Prosím o radu...mám sa rozviesť?
Ahojte už som to tu písala ohľadom manžela, ktorý nie je nikdy doma a stále chodí k rodičom.Začalo sa to ešte viac stupňovať. Ked ide do dennej tak ide od nás o 16.30 domov k rodičom príde o 17.30 celý čas je s nimi doma a potom tam aj prespí.Na druhý den ide do práce v práci je celý čas a ku mne príde až večer o 20.00. Ked ide do nočnej tak ide od nás o 16.00 aby stihol isť domov a z domu ide do nočnej po nočnej ide zasa domov k rodičom a ku mne a malej príde až o 16.00.Povedala som mu nech si dá žiadosť do práce ku nám bližšie tak nechce.. presťahovať sa bližšie k práci nechce lebo nechce brať úver. Tak čo zostáva mne? Rozvod alebo sa zmieriť s tým?
Presné detaily vieš len sama, ale čo sa týka rozvodu, niekedy niečo urobiť je horšie než neurobiť nič.
Článok od psychológa, dobré je ho prečítať celý, ale k tvojmu prípadu je najrelevantnejšia kapitola začínajúca "Horší už to být nemůže...":
http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/ko...
Už len to ze píšeš že "ide domov" akoze ide k svojím rodičom o niečom hovorí ... Cestovanie do práce hodinu a stvrt nepovažujem za dovod robiť taketo čachre, ved to je uplne normálne dochadzanie za prácou a ma to tak cca polovica zmaestnanych ľudí.. nepoviem keby denne mal ist 3 hodiny tam a 3 naspäť... Chcela by som vedieť kedy stiha také veci ze robit okolo domu, venovať sa tebe a deťom.. lebo skôr sa mi zdá že práve tymto činnostiam sa vyhyba a k rodičom (domov) si chodí oddýchnuť, k tebe na návštevu... To by tak byť asi nemaoo, ked ste rodina..
Ze mamicku nechce odmietnut a Vas s dietatom ano?Spamataj sa...
Úplne zbytočná anonymná diskusia .
Nezmení sa to . Kým ty sa nezmeníš ...
Aký je problém ? Spi bližšie k práci a potom bude problém je stále na PC ... a potom ?
@dankanka
Jasné, soplave rozmaznané prerastené decko. Najskôr by si dobre po riti zaslúžili rodičia a potom aj on. Tiež som kedysi cestovavala vyše hodiny do práce aj z práce, 2x týzdenne chodila do školy (prednášky boli povinné), po nociach som šprtala a keby som našim povedala, že som preťažená, by ma rozdrapili ako žabu.
Správy ako "uvarím Ti kávu, obed je na stole, dojdi si oddýchnuť" a podobné lahôdky dostáva môj zakonitý od svokry nonstop. Ale tiež viem, že je to spôsob jej manipulácie a rozoštvávania nás. A tiež spôsob, ako príst k sponzogingu, bezplatnej pracovnej sile a taxíku. ;)
Synovi som precitala tvoj problem a povedal ze ak by zarabal miliony tak nechal by ho tak chodit😂
aj moj manžel cestuje každy den hodinu do praca a hodinu z prace...a od rodicov to ma 20 minut a ani by nas nenapadlo aby chodil tam...tak chod aj ty k jeho rodicom..sa tam nasackujte vsetci a hned si to rozmyslia :D
@stela01 toto je proste ďalšia zo 100 diskusií kde sa autorka iba vyžaluje, ženy jej budú radiť to isté, ale ona s tým aj tak nič neurobí 🤷
Bodaj by toto bola výnimka a autorka dá na svoje pocity a na dieťa a odíde z tohoto vzťahu, ale po toľkých skúsenostiach tu na MK tomu už ani neverím 😪
@panda21 však minule sme to riesili, 11 stran odpovedi dnes ta ista otazka.Nechapem
Potom tu mala jedna ptazku, ze mame musi ukazovat ucty, vyplatne pasky, xmluvy- 15 stran odpovedi, co je rekord okolo 130 prispevkov a dnes sa pyta to iste.Akože radšej idem varit ako 6x7x do roka písať to isté a nič sa nezmení
Mňa by zaujímalo, či komunikuješ s jeho rodičmi. Či si si aj overovala u nich, že tam ozaj chodí zakaždým spať. Či sa spolu stretávate a vravela si im, že ti vadí, že si na všetko sama?
