Psychicky labilná kamarátka
Ahojte, nie som nova len nechcem verejne...
Mam kamosku, je dost labilnej povahy, chvilu dobre, potom este lepsie, potom z bezneho problemu hotova drama.... v podstate vo svojom zivote nema kludne obdobie stale nieco na moj vkus prehnane preziva, stale nejaky afekt, hiikanie, nic sa nedeje bezne, stale sa nieco deje, kauzy, kauzicky... Toto jej spravanie sposobilo ze jej preplo a skoncila v nemocnici na psychiatrii.
stalo sa to v praci, vsetci to videli, hanba na 100rokov. a ja teraz neviem ako sa k nej spravat. chvilami som na nu nasrata, chvilu ju polutujem, klame vsetkym naokolo, na pracu sa uplne vykaslala a to je v riadiacej pozicii, chvilu som jej kryla zadok ale 3t sa neda... Teraz sa uz udajne vracia do prace, rozprava tam uplne bludy kde bola, sprava sa ako robot ( podla mna je nadopovana) este som ju nemala moznost vidiet nazivo...
moj prvotny pocit je zavriet,zhasnut a nikdy viac ju nevidiet a nepocut. Velmi som jej pracovne pomohla a teraz som sa v podstate spolocensky blamovala takouto znamostou... nechcem aby to vyznelo nejak arogantne, spracuvam svoje pocity uz cez 3t, este ked bola "v pohode", som sa snazila jej spravanie korigovat a teraz neviem... uz nechcem?
z celej situacie je mi uplne na nic, vela veci co mi nahovorila mi pripada ako jedno velke klamstvo a falos z jej strany... Keby prisla ako chlap 🙂, ze OK mi preplo, som sa pozbierala a ideme dalej ale ona dalej klame a vymysla... a to ma uplne znechucuje, bojim sa ze az ju stretnem a skosi na mna nejake vyfabulovane klamstvo poslem ju niekm kratkou cestou
Mate niektora skusenost s takymto clovekom? ako sa spravat, ako to v sebe vysporiadat?
Dakujem
@andrej001 ano presne je to ťažké niekedy.
Nuz, zienky a dievcence... trosku spomalte s tym odsudzovanim... Zrejme je to osoba, ktora je tiez citliva a nie len na seba a svoje okolie... proste berte to tak, ze zije dost bohatym vnutornym zivotom, ked jej hlavou prebehne tolko pochybnosti a pocitov. Ja mam taku sestru a velmi dobre sa viem vcitit do toho, co preziva.
Ja sa mozno tiez spravam ako svina, ked svoju sestru v obchodnom dome, alebo na ulici jednoducho obidem a nepriznam sa k nej, aj ked kto pozna - ten pozna a podobame sa az strasne napadne.
Ale po situaciach, ktore som s nou zazila na verejnosti, sa jej jednoducho na takychto priestoroch vyhnem. Nestoji mi to ani za trapasy, ani za jej trapne a prihuple klamstva. Tvoja kamaratka je mozno na tom lepsie, pretoze sa uz aspon liecila.
Odporucam ti - jednoducho sa s nou stretni osamote bez svedkov a vysvetli jej, ze na verejnosti sa jej maximalne pozdravis, ale to neznamena, ze sa s nou uz rozpravat a bavit nebudes. Ale jednoducho si tuto sitaciu aj ty nezvladla podla predstav beznych ludi. Ak pochopi, fajn. Ak nepochopi, ries to v zaujme so svojim svedomim. S cim sa budes vediet zmierit, bez velkych vycitiek. Vela spravi aj rozhovor, mozno naozaj nebude treba nic radikalne riesit.
Drzim ti palce, urcite najdes cestu, ci sposob, s ktorym budes stotoznena.
