icon

Pustili by ste dieťa do špinavej domácnosti na prázdniny?

22. jún 2025

Zaujíma ma názor, stačí áno/ nie. Pre mňa špinavá domácnosť. Všade omrvinky, všetko lepkavé, mastné, špinavé. Chladnička stále špinavá, v kuchyni plesne okolo umývadla, stôl špinavý od jedla. Podlaha aj tri týždne nepovysavana,neumyta. .. nechali by ste tam malé dieťa na prázdniny, nech tam spí, stravuje sa a td. ?

Strana
z5
kacenkka23
25. jún 2025

Určite nie a vysvetlila by som danej osobe prečo nie, tak isto aj dieťaťu.

tibor79
25. jún 2025

Poviem k tomu len toľko..... Záležalo by na prístupe dospelých (aký vzťah, aký program zabezpečia deťom, miera spokojnosti a šťastia detí...) Rodičia, vs.dospelí majú rôzne požiadavky, preferencie. Napr.na čistotu, vybavenie, chod domácnosti. Ludia často kladú dôraz na tieto "materiálne" veci, ale duša dieťaťa je inde. Doprajme deťom detstvo....... Také ako kedysi. Ľudí formujú predovšetkým zážitky, áno aj s nástrahami. Všetko sterilné, správne s minimalizáciou rizík je prototyp dneška. Ale úprimne..... Preboha. Chcem pre dieťa poznávat riziká, učiť ho nebezpečenstvu, atď...

pleja
25. jún 2025
@tibor79

Poviem k tomu len toľko..... Záležalo by na prístupe dospelých (aký vzťah, aký program zabezpečia deťom, miera spokojnosti a šťastia detí...) Rodičia, vs.dospelí majú rôzne požiadavky, preferencie. Napr.na čistotu, vybavenie, chod domácnosti. Ludia často kladú dôraz na tieto "materiálne" veci, ale duša dieťaťa je inde. Doprajme deťom detstvo....... Také ako kedysi. Ľudí formujú predovšetkým zážitky, áno aj s nástrahami. Všetko sterilné, správne s minimalizáciou rizík je prototyp dneška. Ale úprimne..... Preboha. Chcem pre dieťa poznávat riziká, učiť ho nebezpečenstvu, atď...

@tibor79 aj my sme mali detstvo kedysi na dedine. Ale rozhodne starké nemali plesne ani maglajzy v chladničke. A napriek tomu že tvrdo pracovali, v dome bol vždy poriadok. Takže plesne v kuchyni a smradľavé jedlo v chladničke sú cez čiaru, Hlavne u mladej 45 ročnej ženy.

sidicek
25. jún 2025
@tibor79

@tibor79 no bol by mi ukradnutý prístup, ked dieťa skončí na infekcnom.Ono aj ta neochota kvôli dieťaťu upratať svedčí o tom "vzťahu " k dieťaťu. Snáď jeho bezpečie je nad jej pohodlnosť.

tibor79
25. jún 2025

Inak, moje dieťa bolo v takej domácnosti. Zrovna štvornožkoval, koberec samý zvierací chlp. A nemá žiadne alergie

tibor79
25. jún 2025

Tak plesne sme nemali, potraviny v top stave, ale žiadna sterilná domácnost

tibor79
25. jún 2025
@pleja

@tibor79 aj my sme mali detstvo kedysi na dedine. Ale rozhodne starké nemali plesne ani maglajzy v chladničke. A napriek tomu že tvrdo pracovali, v dome bol vždy poriadok. Takže plesne v kuchyni a smradľavé jedlo v chladničke sú cez čiaru, Hlavne u mladej 45 ročnej ženy.

