icon

Problémy vo vzťahu. Čo robiť? Už nevládzem

jankadanko1591
13. jún 2011

Ahojte...som tu prvykrat a ani neviem ako zacat....asi pekne po poriadku....moj vztah zacal celkom normalne ako asi kazdy iny....az kym som nezistila ze ma podvadza....Bolo to nieco strasne...nevedela som si predstavit ako mu odpustim ako mu pozriem do oci....ale stalo sa....stretnutie s nim vo mne okamzite zlomilo nieco po com som nedokazala vydat zo seba ani hlasok, ani hnev ani nic podobne....len som sa rozplakala a bolo odpustene.....hovori sa ze ked clovek dokaze odpustit neveru tak bud mu na tom druhom nezalezi alebo ho miluje az prilis....no a ja som ten druhy pripad.....a to co teraz napisem vas asi o tom nepresvedci no ale cele sa to zamotalo ked som sa dozvedela ze je zenaty....to bolo asi po tristvrterocnom vztahu....nevedela som co mam robit...stale mi hovoril ako ma miluje ze sa prave rozvadza preto mi to nechcel hovorit a nechcel aby som sa zbytocne ttrapila.....ale ja som sa trapila a chcela som to skoncit a dostat sa z toho po svojom.....tak som zacala chodit s kamoskami po diskotekach a po kavickach co u ma nebolo zvykom....a pri jednej takej kavicke ma kamoska zoznamila s jej dobrym kamaratom....ten sa vraj zamiloval a ja som mu raz po dlhom odolavani podlahla....to som ale so zenatym priatelom rozidena nebola lebo som ho stale milovala.....cele som to brala ako nejaku krizu vo vztahu a toho druheho ako nieco cim som aspon v mojej mysli vratila priatelovi to klamstvo.....a to samozrejme skoncilo hned ako to zacalo.....s priatelom sme dalej normalne fungovali az kym som sa k nemu nenastahovala....ten dotycny "jednorazovy" mi napisal spravu ze mu chybam a chce ma vidiet....tak sa to moje male klamstvo prevalilo tiez....od priatela som odisla po troch dnoch hadok a vycitiek....ked som sa vratila naspat k rodicom bola som na dne a cele som to riesila po svojom - alkoholom az kym ma nezastavila moja mama ktora sa uz nedokazala na mna pozerat....kazdy mi pritom hovoril ze ked s nim nemam byt tak nebudem......no ale opak bol pravdou....stretli sme sa asi po mesiaci a dali sme sa zase dokopy....potom po dalsom mesiaci som otehotnela a bolo to vsetko pekne velmi sme sa obaja tesili lebo priatel ma uz dcerku a chce este synceka....az do chvile kym sme neboli na prechadzke a dotycnu "jednorazovku" sme nestretli v meste....ten sa len zaskeril a otocil a siel si svojim smerom.....no a od vtedy zazivam peklo....priatel mi neveri ze babo ktore cakam je jeho, neveri ze to bolo naozaj len jednorazove, neveri ze som ho nepodviedla aj s niekym inym....a pritom nema pravo lebo sam je stale zenaty(je to komplikovany rozvod) ale ja ho milujem napriek vsetkemu co s nim prezivam ako ma ponizuje a neveri a uz neviem co mam urobit....teraz som v 4 mesiaci a asi pred 3 tyzdnami som bola tak na dne ze som sa chcela otravit tabletkami...zobrala som vsetko co som doma nasla....no chvalabohu som to vsetko do hodiny aj vyvratila...viem ze toto uz je na psychiatriu ale nastastie aj ja aj moj malicky sme v poriadku....ale nemam sa s kym porozpravat nema mi kto poradit....preto sa obraciam na vas.....uz naozaj neviem co mam robit.....milujem ho a toto je len trapenie.....ale zivot bez neho si neviem predstavit.....keby som tak vedela chlapov pochopit a zistit co vlastne chcu.....ak je tu aj nejaky chlap potesi ma aj nazor alebo rada z opacnej strany....dakujem velmi vsetkym co mi nejak poradia alebo pomozu....lebo ja uz nevladzem....