Môj cestuje 1 a pol hodiny do prace a zase 1 a pol hodiny z prace každý deň ,takže to je vyhovorka iba.
no zbalit sa a odist z pohodlia gauca, ked sa radi..nuz nie je to take jednoduche, alebo trebars do krizoveho centra, no chcem vidiet kto sa tam zenie, aj ked nic proti pomahaju isto, len ta predstava byt tam ako akasi obet aj svojich chyb, to len na margo tych rad odid a hned najlepsie 🙂
@stela01 ale aj mňa napadlo povedať "počkaj idem obliecť a nachystať malú a môžeme ísť" prespala by som tam keď bude na nočnej a potom s ním šla domov 🤷 aspoň bude mať autorka menej starosti doma keď je svokra taká pohostinska, že sa stará o 35 ročného chlapa, jedna nevesta a vnúča hore dole 🤭
tak nechce menit pracu a ani brat uver...ale ved, ak ten byt, v ktorom teraz byvate, je vas, tak ten predat a kupit byt blizsie. Ak cosi bude treba doplatit, no boooze, tych "par" € by mi za to stalo (samozrejme, ak ste teda financne na tom tak, ze by sa dalo). Ale jemu to evidentne takto vyhovuje. Ze ma "svaty" pokoj a full service od maminky. Toto by mi velmi ale velmi vadilo. Tak bud ste rodina alebo nie.
Daj mu jasne na vyber:
1. bud zmeni pracu a najde si nieco blizsie
2. alebo kupite byt blizsie k jeho praci
3. alebo bude normalne dochadzat domov a nie ostavat u rodicov
Ak nebude suhlasit ani s jednym riesenim (a to ma na vyber 3!!!), tak by som mu pohrozila, ze v tom pripade odchadzas ku rodicom...resp. mu nehovor nic, len ze "ja som ti dala moznosti drahy moj." a sa jedneho dna zober, pobal par veci a odid. Nevravim, ze na stalo ale na taku dobu, aby si uvedomil.
Dalsie, co ma soklo, co si napisala, ze "On to berie tak že chodí do práce a chce si oddychnúť a že ja som na materskej tak ja som povinná byť s dieťatom aj doma stále." Coze? Ale ved ty do klasickej prace nechodis, lebo si na materskej s VASIM spolocnym dietatom, ktore ste CHCELI a PLANOVALI OBAJA! Ty nezarabas, lebo si doma s dietatom. Je to takisto jeho povinnost ako tvoja. Neboj sa, smiech ho prejde, ked uvidi, ze to myslis vazne...
Píšeš že to začalo po narodení dieťaťa. Podľa mňa jeho proste nebaví starať sa o dieťa a pomáhať ti. Chýba mu tá sloboda že si môže oddychovať kedy chce a robiť čo chce bez toho aby si ho ty a dieťa obmedzovali. Takto má u rodičov kľud a ty sa môžeš starať a všetko je na tvojich pleciach. Utekaj,utekaj,utekaj. Toto nieje život.
No a on čo vraví na možnosť rozviesť sa? Je mu to jedno alebo čo?
@stela01 ja sa mam zmeniť? tebe sa to lahko píše...

@dankanka áno utečie sa skryť mame pod krídla.Len, aby chudacik nebol unavený, aby náhodou nemusel kúpať a skoro vstavat.Myslim, že takto fungoval roky rokúce a ani ho nenapadne to zmenit.Ide vo svojich vychodených chodníckoch veď komu by to dobre nepadlo.Doma by sa určite po nočnej nevyspal, lebo dieťa....pred dennou detto.....srnka mu môže skočiť do cesty aj cez deň.Aspon Ti svokra pošle niekedy koláč či navarené?aké máte vzťahy?ja poznám x chlapov, ktorí idú každý deň pozrieť rodičov sú také opicie rodiny