Prosím o radu...mám sa rozviesť?
Ahojte už som to tu písala ohľadom manžela, ktorý nie je nikdy doma a stále chodí k rodičom.Začalo sa to ešte viac stupňovať. Ked ide do dennej tak ide od nás o 16.30 domov k rodičom príde o 17.30 celý čas je s nimi doma a potom tam aj prespí.Na druhý den ide do práce v práci je celý čas a ku mne príde až večer o 20.00. Ked ide do nočnej tak ide od nás o 16.00 aby stihol isť domov a z domu ide do nočnej po nočnej ide zasa domov k rodičom a ku mne a malej príde až o 16.00.Povedala som mu nech si dá žiadosť do práce ku nám bližšie tak nechce.. presťahovať sa bližšie k práci nechce lebo nechce brať úver. Tak čo zostáva mne? Rozvod alebo sa zmieriť s tým?
Pozri, to dochadzanie nie je take hrozne, bezne zodpovedni ludia to takto riesia. On ale zjavne nechce byt s tebou ani s malou, sama to vidis. Co viac potrebujes? Je to presne ako si napisala, bud sa s tym zmieris, ze mas chlebodarcu, ktory ti da peniaze a ty budes zit s malou sama, alebo sa rozvedies a postavis sa na vlastne nohy. Kto chce, hlada sposoby, kto nie, hlada dovody... tvoj muz zjavne sposoby hladat vôbec nechce, ale výhovoriek ma plno.
Chod na to trosku inak, daj mu ine prirovnania, aby to lepsie uvidel. Priklad - povedz mu, ze ho chapes, ze je rad doma - ze ma dobre vztahy s rodicmi, ze sa mamina o neho postara, da mu jest a tak. A spytaj sa ho, preco si mysli, ze je mu tak dobre doma, preco si vytvoril taky dobry vztah s maminou a ocinom. A nechaj ho rozpravat. A potom sa spytaj, akym ocinom a maminou mate byt v jeho predstave vy pre vase dieta. Spytaj sa, ci ho zaujima aj tvoja predstava o rodicovstve. k hej, skus mu ju povedat. Skus byt kludna a nenaliehat. Iba mu povedz, ze by si bola rada, ak by sa vam obom podarilo byt takymi dobrymi rodicmi, ako su jeho rodicia voci nemu, no na to treba, aby ste boli doma obaja. Aby mu na tom zalezalo, aby si budoval vztah s detmi. Proste dospelost je taka, ze sa musia uz dospelaci zriect troska svojho pohodlia v prospech deti.
toto zacalo kedy ? preco si si ho zobrala za muza ?
Je pravda ze mu skocila srna do cesty a mal rozbite auto,ale aj pred tym tak chodil.
@prevenar Po narodeni dietata to zacalo...
Dala by som mu na vyber: ty a dieťa. Alebo rodičia. On si totiž stále asi neuvedomil, ze jeho rodina v prvom rade si ty a dieťa. Stále je ako decko závislé na rodičoch. Nieje on jedináčik?
@jumama skusala som to a on mi nato povie ze ss musi vyspat po nocnej ze nevladze soferovat k nam tak ide k rodicom spat.A ked vstane tak ked ho mama pohosti tak sa naje tam aj kavu s nou vypije.ze nechce ju odmietnut...
tak to v prvom rade musis komunikovat s nim a podla toho sa zariadit.
@miriam11 nie nieje ma este brata
@eliska13 denna ,nocna a 2 alebo 3 dni volna ma...
@eliska13 no z nocnej ide k rodicom to ma par minut od prace...
A to jeho voľno ako travite?
@iveta7677 nechce menit pracu nechce
Proste nechce menit pracu,nechce brat uver,lebo teraz uver nemame.Nechce spravit kompromis.
@panda21 ked je pri nas sme spolu vsetci traja.Aj ked je pravda ,ze je rad za pocitacom.
a ked ma tie dva-tri dni vola, je doma? Je s vami? Venuje sa malej?
pri maminke sa cíti povšimnutý, obletovaný. Pri tebe a dieťati tento komfort stratil a cíti sa na druhej kolaji a takto to vyriešil. Máš niekoľko možnosti: buď na neho nakričíš a ukážeš mu ako sa má správať otec rodiny, alebo mu urobíš lepšie zázemie ako doma u mamičky a rád sa bude trepať domov aj po tme. Alebo sa s ním rozídeš, alebo to necháš tak a počkáš ako sa situácia vyrieši a budeš fungovať ako žena s občasným manželom. Je na tebe na čo si trúfaš.
kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod on zjavne nechce zariad sa po svojom s dcérkou
Vase manzelstvo sa moze prave kvoli tomu ze chodi k mamicke rozpadnut..skor ci neskor.. .
