icon

Prvý krát neviem ako dalej

9. júl 2022

Ahojte. Pýtala som si tu veľa rád ohľadom zdravia a podobne.
No prvý x som sa ocitla v situácii kedy neviem ako nasmerovať svoj život. Nikdy sa moc nezverujem zo svojimi problémami ani v rodine keďže som silný introvert a každý problém si riešim v tichosti sama. Ale teraz som prvý krát v živote v situácii kedy som sa zverila lebo sama sa pohnúť ďalej neviem z toľkého chaosu v hlave. Toľko rád som dostala a toľko v hlave premýšľam a ja proste neviem kde sa prikloniť a kam to nasmerovať.
Mám manžela 10rokov.
10 rokov vzorný manžel, otec. No akože ozaj na pohľadanie je človek.
A teraz mi dal takú ranu do života že sa z toho neviem spamätať. Akože viem že tu dostanem aj výsmech lebo ľudia sú vseliaky. Ale ja potrebujem serióznu radu. Poviete mi, že nikto mi nemôžete povedať čo mám robiť keď ste s nami nežili a pod. Lenže ja už tiež neviem. A potrebujem počuť aspoň čo by ste vy urobili.
Takže 10rokov si žijete v kľude máte nasetrenych 13tisic. Jedného dňa sa zobudíte že 13000 zrazu nemáte a máte aj prázdnu druhu kartu s čerstvou výplatou. Zistíte že to vas muž prehral v automatoch.
Zrútila som sa. Chcela som odísť no ustála som to. Dala som mu šancu predsa zlyhá každý.
Zrazu Vám začne vypisovať jeho kamarát že už je to dlho čo mu dlží peniaze. Pozerám že prosím? A koľko?
Že tri tisíc.
No ako krvi má nedorezete. Po mojom nátlaku sa priznal že aj to prehral.
Prečo si to prehral? Dostal si sa do nejakých problémov?
Nie nedostal. Ale raz to skúsil a keď prehral, chcel to získať naspäť tak že hrál ďalej až to prerástlo do toho že proste namiesto toho aby to vrátil tak to v zúfalstve prehral ešte viac.

Ako je možné že som o tom nevedela?. 10rokov manželstva bezproblémového. Super muž. Čiže karty sme využívali navzájom v dôvere. Bez problémov.
A keď jedneho dňa sa zobudíte do rán kde ste zrazu ostali bez peňazí a vychádzajú najavo lži a klamstvá, utajovacky.

Teraz keď som ustála že sme bez peňazí tak sa má zmocnil pocit zrady. Ako by ma bodol do srdca. Desatrocna dôvera pevná murovaná sa zrútila ako domček z karát.
Zrazu mu neverím ani nos medzi očami. Cítim sa zradena najbližším človekom. A to je tá najväčšia bolesť. Môj muž vždy bol moja opora a pevný múr. Nikdy sme sa nezrazili a nič sme netajili.
A on ma citovo roztrieskal. Lebo prvý krát keď som sa to dozvedela sľúbil že uz nebude hrať. Prešli dva týždne a urobil to znova s tými kamarátovimi peniazmi.
Teraz už nič nemáme a strašne sľubuje ako už mu stačil tolky stres že už nemá na to psychiku aby toto zažil od znova.
Ale ako som písala , ja už teraz ničomu neverím.
Som sklamaná , nasrana. Chcem odísť. No zároveň vo mne hloda tých 10rokov kedy bol úžasný človek.
Ja ho mám rada ale nedokážem prežiť takuto zradu a že nás nechal bez peňazí.
Má si hľadať novú robotu. Teda ďalšiu druhu.
A čo robí? Výhovorky že však má robotu, ale že on si nájde a bude robiť. Lenže on si ju nehľadá. Nerobí pre to všetko. Dal si jeden životopis a čaká. Takto si nepredstavujem nápravu.
Čakala som že bude robiť všetko preto a hrnúť sa aby vrátil rodine peniaze aby sme mali z čoho žiť. Ale on len hlúpo čaká. Na čo čaká že zas sa ten problém nejako vyriešiť sám? Alebo že to zas za neho vyriešim ja?
Baby ja už naozaj nevládzem. Nevládzem fungovať, neviem čo robiť. Ja sa topim ale bez slamky čo by som sa mohla zachytiť. Čo by ste urobili na mojom mieste.
Otvorte mi oči. Lebo dosť som počula ako som naivná.
Potom som počula že mám myslieť na rodinu a tých 10rokov.
A každý mi hovorí buď to aká som naivná alebo ten opak.
A ja sa teraz sama cítim rovnako.