marashy
14. jún 2011

@jankadanko1591 a ešte som chcela povedať, že sú veci ktoré vieme ovplyvniť a sú ktoré nevieme.... situáciu v ktorej sa nachádzaš vieš ovplyvniť je to len a len na tebe či chceš alebo nechceš také je to jednoduché.

jankadanko1591
autor
14. jún 2011

@mimka11111 ja som si pri nom samu seba prestala vazit uplne.....tak je tazke zacat odznova....ale musim...naozaj uz musim....lebo takto znici mna aj nasho drobceka....

mimka11111
14. jún 2011

@jankadanko1591 kdesi som počula, že ked "padneš" na samé dno, môžeš sa od toho dna už len odraziť.....smerom nahor... 😵

mabumi
14. jún 2011

@jankadanko1591 nie, vôbec to nie je jednoduche. ale presne to, co ti napiasala mimka som mala aj ja na mysli. mas mamu (ktoru som ja uz stratila a kazdy den mi straaaaasne moc chyba). cakas babatko, o ktore sa my snazime uz 3 roky, podstupujeme strasne vela veci, stoji nas to strasne vela penazi, namahy, sklamani a sme z toho uplne na dne. mas (pravdepodobne) zdravie, co by za to ini ludia dali? vies si to vôbec predstavit???? ja chapem, ze pre lasku sa trapis. ale keby ta laska aspon za to stala. kazda laska prinasa trapenie. ale musis vidiet jej zmysel. ak je to takto, tak to zmysel nema. nie pre teba...
kazdy clovek ma svoje trapenie. aj ty ho mas. ale vsetci sa musime nejako popasovat so zivotom a zabezpecit, aby sme sa okrem toho svojho kriza, ktory musime niest, aby sme zbytocne neniesli aj taky, ktory nemusime... aj tak je zivot sam o sebe uz tazky.
ja nikomu nic nezavidim a snazim sa brat z môjho zivota to pekne a dobre, co mi dava. a verim, ze este da 😵 . a viem urcite, ze aj pre teba je tam este nachystany pekny a zmysluplny vztah. len mu daj sancu a neviaz sa na tohto chlapa 😉

marashy
14. jún 2011

@jankadanko1591 ak vieš odcestovať za kamarátkou do Svajčiarska tak verím tomu, že si schopná aj dieťatku dať potrebné veci... aj rodiny ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi sú schopné vychovať deti , to že nebude mať najluxusnejšie veci ešte neznamená že sa nebudeš vedieť o neho postarať. Mám kamarátku ktorá je sirota rozvedená a má 4 deti a žije na úrovni, lebo chce a len tak mimochodom exmanžel jej neposiela výživné dokonca ju podal na súd aby ona jemu platila výživné na manžela.... Možno nebudeš žiť ako kráľovná ale mať kľud a mať zdravé dieťa ktoré sa usmeje na teba je vačšie bohatstvo ako mať veľa peňazí... Vieš aj psychológ ti vie iba vtedy pomôcť ak ty chceš...nečakaj zázraky....zázrak je v tebe

lecko
14. jún 2011

jankadanko, necitala som vsetky prispevky tak neviem co ti baby radia, ale v prvom rade by som sa zacala starat sama o seba, nie o to co si mysli tvoj zenaty priatel, pretoze to moze zmenit len on sam. najdi si na internete informacie o ko-dependencii (codependency), pretoze si myslim, ze na nu trpis. Mas psychologicke problemy, tak ich treba vyriesit. Neanalyzuj, nespekuluj nad otcom svojho dietata, rob vsetko pre to, aby si sa vladala postavit na vlastne nohy. Nie si predsa nejaka troska! Si zena a buduca matka, tvoje dieta aj ty mate pravo na pokojny zivot napriek tomu, ze nebudete s jeho otcom. Na tom uz teraz nezalezi. Nepozeraj sa na to co bolo ale na to co je a co s tym mozes spravit. Nie je v tvojej moci aby ti otec dietata veril, tak ho uz nepresviedcaj. Radsej tu namahu vynaloz na to, aby si sa sama vyskriabala z diery, do ktorej si spadla. Je to len chlap!!! Z masa a kosti, jeden z niekolkych miliard. Stretnes ineho. Naco sa sustredis na neho, ked ti on klamal a teraz ta podozrieva? Vyhladaj si aj nieco o dysfunkcnych vztahoch.
Co si sa este nikdy s nikym nerozisla? 🙂 AAAno, na zaciatku clovek zije v hmle, ale jednoducho sa zamestnavaj niecim inym a daj sancu sama sebe na trochu stastia. To nie je koniec zivota, iba vztahu. Mas sa z neho nieco naucit a to potom vyuzijes v dalsom zivote.
studuj ako si mozes pomoct,

