Problémy v rodine

majuska3521
13. mar 2022

Ahojte musím sa vyrozprávať,lebo ma asi šibne.
Bývam v spoločnom dvore s mojou mamou a u mami žije môj 38 ročný brat. Ktorý nikde nepracuje žije len s dávok a s príspevku na bývanie. O prácu nemá záujem okrem toho čo doma porobi trochu okolo dreva. Stravujú sa väčšinou u mňa ja navarim napeciem nákupim. Som tehotná už pomaly v 6 m a ešte stále pracujem. Idem sa sťahovať o dva týždne do domu čo sme si robili s priateľom a veru už sa neviem dočkať. Hádky sú pomaly na denno dennom poriadku skrz môjho brata. Mama mi prispieva na stravu každý mesiac ale myslím že určite viac miniem ale nejako som to nikdy neriešila. Lenže sa im minulý týždeň pokazila chladnička a mama strašne skrz to plakala že si nemôže kúpiť novú tak som sa teda podujala nato. Celý život mám všetko vykrikovane ale každý si prešiel nejakou pubertou kedy kadečo porobil. Tak isto aj ja ,alee odišla som do zahraničia postavila sa na vlastné nohy a chodím do práce
Nahnevaná som teraz hlavne zato že som jej objednala chladničku za 300€ a jej problém je to že ak bude veľká že ju nechce. Povedala som jej že či si vlastne uvedomuje že môže byť rada že aspoň ja jej pomôžem lebo všetci okolo sa na ňu vykašľali?? A to nie len v tomto. Vážim si ju ale zas musí aj ona brať že chodím stále do práce nemám ľahkú prácu a teraz budem mať kopec výdavkov na bábätko keďže to je úplne prvé.. povedala mi že som chamtiva za peniazmi.. ja si to nemyslím až tak len proste sa peniaze snažím si zarobiť a nerozhadzovat. A okrem toho že máme budeme mať kopec výdavkov tak do toho zariadujme čo nieje tiež lacná záležitosť
A najviac ma hnevá vlastne môj brat ktorý sa o nič nezaujíma keby mu aj dom padol na hlavu tak jemu je to jedno stačí že bude mať čo chlastat a je spokojný.

pribinak
13. mar 2022

@majuska3521 odsťahuj sa rýchlo k priateľovi.

panelacikova
13. mar 2022

@majuska3521 pekné od teba, že myslíš na svoju mamu. v prvom rade si sa jej mala opýtať na rozmery chladničky, či chce samostatný mrazák alebo starší typ - v mrazničke a podobné kravinky. v druhom rade ťa obdivujem, že to takto dávaš. mama je buď chúďa, že sa syna nevie zbaviť alebo sa ho nechce zbaviť. tak či onak, ty ak sa nechceš zblázniť, musíš ich oboch vypustiť zo života a čím skôr vypadnúť žiť si svoj život. viem, mama je mama, ale ten brat je bremeno, ktoré nie ste ani jedna povinná znášať :(

panelacikova
13. mar 2022

@majuska3521 chcela som napísať starší typ - mraznička v chladničke 😀 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
13. mar 2022

Divna osoba tvoja mama. K tej chladnicke len tolko. Svokre sme tiez kupovali,chcela malu. Ale ked sme videli vyber malych,tak sme uvazili,ale najvhodnejsia bude taka stredna nie uplne mini a hlavne kvoli cene,nebol velky rozdiel. Najskor osomrala,ale potom si ju nevedela vynachvalit a este aj maly mraziak hore,to bolo pre nu nieco nove. Vzdy mala mraznicku v spajzi,spajzu daleko od kuchyne. Urcite to zamrzi,ale nemechaj sa rozladit. Mama moze byt rada,ze aspon ty pomahas,ked uz ma syna,akeho ma.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zdena1990
13. mar 2022

@zoro9836 presne to som chcela napísať určite by som novú nekúpila... Na bazári je dosť

majuska3521
autor
13. mar 2022

Objednala som jej 1,70 m a mraziak dole teraz má takú že asi 1,60 m a mraziak hore takže žiadny veľký rozdiel. Ved som jediná ktorá jej pomáha ale neuvedomuje si to absolúte stále na každého hádže len vinu mám brata skoro 50 ročného ktorý sa tiež na nu totálne kašle a aj sa vždy nejako kašlal. Stále len vraví že ju pripravil o papiere a o majetok... Ono mrzí ma to veľmi lebo je mi to mama ale človek jej nemôže povedať niečo zlé lebo je hned zle a potom ona je z toho chorá... Ona to berie tak len že má všetko vykričané ale ked kvôli tomu alkoholikovi v novembri jej neprišiel dôchodok a jediná ktorá to riesila som bola ja ,,,

