminy..ani neviem ako zacat, je toho tolko, ze sa mi to sem ani nezmesti...tak pojdem postupne od zaciatku... 😔

- Mali sme par mesiacov pred svadbou, tak sme sa rozhodli, ze sa zacneme snazit o babo pre istotu skor...nastastie sa nam to podarilo hned na druhy mesiac, co bolo naozaj super..
Hned po screeningu v 13tt sme radostnu novinu oznamili mojim rodicom, ktori boli velmi stastny...
a potom sme to oznamili mojej svokre....ta je kamen urazu...

ukazai sme jej fotku z utz s otazkou co vie kto to je...zareagovala asi tak-vie, ale ze nech to dame prec (tu fotku) lebo jej robi zle ked sa musi na take pozerat...a hned ako som odisla z miestnosti, muzovi vycitavo vravela-ty, ale vies, ze sa to pred svadbou nemoze?!

Prisla svadba...ktora mala byt malicka fakt najuzsi okruh ludi...ale svokra hucala ako diva, ze ona na taku svadbu nepojde atd...a muza to stvalo tak sme spravili ustupok ...zaplatili si za svoju stranu... moji rodicia trvali na tom, ze za nasu stranu to zaplatia oni, lebo tu u nas na Kysuciach je to tak zvykom..tak si chudaci zobrali uver..(kvoli tomu sme chceli malu svadbu, aby sa zbytocne neminalo)...a po svadbe sa dozviem, ze svokra na svadbu minala muzove uspory....ked chcela svadbu velku mala ju platit ona...spravila som velku chybu, ze som ustupila...po svadbe sme tam ostali byvat v 4izb. byte-"ved je velky"

- za cely cas mojho tehotenstva nebola schopna sa ma opytat ako sa mam, ako sa citim, ci nahodou nemam na nieco chut...alebo ku kocu tehotenstva -ci mame vsetko pre malu...na plnej ciare ma ignorovala...nebolo mi tam prijemne lebo este aj s tym velkym bruskom som musela varit a upratovat po styroch ten bordel co svokra narobila...-a to doslovne...
tak som sa rozhodla rodit v Cadci...v 32tt som odisla a dobre som spravila...muz bol so mnou...

-malinka sa narodila a po 2tyzdnoch sme sli naspät do bb...prisli sme v nedelu vecer, svokra vybehla von zdrapla malu a utekela s nou do bytu...nestihla som reagovat nic...a este keby nam moji rodicia nenabalili "svacinu na cestu" , nemali by sme tam ani co jest...nenavarene, chladnicka vybrakovana...(o tom aj o "hygiene" mojej svokry som uz pisala v teme svokra tak to tu uz nebudem rozvadzat)

- teraz akoby nestacilo pre asi mesiacom tam prisiel byvat muzov brat, ktoreho pustili z väzenia a protidrogoveho liecenia... 😔
cize vyzera to asi tak, ze my varime cely tyzden, kupujeme pomaly vsetko aj toaletny papier...a kedze muz bol v praci k 31.12.2010 prepusteny..zijeme viaz menej z uspor a mojej materskej...a z tej zivime aj nepodareneho svagra aj svokru lebo ta sedi na peniazoch a dobre sa jej ujeda z cudzieho chleba bez hanby...malej nic nekupi, len chodi stale vyzvedat kto jej co dal a ked sa narodila tak kto jej kolko penazi dal atd -nepotrebujem od nej dary ale ide mi o princip....

