icon

Problémy v manželstve, rozdielne názory

21. nov 2022

Ženy, viem, že takých príspevkov je veĺa, ale potrebujem si ,,uľaviť". Mame 3 deti, z toho dve su maličke (3, 1,5). SOM MATKA aktuálne na 100%. Ale celé manželstvo vnímam, že muž sa ,,skrýva" za prácu, s deťmi nepômože, na všetko som sama 24/7. Víkendy, sviatky, prázdniny... Aktuálne rok apol hľadáme dom. Podpísali smerezervačku, zaplatili zálohu a zrazu začal cúvať, že z mesta neodíde, že dom na vidieku je môjvýmysel, že som trápna, keď chcem chovať sliepky..... proste ja som z domu a inklinujem celý život k prírode, kvôli nemu som šla bývat do mesta, do bytovky... ale v poslednej dobe sauž neovláda, kričí na mňa, je nepríjemný, nebetie ohlad ani na deti. Proste mi je na h...z toho celého.

Strana
z2
anjelicek26
21. nov 2022

My mame dve velke mesta na obe strany cca. 20km... ale kedze autobus chodi cez piaty ony, tak to ma syn do skoly 50 minut.. od 10 rokov tu deti chodia na strednu...tak rano tolko, poobede tiez tolko, sestra podobne len do mesta na opacny smer, riadna strata casu to je...ani zakladnu skolu nemame v dedine, ano mame ju v dedine vedla, je to jedna zastavka alebo 10 minut na biku... Ale v zime potme, vozili sme ich tie prve styri roky... u nas v dedine je futbal, poziarnici (tam chodia), futbal ich nebavi...vsetko ostatne rozvazame do okolitych dedin a do mesta... o tom, ked sa chcu stretnut s kamosmi na vecer ci dceru vozime na babysitting a podobne ani nehovorim... keby zijeme v meste, vsetko toto by odpadlo... minimalne tie vzdialenosti a casovy faktor by vychadzal lepsie...kedze obaja pracujeme, deti su tiez vytazene, s tej zahrady clovek nema tolko, kedze na to ani neni cas.

negymama
21. nov 2022

skratka ked jeden z vas k dedine neinklinuje, budete tam trpiet. A hlavne ak to nechce muz. Zena sa este prisposobi, ale muz ked nema vztah k pracam na dome, tak je to kriz. vsetko zaobstarat cez cuzdich ludi je drahe a narocne na cas.
Ja by som skusila zahradu s chatou, ci starsi RD ako chatu na vikend. tam by si sa realizovala, aj tak cas na prirodu okolo skolskych deti bude len na vikend a prazdniny. Nemysli si ze ludia z dediny ked dorazia z prace o piatej a hups treba vsetko porobit maju cas cez tyzden na prechadzky po lese za dedinou, kde treba ist najmenej polhodiny z domu cez obec.

h2
21. nov 2022

@aurora33 Presne, hovoríš mi z duše. Vyrástla som v malom byte na sídlisku v BA. Pre svoje dieťa chcem lepšie detstvo.

kvetinka75
21. nov 2022

@h2 lenže v tej dedine najskôr musí nejaký ten krúžok byť. Kolegyňa má vnuka, bývajú na dedine - futbal má v dedine. Ale na plávanie už chodil do mesta. 30 min. tam a 30 späť. Kweď išli autom. Autobus niekedy 1x za dve hodiny. V meste čaká aj hodinu, kým mu pôjde domov autobus. Ak nejdu autom. Časom ich to prestalo baviť. Neskôr aj jeho futbal, tak len sedí doma. Lebo čo bude 12 ročný na záhrade hlavne v zime robiť. Kamaráti žiadny, väčšina spolužiakov je v meste.

evica17
21. nov 2022

@simona20201309 ani ten vzduch nie je lepší n dedine ako v meste. Najmä v zimnom období,kedy u nás sa vykuruje a dakedy je taká inverzi že je dym dole pri zemi a aj smrad . A tiež ti ľudí pália hocco,daktori aj plasty a iný bordel a tie chemikálie.
Čiže o dobrom vzduchu na dedine nemôže byť reč.

h2
21. nov 2022

@kvetinka75 Ale treba si aj tú dedinu vybrať, aby tam niečo bolo. Ako som už spomínala, u nás je aj plaváreň, aj zdravotné stredisko...
Môj syn má spolužiakov len od nás z dediny, stále sa navštevujú. Hrajú spolu futbal, hokejbal na kolieskových korčuliach, pingpong, skáču na trampolíne, v lete sa kúpu v bazéne... všetko u niekoho na dvore. Lebo všetci bývajú v domoch.