@alice107 sud sme este nemali a dieta este nikomu nezverili do opatery. Viackrat som na jej stav upozornoval na socialnej kuratele. Urcite budem trvat na presetreni jej stavu na pojednavani na sude. To ze kona ucelovo a znemoznuje mi styk s dietatom, to uz skonstatovala aj kuratorka aj moj pravnik. Podla vyjadrenia pravnika konaucelovo aj podavanim trestnych oznameni aby vedome poskodila moje meno a oslabila moju poziciu pred sudom... Vraj mu je zahadou, ze ked sa dva tyzdne neozvem tak je klud a ked jej napisem ze chcem vidiet maleho tak hned bezi na policiu ze ju obtazujem sms, alebo ked spisem hlasenie na socialnej kuratele hlasenie ze mi neumoznila byt s malym hoci sme sa na tom den vopred dohodli tak je hned az na prokurature a podava hlasenie ze ma zo mna strach a ohrozujem ju tym ze pridem pred panelak (pred panelak, nie pred dvere bytu) a dozadujem sa stetnutia s dietatom. A ked som tak naposledy urobil tak som skoncil s putami na rukach lebo prehlasila ze sa boji o zivot a zdravie seba a svojich deti. A vo vypovedi uviedla ze som ju nikdy nenapadol, neudrel, nijako sa jej nikdy nevyhrazal ani jej vulgarne nenadaval... Tak z coho ma ten strach??? Podla mna je tolen ucelovy skutok aby mohla na sude poukazat na nieco cim by znizila vahu mojej vypovede.
@alice107 https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/manzelka-mi-brani-v-styku-s-dietatom/
posledny prispevok na prvej strane.
Ja neviem, ale co tema tak tam je tento clovek. 🙄
@jabadaba
@domak2 ja neviem ale co tema tak sa stale do mna navazas.... potrebujes si budovat niekde svoje ego??? pretoze co tema tak ti pisem ze si precitaj aj moju reakciu na ten prispevok a myslim ze je dost obsiahla na to aby si ju pochopila. ale najlepsie je jednostranne nakydat na cloveka a o jeho nazor a vysvetlenie sa nezaujimat.... to je take "dospele"...😉
pekny den ti prajem....
ANDREJ001 akoto, ze si skoncil s putami? cize privolala policiu ata ta zatla ci predviedla na pol.stanicu ci dala d ocely predbezneho zadrzania? v museli mat ozaj dovod na zalozenie put.....
pretoze toto oni robia len pri zakorku,ked je dotycny agresivny...a mal si hned volat svojho advokata ked sa to stalo......
stale mi tam nieco nesedi. pretooze prokurator ak zisti, ze podanie nie je dovodne, zamietne ho......
kedze ste nemali ste pojednavanie, tak ak kolizny opatrovnik vidi situaciu, tak budes mat lepsiu vychodiskovu situaciu..ale mna prekvapuje, ze si nedal ziadost na predbezne opatrenie..... zverenie dietata do tvojej starostlivosti do casu rozvodu..... to ti advokat nenavrhol?
ta z toho co pises je jasne, ze manzelka kona ucelovo... vase prblemy si ako som aj predpokladala riesite cez dieta.
kedze ste stale manzelia, nie je predbezne o zverenni do starostlivosti, tak obaja mate rovnake pravo na dieta. normale zmyslajuci rodicia urbia vsetrko preto,aby dieta nepocitilo, ze rodicia maju krizu a rozvadzaju sa.
takze ak sa snou neda dohodnut normalne, ine ako predbezne opatrenie nepomoze.
ale man zarazaju tie puta.... co uvidela policia,ked prisli na miesato´´cinu´´?
to vase konanie a si oboch je typicke pre rodicov, co nemyslia na deti,ale na vlastne ega......
@mamutka Dohodila jej pracu? podporovala ju rok? to kde citas? napisala, ze jej pracovne pomohla... ty uz si snad vymyslas fakty? my si v praci tiez pomahame, robime robotu za druhych, ak treba....sme za to plateni.....