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majuska3521
autor
13. mar 2022

@elizabet173 je to také komplikované
Mala som brata ktorý zomrel ako 24 ročný a staval si dom no a po čase sa zistilo že pozemok na ktorom stál dom je susedov tak tento najstarší ženatý bezdetny brat sa toho chytil mama mu podpísala splnomocnenie, išiel za susedom a pozemok prepísal na seba. Po ocinovej tete sme zdedili polku domu ale mama sa toho vzdala aj s bratom a aj so mnou ( cez splnomocnenie to bolo v čase keď som bola v zahraničí) v prospech tohto najstaršieho pred časom ho predal a povedal že nás vyplatí ale ubehlo pol roka a stále nič. Ja som si ani nepýtala ja nie človek ktorý je chamtivy a ide sa biť o peniaze z niečoho alebo z majetku. Ja si chránim len to čo si sama zarobím vlastnými rukami.
A dôchodok jej neprišiel skrz toho alkoholika lebo robil pol roka kázal jej vybrať viac ako mala nevšimla si to išla do debatu a ťahalo sa to od roku 2019 do 2021 novembra keď jej dôchodok stiahli na vyplatenie debetu. Myslela si že jej heckli účet tak som ju zobrala do banky a podľa výpisu sa prišlo na chybu.....

majuska3521
autor
13. mar 2022

@elizabet173 a prečo živí darmožráča ? Na túto otázku nepoznám odpoveď☹ dala mu že nech si do marca nájde robotu no a už je pomaly polka marca a nič. Stále sa kvôli nemu hádame stále má zaťažuje s tým že chodí ožratý že vyvádza. Povedala som jej na to že mňa to nezaujíma že ja s tým nemám čo urobiť keď ho ona podporuje.. vie ma vytočiť do nepríčetnosti skrz to a vôbec neberie ohľad nato že som tehotná... Pritom prvé vnúča... Doniesla som im pred mesiacom cca veľký nákup prišiel domov opitý ja som si mamu zastala a dostala som od neho urážky typu ty jedna kur** pi** a atď. Na druhý deň prišiel ten starší brat k nám do práce sa najesť povedala som mu že tento brat zas prišiel domov opitý že nadaval máme do jebn**** a on že tak jej treba čo iné si zaslúži...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majuska3521
autor
13. mar 2022

@elizabet173 v podstate áno ja som jej to aj povedala ale ona stále tvrdí že jej ukradol papiere a teraz to rozpráva každému koho stretne

panelacikova
13. mar 2022

@majuska3521 jediné riešenie pre teba je odísť a zavrieť za sebou dvere...

panda21
13. mar 2022

Je to celé nejaké chaotické, normálne v tom mám guláš. Ale súhlasím, vydržať a rýchlo riešiť dokončenie bývania. Odstrihnúť sa od nich všetkých a nepomáhať. Čo z toho že je to rodina, aj ta by mala byť aspoň troška vďačná. Toto prostredie je pre teba aj dieťa normálne toxické. Čím skôr sa prestahujete, tým lepšie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lija22
13. mar 2022

tato chladnicka by bolo posledne co by som mame dala, ak sa nezmeni, tak na velmi dlho

majuska3521
autor
14. mar 2022

@elizabet173 dom v ktorom bývaju s tým alkoholikom je napísaný na každého. Na mňa na mamu na toho brata a aj toho ďalšieho. To je zdedene po ocinovi. To je ďalší dom a ten čo zhrabol brat po tom nebohom bratovi to je ďalší dom.
Ako mňa to mrzí je mi to mama vždy mi pomohla keď bolo treba, ale myslím že som jej to vrátila aj s úrokmi. Ale ona stále vraví len že poctivý rodičia prasive deti. Povedala že keď odídem tak sa už nemám nikdy vracať a že ona k nám nikdy nepríde.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
14. mar 2022

@majuska3521 prepáč ze ti to takto napíšem ale tvoja mama je tak trochu pôvodca všetkých problémov vo vašej rodine.
Ma veľmi zvláštny prístup k životu, problémy nerieši - čaká ze to za ňu vyrieši niekto iný. Ona si vôbec nevie priznať nejakú chybu, za všetko môžu iný a ona je najväčšia obeť.
Dôchodok jej nikto neminul, minula si ho sama, papiere ani majetky jej nikdo nezobral, odovzdala ich sama. Keď sa raz vzdam dedičstva tak sa ho vzdávam. Dedičské konania sú spravodlivé, to len ľudia zbytočne špekulujú a potom to tak dopadne.