@pleja to súhlasím
Plesne nie, čo sa jedla týka neexistuje
V kuchyni čistota. Ale niekto preháňa celkovo

tibor79
25. jún 2025

Ak nechceš, nedaj. Jednoduché. Budeš mať kľud

brendaa
25. jún 2025

Nie, nedalo by mi keby moje dieťa nemalo čistý pohár, tanier, príbor, stôl, sedenie, posteľ, podlaha, wc a kúpeľna... v žiadnom prípade...nič by tam nezjedlo, nevypilo...moje deti si vypýtali od mala čistý pohár a predtým sa z neho nik nenapil....

tiumen
25. jún 2025

Normálne mi je smiešne, keď čítam tie príspevky že to musí byť stará žena alebo že nejakej to nevychádza s vekom 🤣🤣 moja mama 49 a môj najstarší syn má 11.5roka 😁 a ja mám za pár dní 32. Akoby si všetky museli robiť deti okolo 40ky.

Ale k otázke, deti by som dala ale len na pár dní po tom, čo by si sama upratala a nečakala by na moje upratanie. Ale popravde, to 2r by som sa bála dať keďže asi má ešte plienku? Čo ak by ho nechala v 💩 plienke pol dňa. Inak moja mama tiež robí od rána do neskorého večera a s upratovaním nemá problém a mačiek má tiež dosť. A cez víkendy alebo keď majú obaja rodičia voľno tak sú stále niekde preč na výletoch a nemajú mrdník 🙈

pleja
25. jún 2025
@tibor79

Tak plesne sme nemali, potraviny v top stave, ale žiadna sterilná domácnost

@tibor79 Autorka píše o plesniach a maglajzoch..takže nebavíme sa o bežnom neporiadku.

tibor79
25. jún 2025

Ja mám pocit že dnes sú matky viac háklivé ako kedysi. Ale nebezpečenstvo je často inde a oveľa silnejšie. 😞

linki90
25. jún 2025

Nie nepustila ,normálne jej vysvetlí mami poupratuj si doma prídu sem tvoje vnúčatá ,ak tu bude bordel nemôžu ku tebe ísť ,ak to nepochopí tak ich tam nenos ,môžu sa stretávať vonku keď deti chcú ale prespávačky nie ,ak sa urazí nechaj tak musí sa uvedomiť veď je to zdravie deti

ravehami
25. jún 2025

Mne sa to trosku tak prelina s mojimi prazdninami u mojej uz zosnulej babky..prostredie nebolo uplne idealne ale chodila som tam rada 🙂 takze neviem prirodzene si hovorim teraz ako matka ze nepustila..na druhu stranu sa mi tam biju moje super spomienky..ale plesnive jedlo a podobne tam nikdy nebolo, skor len spina bordel a sem tam daco po zaruke 🙂

basska_b
25. jún 2025
@ravehami

Mne sa to trosku tak prelina s mojimi prazdninami u mojej uz zosnulej babky..prostredie nebolo uplne idealne ale chodila som tam rada 🙂 takze neviem prirodzene si hovorim teraz ako matka ze nepustila..na druhu stranu sa mi tam biju moje super spomienky..ale plesnive jedlo a podobne tam nikdy nebolo, skor len spina bordel a sem tam daco po zaruke 🙂

@ravehami Hej hej a taky ten typicky pach zažratej špiny. Ale boli sme nonstop vonku, na zahrade, pri potoku a nemame z toho ekzem ani traumu 😀

elenka.k
25. jún 2025

no, neviem, či by som vôbec niekde dala inde svoje dieťa, keď nie k starkým ....
a do špinavého určite nie, taká špina sa nedá poupratovať za moment - v kobercoch môže byť všelijaká háveď, ak sú omrvinky, budú aj mravce. Ak toto nerobia, určite ani neutierajú prach. A pleseň, veď to je na zamyslenie .....

mima172
25. jún 2025

Nie, nepustila. Dcéra je alergička, v takej domácnosti by sa mi doslova dusila.