Prepac, ale ak sa niekto o niekom vyjadruje ako ona, tak tam nevidim ziadne dobre umysly.....
A uz som jej poradila- kedze jej ako osoba vadi, obtazuje ju jej existencie a hanbi sa za nu - tak nech ju neriesi a ignoruje....na moj vkus sa nou prilis zapodieva, ale len v tom negativnom....v tych prispevkoch je absolutne nulova empatia, dokonca tam vidim vysmech....ty nie?
domak2 az teraz som si precitala tu temu.. uz viem, preco mi to nesedelo......
@mircalla buď prosím ta taká laskava a nenavazaj sa do mňa,figu o tom vieš...
Pre ostatné baby,ďakujem tým čo sa snažili pochopiť moju situáciu, a ďakujem najmä tým čo majú reálnu skúsenosť. Celý deň nad tým rozmýšľam ako ste si potrebovali poniektore kopnúť aká som sviňa neempaticka ale neviete ako to posledný rok bolo.Ja nie som typ co pestuje kamaratstva na počkanie a uz vobec si neprípustam ľudí k sebe.ju som pustila. Popravde to je bol v robote bengal by som nejak prezrela, ale rozmýšľam nad tým čo som za posledný rok napocuvala ,pomáhala som jej ako som vedela ,stretávali sme sa veľa aj súkromné. Viem všetko teda som si myslela o jej rodinnej situácii a keď došlo k danej veci,išla za človekom na ktorého za rok nepovedala ani pol slušného slova... a ze mna trápi ze si robí selfie... no trápi,keďže mi ich posiela.
Ďakujem všetkým normálnym babami za reakciu, rozhodla som sa robiť mŕtveho chrobáka... príde pozdravom sa,ak bude mať záujem komunikovať tak budem.
Ešte pekný večer vám prajem.
@alice107 Co myslis ako budu konat policajti ked im niekto nabulika ze sa boji o zivot? daju si s tebou kavu a pokecaju? asi nie... ci som bol agresivny? nie.... stal som oprety o kapotu auta, fajcil a cakal.... nic viac... nikde som sa nasilim nedobijal, nevykrikoval ani nikoho neohrozoval.. policajti si len konali svoju povinnost, ale cestou pravnika som podal staznost na neprimerane pouzitie donucovacich prostriedkov pri zakroku.... to podanie zamietol sudca po skratenom vysetrovani na pojednavani ktore som mal po prepusteni z CPZ...
Predbezne opatrenie... navrh som podal, ale nase sudy maju ako vzdy cas a ako som sa dozvedel tak dokonca to zlucili do jedneho pojednavania s nasim rozvodom a zverenim do opatery..... asi zijeme na slovensku mam ten pocit..... co sa tyka stretavania z dietatom, manzelkine navrhy boli asi take ze idem do lidlu na nakup tak ho mozes na par minut vidiet.... to za mesiac staci podla nej.... ked som jej napisal ze mam povinnosti a nevyhovuje mi to ci sa nemozme stretnut neskor tak uz nereagovala... ja si nepotrebujem masirovat vlastne ego a nieco si dokazovat, ide mi o to aby sme si s manzelkou vysvetlili situaciu medzi sebou a aby som mohol byt s malym. Od 6.2. som ho nevidel a nemam o nom ziadne spravy pretoze manzelka nekomunikuje. Zeby umyselne, naschval??? A co uvideli policajti som ti uz napisal. Chlapa opreteho o kapotu svojho auta a fajciaceho cigaretu..... nic viac...
@neviemako ja ti to aj tak nezeriem....myslim, ze asi tak 90% reakcii si dostala ake si dostala ako v tejto kauze posobis - neviem ci si ich vobec citala..... (nielen odo mna!), ....tvoj uvodny prispevok a tie komenty,co si napisala, svedcia o tvojom charaktere, hociako sa teraz hras na svatu....vacsina ludi ti napisalo narovinu....