Ešte k tomu celkom nezmyselné útočí aj na teba, kúpila si jej ladnicku aj tak si zla lebo si ju nemohla vybrať ona sama.

basska_b
14. mar 2022

@lujza123 Wow, inak normalne ma z tohto mrazi

"Ma veľmi zvláštny prístup k životu, problémy nerieši - čaká ze to za ňu vyrieši niekto iný. Ona si vôbec nevie priznať nejakú chybu, za všetko môžu iný a ona je najväčšia obeť."

Lebo moze to byt aj taka nicomna povaha, ale byva to aj dosledok ultra prisnej vychovy, bitia za kazdu blbost a tak. Pred tym varuju detski psychologovia.... Vtedy sa stane, ze...:
- z podvedomeho strachu pred trestom dany clovek popiera zodpovednost za cokolvek
- kvoli zlomenej a neexistujucej vlastnej voli nevedia prebrat zodpovednost za svoj zivot
- nepoznaju hranice svoje ani hranice inych ludi

A to ja nie som nejaky slnieckovy rodic, co jeho deti si mozu robit, co chcu... ale vieme, o akom extreme vychovy sa bavime. Neviem, ci je mamina tento pripad, ale kazdy si so sebou nesieme nejake rany na dusi a nepriamo potom ovplyvnime aj zivoty inych

lujza123
14. mar 2022

@basska_b to bude pravdepodobne aj tento prípad. Bohužiaľ ono sa niekedy chyby vo výchove nesú v rodinách naprieč celými generáciami.
Aj v tejto rodine to tak môže byt, jeden brat na mamu úplne zanevrel, druhý rezignoval a je z neho ožran a chúďa pravdepodobne najmladšia dcéra si to cele odnesie lebo mama sa na ňu upla a citovo ju vydiera.
Rodic by nikdy nemal hovoriť deťom "som chorá koli vám lebo ma trápite", "poctivi rodicia prasive deti", "keď sa ako dospelá odsťahuješ už sa nikdy neuvidíme"

Myslím ze stará pani ta si už nikdy neuvedomí co robí a robila zle svojim deťom, jediný kto si môže pomôcť je autorka. Tým ze staru pani pochopí (aká v skutočnosti je a aké sú príčiny toho správania), odpustí jej, ale nenechá sa viac manipulovať.

majuska3521
autor
14. mar 2022

@basska_b áno bývalo to tak že som bola za všetko bitá doteraz mám všetko vykricane... Ale že veci s pred 20 rokov.. a svätá pravda ako píšete že nevie si vôbec priznať chybu stále sa sťažuje na všetko keď sa s niekým stretne tak vlastne asi ani podľa mňa nevie na nikoho z nás povedať pekného slova ale skôr vraví že jej všetci kopeme jamu do hrobu. To vlastne vraví aj nám.
Našťastie ja už odchádzam a veru za dlho neprídem budem rada keď budem preč lebo aj to vraví že tam nevydržím už ma ohovarala a jednou známou čo bývala v tej dedine kde sa sťahujem a že jej sa tam zle bývalo tak som sa pýtala nato priateľa a on že jasné keď zo susedovcami hádzali po sebe dobre že.nie sekere

majuska3521
autor
14. mar 2022

Takže to bol dôvod prečo sa jej zle bývalo.

majuska3521
autor
14. mar 2022

@lujza123 no veď aj priateľ ráno povedal že môže byť rada že jej aspoň niekto pomôže lebo odídeš a bude stratená ale ona si to neuvedomuje. Podľa mňa mi ani nepraje aby som odišla lebo namiesto toho aby mi povedala že dúfa že tam budem šťastná takk povie že prídem domov s plačom že tam nevydržím..

majuska3521
autor
14. mar 2022

Pritom si myslím že sa mi tam bude lepšie bývať lebo nebude nikto ráno o ôsmej chodiť k nám keď spíme a celkovo nemám rada tu dedinu kde som teraz.. ona to berie tak ako keby som bola teraz strašne spokojná že.tam bývam a pritom pravý opak

basska_b
14. mar 2022

@lujza123 Je to sialene, ale zial z tohto sveta a smutne realne v mnohych rodinach .... o takychto pripadoch som citala v knihe Tomas Novak: Vztah matky a dcery
@majuska3521 Utekaj veru a nech ten stres ma co najmensi dopad na babatko 😢

majuska3521
autor
14. mar 2022

@basska_b prečítam si teraz keď už budem doma.
No veď ako ona mi stále vraví veci ako klebety ktoré mňa vôbec nezaujímajú a keď jej poviem nech ma s tým nezaťažuje tak je zle. Vôbec mi nepomáha po psychickej stránke a neberie ohľad nato že som tehotná.
Stále si ide len to svoje.
@basska_b

majuska3521
autor
14. mar 2022

@majuska3521 ako od starkej by som brala iný prístup ale bohužiaľ.