Problémy so svokrovcami. Ako riešiť finančné konflikty?
Ahojte, mam dlhoročný problém so svokrovcami. Začalo sa to ešte pred svadbou s mojim manzelom. Keď som otehotnela. Vtedy si začal svokor požičiavať od manžela peniaze..povedala som si ok, keď sa mala narodí tak ich vráti.ale aj po narodení dcéry peniaze nevracal. Naliehala som na manžela ktorý nemal vtedy prácu aby pýtal od oca peniaze..stále mu povedal , že nemá.s manzelom sme sa stále hádali.ked ich vrátil.po roku. Nadišiel čas keď si začal požičiavať častejšie a manžel mu stále dával a dával.. a peniaze od neho sme museli doslova žobrať aby vrátil.. narodil sa syn..peniaze požičiaval stále.ale najviac na vianoce aby kúpil deťom darčeky a potom zasa trvalo kým.ich vrátil.. a tak stále dookola..s manželom neustále hádky.ked som mu povedala nech mu už nepožicia sľúbil, že to neurobí.. ale?kúpil od neho auto preto lebo svokrovi chcel zobrať exekútor dom..tak mal na vyplatenie. Druhe auto ktoré si svokor kúpil napísal manzel na seba aj leasing.zasa hádky lebo chodili domov upomienky že neplatí.. svokra nepracuje už 30r. Nie aby nemohla ale nechce..nase deti nevidela 4 roky a to byva 10km od nasa tak sa stále spoliehajú na manžela že ich so všetkého vytiahne..a keď som mu povedala ze ja potrebujem peniaze tak mi povedal,z e nemá ale o týždeň ocovi dal.allebo mi povie, že čo mi chýba ved zarábam aj ja tak sa mam starať.. neviem co mam robit som stále najhoršia.manzelovi neverím, ž.sklamal moju dôveru..
@aneta862 zacalo to este pred svadbou, už tam ti mali začať blikať kontrolky.. tvoj svokor hazarduje ? Alebo preco neplatia? Preco im chodia exekutori ? Och, aby si neskoncila ešte aj ty zle, ak muz zacne brat pozicky a podobobne,lebo vsetko co je od manzelstva na neho je aj tvoje
@nyusika aký išiel, takú našiel 🙂
tvoj problém nie je svokor, ale manžel, toho si uprac - ale po toľkých rokoch a s takou (prepáč) genetickou výbavou, neviem, neviem...
Problém nie sú svokrovci, ale tvoj muž.
@danica2711 vies, je jendoduchsie oznacit za vinnika niekoho ineho, ako to, co mame doma
problemom je skor tvoj muz, ako svokor, ze si nevie dupnut a urobit poriadok/urcit hranice. svokor naco potrebuje stale peniaze?
neviem ako je manžel na tom s rodičmi, ale voči svojej rodine je nezodpovedný, ja by som na tvojom mieste svokrovcom povedala že nemáte peniaze, ked manžel nie je schopný im to povedat
@crazy_cat_lady ale ved je yplne jedno, na co svokor potrebuje peniaze.
problem je jej manzel, nie svokor
mimo témy... svokra nepracuje 30 r... to čo robí doma. Nuda ju musí zažrať.
@crazy_cat_lady nevie si urobiť poriadok s rodičmi lebo nechce ostat v ich očiach ten zlý.. so svokrom som sa už hadala povedala som mu ze nemáme dostatok peňazí, že tiež mame hypotéku ale on nie..vraj stále riešim iba peniaze, že som na peniaze..ale dievčatá ja nechodím ani do kadernícky, nič drahé si nekupujem ale deťom kupim to co treba..on potrebuje peniaze na riešenie svojich problém a vyplácanie dlhov..teraz som zistila ze aj svokra ma v poisťovni dlh 1300e...
@deti95060810 ano 30rokov...nechodí medzi ludi, nikoho nenavstevuje svoju mamu nenávstivi len keď potrebovala peniaze..sestry tiež.. a je v dome ešte s jedným 40r synom, ktorý nikdy nepracoval je doma a ma psychické problémy...
zacni risit SVOJU rodinu, to jest manzela.
nestaraj sa, co robia svokrovci, ani ake maju dlhy...manzelovi oznam, kolko penazi mesacne ti da - aby si mohla normalne, slusne zit.
a ist KU kadernicke
co su jeho problemy? ake/z coho ma dlhy? no muzovi treba asi jasne prehovorit do duse.. pises, ze to zacalo este pred svadbou, takze to uz asi trva nejaky cas..
Máte s mužom oddelene účty? Ak áno, nikdy neovplyvnis čo komu a kedy dá. Ale ako písali baby vyššie, poriadok treba urobiť s manželom, svokrovci nech si žijú svoj neusporiadaný život.
@aneta862 no mas to blbe...my s muzom napr.:ked sme posielali muzovej rodine tak rovnakym dielom aj moje rodine...to sme sa dohodly uz vopred...ale to nebola pozocka ale dar z našej strany😀ale u tvojho muza...hmm...rodila vas vycucavaju z penazi..Panik by mohla pracovat,ale nechce-to je ten najvacsi problem..