bili v mojej situácii.
Takže 10 rokov

Strana
z3
autor
9. júl 2022

To keď aj vás čítam tak tie herne sú strašný rozvíja životov a rodín. 😔

autor
9. júl 2022

Baby aktualizujem.
Dnes som mu teda povedala, že keď chce aby sme boli spolu nech prepise byť na mňa čo sa tyka bsm. Lebo s tým musí oň súhlasiť.
A viete čo? Postavil sa do úlohy obete.
Že ja ho chcem obrat o všetko. Čo keď to urobí a ja potom odídem od neho a urobím z neho bezdaka. Urazil sa na mňa a nebaví sa so mnou.

111jozefina111
9. júl 2022

Ach... Najlepsia obrana je utok. :( Je mi to luto. :( zavislost je svina.

marca12
9. júl 2022

V prvom rade MUSI ist na liecenie. Aj to pochybujem,ze sa vylieci. V dnesnej dobe si vies zobrat uvery jednou smskou,gamblujes online,takze to,ze mu budes davat vreckove,tym ho nezastavim. Nevies nic o gamblovani a mas naivne predstavy. Musis ist ty osobne za niekym,kto pracuje s gamblermi. Musis co najviac citat o tychto ludoch,aby si bola v obraze. Ked mu teda chces dat druhu sancu,musis mu pomoct a zabranit mu gamblovat. Rodiny gamblerov maju strasne osudy. Ja by som ho nelutovala a myslela hlavne na dieta. Chod za pravnikom,nech ti poradi vsetky kroky ako uchranit seba a svoj majetok. Robis to pre dieta,na to mysli vzdy.

marca12
9. júl 2022

A si zober,ze na kazdom rohu su herne. Nenavidim prevadzkovatelov herni ako mozu zarabat na ludskom nestasti.

sissy27
9. júl 2022

Super, takže on si odmieta priznať chybu a problém a ešte z teba robí debila… postavila by som ho pred hotovú vec - v pondelok začnete riešiť zrušenie bsm alebo rozvod. Ono v podstate aj po rozvode môžete žiť a fungovať spolu, len už sa ťa po právnej stránke nebudú týkať jeho dlhy a vybavíš si aspoň výživné na deti od neho a úhradu nákladov na chod domácnosti.
Blbé je, že pokiaľ spolu zostanete (či už ako manželia alebo partneri), tak ty budeš ťahať domácnosť a on si na úkor rodiny bude splácať dlhy… dovolenka? Nové auto? Darčeky? Niečo do domácnosti? Vždy to bude “musíme sa uskromniť, lebo treba splatiť dlhy”. Peniaze, z ktorých si ty nič nemala…

autor
9. júl 2022

@sissy27 áno on so mňa urobil debila a zdieraca že ako si môže byť istý že ho neopustím a nenechám ho tak.
Vravím mu, stala som pri tebe aj po tomto čo si urobil. Za 10rokov som ti nedala ani len na sekundu o mne zapochybovat. Robím to len preto aby som ochránila mňa a deti v prípade keby sa náhodou niečo stalo.

No to určite. To je vydieranie. Ty teraz rozprávaš a za pár rokov má vyhodia s domu a zo mňa ostane bezdak.
Hovorím ale aspoň decka neostanú bezdakmi keď ty niečo poseres.

sissy27
9. júl 2022

Zaujímavé, že sa tak trasie o to, aby neostal s holou riťou, ale vôbec ho netrápilo, že nechá s holou riťou teba aj deti keď nahádzal 16 litrov do automatu…
Rozdelenie bsm neznamená, že zostane bezďák, to znamená toľko, že každý budete mať svoju “kôpku”. Keď si ju prehrá, tak bude bezďák a nebude sa priživovať na tebe a ty nebudeš musieť splácať jeho dlhy.

autor
9. júl 2022

Ja ho už postavím pred hotovú vec.
Cez to právne poradenstvo urobím rozdelenie BSM . Ak to nepodpíše. Rozvod. Lebo úprimne, teraz ma
naštartoval. Zo mňa urobil debila a zo seba obeť. Ako ja som síce milujúca a snažím sa ako môžem. Ale zo mňa zas nikto debila robiť nebude.