@mircalla nehrám sa na svätú,ale nebudem tu rozpisovať ako som sa rok snazila,podporovala finančné,emocionálne aj v práci. Bála som sa o ňu,píšem,volavam jej,ale poslednú normálnu vetu som od nej počula pred 3.5t. Nebolo toho malo,čo som pre ňu spravila a nič za to nechcela,robila som to pre ňu,a odpoveďou su mi klamstvá a selfie ktoré keby som tu zavesila tak nebudete vedieť ako zareagovať. Mne vybehli slzy a rozhodne nie od smiechu.
@neviemako Opakujem, neverim ti - este kolko dalsich veci pridas v dalsom prispevku v com si ju podporovala? uz aj financne si ju podporovala? predtym si napisala, ze je financne velmi dobre zabezpecena....
osobne ti neverim ani slovo.....podla mna tu teraz hras na citlivu strunu (z tvrdej si sa stala zrazu citliva samaritanka) , prve strany si uplne inak pisala. ak ti to niekto veri, tak prosim, ja nie...tymto som v tejto teme skoncila.....
@domak2 vsade som len ja ten zly... nepotrebujem aby ma niekto lutoval, len chcem dosiahnut to naco mam pravo a narok... ze som nevidel bez udania nejakeho dovodu 3 mesiace vlastne dieta, ze ked som prisiel domov z turnusu tak manzelka zbalila veci a odisla z domu, a ked som jej pisal ze sa chcem stretnut s malym tak neodpovedala tak ako to ma vo zvyku, ked som bol spisat hlasenie na socialke ze mi brani v styku s malym tak hned na druhy den bezala na policiu ze ju ohrozujem na zdravi a na zivote ( zeby to robila umyselne?), a potom vypovedala ze som ju nikdy nenapadol, nenadaval jej ani ju inak neohrozoval??? troska nelogicke nie??? ale hlavne ze ja som ten najhorsi a ona je neviniatko.... sudit jednostranne to je take rozumne.... a ze sa do mna navazas? ano beriem to tak.... kolkokrat si mi nieco napisala tak si kritizovala iba mna a obvinovala... o manzelkine preslapy si ani raz nezakopla....
@mircalla ved pisala, ze jej vyse roka pomahala a jemne ju smerovala k odbornej pomoci. Tak nepis ze si vymyslam fatky. Reagujem na napisane. Ty si od zaciatku zakladatelke nakladala a pritom nepoznas druhu stranu. Kludne to moze byt vyuzivacna osoba, co uz proste svoje vyfabulovane klamstva nezvlada. Nevieme... keby si mala taku svokru, posles ju asi do pekla a polutujes tych, co s nou musia zdielat zivot.
@mamutka Vies co - neviem, ale posledne, co by som robila - vysmech z psychicky choreho cloveka (nech uz je dotycna aka je).....pre mna su hlasky je nadopovana, chova sa ako robot, znamostou s nou som sa spolocensky blamovala atd trochu moc - nehnevaj sa,toto by som tolerovala u niekoho, kto ma 17....
@mircalla sak jasne, podala to divne, ale mne to neprislo urazlive, lebo som si prave predstavovala jednu konkretnu osobu - ver mi, vazne som si myslela, ze pise a osobe co poznam a tam by mi sedelo kadeco, az kym nenapisala, ze ma dve zdrave deti. Takze je to ina osoba. Uz som si fakt zacala mysliet, ze ta zena co roky klame, utoci, nadava, skriabe sa po cudzich chrbtoch, neustale robi dramu zo vsetkeho, ze to uz psychicky nezvladla a zrutila sa. Takze stale si predstavujem aj moznost, ze to moze byt naozaj clovek co roky strpcoval zivot kamoske a teraz sa nevie co dalej.
Ako som pisala, jedina moznost je podla mna drzat kolegov na uzde, nech sa slusne chovaju. Bavit sa pokial mozno neutralne a casom sa ukaze ci z priatelsta este daco ostalo.