- a tak som sa utiahla do nasej malej izby, za ktoru si platime poctivo 100eur/mesiac a cakam kedy si muz najde pracu v BA, nech vypadneme....navyse v bb nikoho nepoznam a len tak sa chodim s molou prechadzat ako zbludila dusa..tak aspon tu som sa mohla vykecat... 🙂

viem, ze sa stavaju aj horsie veci, ze moja situacia nieje az taka horzna, ale pre mna je to veru fakt sakra tazke... 😔

Dakujem ta precitanie a pripadnu reakciu 😉

Strana
z2
januska191
23. apr 2013

@paddypex Patrik, ja by som na tvojom mieste zene dala na vyber, z dvoch moznosti: bud svokra prestane uplne za vami chodit, obmedzit aj tel. kontakt alebo odides navzdy a nikdy ta uz neuvidi. Ja by som jej to takto na rovinu povedala, aj ked s tym "nikdy" nemyslim vazne. Myslim, ze mas celkom rozumnu zenu, pokial nie je pod vplyvom svojej matky. Musi si uvedomit, ze ty a vase dieta ste jej rodina, ze ty sa o nich naozaj postaras, pokial vam svokra do toho nebude zasahovat. A pokial to pochopi a obmedzi kontakt uplne na minimum, tak aj vas vztah sa urcite zlepsi. Zelam vela stastia.....

paddypex
24. apr 2013

dakujem za porozumenie...mas pravdu no najhorsie na to vsetkom je to ze vzdy ked sa vsetko v nasej rodine uspokoji zena ako keby zacne rozumiet ze mama jej robi iba problemy zjavi sa mama alebo zavolaa alebo skype a narozprava nieco takze ze sa opat vsetko meni od zakladov...posledny raz bolo vsetko pokial mam nepozvonila a zacala vypra vat ako nemam zaplatenu pozicku na dom a ak nezaplati 2000 euro do 10 dni tak ju vystahuju....a co si myslis ze bolo doma???ja som bol zly lebo som nechcel poslat peniaze...a svokra sa tyzden do telefonatu vratila zz egypta....predkladal som zene na vyber alebo ja alebo ona no tento variant nepresiel....ona nechce preryvat kontakty s rodicmi....a stale sa za volaco co ani nieje nnas problem iba mama ho urobi doma hadat sa tez uz nechce dookola jedeno a to iste,,,

januska191
26. apr 2013

@paddypex ja nechapem takych ludi, co sa stale miesaju do vztahu svojich deti a stale sa na nieco narokuju, ako keby im boli nieco dlzni. No ak nechce prerusit vztahy s rodinou, potom je to uz len na tebe, ci to budes dalej akceptovat alebo to vzdas. Najlepsie asi bude svokru uplne ignorovat, hlavne pri zene, si nechaj svoj nazor na nu len pre seba. Mas to tazke, ale mas aj krasnu dceru, ktora potrebuje obidvoch rodicov. A este nieco.... Ked budes mat toho nad hlavu a budes to chciet vzdat, spomen si, ze ty ked odides, kto sa bude starat o tvoje dieta? Hlavne mama, ale aj so svokrou 😒

stadnicarova
21. máj 2024

My zase máme, že svokrovci sa do všetkeho pletu. Býváme v ČR a oni sa prisťahovali zo Slovenska za nami. Len my máme vlastný dom a oni bývajú v byte v jednom meste a v jednej časti. Takže to k nám majú pešo asi 5 minut. Najprv sme si koupili dom starší a začali ho rekonštruovať a oni začali do nás hučať,že sme mali isť do bytu. Potom svokor začíná riešiť blbosti na dome a ani nehovorim, že všetko rozrobi a nič nedokonči. Keď stražia syna, tak len trčia v byte a nikam s nim nejdú, pretože ich nohy bolia. Stále nadržuju švagrovi a švagrinej a keď sa ozveme,tak sme my s mužom najhorši. Takže máme permanentní stres a k tomu čakame druhé a manžel je tak nahnevaný na nich, že nechce ani im to povedať. Jediné východisko je predať náš dom a odisť niekam inam, pretože ina reč s nimi nie je. Svokra je uzkocitna a svokor, keď niečo poviem,tak sa začína So mnou hádať. Nechcem predať dom,ale keď to neprestane budeme musieť.

Strana
z2