54tinka54
9. júl 2022

Presne tak, nedaj sa obmäkčiť, jednoducho on vyrobil veľký problém a ty sa potrebuješ ochrániť do budúcna.. a takisto aj deti.
On si musí uvedomiť že keď ťa nechce stratiť a chce aby si mu pomohla, musí pristúpiť z tvojej strany na všetko.
Inak budeš každý deň tŕpnuť, koľko zas prehrá pripadne kde si naberie nejaké dlhy.

danielahamar
9. júl 2022

Poviem Ti ja jeden príbeh, chlapík 45r robil/pracoval s automatmi, stal sa z neho gembler. Prehral všetok majetok co mali ako rodina a vieš čo nakoniec? Nakoniec sa obesil a rodine neostalo vôbec nič. Takže držím tebe palce, aby si to dotiahla do konca a myslela len na seba a deti.

autor
9. júl 2022

Ďakujem za povzbudenie.
Určite budem aktualizovať. Cítim z Vás oporu a som Vám veľmi vďačná. Budem ju potrebovať naďalej.
Budem tvrdo za seba a deti bojovať. A uvidíme ako on bude reagovať.

lusanko
9. júl 2022

Pokiaľ odmieta rozdelenie BSM a nevie pochopiť,, prečo to robíš, podala by som o rozvod. Tu nie je o čom. Treba chrániť seba a deti. To už nie je len o ňom. Drž sa! 💓

janickacrazy
9. júl 2022

Presne on by mal teraz odsúhlasiť všetko, hlavne ten prepis majetku a liečbu. Ak bude robiť opletačky, tak to naozaj nemá zmysel. Asi si vôbec neuvedomuje, aké vážne to je a myslí si, že ho aj tak neopustis. Aby nebol prekvapený. Drž sa. 🍀

pokojvdusi9
Autor odpoveď zmazal
gucciok85
10. júl 2022

@tykat áno rada "nad zlato"🤦‍♀️.
Hneď sa rozveď veď čo 🤦‍♀️. Nehovorí ti nič-v dobrom aj v zlom?

ropucha6
10. júl 2022

V prvom rade mysli na seba a deti. Prehral predsa aj vase peniaze, nielen svoje. Ak by nepristupil na prepis bytu, zrusenie BSM a liecenie, tak by som to ukoncila. Tieto veci vedia vyeskalovat velmi rychlo.

tykat
10. júl 2022

@gucciok85 ...ved ona s nim ostane akurat ze ju nestiahne ku dnu, clovek ktory dokaze prehrat 13tis a este si na to aj pozicat je nevyspytatelny. A bohuzial ak dalej bude robit dlhy tak nase zakony to beru tak ako keby ich robili spolu. Takze rada prakticka, najprv osetrit majetok a potom mu moze pomahat do aleluja.

tykat
10. júl 2022

@gucciok85 a v dobrom aj v zlom beriem tak, ze spolu riesime aj problemy, ktore pridu a nie ze jeden ich vyraba a druhy ich ma znasat a riesit.

iveta7677
10. júl 2022

Poznam jeden pripad. Manzelia boli v Anglicku zarabat. Manzelka vsak neskor zistila, ze muz vsetko prehral na automatoch.Boli na nule.
Ona od neho odisla. Ale nastal zvrat. On sa postavil na nohy zacal dobre zarabat na Slovensku. A postavil dom vela na tom robil aj on sam...vsetko maju hotove na dome. Samozrejme odvtedy nehra... Moze sa to obratit na dobre. 😊Kazdy z nas moze zlyhat.