lecko
14. jún 2011

@mabumi krasne si to povedala, zelam vam, nech vas coskoro navstivi bocian 😵

mabumi
14. jún 2011

@lecko dakujem ti 😵

luludia
14. jún 2011

@jankadanko1591 strach je ten najhorší radca. Pozitívne je, že si začínaš uvedomovať, že tvoj vzťah za veľa nestojí. Láska nie je o tom, že si dvaja X-krát denne povedia, že sa milujú. Láska je o dôvere, porozumení, pochopení, snahe vyjsť tomu druhému v ústrety. Tvoj priateľ ale vyzerá na egoistu, manipulátora, žiarlivca, podviedol Ťa po krátkom vzťahu.
Budeš to mať ťažké tak či tak - či ostaneš s priateľom alebo budeš s dieťaťom sama. Otázka podľa mňa je, či ti bude ľahšie s ním alebo bez neho.

reanda
14. jún 2011

@jankadanko1591
"ja uz som nad tym uvazovala....ale co mu poviem??ze som tehotna so zenatym a on je ziarlivy??tak mi povie to ste mila slecna uz stotridsiata..."
no a co, ze si stotridsiata, alebo tisicmilionta.. ludia aj tak povacsinou chodia za psychologom s rovnakymi, alebo velmi podobnymi problemami.. ty mas narok na pomoc a podporu tak isto, ako tych stotridsat pred tebou.. a podpora by to pre teba mohla byt fajn, nech sa uz rozhodnes od neho odist, zostat, alebo akokolvek..
takze ak si rozmyslala nad psychologom a chces ist, tak chod, mas na to dobry dovod

exupery
14. jún 2011

Nic v zlom,ale je ti prednejsi chlap alebo zdrave dieta?Viem,ze je tazko sudit a radit,ale ked uz sa stalo,mala by si v prvom rade mysliet na babo,aby vsetko dobre dopadlo,a v druhom rade sa nezahadzovat s chlapom ,ktory zato nestoji,a nevazi si ta...ja si myslim,ze to co k nemu citis nie je laska,je to zavislost a strach zostat sama,a to je rozdiel
Najtazsie je zatat zuby a spravit prvy krok,potom to pojde... 😉

monika15
14. jún 2011

@jankadanko1591

Pozri psycholog je na to aby ti pomohol a nie sudil ze chodis so zenatym atd.........

Pozri hlavne aby si nestresovala ked si tehotna, to nesmierne skody plodu :(((

nechcem byt mudra ale radsej pouvazuj ze ti ten chlap o to stoji....
on ti robi napriek, ty sa mas trapit, stresovat :((((
laska je laska.... a je to tazke..... ale Musis sa drzat a urobit rozhodnutie....

lenka311
14. jún 2011

@jankadanko1591 Počuj moja, mňa priateľ kopol do riti po troch rokoch chodenia, plánovania si spoločnej budúcnosti a len kvôli tomu že som otehotnela a on na to ešte nebol pripravený..
A išla som sa tráviť, zabíjať...???
Rozhodne navštív psychológa, vyrozprávaj sa mu, vysťažuj, nedus to v sebe.
A z vlastnej skúsenosti Ti poviem, že až sa Ti malé narodí, budeš mať úplne iné priority... To malé Ti dá viac lásky než všetci chlapi na tomto svete.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Tak mu prosím neubližuj a to Ťa prosím aj za neho...

tosomja
14. jún 2011

váž si samú seba a nezabudni na svoje dieťatko...vyhľadaj lekársku pomoc, nie je na tom nič zlé a nikto sa za to hanbiť nemusí...

