icon

Problémy so svokrovcami a s manželom

jks27
11. júl 2020

Ahojte, iste si niektoré budete pamätať moje príspevky ohľadom svokrovcov, ktorí chceli odučiť moje dieťa odo mňa, lebo že je zamamkaný, alebo ako moja svokra ohrozovala moje dieťa, trhala mi ho z rúk, nedávala naňho pozor, atď.
Manžel bol zo začiatku na mojej strane, zastával sa ma avšak, teraz je to úplný opak... vkuse sa hádame kvôli tomu, že ja tam idem iba raz do týždňa, že im ho nechcem nechávať samého... vyhráža sa mi, že ani moja mama a otec nebudú vídať malého viac, keďže ani jeho rodičia to tak nemajú, vyhráža sa mi, že mi ho vezme a pôjde s ním sám, vyhráža sa mi, že mi ho vezme....baby,stokrat sme sa o tom bavili, ze nech sa mi nečuduj, že svoje dieťa nechcem nechať niekomu, kto má nemá rád a kto moje dieťa v najkrehkejšom období života ohrozil, neraz. Nechápe, že malý je na mňa naviazaný a nechce byť bezo mňa. Obhajuje to tým, že vraj sa už správajú lepšie, čo v podstate je pravda, avšak, atmosféra, keď sme u nich by sa dala krájať, tolerujeme sa, ale všetci dobre vieme, že jediné kvôli malému. Svokra mi trhá kočiar z rúk aj po tom, čo sme jej povedali, nech to nerobí, no ale Budiš, keď jej len toto chyba....

queen_mary
11. júl 2020

Kks 😅 ja teda s radostou nechavam dieta (8 mesiacov) aj muzovi, aj svokre, tete, 🤣 aby si zvykal na ludi, aby dokazal existovat aj bezomna a nebol na mne nalepeny do puberty, aby mu potom z toho choreho vztahu nepreplo. Neboj sa, ani tvoj muz, ani svokrovci ti dieta nezabiju. Oberas ho o ludi, ktory ho maju radi a chcu s nim byt.

queen_mary
11. júl 2020

@viestta Presne, chlap, ktoreho vychovali jej bol dobry, teraz uz dobry nie je ani chlap, ani jeho rodicia. Iba ona a jej fotrovci.

jumama
11. júl 2020

@jks27 A myslis, ze rozvod je riesenie, ze sa uzavries a syna nedas na navstevu? Utekas? Postav sa tomu celom a ries to, lebo inak to bude len horsie a horsie. Vsetci mame svoje deti radi. Vari svokra nevychovala tvojho muza?

jks27
autor
11. júl 2020

ja som vďačná za akýkoľvek príspevok, ale očividne ste mnohé nečítali moje predošlé príspevky... môj muž od malička na svojich rodičov nadával, tieto veci tu riešiť nebudem... takže aj preto mám taký postoj, aký mám...

ria133
11. júl 2020

@queen_mary Ja svojho syna tiež dávam či mame, či svokre. Ale ona píše, že vnuka vidia raz do týždňa takže kontakt tam s ním je. Len keď sa necíti nato, aby ho tam nechala ísť bez nej tak prečo by to mala robiť. A keď im to nestačí tak nech prídu oni (síce o tom nepíše, či im to navrhla). Aj u nás sú také týždne keď k nim ideme len v nedeľu a keď im to nestačí, nech sa zastavia.

sante81
11. júl 2020

@jks27 čo ja by som dala za to keby moja svokra chcela bravat deti keď boli malé. Možno je chyba v tebe, že si na dieťa príliš upnuta a zveličuješ. Buď rada keď muž vezme dieťa a odíde k mamičke, vyloz nohu, máš čas pre seba, kaderník, kozmetika, káva s kamarátkou.

marygk
11. júl 2020

Ahoj, dieťa nieje čínska váza z dynastie ming. Nerozbije sa na márne kúsky pri najmenšom ťukanci. Je to chalan, vyrastie bude sa učiť na bicykli, motorke... Ešte ho čaká odrenín a škrabancov ktorým sa nedá zabrániť. Takže lyžička horúcej polievky je proti tomu nič. Takýmto postojom bude z teba úzkostlivá matka, ktorá zazerá na každého kto sa priblíži k jej dieťaťu. Rozhadaš si manžela, svokrovcov. A nebude to k ničomu dobré. Píšeš o napatej atmosfére, nejde to napätie z teba? Takže kľud a toleranciu doporučujem.

