icon

Problémy so svokrovcami a s manželom

jks27
11. júl 2020

Ahojte, iste si niektoré budete pamätať moje príspevky ohľadom svokrovcov, ktorí chceli odučiť moje dieťa odo mňa, lebo že je zamamkaný, alebo ako moja svokra ohrozovala moje dieťa, trhala mi ho z rúk, nedávala naňho pozor, atď.
Manžel bol zo začiatku na mojej strane, zastával sa ma avšak, teraz je to úplný opak... vkuse sa hádame kvôli tomu, že ja tam idem iba raz do týždňa, že im ho nechcem nechávať samého... vyhráža sa mi, že ani moja mama a otec nebudú vídať malého viac, keďže ani jeho rodičia to tak nemajú, vyhráža sa mi, že mi ho vezme a pôjde s ním sám, vyhráža sa mi, že mi ho vezme....baby,stokrat sme sa o tom bavili, ze nech sa mi nečuduj, že svoje dieťa nechcem nechať niekomu, kto má nemá rád a kto moje dieťa v najkrehkejšom období života ohrozil, neraz. Nechápe, že malý je na mňa naviazaný a nechce byť bezo mňa. Obhajuje to tým, že vraj sa už správajú lepšie, čo v podstate je pravda, avšak, atmosféra, keď sme u nich by sa dala krájať, tolerujeme sa, ale všetci dobre vieme, že jediné kvôli malému. Svokra mi trhá kočiar z rúk aj po tom, čo sme jej povedali, nech to nerobí, no ale Budiš, keď jej len toto chyba....

Strana
z3
sidicek
11. júl 2020

@jks27 ja ti verím , nie všetci starí rodičia majú všetkých 5 pokope, moja mama si obarila jazyk horúcim cajom a bolesti má doteraz, ak je niečo drazdivejsie.Nie je to smrteľne , ale znepríjemňuje to život dostatočne. Aj teraz zomrelo dieťa zachytené vlakom , keď s ním išiel dedo cez spustené závory.Dospely sa nie vždy rovná aj zodpovedný, zvlášť ak ako píšeš ,sami prakticky deti veľmi nevychovavali, keďže ich supli starým rodičom.

katarinka89
11. júl 2020

@ria133 máš pravdu- môj názor.

katarinka89
11. júl 2020

@queen_mary už trochu prehanas- nemyslíš? Vieš kto je zodpovedný za dieťa? No predsa rodič....takže ak ho tam aj chce nechávať, musí byť presvedčená, že je na nich spolah a nie dávať dieťa pod nátlakom a narokovanim si starých rodičov.

jks27
autor
11. júl 2020

@sidicek ja som o tom vravela doktorke a tak mi povedala, že keby zjedol co i len trochu tej vriacej polievky, už by nikdy nemusel cítiť chute...

ukulela
11. júl 2020

@katarinka89 presne, rodič, teda tak matka ako aj otec. Predpokladám, že u jej rodičov sú minimálne 2-3x do týždňa. Možno aj viac. Píše totiž, že častejšie. Takze jej muzovi môže ozaj oči klať, že jedni starkí sú s vnucatkom výrazne častejšie ako druhí.

barboratoth
11. júl 2020

Mozno sa s nimi chce tvoj muž viac stretávať, keď nemali predtym take dobre vzťahy, mozno zmenil nazor, nechce byt viac odcudzení s vlastnými rodičmi. Či nemôže zmenit nazor?? Mozno dospel a chce aby sa vsetko časom napravilo, ale ty to nedokážeš prijať a hned vidíš len to, že ho urcite ovplyvnili. Daj svokre šancu, keď sa ti zdá že s malým nevie zaobchadzat, tak jej dopraj viac času aby sa v tom zlepšila. S tou polievkou to píšeš akoby mu zamerne chcela ublížiť. Sleduješ podľa mna každé jej pohnutie keď ste u nich na navsteve. A to že sa mu smiala že je zamamkovany keď plakal? No tak sa smiala...jedným uchom dnu a druhým von. Myslis že keď pojde do skolky tak sa s ním budú rozprávať všetci rovnako? Predstav si že mozno tie pani učiteľky budú aj prísne. Podľa mna si uzkostliva. Nikto ti dieťa nechce zobrat, ty sa skratka nechces stretávať so svokrou lebo ste mali konflikt, nechces aby tam chodil váš syn, nevidíš v nej nic dobre, ale nezabudni že je to stále babka vášho syna...a ten maly nemôže za vaše konflikty.

jks27
autor
11. júl 2020

@barboratoth no práveže nie 😀 pretože ak mu poviem, že zavolaj im, opýtaj sa, čo a ako, tak nemá ani v päte, a keď sme u nich na návšteve, máločo s nimi rozpráva, skôr sa hrá na mobile...