danulicek
10. júl 2022

Ahoj, idem s kožou na trh, ale predsa len som sa rozhodla ti napísať. pocas manzelstva - na rodicaku - som sa aj ja zadlzila. Ja ale nie som gambler, nehrám, nehrala som nikdy. Nebudem tu rozpisovať náš príbeh a prečo som to urobila, ale teda zijem s tým denne aj ja ako vinna a nie je to vobec ľahké. Akurát napisem, že my sme od začiatku manzelstva spoločne nehospodarili. Zvysok teraz uz nie je podstatny. Verim, že toto už mam davno za sebou, paradoxne, naučilo ma to hospodáriť a vycistilo to vela vztahov v mojom okoli. Ale prečo pisem? Manželovi som o tom povedala pred 2,5 r. Ako prvé sme na moju ziadost zrušili BSM. My sme ale spolu nic nevlastnili, islo o ten dlh - mame uzavretú dohodu, kde som to prebrala na seba, “kdyby neco”. V našom prípade to šlo cez jeho vtedajšiu živnosť, ale ak sa nemylim, je možné zrusit BSM aj z dovodu gamblerstva - len tam bude asi náročné dokazovať to. Tu asi najlepšie poradit sa s nejakym profikom. Kazdopadne, asi to vyznie divne, peniaze sú v tom celom ten najmenší problém. Vo vašom prípade urcite treba ale liecenie a je otázne, ako to bude potom z jeho strany nadalej. Omnoho podstatnejšia vec vsak je, ako to vnímaš ty a či sa dokážeš posunúť ďalej napriek tomu všetkému sklamaniu. V našom prípade s tymto vyplávalo na povrch snad všetko, čo sa v manželstve kopilo ako nedoriešené a išlo často aj o úplne hluposti. My sme spolu 18 r, manželia 10 a napriek tomu, ze inak som fungovala na 120 percent aj doma, aj v praci a nabrala som si na plecia extrémne veľa prace, aby som zarobila viac, nestačilo. Namiesto toho, aby sme si spolu sadli a dohodli sa, čo ďalej, manzel sa od dlhov (pochopitelne) dištancoval, ale na spoločnom živote trval naďalej. Postupne mi zacal vyčítat úplne všetko, stačilo, ak som mu odpovedala inak, ako chcel (v bežnej veci) a spustil vycitky, ako som mu zničila život, aj jeho rodine, co som za človeka a ako sa na seba môžem dívať do zrkadla. Rozhovorov sme absolvovali neskutočne veľa, nikdy sme sa nikam nedostali, lebo vždy všetko končilo tým, ze mal predsa len pocuvnut rodičov, ze som mu zničila život, ze som pospinila meno jeho rodiny. A ze budem robiť to, čo odo mna očakáva. veľakrát som to tu písala, manzel ma cely život az extra nadštandardne vztahy so svojimi rodičmi, co sa úplne prehĺbilo po tom, co som urobila. Predo mnou sa úplne uzavrel, co sa týka komunikácie. nas problém riesil čiastočne s jeho rodičmi, ciastocne so sestrou, ciastocne s mojimi rodičmi. Všetci vedia aj tak vedia len urcitu cast (tu, kde je manzel ublizeny). zial so mnou neriesil - okrem tých výčitiek a ultimat. Ak som chcela komunikovať, jeho reakcia bola: s tebou? Veď ty si to spôsobila, čo by som tebe asi tak hovoril… Dávali sme si veľa šancí, najprv asi práve kvôli tomu, ze sme spolu pol života, potom kvôli deťom a nakoniec asi preto, ze “sa to patri”. no tým, ze nas vzťah mal veľa problemov aj predtym, každá sanca trvala “tri dni” a velmi závisela od toho, s akou náladou sa vrátil manzel. Nás spoločný život bol potom už ako na hojdačke. Vsetko vždy spochybnil alebo