jks27
autor
11. júl 2020

@mogaa sme tam každý týždeň, niekedy aj viac krát za týždeň....

jks27
autor
11. júl 2020

@marygk ženy, preboha, ta polievka bola vracia, hneď stiahnutá z pece, vášmu dieťaťu keby toto niekto urobil, ako by ste sa cítili?

viestta
Odpoveď bola odstránená
lujza123
11. júl 2020

@jks27 myslím ze ti vôbec nedochádza že dieťa nieje tvoj majetok. Minimálne otec ma rovnaké právo ako ty... Vyhráža sa mi ze vezme malého sám k svojim rodicom... No a? Prečo by nemohol otec vziať dieťa k svojim rodičom? Prečo by si ty mala o niečom takom sama rozhodovat a zakazovať mu to?
Za co považuješ svojho muža? Za otca dieťaťa alebo len chodiacu spermobanku a peňaženku?

Precitaj si to po sebe... Moje dieťa, moje, moje, moje... Nie naše ale moje.

jks27
autor
11. júl 2020

milé baby, ja neviem, kde ste nabrali, že ja dieťa nedám otcovi, veď s ním chodí na prechádzky, keď pracujem, tak je s ním, s krstnými rodičmi chodí, s mojimi rodičmi, k cudzím ide a nemám problém, aby sa s ním poradovali aj iní.... tu ide o to, že moji svokrovci naše dieťa, zvlášť moja svokra, ohrozovali, neraz, spadlo jej, keď neudržal hlavičku sám, proste nejdem písať čo všetko, keďže som o tom písala, a mnohé ženy mi písali, že by na mojom mieste k nej nešli ani raz za týždeň, niekto ešte dvakrát, žeby jej dieťa nikdy nenechali... každá matka sa o svoje dieťa bojí. Mne svokra robila napriek, dieťa si šlo oči vyplakat a ona sa mi smiala do ksichtu, že och ty zamamkaný... tak sa mi čudujete, že im ho v roku a dvoch mesiacoch nechcem dať? idem tam s nim raz do týždňa, hrajú sa s ním, nezasahujem im do toho, tak prosím, nepíšte, že si s nimi nevytvára vzťah alebo oni s ním nie sú, keďže sú, vzhľadom na predchádzajúce udalosti, optimálne...

jks27
autor
11. júl 2020

doplním ešte, že pred tým, ako sme mali konflikt so svokrovcami (ja a manžel s nimi), tak sme im malého nechávali

mogaa
11. júl 2020

@jks27 prepáč ale mne ako ohrozenie dieťaťa neprídu také hlúposti ako že svokra mu dá vrelú polievku alebo jej spadne.....to sú veci ktoré sa proste stávajú....už len to že nepustíš muža samého s dieťaťom k jeho rodičom je divné.....ako si majú vybudovať vzťah s dieťaťom, vedieť čo má rado ked vždy na návšteve striehne nevesta či robia všetko správne? dieťa nie je z cukru a ver že návštevu prežije aj bez teba, veď sú to ľudia čo vychovali tvojho muža......takže sami mali dieťa a zjavne prežilo....

mogaa
11. júl 2020

@jks27 takže teraz si to presne pomenovala, malého im nechceš dávať lebo ste mali konflikt......nehody sa proste stávajú....a stále si myslím že zveličuješ....

whatever1
11. júl 2020

@jks27 1xza týždeň stretnutie so starými rodičmi je tak akurát podľa mňa. Nechápem rozhorčenie, môžu byť radi ze blízko bývate a pravidelne sa vidate. Keď ti svokra vyčíta ze tvoje dieťa je pomaminkovane tak jej nabudúce povedz ze ty zas nechceš aby bolo pobabickovane a ze pomaminkovany je tak akurát jej syn...a ak si konečne neprestrihnu pupocnu šnúru tak si ho moze nechať🙄

altem
11. júl 2020

@jks27 tvoj chlap je dobrý "oný", keď s tebou takto krúti. Svokrovcom si už mala dávno povedať svoje, čo sa ti nepáči a mužovi by som tiež dala hubovej polievky, ale osamote. Ak ma potrebu toto hrotit, odišla by som k rodičom, pripadne by som si robila každý deň program aj bez neho, nech som s dieťaťom čím viac zaneprázdnená mimo domu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
jks27
autor
11. júl 2020