Poznala som pripad, ze cloveku dohodili fajn pracu, ale on asi tiez dacim trpi - on nechcel byt medzi ludmi a pracovat, neustale hladal dovod ako sa dostat na PN-ku. Bol za flakaca, fakt hanba pre cloveka co mu tu pracu dohodil. Mozno ma istu formu autizmu a nevie byt s ludmi - kto vie? Ale v konecnom dosledku o pracu prisiel a ten co mu ju dohodil mal naozaj hanbu, ze dotiahol flakaca. Lebo nam ostatnym tiez nemusi byt po chuti kazdy den makat a byt s kolegami a pod. ale musime.... Ci ma niekto socialnu fobiu, alebo depresiu, to kazdy okasle, makat musime a kto nie, je stredobodom pozornosti a kolektiv sa na nom bavi 😒
@andrej001 a zas a znova sme pri tom, ze ja som ti nieco pisala 😕 Kde??? Raz som pridala link na spominanu diskusiu v tvojom statuse, pre zeny co poznali len tvoju stranu. To je vsetko. Uz len z tohto mi je jasne, ze si prisposobujes pravdu ako sa ti hodi. Toto je moja posledna reakcia na teba. 🙄
@domak2 A k mojmu postupu v tejto veci... vyuzil som vsetky pravne moznosti na to aby sa to niekam pohlo, lenze nasa justicia ma na vsetko cas. Tak ako doteraz aj v buducnosti budem vyuzivat vsetky pravne postupy aby sa to vyriesilo. Ak si niekto nedokaze uvedomit, ze ak niekoho upozorni policia a socialna kuratela ze kona protipravne a v rozpore so zakonom o rodine ak brani vo vykone rodicovskych prav a povinnosti tak neviem ci to niekomu nestaci aby to pochopil. Asi nie, lebo ako vidim tak sa vsemozne snazi podrazat mi nohy aby zakryla svoje preslapy. Ja som to chcel stale riesit rozumnou cestou ako dvaja dospeli ludia, porozpravat sa a vyriesit celu situaciu v pokoji. Ver mi ze keby sme to tak urobili nemuselo to dojst az tam kde je to teraz, a vela veci by sme si dokazali vysvetlit aj bez sudov a policie.
@domak2 Ja si pravdu neprisposobujem.... pridala si link na komentar mojej manzelky.... len si opomenula tak ako som ti napisal reagovat aj na komentar ktory som pridal potom ja a vysvetlil pripadne vyvratil nim manzelkine tvrdenia.... to uz sa do uvahy neberie vsak??? preto som ti napisal ze nesud jednostranne.... ale ako zena budes vzdy obhajovat iba zenu... to mi je jasne.... asi tolko k tomu....
Pekny vecer.....
@neviemako ešte raz si uvedom, že sa jedna o chorého človeka, celé jej správanie možno za posledný rok asi smerovalo k hospitalizácii, takže darmo riešiš selfie z nemocnice - ona je chorá, potrebuje odbornú pomoc,ktorú teraz má... ty si sa snažila, ale to nestačilo, potrebovala niečo iné...ak bola kolegyňa naozaj taká kamarátka, tak sa ti po vyliečení poďakuje...čo od nej chceš teraz? Poďakovanie, že ju kryješ v práci? Ospravedlnenie, že ťa naposledy vyhodila? Ten chorý človek si to možno ani nebude pamätať...
Zažila som kolaps u mne blízkej osoby, bolo to strašne a dufam, že to už nikdy nezažijem, ale ani vo sne ma nenapadlo čokoľvek tomu človeku vyčítať....
