icon

Psychické násilie v rodine: Ako sa oslobodiť?

bja010
Dnes o 19:39

Ahojte, už neviem kde mam hľadať pomoc tak som to chcela skúsiť tu.
Mam 18 rokov a moj otec je toxicky, hádky niekoľko krát do dňa, vyhrážanie, kontroluje moju izbu, načuva rozhovorom atď... ostatný rodinný členovia to odmietajú riešiť aj keď sa im to taktiež nepáči.
Jedinú možnosť ktorú vidím je nájsť si prácu a odísť ale toto sa deje už roky a mám kvôli tomu neskutočne silnú sociálnu fóbiu... lieky som brala a trošku pomohli vždy až dokým som sa nevrátila domov. Nemám osobu ktorá by ma prichýlila, a žijem v meste kde je málo pracovných ponúk nemôžem byť vyberavá a zamerať sa na práce kde sa s ľuďmi nekomunikuje. Je to ako zakliaty kruh
Nejaké rady alebo tipy? Ďakujem vopred

ivicatolic
Dnes o 19:42

@bja010 som veľmi zvedavá, čo ti dámy na MK poradia, poznám podobný príbeh , a ako píšeš.... začarovaný kruh

tundra
Dnes o 19:46

@bja010 hladaj pracu napr.v hoteli,kde ponukaju aj ubytovanie,ako chyzna,recepcna.
Ak, vies nemecky,hladaj v Rakusku.

anonym_3ab8da
Dnes o 19:49

Tak sa to nauc spracovavat a prijať to pragmaticky
Mala som tiež peklo doma,nedalo sa odísť,ked som bola dieťa a nakoniec som im aj pomáhala
No bolo to veľa práce s psychikou ale dalo sa
Ak teda iná možnosť neexistuje a ,, musíš,, tam ostať

amorleo
Dnes o 20:22

@bja010 zazila som podobne ale nielen nadavky vyhrazky,ale aj fyzicke nasilie, kazdy krat ked nas deti uvidel tak cokolvek mal nam hodil po hlave. v noci za spanku utoky invalidnou palicou hlava nehlava, udaval nas za cokolvek kde sa dalo.v skole na policii. zazila som 10 rokov intenzivneho pekla. cukalo mi non stop v oku, kyselina zo zaludka, neustale sa strhavanie zo spanku.vela plaču. nevedeli sme co s tim.policia nam nepomohla vraj az tam nebude mat trvali pobyt a pokial sa s nim matka nerozvedie. Matka bola ticho...hned by dosala nakladacku,rovnako ako aj vsetci susedia na okolo ktory s nami nechceli mat nič. a akosom to riesila?snazila som si najst frajera aby som prespavala inde kedze som este chodila do skoly. potom som sa k frajerovy odstahovala a drzala hubu a krok... trvalo to cca 7 rokov kym sami podarilo postavit na vlastne nohy a od toho frajera som utiekla . takze chce to pevne nervy. NIC nieje naveky! Pre mna praveze odist s toxickeho prostredia bol uplne novy start....az vtedy som vobec zacala vnimat svet ,ked som nemusela byt v strese kazdy ten okamich doma.. celkovo aby somto cele pochopila co to vlastne bolo tak som presla regresnu terapiu. tam som cez minule zivoty videla spojenia co som sa tim ucila a ze somto zvladla 🙂 drzim ti palce. si dobry clovek a nezasluzis si v toxickom prostredi existovat.

marianarem
Dnes o 21:42

@bja010 Chod do ineho mesta. Aj moja mama bola na tom podobne ako ty, hned po maturite sa zbalila z domu a isla, brala hocijaku robotu, najprv brigady, potom si nasla stalu. Ono ked budes z domu, zlepsi sa ti aj ten psychicky stav, takze nemusis hladat len prace, kde s nikym nekomunikujes.