irriss
14. jún 2011

@jankadanko1591
Tezko radit, protoze az po letech poznas, co jsi mohla udelat lepe ci dokonce neudelala..
Ja jsem byla v podobne situaci jako Ty...a preci v uplne jine... 😉
Vdana, podvadena, zbita, znasilnovana...ukopana, odmilovana...okradena o lasku, cas i penize...ale BOHATSI o dite... 🙂
Bala jsem se zustat sama, ale az po case jsem si vycitala, ze muj strach trval tak dlouho..nemel trvat ani minutu od pohlazeni "tehotneho briska..."!!!! Mela jsem odejit hned, ale byla jsem mlada, verila jsem, ze vse prejde, ze neni mozne aby z Lasky se stala Zakopana jama...verila jsem, ze Zvire se opet stane mym Princem...cekala ajsem dlouho na premenu, marne cekani....
V prubehu vztahu jsem se citila jako NIC, jako rozbita a odhozena panenka, na kterou se slape, protoze ji stejne uz nic neboli...ano, prisla jsem si mrtva a pritom ve mne bilo srdicko meho ditete...A pro nej jsem jednoho dne "obzivla"
Po ukonceni vztahu jsem si odnesla posileni, dusevni kazen a vazeni si sama sebe...zivotni rovnovahu a duslednost...Zestarla jsem behem par mesicu o nekolik let..z18ti lete "panenky" se stala zena sice bez usmevu, ale silna...Usmevem jsem zaplatila dan za to, ze jsem dlouho cekala a vahala...

p.s. psycholog Ti pomuze najit cestu, nasmerovat Te spravnym smerem, ale Zazracne pilulky nema!!! na cestu se budes muset vydat sama...Nezapomen rikat psychologovi vse...nic si nenechavej pro sebe, nic neni ostuda, vsechno je osud, co napsal zivot a cas....Neztracej cas! Odtrhni se, vzdyt uz nejsi sama, samoty se bat nemusis...silu uz navsdy budes cerpat z maleho...
Hodne stesti, utri slzy,jsou i horsi veci na svete...zdrave dite je vsechno!

michele11
14. jún 2011

@jankadanko1591 psycholog by bol pre teba momentalne naozaj najlepsou volbou, urcite ti ani jeden nepovie, ze si uz neviemkolka... Ja som pred par rokmi tiez k jednemu chodila a bolo to to najlepsie, co som urobila, tabletky som odmietla, ale rozhovory s nim ma dali do poriadku a vyjasnila som si, co vlastne v zivote chcem. On je tam na to, aby ta dal psychicky dokopy a zastavil tieto stavy beznadeje, ktore mas, po porode ta bude drzat nad vodou dietatko, resp. tak ta zamestna, ze vsetko pojde bokom. A co sa tvojho vztahu tyka, ty jedina vies, ake vztahy su skutocne medzi vami, a urcite citis, co bude pre teba najlepsie. Ak chces dat vztahu este sancu, povedz to priatelovi, s tym, ze je to posledna sanca, kazdy ma pravo na zly den, ale nesmie si zlu naladu a opicu vybijat na tebe. A ak mas pocit, ze ti bude lepsie bez neho, daj mu to vediet, a kludne sa zbal aspon na par dni, nech si vycistis hlavu.

lenka311
14. jún 2011

@irriss Ja som bola vlastne tiež na tom nejak tak, tiež som sa ho ani za nič na svete nechcela vzdať.. Potom sa zmohol len na SMS správy výhražného typu - pokiaľ si to dieťa necháš, spravím Ti zo života peklo... A najviac ľutujem, že som ho dala do rodného listu ako otca... Vtedy ho sem dotiahla hlboko veriaca matka a podpísal mi otcovstvo.. No a na súde potom zahlásil, že peniaze nemá - to sa týkalo výživného, ale svoju dcéru neskonale miluje a má na ňu právo, lebo je jej otec a teraz bojujem ako taká krava od dieťa, pravdepodobne ma čaká striedavka. Jeho chovanie počas môjho tehotenstva, buchnáty do brucha, nikoho nezaujímali..
Ale svoju dcéru neskutočne milujem a v žiadnom prípade by som nemohla takto jednať skratovo, ešte aj pojesť tabletky, lebo to dieťa v jej vnútri sa nedokáže brániť.. Normálne ju nechápem, ale ona na to príde neskôr, že žiadny chlap za to aby ublížila svojmu vlastnému dieťaťu za to nestojí... 😒 😒 😒 😒 😒 😒