ked som mala nieco vybaviť a nepodarilo sa mi to z rôznych dovodov, tak mi neveril a znova sme boli na zaciatku. A často tie jeho výčitky voči mne počúvali aj deti, co vlastne u mna rozhodlo. postupne to prestalo baviť už aj mna. Spravila som to, splácam to, vinna som, ale žiť cely život vo výčitkách ako trest nechcem. Boli sme aj v manželskej poradni, raz - odmietol tam potom ísť. Ja som absolvovala aj nejake sedenia u psychológa a trosku som si upratala v hlave aj okolo seba. Manzel ostal zacykleny vo výčitkách, sklamaní a - naozaj to nemyslím zle - hlavne, v sebaľútosti. Napr aktualne riesi, že on by strasne rad isiel niekam na dovolenku ako jeho kolegovia, ale keďže som porobila, čo som porobila, nemôže… pritom dlhy platim ja zo svojej výplaty a keby chcel, naozaj moze ísť kamkoľvek. ale na dovolenke sme za 18 r boli ledva trikrat, aj to som riesila ja. On nikdy nikam nechcel. cize postupom času ma zacal vinit z úplne všetkého, aj z toho, že sa mu aktualne napríklad nedari v praci a dal človek z jeho tímu výpoveď. Samozrejme, uvedomujem si celé to bremeno, ktore som spôsobila a nemalo sa stat a riesim to naďalej ja. Ale na tu rodinnú stránku musia vzdy byt dvaja. Neostat vo výčitkách, lebo ten vinny to vie, aj ked veľakrát nevyzera, ze vie. Aj ked veľakrát neprejaví navonok taku emóciu, ako očakáva ta druha strana. Ale možno len mlčí, aby neprichadzali ďalšie a ďalšie výčitky. A myslím, ze tvoj muž ako chory (je to choroba) ešte navyše potrebuje pri sebe aj oporu, nie len výčitky, ale potrebuješ ju rozhodne aj ty. Len či ti ju on dá? Či si schopná ju od neho prijať? Nadalej žiť spolu? A presne pre toto pisem tento výlev, ze áno, hnev a sklamanie a prvé opatrenia je jedna vec. Tie treba urobiť hned. Ale druha vec je lepiť neustále to rozbite, čo nie je jednoduché. Tiez pochopenie, ze napriek tomu, čo dorobil, je to stále človek s emóciami. A najpodstatnejšie - je to dôvera, ktorá z tvojej strany už chyba. Myslis, ze mu budes môcť veriť? U nás stačí, ze si kupim saty (a to ja nenakupujem sebe nic, ale teraz pred letom som si musela kupit do prace) a už sa pýta. A to stale hospodári každý sam a fakt som uplna sivá mys, ziadna “herecka”. nech to vyznie akokolvek, ja chápem aj jeho, ale prešlo uz velmi veľa casu a myslím, že treba ísť ďalej. Prenho je jediným riešením, vraj, ked to cele vyrovnam. Ale nemam ako a postupne splácanie vidi ako nedostatočnú snahu z mojej strany. S rozvodom napriek tomu nesúhlasí, hoci ako manželia nežijeme už veľmi dlho. potom ma zas dni, kedy mi povie, ze mi vezme deti, lebo však ja som zničila všetkým život. Potom ma dni, kedy sa chce dohodnut. A takto stále dookola. Prešlo 2,5 r a môžem ti povedať, ze sme sa neposunuli absolútne nikam a ak by sme pristúpili k rozvodu hneď, ked to chcel na začiatku aj on, tak sme z toho vonku obaja už aj pocitovo. Takto to mame ešte len pred sebou. Ja vam veľmi drzim palce, ale naozaj to nebude ľahké a veľa závisí od tvojho muža, tým, ze ma ozaj problém, ktorý sa asi nedá úplne vyliečiť, to je otázne. Ale veľmi veľa závisí aj od teba, ako chceš žiť.