Musi dozriet....dospiet....ked sa tak nestane.....nepomoze nic....ako moze takto v 35 ...este by som chapala....ze v 25....nikto nie je idealny..urcite ma aj kladne stranky...ale on si neuvedomuje,ze hlavne tebe to vadi...co sa necudujem.
moj muz cestuje do prace tiez hodinu aj cosi..najskor ide peso desat minut potom metrom asi 50min a elektrickou 10minut zase..kazdy den. Podla mna vzdy sa da, ked sa chce 🙂
Nedozrel, neodstrihol sa od mamičky, tam ma stále komfort mama hotelu. Výhovorky typu, som po nočnej unavený, alebo hladný, sú blbosť
Pred dennou je tiež unavený, alebo hladný? Nemá tam co denne chodiť,to je jasne ako facka. Tu by už odo mňa dostal aj reálne. Lebo takí chlapcekovia si iné nezaslúžia, ako poriadnu facku! Oženil sa, má vlastne dieťa, ženu, toto je prvá rodina, nie mamička s obsluhou! Reálne ak to neprestane, o par rokov už bud si rozvedená, alebo úplne frustrovana. Neviem ako si na tom financne, či máš kde ísť po rozvode a podobne. Ale v tomto vzťahu za tých podmienok a s tak detinskym mamkinym maznacikom šťastná nebudeš. 😨
boze to je co za chlapa pre boha.. ze nechce ist po tme :D Ja by som sla, bud ja alebo rodicia.. nezaujimaju ma jeho dovody... netrpela by som to, ze domov nechodi.. ak sa chce zastavit u rodicov, nic zle na tom nie je.. ale nie aby tam prespaval, chodil tam stale.. ved k tebe chodi len zaskocit na navstevu.. stale je u rodicov. Rozmysli si to... moj chlap dochadzal BB - BUDAPEST 4x do tyzdna , rano odisiel a vecer prisiel.. a zaujimave ze to prezil.. ked toto rpeslo, tiez bol v kuse na cestach ale nerpespaval u mamicky, lebo je to na pol ceste..
no na druhej strane po nocnej ozaj jazdit autom, clovek je uplne inak unaveny ako po dennej smene..jedine zmenit pracu. Nocne sluzby ked ma male dieta, no neviem..
Tak vieš....pred dennou by musel o koľkej vstávať?ja som roky rokúce robila na smeny aj nočné a cestovala domov hodinu 2 prestupy a po nočnej spala ledva 5 hodín.na rannú som vstávala 4:55 po tme išla cez mesto kde boli opití ľudia na zastávke čo išli z podnikov.Jemu to vyhovuje nestratil svoju pôvodnú rodinu mama sa teší, že vidí syna má s kým pokecať, spraviť raňajky.Ono je to pekné záleží ako ty to vsrtko zvládaš, cítiš sa osamelo.... zase potom Ti to vynahradí počas voľna.Ak nemáte hypo netlačila by som ho do kúpy nového bytu, ak tebe to raz bude vyhovovať odtiaľ chodiť do práce, škôlky....ak si ochotná mu to tolerovať a ináč si rozumiete čo narobis?on neustúpi má príliš veľa výhod z tohto spolužitia na 2 stoličkách.Zacni si robiť svoj program pokým je doma nech vyventilujes hlavu
Toto nie je o cestovaní do práce a srnkách pod kolesami. Tu je na mieste otázka, či mu nie je pohodlnejšie dokapať k natešenej mamičke, ktorá mu čerstvý teplý obed ešte aj predžuje, káva je už správne vychladená a duchne pripravené na kvalitný ničím nerušený spánok? Jasne, že je. Priemerný týždenný pracovný fond: 37,5 - 40 hod.
Doma izolovaná a už zúfalá manželka, ktorá vychováva spoločné dieťa, stará sa o spoločnú domácnosť a rieši spoločné starosti a povinnosti. Priemerný týždenný fond: 7x24 = 168 hod.
Keby počas jeho voľna na 2 dni vypadneš z bytu k rodičom, aby si si oddýchla, a necháš mu dieťa, to by asi prskal....
Niektorí chlapi proste mamkin cecek z huby nevytiahnu celý život. A prečo? Lebo tie mamičky si ich tak "obetavo" vychovali a iná žena im nikdy neposkytne čo ona.
V práci si v noci pospi či nemôže a je hore?nemôže ísť iba na denné smeny?
@lentilkaxxx to nie je o cestovaní, práci, o srnkach..on ma priste späť svoj mladicky život. Uniká pred zodpovednosťou, ide domov, kde nik od neho nič nechce, vypije si kávičku, zahrá sa hry, odpočinie si. Doma výčitky, plač dieťaťa, furt niečo.. No chudák chlapec.. Lebo o chlapovi tu nemôže byť ani reči..
necitala som vsetky prispevky, ale ja by som sa skusila porozpravat so svokrov, ci sa jej zda normalne, ze zenaty muz-jej syn je stale u nej doma a manzelka s dietatom - jej vnucatom je stale sama. A jej by som tiez povedala, ze zvazujem rozvod, ze som sa nevydavala na to, aby som bola vecne sama doma. A ak mam byt sama, tak mozem byt aj rozvedene a ona nech si synovi perie spinave ponozky aj nadalej....videla by som, ci by jej "docvaklo" a ak by to nepomohlo, tak by som asi zbalila jeho veci a poslala mu ich k jehorodicom navzdy...

S týmto by som sa nezmierila si predstav, že pôjdeš do práce a budeš mať problem dieťa vyberať zo škôlky, vždy všetko bude na tebe.Ako má služby denná, nočná 2 dni voľno?To môžeš rovno sama bývať, keď má taký postoj.Inac si rozumiete, keď je doma?na 35 r mi príde neuveriteľne uzkostlivy, že za svetla musí ísť k rodičom.V zime je tma ako vôbec ide z nočnej to sa nebojí?výhovorky nad výhovorky je to sebec.Chlapi jazdia na kamionoch cez pol Európy o bagete z pumpy a spia kade tade