simona232323
11. júl 2020

@viestta Chore - nechore .. ano má, ale vsetko ma svoje pre a proti .. ja mojmu tiez nedavam malu samu ..a preco ? Lebo viem .... jeho rodina je na malu upnuta . Jeho rodicia? Absolutne nerespektuju co poviem .. Jeho otec chcel davat napr.malej pit pivo ked mala 10mes. , pre niekoho to normalne je ..pre mna nie ..Je tam vela veci ,ale tato tema nie je o mne😉

vilma7
11. júl 2020

@jks27 prosím ťa, nič si tu z báb nerob
..ako ani jedna z nich by si do úst nevložila vriacu polievku a na teba tu idú kydať... bože a ak sú to všetky matky, tak ma pichá až pri srdci. A teraz sa pustia do mňa...super fórum na podporu žien a matiek 👏👏👏

Ja by som sa asi pokúsila zistiť čo sa stalo, že manžel odrazu tak zmenil karty!!! Tlačia na neho rodičia?
Naďalej by som tam išla raz do týždňa a pozvoľňovala možno časom, keď bude syn starší. Teraz je ešte malinký a treba naňho dávať pozor! A to je jedno či sa jedná o svokrovcov alebo niekoho iného.
Veď ako rýchle sa stane nezvratný úraz, situácia, atď...tie najhoršie scenáre tu ani nejdem radšej písať.

jks27
autor
11. júl 2020

@vilma7 presne toto iste som chcela aj ja napísať, že čo sú to za matky, keď toto je pre nich úplne bežná vec, ktorá sa môže stať ich dieťaťu, ale je rozdiel vriacia polievka a horúca polievka... ja som mužovi povedala, ak bude syn starší a vypýta sa sám, že chce ísť, nech sa páči, nech ide.

srdeenko19
11. júl 2020

Akože ja fakt žasnem nad niektorými komentármi, typu, že malému by sa nič nestalo, keby mu dala stará vriacej polievky alebo keď jej malé dieťa spadne z rúk, ze to sa stáva. 🙄 A ze je zamaminkovany, ved nech je preboha, sak to je maličké, ročne dieťa. A svokrovcom chodiť raz za týždeň, ved to stačí, tiež maju hádam rodičia nejaky svoj program, povinnosti. Chcela by som fakt vedieť, či by ste boli také hrdinky, keby vaša svokra ohrozovala takto vaše dieťa a videli by ste, že sa nevie dostatocne on postarať a nemá žiadnu zodpovednost.

@jks27 ja si myslím, že sa obávas o dieťa právom, je ešte malinke a naozaj nedajboze by sa niečo stalo, budeš si to vyčítať celý život. Držím palce, aby sa to urovnalo. 😊

saluda
11. júl 2020

@jks27 ja teda nie som úzkostliva, ale čo píšeš, mala by som rovnaké obavy, ako máš ty. Ani čas toto vyriešiť nemusí, pretože časom prídu nové situácie. Dieťa bude chodiť, nástrahy práveže pribudnú. Manžel si toto neuvedomuje? Nezáleží mu na bezpečnosti svojho dieťaťa? Pocity jeho rodičov sú preňho viac ako tvoje, nerešpektuje ťa ako matku? Črtá sa vám tam vážny problém, pravdepodobne podlieha tlaku rodičov. A tí veľa úsudku nepobrali. Chce to vážny rozhovor, mal by si ujasniť svoje priority, inak vám to môže rozbiť rodinu a pokiaľ v inom smere problémy nemáte, bola by to fakt škoda. Starí rodičia tu vždy nebudú, ale po rozvode už nikdy nebude nič také, ako bolo predtým.

kvetinka75
11. júl 2020

@jks27 moj muz parkrat nechtoac privrel dcere ruky do dveri lebo sa.motala kade tade. Ruky pchala vsade. Potkla sa.na chodniku, vysmykla sa.mu z ruky a spadla. Nemala som.mu ju uz nikdy dat? Trosku sa ukludni. Robis akoby nikto nebolnpre tvoje dieta dobry iba ty a tvoji rodicia. Lutujem ucitelky v skolke kam bude tvoje dieta chodit.

whatever1
Autor odpoveď zmazal
whatever1
11. júl 2020

@srdeenko19 Súhlasím s tebou. Tiež by som svojej svokre nezverila dcéru. Ťahá na 70tku, je po pletená, čoraz viac zabúda, berie psychiatrické lieky.... A k tomu ma ťažkú povahu. Čím je staršia tym horšie. Keď mala dcéra cerstvy rok tak ju urputne lákala aby vopchala ruku do ohna, chcela ju naučiť že páli. Dala jej kancelárske nožnice nech sa hrá....išla jej dávať cukríky ked ešte ani zuba nemala...seklo ju v krizoch a par minút na to dvíhala dcérku a chcela ju vyhadzovať do luftu a skoro jej rozrazila hlavicku a môžem takto pokračovať do rana...už to beriem tak ze za to nemoze... A také reči že ved vychovala môjho muža to nie je argument, vtedy bolo vtedy, teraz je upne iná situácia a ja si svoje dieta budem chrániť. Je mi jasné že tie ktoré nezažili, nepochopia.