irriss
14. jún 2011

@lenka311
Ja jsem byla na rizikovem tehotenstvi, zakaz intimniho styku...manzelovy hormony to neunesly a i kdyz jsem se branila, tak zneuzival meho stavu a chvil, kdy jsem byla uz bez sil se mu ubranit...
Byl to velice jemny a chytry chlapec, jiz v 16ti odmaturoval ve dvou zemich...nastoupil do Banky k zauceni primo k rediteli Banky...v mem tehotenstvi se chytil party a snazil se dohhonit co se dalo a o co pri svych zahranicnich studiich prisel...jeho pad byl okamzity..z Banky odesel do vyroby sroubu a skoncil ve vykupu lahvi....
Tam poznal devce, ktere se mu "nebranilo" a ktere vubec nevadilo, ze je budouci otec...Kdyz si nasel ji, ja paradoxne ozivla, protoze jsem se uz nemusela zamykat v koupelne a spat ve vane nebo usinat zbita s briskem pod stolem...
Ona otehotnela...muj syn ma sourozence jen o par mesicu mladsiho 😉
Svou slecnu musel vykoupit od podniku (driv to tak bylo, kdyz se nekdo vyucil, musel se uvazat na nekolik let u podniku) a nebo se nechat vyplatit..vse, co jsme meli pripravene do naseho manzelkseho a rodoicovskeho vzletu vybral a pouzil na jeji vykoupeni od podniku...
Zaver byl to, ze jsem odchazela z porodnice s miminkem zabalenym v erarnim-nemocnicnim obleceni a v bile zavinovacce s cedulkou se jmenem nemocnice...
V porodnici jsem sepisovala zadost o rozvod (rodila jsem u zname-rodinne lekarky)...lekarka se snazila o jeho pritomnost u porodu...zavolal na porodnisal, ze uz nikdy neprijde a svuj "slib" dodrzel 21 let...Vyzivne ani gumovou hracku jsme nikdy nedostali....
Kdyz bylo synovi 16let, telefonicky se mi omluvil a od te chvile je mi i lip...zahubila jsem definitivne zlost a litost, zvtek i plac...
A tomu se rika LASKA...
Do druheho vztahu jsem sla opatrne, Lasce jsem se branila a zamilovani jsem se snazila okamzite "predelat" na oporu, vzajemnou duveru, vnitrni a nikdy nekoncici zamilovani prostrednictvim pevnych bodu..a ne na sluvku "Laska"..Laska je jen jedna a to k diteti...

zuzanocka11
14. jún 2011

Podla mna si velmi mladá ( ak sa mýlim,tak je to o to horsie a smutnejsie!!!) a neskúsená mladá zena. A tento príbeh skoncí asi tak,ze notorický klamár a suknickár odíde od rodiny( co asi povodne v pláne nemal) a bude s tebou, a budete zit v klamstvách,alkohole,hádkach a podvádzaní (jeden aj druhý) . A podla mna tento príbeh neni o tom,ze ty chúdatko trpís pre zloducha,ale o devatrocnom dievcatku,ktorá sa psychicky zrútila(zamyslela si si,preco asi??) a o 4mesacnom priotrávenom dietatku....A ty sa chystás do " Svajcu " za kamoskou pozbierat sa.no. ja by som ti radila sadnút si sama so sebou a zamysliet sa nad zivotom,nad sebou,atd. psycholog ti síce pomoze ale tú správnu cestu musís nájst sama,si uz mama,si zodpovedná za toho drobného cloviecika,ktoré prezíva s tebou vsetko.az ked sa narodí,zistís co je to láska. a mimochodom,ked si uz vedela,ze je zenatý,preco si ho nenechala odíst? podviedol zenu,dokonca aj teba,tak aká láska?preco si myslís,ze teba podvádzat nebude? ver tomu,ze bude. a mozno si to zaslúzis.

