Problémy v rodine
Ahojte,s priateľom sme spolu šiesty rok a mame 6 mesačnu dcerku.zo začiatku bolo všetko ok,len vzhľadom nato že byvame so svokrovcami a švagrinou sa premna začalo peklo...stale niečo potrebuju,otravuju a koli malej nedaju pokoj.nemame žiadne sukromie a ked poviem niečo priateľovi tak som zo všetkeho ja zla,onedlho mame svadbu a staviame dom len neviem ci robim dobre ked ci to ozaj chcem takto kedže moj priateľ nechce odist a dom sa stavia hned vedľa svokrovcov,odišla by som aj s malym od neho len nechcem aby mala vyrastala bez otca,viem aky to je pocit,...neviem ako ďalej
@7niky7 ak sú to naozajstné kamarátky, tak to pochopia, kontrakty nadviaž čo najskôr, pre tvoje duševné zdravie je to veľmi dôležité. Keď pôjdeš mame, partnerovi oznám, kde ideš, s tým, že tam budeš toľko, koľko uznáš za vhodné.Vôbec by som sa na tvojom meste nezaoberala tým, že sa o vaše dieťa budú musieť starať svokrovci a švagriná, prečo by sa museli? Existujú jasle, materská škola, ste na dieťa dvaja, jeden ho zanesie, druhý vyberie a postará sa oň do príchodu druhého. Ako by si to riešila, keby ste bývali od svokrovcov 200 km? Ty preberáš priateľove názory za svoje a nedokážeš si presadiť svoje. Máš pol ročné dieťa a zaoberáš sa tým, že sa oň budú starať svokrovci, keď ty pôjdeš do práce. Ak sa tam nechystáš o mesiac, dva, šesť, tak to nateraz vypusť z hlavy, máš toho na riešenie dosť aj bez toho. Inak, ak by ma svokra ohovárala a stále sa na mňa sťažovala, tak by moje dieťa v prípade potreby vyberala zo škôlky známa, študentka, dôchodkyňa, ktorej by som za to platila, aj keby som chodila päť rokov v jednom kabáte. Aspoň by mali ďalšiu tému na ohováranie. 😖 Ľudia si k tebe dovolia len toľko, koľko im sama dovolíš. Partnera zapájaj do starostlivosti o dcéru už dnes, ak to nerobíš už od príchodu z pôrodnice. Tak, ako si ty mama, on je otec. Keď si na to zvyknete, budete sa spoliehať len na seba, tak, ako by ste to mali robiť aj s bývaním. Musíš si stáť za svojím názorom, v prvom rade by som nateraz zrušila svadbu - rozhovor s priateľom, povedz mu, že sa ti nepáči, že ťa nepodporí, ale postaví sa na stranu svojej matky a sestry a kým sa toto nezmení, svadba nebude. Ak sa nezmeníš ty, oni sa nezmenia.
@7niky7 svokrovci nevedia ako zaobchádzať s malou? No vychovali ti priateľa a švagrinu, tak snáď len niečo vedia...
Nájdi si koníčky a ozvi sa starým priateľom, lebo mne sa zdá, že ti už trošku lezie na mozog (to myslím v dobrom 😉 ) že si stále len v spoločnosti priateľa, dieťaťa, svokrovcov, švagrinej a tvojej mamy. Nemáš náhodou len ponorku ? 😉
@7niky7 aha, tak toto co si doplnila meni situaciu. Podla tvojho uvodneho prispevku sa tvoje problemy javili skor zbytocne, ale to co si doplnila, ze Ta ohovaraju, ze tvojmu priatelovi vadi, ked sa vzdialis na navstevu k mame - to je uz ine kafe. Nuz, tu potom ozaj otvoreny a nekompromisny rozhovor s partnerom o tom co Ti prekaza a co nie si ochotna celozivotne stravit. On je ten co by sa Ta mal zastat, inak si zakladate na pruser. Potom uz len bud zaklapnut za sebou dvere definitivne, lebo nechat sa ustrkovat nie je sposob akym by clovek mal prezit svoj zivot, alebo tvoj partner zmeni postoj k tebe a zacne Ta respektovat. Sama zhodnot nakolko su pre teba neakceptovatelne a neprijatelne sposoby spravania sa priatelovej rodiny voci tebe....

@7niky7 Prečo by sa nechceli s tebou stretávať? Stačí zavolať a uvidíš, možno sa potešia. Ja som mala tiež také obdobia, že som priateľky zanedbávala a potom neskor zase obnovila kontakt, ked nie so všetkými, tak aspon s tými najlepšími. Prečo by sa mala svokra starať o malú? Ved ju dáš do školky, nie?