rakahaka
12. júl 2020

Haaa u nas ti to bolo rovnako, s tym ze muz s malou bol bezne a je plne zodpovedny. K nasim co su 50km sme chodili 1x tyzdenne, k svokre co je 200m raz mesacne. Sceny o stretavani boli u nas vsak rovnake. Vztahy so svokrou boli fatalne, fakt sme sa neznasali. Neviem kto viac ako my dve :D cize ja viem uuuplne pochopit ako sa mas. Preto ti radim- povol. Ak je to prve dieta, povoli to casom. Starkych treba naucit ak zabudli co a ako s dietatom, co sa moze co nie. A samozrejme v prvom rade muza! Ten ta musi vediet nahradit 100%tne- to je zaklad.
Aktualne svokre verim viac jak rodicom! Rodicia by moje deti napchali barscim, svokra si to nedovoli. Ona ma starsiu denne, co je obrovska pomoc-aj maleho kocikuje. K nasim chodime 1x mesacne. Svokra je ta co sa venuje dietatu na 200% ked je s nim. Ale vies so sa muselo zmenit??? Vztah ja-svokra. Postoj. To ze ona je starka, ze nemala rada mna fajn, deri miluje, na to musis mysliet aj ty. Ak pojdes proti muru, proti svokrovcom proti muzovi, mozes ostat aj slobodna mamka a to isto nechces

simca06022011
12. júl 2020

@veronika4495 raz by dakto dal môjmu dieťaťu na zadok tak dostane po papuli a viac tam dieťa nevkroci... To by som zuby veru nezatinala.

simca06022011
12. júl 2020

@jks27 strašne dramatizujes, posli ho s malým samých. Vybavené. Co ho budeš teraz 10 rokov do prevádzať všade? Ja by som nešla ani raz za týždeň.... Co by som ja riešila je manžel a jeho stretávanie s rodinou, návštevy niekoľkokrst tyzdenne sú ok? Nemá čo robiť? 😁 Asi som divná, ale my by sme to veru nestíhali. A nezabudni... Svokra už deti vychovala, toto je vaše dieťa a v prvom rade by mate s nim byt a nie oni... (ja som povedala keď sa vnucovali babky, že dieta som si nerobila na to, aby som ho odkladala k nikomu). Čiže časté návštevy fakt nie sú nutné ako to prezentujú. Manžela určite bombarduju výčitkami a on potom tlači na teba.

andrejka19
12. júl 2020

Je velmi smutne ake su niektore zeny mudre ked ide o cudzie dieta. Mozete sa do nej obuvat kolko len chcete, jej dieta je este male aby tam bol bez mami. A hlavne ked im nedoveruje. Bude starsi o par rokov, bude vediet rozpravat a sam sa rozhodne ci tam chce ist. Moj ma 4roky,svokra ho zboznuje, teraz ho uz necham s kludnym svedomim u nej sameho aj ked viem ze bude pchat do neho len sladkosti a aj napriek tomu ze je uz pomerne starsia. Ale ked bol malicky tak veru len spolu. Byvame v jednej bytovke, ona na poschodi, moze prist aj stokrat denne aj mi k nej,pomahame si navzajom, aj sa pochytime obcas, ale take male dieta by som nedavala este na viac hodin. Takze maminka kludne povedzte manzelovi aj svokrovcom ze bud spolu zatial alebo nijako. Teraz vypadlo male dievcatko z neviem ktoreho poschodia lebo stara mama isla vencit psa a nechala doma vnucku sama. Na nikoho nedavajte, nemyslim si ze ho budete schovavat ked bude starsi.je normalne ze teraz ho tam nepustate a mate strach. A nabuduce sa radsej nepytajte na nazory tu lebo dostanete az az...

1gabriela13
12. júl 2020

@jks27 takto malé dieťa by som ja osobne nenechala bez svojho dozoru nikomu TJ ani starým rodičom jedine v prípade núdzi TJ keď musím ísť ku lekárovi. Tu nejde o to ze je zamamkany. Je to ešte malé dieťa, na kom ma byt závislé? Problém by bol ak by dieťa na tebe závislé nebolo. Ono keď podrastie o 2 roky napr a zvykne si na starých rodičov tak nebude problém. Netreba zbytočne dieťa nútiť do veci ktoré nechce. Navyše je ešte fakt malé. A keď toto je dovod pre manžela na rozvod tak nech sa rozvedie. Úplný trapas z jeho strany.

Strana
z3