Prvé rande. Kto by mal platiť?
Ak muž je iniciátor stretnutia a idú do kina a na večeru kto by mal podľa vás platiť? Muž, žena alebo napol? A je podľa vás ok ak muž sám iniciatívne povie že kino zaplatí, večeru platí žena?
Môj manžel mal na začiatku nášho vzťahu nižší príjem a pozíciu (boli sme kolegovia) a napriek tomu ma nikdy vonku platiť nenechal. Vyberal program a miesto, ktoré si mohol dovoliť a dnes môžem úprimne povedať, že nezabudnuteľné momenty sú hlavne z miest, kde sa neplatí 😉
Muž, ktorý javí o ženu vážny záujem, sa nenechá ani v tejto situácii zatlačiť do úzadia. To je moja skúsenosť aj s kolegami aj známymi.
Platí ten, čo pozýva a ja som staromódna, chlapa by som nikdy nepozvala prvá..
@ig8r ak myslíte
Podľa mňa by mal platiť iniciátor. Bez ohľadu na to, či ide o muža alebo ženu. Pozývam tá na rande, takže platím. Keď na to nemám, pozývam tam, kde nemusím platiť. A nie je ok aby iniciátor povedal, ja zaplatím toto, ty zaplat toto.
Muž a keď povie že žena platí napr večeru mne to príde trapne od muža. Ak to ona navrhne tak je to ok no ja som stará škola keď ma chlap pozval na rande vždy platil on našťastie sa mi nestalo, aby to žiadal odo mňa
Keď som s niekým chodila dlhšie nemala som problém zaplatiť napr kávu či pizzu občas
Podla mna by prvu veceru mal platit muz a ak idu do kina, tak moze zena navrhnut, ze to zaplati ona, pripadne muz kupi listky a zena obcerstvenie.
@jaskolka preeesne tak.
Rande su hlavne o spoznavani. Ist do kina a potom na veceru...no o com sa tak asi budete bavit?? O filme. Mne to pride, ze chlapec je uz podla toho sposobu pozvania "vychcanec", ktory nema vrlmi zaujem o vztah. Nema ist s kym do kina- ked kino plati tak asi aj vyberie film, bacha na to aby si neskoncila pri nejakej kravine. Uzije si tu svoju blbost, teba to otravi natolko,ze na druhe rande nepojdes. A chlapec vysmiaty. Bol v kine so zenou a este vyludil aj veceru.
Na bonton sa dnes kasle ale ak je on iniciator a pozyva Ta, tak by logicky mal aj platit vsetko na co Ta pozyva. Bud to cvakne vsetko alebo kazdy za seba. Jednoducho mu povedz,ze si svojpravna a samostatna, vies si za seba zaplatit ale ak to este plati,prijimas jeho pozvanie ale na miesto kde sa budete moct mat sancu porozpravat a ozaj spoznat, zistit ci bude druhe rande. Ak nie...čáágo
Mne udrelo do oci z tvojho textu toto: "NECHCEM byť závislá od muža, ale zároveň aby mi pri takýchto čo strážia každé euro rozsvietila kontrolka, lebo v takom niečom ako mala mama žiť NECHCEM." Naozaj rada zo zivota, zamerat sa na to co CHCES. Inak si pritiahnes do zivota to, co nechces.. a to velmi rychlo.. tak vazne, vypustit tieto myslienky a nech ti pride to, co chces a na co sa tesis.
Prve ..druhe..tisice...milionte...neexistuje ziadne rande..na ktorom by som platila. Ps: K peniazom nemam vynimocny vztah. Mam len jasne naroky na muza. Zaplatit priatelkam drink..alebo veceru povazujem za cest.
@anabella111 To v 40tke este stale len randis?
No čo, ako dopadlo rande? ;)
Prec od neho. je to zgrlos. Este by bolo fer pol na pol celu sumu (kino+vecera), ale aj tak by to mal navrhnut ten co bol pozvany a nie ten co pozyval

Jasné,že muž...a.to nie.som zlatokopka🙂.Ak by ma.nechal zaplatiť,co i len polovicu, bolo by to prvé,ale aj posledné rande.