simona20201309
21. nov 2022

@evica17 ja môj názor ani nerozpisujem. Mnohí by sa urazili a možno by ma aj nahlasili. Nebola to Bohom zabudnuta dedina. Je to naozaj na dlho. Chápem ze niekto sa tam vie nájsť. Ja určite nie. Kvôli tomu som sa rozviedla. Odmietla som vychovávať deti na dedine. Nezhodli sme sa.
(Deti sme ešte nemali. Moja podmienka bolo mesto)

simona20201309
21. nov 2022

@h2 tak ty s takou dedinou ani nezacinaj temu😆😆😆
Dedina s plavarnou pre mňa už nie je dedina hahahh....toto by mi k životu stačilo 😀

h2
21. nov 2022

@simona20201309 😃 Aj mne, ani nevieš, ako ma mrzí, že syn na to plávanie nechce chodiť. 😞

simona20201309
21. nov 2022

@h2 ani rekreacne? Možno to ocení neskôr 😀

h2
21. nov 2022

@simona20201309 Tak to áno, spolu chodíme "trénujem" ho ja. Ale to nie je ono. Napríklad už sme asi 2 mesiace neboli, vždy do toho niečo príde.

evica17
21. nov 2022

@simona20201309 no my sme sa nasťahovali do domu,prerobili všetko a ja až teraz reálne uvažujem,že v meste by mi bolo asi lepšie a aj deťom. No a muž že on odtiaľto už nejde,keď sme sa natrápili tu, že keby skôr poviem. Uvidíme časom. Mne sa nechce robiť na záhrade ,okolo domu. A nebaví ma najmä to,že muž keď pracuje,mu chodí pomáhať známi,Číž eja reálne v piatok večer varím a celú sobotu ich riešim, upratujem po nich a takto v byte by sme mali veget a voľný deň a mohli ísť na výlet,divadlo a tak. Našťastie máme dedinu 13 minút busom od dvoch miest.

zuzap33
21. nov 2022

V com akoze spociva ten kvalitnejsi zivot ?

deti95060810
21. nov 2022

málo komu sa chce ísť z bytu do domu... v byte je viac volného času. V dome musíš robiť od nevidím do nevidím...
je možnosť dať aj firme zarobiť - len to potrebuješ veľa e a aj tak to bude spravené na figu...

aurora33
21. nov 2022

@deti95060810 no ja čo poznám ľudí okolo tak by sa v byte zbláznili od nudy :D

aurora33
21. nov 2022

@h2 ani presne toto je tak aj u nás. Deti sa stále niekde navštevujú, buď su u nás na hojdačka trampolína v bazéne alebo u niekoho iného a môžem sa aj na tých ľudí spoľahnúť. Alebo sa vezmú a idú na bicykloch po dedine celá partia. No parada 🙂

zuzpap
21. nov 2022

čím sú deti staršie, tým viac si uvedomujem, že neodísť z mesta na dedinu do domu bol ten najlepší nápad...stačí chata na víkendy a prázdniny...MŠ a ZŠ máme pár krokov od domu, starší začal tento rok na strednej škole, tiež v pešej dostupnosti...krúžky, kamaráti, kino, posilka, relax, centrum...všetko väčšinou pešo...túžim aj ja po dome, ale lokalitu meniť určite nie 🙂 bolo mi niekedy ľúto synových spolužiakov, ktorí dochádzali, lebo napr. museli ráno čakať vo vestibule aj takmer hodinu pred vyučovaním, tak isto po škole kým im začal krúžok aj hodinu a pol len tak sa túlať, chodili často aj k nám, hlavne keď bolo zlé počasie

negymama
21. nov 2022

@zuzpap Nasi znami tak maju starsi domcek ako chatu na dedine. dokonca to kupili v dedine kde ma ona rodicov, takze im ma aj kto domcek vyvetrat ci pripravit kurenie pred prichodom. Oni ho kupili za lacny peniaz /je to panubohu za chrbtom v lacnej lokalite/ v case ked cakala dieta, je tam krasna priroda a cisto, plus velky sad k tomu. Prezila tam zena s dietatom celu matersku dovolenku, muz k nim chodil na vikendy a dovolenky, mala poblizku mamu a kopu kamaratov z detstva, lebo tam vyrastala. Neskor az doteraz tam chodia na cele prazdniny, sviatky atd. on ma homeoffice , takze z domu moze robit aj z chaty... vyuzili to a pritom sa nevzdali byvania v meste, Byvaju v centre, vsade maju blizko, dieta do skoly aj na kruzky chodi peso.

viestta
21. nov 2022

@h2 u nás, a to sme dosť veľká dedina je krúžkov tri a pol, okrem toho požiarnici, futbalisti a tým to končí. ZUŠ ma len pár odborov a staršie deti cestujú do okresného alebo krajského mesta a sú viazané na tých pár vlakov co tade chodia. Alebo im rodičia robia taxikárov. Ja som vyrastala v meste, kazdy krúžok, ktorý som si kedy vymyslela bol dostupný bud peso alebo pár zastávok MHD.