Mne ako vinnej napr chýbalo, aby sme si po rozhodnutí ostat so mnou sadli my dvaja a povedali si možné riešenia, ked sa teda rozhodol, že ostane. Namiesto toho ho začali rodičia tlačiť do rekonštrukcie rodičovského domu, aby si teda splnil ten svoj sen o dome. Ak by sme si k tomu sadli a zatiahli z “jeho” peňazí, mohli sme mat dlhy poriesene a mohli sme za ten cas uz bývať aj v dome a sami. Ale takto mam aj dlh, aj jeho rodičom zafinancoval stavbu malého domčeka a s rekonštrukciou veľkého domu ešte ani nezačal. A to sa ideme napokon rozvadzat. Proste cele zle, pretože každý sa do toho montoval, ale spolu sme neriešili - však ja som porobila blbosti, ake riesenie chcem akože ja navrhovať… takze pozor aj na toto. U vas by možno mohlo byt riesenim aj to, že si potom po vasom spoločnom rozhovore sadnete spolu s jeho rodinou, že takáto je situácia a co s tým viete robiť. Spoločne, lebo gamblerstvo je zradne. A to už je problém celej rodiny. Drz sa 🙏

andrejka19
10. júl 2022

Napisem vam moju skusenost s gamlerom,ktory je moj syn.vzdy bol problemovy ale to tu neidem rozoberat.pred dvomi rokmi sa dal dokopy s dievcatom a zili spolu aj maju dcerku.ja som si myslela ze rodina ho zmeni.zial stale castejsie pytali peniaze ze nemaju co jest a podobne.nakoniec ho ona vyhodila a ja som mu dovolila vratit sa domov.vedela som ze budem musiet schovavat peniaze pred nim lebo vzdy nas okradal.lenze som netusila ze musim schovavat aj mobil aj bankomatovu kartu.prvykrat prisiel ucet z orangeu nieco cez 50 eur.volala som im ze to musi byt omyl,nikdy som nemala viac ako 20 eur.a tam mi pan vysvetlil ze tam su nejake spoplatnene smsky.dobre.slubil ze uz nikdy viac.z vyplaty mi vratil tie peniaze.lenze druhy mesiac 177eur orange a vymenil mi sim kartu v mobile takze sa lahko nabural do internet bankingu a kym som ja varila stiahol mi z uctu 500 eur.vsetko na online hry.vsetko prehral.takze som isla do orange vsetko zablokovat,do vub vsetko zablokovat,vyziadat novu kartu lebo on uz mal tie cisla davno odpisane.a hral na moje meno.kazdy tyzden chodia listy od exekutorov,vsade je dlzny,este aj v Dôvere.na dceru neplati ja len dufam ze ho uz konecne zoberu sediet lebo s takym clovekom je umenie spolu zit.ked ho vyhodim stoji vedla bytovky a nepohne sa odtial.nikto mu uz okrem mna nechce pomoct lebo kazdeho uz oklamal,okradol.takze zijem tak ze mobil a kartu z banky aj na wc,do sprchy,doma ziadne peniaze.ak som vam pomohla aspon euro usetrit tak to stalo za to.s takym clovekom sa neda zit.nevesta nakoniec povedala ze takto prehral jej matersku aj svoju vyplatu a naozaj niekedy nemali ani na mlieko pre dceru tak ho konecne vyhodila.ani sa jej necudujem.jej sa snazim pomahat aj vnucke lebo to ma tazke.komentare od mamiciek si neprosim chcela som poradit iba autorke.dakujem.

autor
10. júl 2022

@danulicek veľmi si vážim že ste napísala. Ukázalo mi to pohľad aj z druhej strany. Úprimne podobne to vyzerá momentálne aj u nás. Veľmi ma Váš príbeh donútil sa zamysliet. Hlavne nad budúcnosťou. U nás je to veľmi čerstvé a ja stále tapam. Okrem toho že idem všetko zabezpečiť tak tapam aj v otázke vzťahu. Uvidím kam sa to v priebehu najbližších týždňov poberie. Ale myslím že teraz sme v bode takom že sa isto lady prelomia čoskoro. Ale do akého smeru ešte neviem.
Veľmi pekne ďakujem že ste sa podelila, veľa mi to dalo úprimne.

autor
10. júl 2022

@andrejka19 veľmi pekne ďakujem aj za váš príbeh. Ako som vyššie písala, sme v štádiu kde vzťahy ochladli. Moje po Tom čo urobil a jeho z Ega že sa dovoľujem zabezpečovať majetok.
Čiže myslím že v priebehu dní týždňov sa presne jasné ukáže ktorým smerom sa to uberie. Ako som prekvapená, že momentálne ho nespoznávam. Ani jeho reakcie a celkom ma to šokuje.

danulicek
10. júl 2022

autorka, v tomto prípade, že ho nespoznávaš, môže ísť o to, že si ho proste odhalila. možno by som odporučila dať si vytiahnuť záznam z bankového a nebankového registra - musí s tým však súhlasiť on, resp. musí o to požiadať on. a ak sa nesnaží o záchranu, potom asi naozaj ukážu najbližšie týždne. je iná vec, ak sa to človeku proste stane, poučí sa - hoci tá cesta nie je rovná, ale riadne kľukatá. a je rozdiel, ak je v tom spadnutý až po uši a nesnaží sa nič urobiť preto, aby ste našli spoločnú reč.

andrejka19
10. júl 2022

Prajem Vam vela trpezlivosti a síl aby ste to zvladli.ak to nebola jednorazova zalezitost tak sa budu aj u vas striedat sľuby,vyhrazky,plač,krik,velke zmeny nàlad,a este on bude urazeny ze mu nedoverujete,dalsie sluby,ze si najde druhu pracu,co nikdy nebude,ako aj moj syn hadam nebude robit za par eur ked tu je sanca vyhrat(prehrat) tisice za par minut.bude spekulovat donekonecna.Velmi dobre si pamätam ked mal ist syn na súd kvôli vyzivnemu na dceru ako mi hovoril ze ked nebude mat 150 eur na svoju dceru mesacne aj si zasluzi aby isiel sediet,aha preslo par mesiacov a on uz od aprila neplati ani cent.Drzim vam palce,snad budete mat stastie a vaš pribeh bude mat stastny koniec.

juliet86
9. nov 2024

ako,to dopadlo pp dvoch roloch odvtedy?

Strana
z3