@viestta nie, čo sa týka tých návštev, tak od toho nepustím, nedám im ho, manžel to tiež nechcel ešte pred troma mesiacmi, no teraz, už ma iný názor, preto som založila tému, pretože vždy stal po mojom boku, vedel, ako sa aj voči mne správali, zastával ma, videl, čo sa robí, no teraz, úplný opak...

jks27
autor
11. júl 2020

@mogaa radšej budem steiehnut, ako si potom celý život (ak by sa niečo, bozechran stalo), že som nezasiahla.... neraz mohlo byt zle, keby som tam nebola ja, dokonca aj otec mojej svokry vlastnej dcére prízvukoval, že ma na vnuka dávať väčší pozor...

mogaa
11. júl 2020

Jaj, žienky ešte ju v tom podporujte....veď čo je na tom, ak sa mi nechce ísť k svokre a ide tam s dieťaťom len muž? Nech si užije svojho dieťaťa aj muž a aj jeho rodičia.....a dieťaťu tiež len prospeje keď nebude nalepený len na mame.....ešte aby som zakazovala dieťaťu starých rodičov (alebo len v mojej prítomnosti)lebo mám konflikt so starými rodičmi.....to že niekto nemá rád matku dieťaťa, neznamená že nemá rád ani dieťa......

viestta
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
11. júl 2020

No ja to vidím v tom, že ty neveríš svojmu mužovi, lebo všetko, kde píšeš, že svokrovci niečo spravili tam bol aj tvoj muz a po rozvode, určite bude dieťa chodiť len s otcom k svokrovcom😉

sidicek
11. júl 2020

Tak 1x týždenne je kontakt so starými rodičmi dostatočný. Další par, kde svokrovci stvu syna proti manzelke, lebo ze zrazu chlap, ktorý predtým nemal nejaký vrucny vzťah s rodičmi, sa začne vyhrážať rozvodom, tu niečo smrdí.

777januska777
11. júl 2020

@sidicek možno ho len žena dožrala. Ak sa možno každý deň trepú k jej rodičom a jeho to štve, lebo vidí tu nerovnomernosť, tak by som sa mu necudovala.
@jks27 ako často chodíš s dieťaťom k svojim rodičom?

jks27
autor
11. júl 2020

@777januska777 môj manžel s rodičmi celý život nemal dobrý vzťah, nerád s nimi bol, nerád im volal, nič... dokonca ani oni onho sa nejako extra nezaujímali... môj muž sám tvrdí, že ho vychovali starí rodičia a že ich má radšej ako svojich vlastných... s mojim rodičmi nie sme dennodenne, no viac, ako so svokrovcami... keby nebolo nášho syna, môj muž sa k rodičom aj mesiac neukáže... sám mi to neraz povedal...

jks27
autor
11. júl 2020

@777januska777 môj muž nikdy nič zlé na mojich rodičov nepovedal, práve naopak. Nikdy mu nevadilo, že sme viac s našimi.... až poslednú dobu.

queen_mary
11. júl 2020

@whatever1 preboha rada za milion 🤣 vodu kazat, vino pit

jks27
autor
11. júl 2020

@marygk ta polievka horúca nebola, ona bola veriaca a môj syn mal v tom období 6 mesiacov, keď mu ju išla dať...

777januska777
11. júl 2020

@jks27 ja som mala zlý vzťah s mojím otcom, keďže ako od malej od nás odišiel a predsa pre svoje deti chcem starého otca a navštevujem ho. A to čo mne nedal otec nech dá aspoň mojím deťom. No tak ale to je myslim, že dosť bezpredmetné, že doteraz nič také nerobil a teraz robí. Oni sú a budú stále jeho rodičia. Nauč sa prispôsobiť, veď predsa od teba nechcú nič hrozné. Ty máš ich rodinu spájať a nie oddeľovať. Čo bolo, bolo to sú veci a bolesti tvojho manžela, ak mu ich chceš pomôcť prekonať, tak ho skús občas aj počúvať a urobiť kompromis.