mamalen
21. nov 2022

@simona20201309
Ahoj, ja prave riesim tuto dilemu 😒. Deti uz su vacsie (10,12), na dvore uz v podstate nemaju co robit. Dedina ma zacala uplne ubijat, muz ani pocut nechce, aby sme sli do mesta, nakolko tu zije cely zivot. Neviem, do kedy toto ustojim. On sa tvari, ze ak by mal ist do mesta, tak sa radsej rozvediet. Wtf? A co laska?

zuzpap
21. nov 2022

@mamalen len teba ubíja, či aj deti? ak by som bola na tvojom mieste (čo som rada, že nie som) a deti by boli spokojné tam kde sú, tak by som sa prispôsobila...ak sa ale aj deti ťahajú do mesta, tak by som zvážila aké mám možnosti vyriešiť túto situáciu a išla by som za tým

tanickalab
21. nov 2022

Ani sa nečudujem, že máš toho dosť, aj mne by to už išlo na hlávku, treba si sadnúť a pozhovárať sa ako ďalej. Treba aby ste sa úprimne rozprávali.

zuzi56
21. nov 2022

Vieš čo, bývam na dedine v dome, som celkom šikovná, pestujem všetko možné , zaváram , suším ,.
Mám dve deti a skoro 40, no ale poviem ti, že v tomto veku normálne už závidím byťakom ako im je dobrá na byte.
Prídu z prace , čosi uvaria a nemajú toľko povinnosti ako okolo domu, je to cely rok len robota a čím som staršia , tým mi to všetko ide pomalšie, niekedy by som najradšej nič nemusela, išla do mesta na kávičku , ale pri dome tá všetko počká . Hlavne ak chceš aj pestovať všeličo.
Ak chceš len trávnik, tak sa to ešte dá.
Ale zasa tá cesta s deťmi keď ideš do lekára, na krúžky, na dedine nieje skoro nič. Za všetkým treba dochádzať a to stojí čas aj peniaze , ja to mám 20 km do mesta, a kebyže mám aj raz za týždeň viesť deci na krúžok, tak sa na to vyprdnem.
Mám to už odskúšané 2 krát do týždňa plavecký a to som ešte vtedy do roboty ani nechodila.

kvetinka75
22. nov 2022

@h2 niekedy človek nemá možnosť. Keď nájde dom, ktorý mu vyhovuje. My sme tiež hľadali a v takých dedinách, kde je takmer všetko, nehorázne drahé. Lacnejšie boli v tých horších dedinách, kde nič nie je. Ale zase ja nemám malé dieťa, takže mne je to jedno. Takisto - autobusy, z dediny nikdy nebude toľko spojov ako v meste. Zmeškáš jeden, ide druhý. Nie si odkázaná na auto. Keď máš viac detí, je to výhodnejšie. MHD prejdu aj samé kam treba.

h2
22. nov 2022

@viestta Samozrejme, že v meste je (alebo aspoň zvyčajne býva - podľa toho, o aké mesto sa jedná) tých krúžkov viac. Napriek tomu nepovažujem preto mesto za vhodnejšie pre deti. Sú aj iné kritériá, než dostupnosť krúžkov.

h2
22. nov 2022

@kvetinka75 Tak treba sa rozhodnúť, čo je prioritou: či dom a jeho výhody, alebo mesto. Osobne by som nešla s malým dieťaťom niekam na lazy, ani keby tam bol neviem aký super dom za výbornú cenu.

viestta
22. nov 2022

@h2 je to vec názoru a životného štýlu. Každý nech sa zariadi ako jemu vyhovuje. Písala si o krúžkoch, na to som reagovala

kvetinka75
22. nov 2022

@h2 poviem ti, že mám skoro 50 a som rada že som v paneláku. Keď prídem z roboty som unavená a keď mám ešte makať okolo domu, tak ďakujem pekne. ja som to riešila záhradou v meste, zašitá lokalita, kde je súkromie. Pešom som tam do 30 min. Keď chcem kľud, idem tam ale nemusím toľko makať ako kolegyňa, ktorá býva v dome. Ale u mňa zavážili hlavne tie spoje, keďže dcéra stále chodila na nejaké krúžky. A keď nemám na dom v meste, nech mám všetko po ruke, tak budem radšej v paneláku a relaxovať na záhrade. Nestojí mi ten dom za to, aby som sa naháňala

u2jana
22. nov 2022

@zuzi56 veď čo vám bráni predať dom a kúpiť byt v meste?
Neviem, tiež bývame na dedine, ale keby nám to vyhovuje, tak to riešime.

zuzi56
22. nov 2022

@u2jana náš dom by asi nik nekúpil, pri terajších cenách, iba pozemok ma hodnotu 100 tisíc €,
Mame veľký dom, krásny, ale na dedine.

Strana
z2