Nebudem sa ospravedlnovat za svoje slová,stojím si zatým,co som napísala. Dôvod? 9 rocné psychicky zrútené dievcatko a 4mesacný priotrávený plod!!!!

mabumi
15. jún 2011

@irriss teda to je pribeh 😕 . uzila si si svoje, ale nastastie to skoncilo dobre 😵 . zivot ti to odplatil na detoch 😵 😵 . prajem vela stastia a spokojnosti celej tvojej rodinke 🙂

venny26
15. jún 2011

@jankadanko1591 určite je život komplikovaný ale komplikovať si život ešte viac načo?
Pravidlo číslo 1: Nikdy si nič nezačínaj s mužom, ktorý je ženatý. Vždy sú z toho len problémy.

kveta
15. jún 2011

Sú veci, pre ktoré sa oplatí položiť život.. ale sorry.. táto imitácia partnera to rozhodne nie je.. 😉

vefi89
15. jún 2011

@jankadanko1591 máš to celkom zaujímavé..a ani neviem čo ti poradiť..pretože asi každá sama na sebe pozná, že láska je slepá..snáď len ti môžem popriať silné nervy a vytúžený pokoj a pohodu pre malé aj pre teba 🙂

domidomi
15. jún 2011

@jankadanko1591 ahoj nečítala som čo ti napísali ostatné baby, ale podľa mňa máš málo sebavedomia!! A preto ti robí to čo ti robí 😠 . Mne to príde tak, že hľadá každú somarinu, aby vyvolal hádku. Si moc submisívna a preto si on robí čo chce 😒 . Veď máš dobrú mamu, ktorej na tebe záleží určite by ti pomohla. A ked ti neverí, že to dieťa jej jeho tak ťa úprimne nemiluje ☹ . Hlavu hore čakáš bábätko teš sa na neho a porozmýšľaj, že by si to zvládla bez neho. Viem, že je to ťažké, ale ked podvádzal svoju manželku s tebou tak teba nebude? 😠 😖
Veľa štasia

jankadanko1591
autor
16. jún 2011

nooo tak baby dakujem za rady aj za podporu, necakala som az tolko toho..🙂....a mam novinku....navrhla som priatelovi aby sme sli do partnerskej podarne lebo toho je uz vela a on na moje veeelke prekvapenie suhlasil.....povedal ze nechce ublizovat ani mne ani nasmu malickemu len bolo toho aj na neho vela....a potrebuje aj on pomoc....tak to skusime riesit s odbornikom a uvidime....povedali sme si ze ked to nevyjde aspon sa rozideme (relativne) v dobrom......dak drzte palce...🙂.....zacal mat sahu to zmenit aby bol nas vztah taky aky ma byt tak myslim ze je to prvy krok k zmene....🙂......

adka7755
16. jún 2011

držím ti palce, nech to vyjde.. to maličké si zaslúži, aby ste ho ľúbili... a ty si hlavne zbytočne nekomplikuj život a ber od neho to, čo ti ponúka. mnohé by za to dali všetko, mať rodinu...a bábätko...

miriiama
Odpoveď bola odstránená
vefi89
17. jún 2011

@jankadanko1591 priebežne daj avízo, ako to zvládate 😉

jankadanko1591
autor
17. jún 2011

@vefi89 nooo tak priebezne zatial to vyzera velmi dobre....ale nechcem to zakriknut..🙂....no uvidime...sme len na zaciatku....snaha sa sice ceni ale treba v tom pokracovat....a ja sa stale bojim aby to nebolo len chvilkove...aj ked velmi sa ospravedlnil mojej mamke aj mne uz....a vyzera to ze fakt to chce napravit a riesit s odbornikom...no uvidime.....ale informovat urcite budem.....velmi ste mi tu na konikovi pomohli.....ukludnila som sa trochu a rozmyslala trochu viac ako dospela a buduca mamicka....no a preto sa mozno spamatal aj on...🙂....tak drzte palce...🙂

vefi89
17. jún 2011

@jankadanko1591 tak to je super 🙂 llen ozaj daj bacha, aby sa zas nezvrtol 🙂 ja prechádzam niečim obdobným, takže by som vedela o tom celé hodiny písať 😅