A ešte niečo...hospitalizácia na psychiatrií nie je len tak...mm sa o to snažil so svojím bratom, keď mu "preplo" z nejakého fetu, ale neúspešne - to nie je diagnóza, kvôli ktorej je človek v nemocnici proti svojej vôli...keď sme my museli volať záchranku, tiež sa najprv zdráhali ist rovno do Kremnice, potom zvážili situáciu a riskli to, hospitalizácia trvala viac ako 3 týždne...ak je tvoja kamoska v nemocnici, má to závažný dôvod
no ak jej preplo pre kolegami,tak co uz, stava sa to, nie jeden manazer alebo riaditel skoncil s takzmto divadielkom a niektori skoncili uplne (nasho kamosa nejaky kolega sa hodila v Londyne z 20. poschodia dole rovno do vestibulu pocas obednej pauzy) viete ako to asi vyzeralo. Ja by som sa na nu zacala pozerat ako na osobu,ktorej treba pomoct a asi informovala lekarov,ze nie je stale v poriadku a nemali ju pustit tak skoro do bezneho zivota (stabilizovana nie je podla spravania). Tieto veci nie su na srandu, tie osoby netusia,ze klamu.
@bajana u nás ju tiež brala záchranka a rovno ju brali... čo od nej chcem? Hkm ani nie ospravedlnenie,skôr čestný prístup k veci. Hlavné nie klamstvo. :(
Viem ze bola dnes v práci,navymyslala tam bludy neskutočne aj pred babami co ju ratovali, ja som obvolavala jej rodinu aby sa niekto postaral o jej deti a ona má úplne odveci bajku kde 3t bola...
Hlavné ze ju zaujíma ako sa mám.... a nepytala sa mňa
Neviem, kde beriete istotu, že tu spomínaná žena je psychicky chorá. Na základe toho, čo tu píše zakladatelka? Ked chce niekto niekoho očierniť, môže popísať, čo len chce. A seba vychváliť do nebies ako obetavo pomáha. Ked chcem nikomu pomôcť, urobím to kludne aj bez toho, aby som o tom vypisovala litánie na MK...

ANDREJ001 a to sud ani urad kolizneho opatrovnika si nevsimol je stav? sud zveril dieta do jej starostlivosti
nejako mi tu nieco nesedi.
a este jedna vec. ak ak vidis, ze moze byt nebezpecna sebe ci pripadne dietatu, treba zakrocit., da sa to aj proti jej voli.. to si sa neinformoval u lekara? ten moze ju dat hospitalizovat aj proti jej voli.ak jej zdravotny stav je az taky,ako ty opisujes
ale je skutocne taky?
mne na zaklade skusenosti co mam z praxe to pripada, ako vas boj po rozchode.
pretoze aj sud by zistil, ze ex manzelka nie je v poriadku a nariadil by vysetrenie . pretoze nemohol by rozhodnut o zvereni dietatta do starostlivosti.
podla tvojho opisu sud videl, ze manzelka kona ucelovo. tak nebral je argunety za podstatne.ale nedal ju vysetrit znalcom,aby sa zistilo, ci je schopna sa starat o dieta. ci dal?
a ty si to nenavrhoval?
aka ano,ake bolo stanovisko sudu
aka ti znemoznuje navstevovat didta, na to su tiez pravne paky.
ak je ozaj chora, tak ona si ani nemoze uvedomit, ze pomoc potrebuje. takze ty marne cakas na to, ze iniciatorom bude ona. iniciatorom musis byt ty a pomoct jej.ak ozaj pomoc potrebuje. a ta tak, ze sa porozpravas slekarom, das navrh na sud na zverenie dietata dos tarostlivosti tvojej , ak sa zisti, ze exmanzelka nie je schopna sa o dieta starat vzhladom na svoj stav.a nechce sa dat liecit.
tak ako to ty opisujes to vypada skor, ze si ibaja na ukor dietata vyravnavate svoje ucty.
ako to, ze sud zveril dieta do jej starostlivosti a ty si s tym suhlasil a nenamietal, ze ona je chora
tym, ze by si navrhol jej vysetrenie, by sa situacia stala prehladnou.