Za mna by sa mal manzel starat hlavne o zenu a deti, az v druhom rade o rodicov. Oni nie su nevladni, chori ani stari, ze by sa nevedeli o seba postarat. A nech ide svokra do prace, tak budu mat na cokolvek financie. Cize podla manzela moze jeho zena a deti aj hladovat obrazne povedane, ale on musi financovat rodicov? Tak nech sa paci moze, po rozvode a potom, co mu ostane nieco vobec. Len aby nebol za zle, kedy toto slovenske ospravedlnovanie vsetkeho skonci?!?
myslim , ze aj za manzelstva sa da rozdelit bsm, alebo rovno sa rozviest.
Lebo takto budes este ty platit dlhy celej tejto podarenej familie. Tvoj muz na seba prevezme ich dlhy, ako ten leasing, a ptom ich budete splacat vy zo spolocnych penazi...na ukor teba a deti.
ak to nevie stopnut muz. Urob to ty. Rozvod , vyzivne a nech zo svojho potom muz zivi celu svoju rodinu aj sa zadlzuje, ak nechce ostat v niekoho ociach "zly".
Inak ja milujem, ako ti co nepracuju a vyzieraju povedia clovekovi, co za nich plati a na nich doplaca. ze "riesi peniaze". a oni neriesia?
Tak ked nechcu nic riesit, tak co stale riesia poziciavanie penazi od vas?
peniaze su fujky fujky, ...im ich vsak treba, ale nech na to zaraba niekoto ini.
@muchotrafka298 lebo slovenska zena je prirodzene skromna...ani ku kadernikovi nejde, ved to robia len panicky z Bratislavy - hlavne, ze je pokoj v rodine, pomahaju svokrovcom a tak.
slak by ma trafil
najvyssi cas dupnut si a prestat zo seba robid dobrucku, pokornu a chapavu manzelku.
@nyusika uplnu pravdu mas. Lebo ona okrada seba a svoju rodinu na to, aby zivila svokrovcov, ktori su schopni pracovat. Ale tak, kto chce kam, pomozme mu tam. Dlhy, leasingy, pridu exekucie a zrazu uz nebude cesty spat, lebo synacik vsetko poplati a rodina bude jest suche chleby, lebo on musi byt za dobruckeho a naivneho hlupaka, lebo sa to patri.
Na čo bral leasing by ma zaujímalo na otcove auto 🤔🙈 však keď si chodi požičiavať mal vedieť že nebude mať ani na tie splátky krásne zbytočne problémy. Otec nezaplatí príde upomienka príde požičiavať aby mal na splátku auta . No ja by som taky brajgel urobila že chlapec hlúpy by mal tichu domácnosť, spal by na gauči alebo ešte lepšie odsunula gauč a za gaučom na nafukovacej matraci až ho nemám na očiach a navariť
, oprať nehrozilo by proste aké požičaj také vraciam aby sa spamätal . Alebo nech sa páči chod bývať k rodičom a tu mne každý mesiac pošleš danú čiastku aby pochopil o čo ide
@aneta862 Tebe nepomoze, ked budes tvrdit cokolvek manzelovi ty. Len co to dalej medzi vami vyvolava dahdy a ty si ta najhorsia.
Jemu to musi povedat niekto treti, nestranny. Musi mu otvorit oci, ako velmi krvidi terajsej rodine, aby hasil tu minulu.
Skus najst nejaku financnu poradkynu, poradcu, a chodte obaja na stretnutie, mimo vasho domu, na nautralnej pode. Popros ho, ze nech to skusite takto, nech aj on odsuhlasi toho financneho poradcu, nech nepovie, ze si dohodnuta dopredu.
Nech mu financak vysvetli vsetky dosledky jeho konania voci vasej rodine. Nech mu vycisli, kolko pozical a kolko z toho mohol mat, keby ich investoval vasim detom... a podobne. Tak isto by mohol ten poradca skusit sa pozriet na situaciu jeho rodicov a mozno navrhnut nejake riesenie ako riesit ich sitauaciu inak ako cez vas... lebo takto tvoj muz sam nevie to riesenie najst. Mozno to by aj mohol byt motiv, ako ho k tomu financakovi dostat.
Mozno naivna predstava, ale naozaj potrebuje niekoho tretieho, nestranneho...
pozri sa takto, ked svokra nerobí 30 rokov a syn nerobí 40 rokov , svokor ma exekucie a požičky, a tiež nerobi, može ti muž slubovať čo len chce, ale živiť ich bude až do smrti, pretože realne sa pozri na situaciu - odkiaľ ziskaju penaze? jedine od tvojho muža a ked zomru za 30 rokov, čo ich budete živit, pride na radu brat a ten môže žit do stovky, tak teba ešte čaka 50rokov platenia a čim skor si to uvedomiš, tym lepšie pre teba a žiadne sluby manžela nepočuvaj . jednym uchom dnu a druhym von...a to je pekne, že ťa odkazuje na tvoje vlastne peniaze, v tom pripade sa prestahuj domov aj s dieťaťom , a vyjde ťa to na rovnako, aspoň nebudeš musieť živit celu jeho familiu..nemáš mu prečo dôverovať? pozri si vypis z účtu manželovho a napíš si, koľko vás mesačne vyjde jeho rodina

zeny, kde vy na takychto magorov chodite ? 😀