karlamon
25. jún 2025

Nie nepustila 🫣 bola som raz na návšteve kde som dostala piť zo špinavého pohára, bol umytý ale zle a smrdel neskutočne.. O záchode nehovorím, kúpeľňa taktiež des.. Malému tam nedovolím ani dvere chytiť.. A nie som nejaká prehnane premotivovana matka, dieťa mám celý deň špinavé na dvore kým sme vonku 🤣 ale teda domácnosť za mňa proste musí byť čistá, nepíšem dezinfikovana a vylestena, ale proste čistá 🙏

cacianka
25. jún 2025
@sidicek

Mne z toho vychádza, že mama bola vždy bordelarka, ale otec ju držal a spolu ste mali ako tak čisto , ale teraz si nasla partnera,ako je sama tak už nemá záujem udržiavať ani základnú čistotu. A tie co sa do teba navazaju ,ze prehanas a nenávidíš ju, dokonca zavidis nového bordel chlapa si nevšímaj, možno sú podobné, mama určite nie je jediná na svete co jej spina nevadi.A to ti vravím ja , co mam k upratovaniu laxnejsi prístup, ale toto co popisujes, by som nezniesla ani na navsteve .

@sidicek presne toto mi hned napadlo, že otec a nejaká základná povinnosť držali matku ako tak v nastavení aspoň základnej čistoty a poriadku. v jej podstate to nebolo ani nebude, za takýchto podmienok by mohla deti pýtať do aleluja. NIE. U mňa áno, inde, vonku, mimo jej domácnosti by som nerobila problém - nech trávia čas a program spolu. V tej špine nie. Pritom by stačilo upustiť z jedného výletu, jedného výjazdu motorkou a namiesto času na motorke upratať. a ked už u nej dcéra/autorka upratala , tak aspoň udržiavať. Keď nie, tak aj moje je nie.

keralas
25. jún 2025

Ahoj ja ta chapem. Mam podobnu maminu, ma velmi vela aktivit, uplne krasnych a vela cestuje. Ale doma... jedno cez druhe... chaos a stare cez nove... proste uvolnila sa a uziva si zivota. Tiez mi vadi ten neporiadok, najma vela chlpov zo psa. Ked navari, absolutne nam to nechutilo, co som jej aj otvorene komunikovala a tak bravala deti vacsinou jest von. Deti ked boli mensie som tam proste pustala na max 1-2 dni, to som jej aj vela veci kupila aby decka boli ok. A vacsinou k nej chodili na denne vylety. Vyhovovalo to mne aj jej. Ponukla som jej niekolko krat ze jej pomozem s upratovanim. Bohuzial zatial odmieta. Uvidime casom. Nakoniec maju pravo si zit podla vslatneho uvazenia po tolkych rokoch a samozrejme mala by byt otvorena komunikacia, komu co vadi. Viem ze to nie je lahke ale bez toho sa ludia tazko pochopia a zvladnu tolerovat navzajom. Tak snad nejaky ten kompromis v dlzke pobytu dietata u mamky ;)

klaridka
25. jún 2025

Určite nie a vôbec by ma nezaujímalo, či sa stretnem s pochopením, alebo nie. Ono to nie je o tom, že by bol človek na pokraji biedy, ale je humusák a môžu sa tam množiť rôzne choroby.... Obdivujem, že si ochotná to tam chodiť upratovať...

sherynkamalinka
25. jún 2025

No tak nedaj a ries dva mesiace prazdnin s detmi sama...

autor
25. jún 2025
@sherynkamalinka

No tak nedaj a ries dva mesiace prazdnin s detmi sama...

@sherynkamalinka mne nerobí byť problém s vlastnými deťmi...

sisaka
25. jún 2025

Ja stále nechápem o čom sa tu bavime.
Ty jediná vieš v akom stave je domácnosť. Nespĺňa tvoje naroky na hygienu, tak tam ani ty ani deti nechodievajte. Je úplne irelevantné, či by zuza25, mara46, kolobezka22 tam dala svoje deti.
Opatrovanie nepotrebuješ, dá sa stretnúť s rodinou aj mimo ich bytu, babka ich môže aj sama zobrať na výlet, tu fakt nie je čo riešiť ani nad čím filozofovať.
Keby tu 80% žien napísalo, že pohoda deti by som pustila, tak ich tam dáš? Určite nie.

zuzulka558
25. jún 2025

Pustila, jedna strana má poriadok deti skoro nič nemôžu a taky chlad tam je, druhá strana má sliepky, kačice a vnútri prach občas zem zarypana keď sú tam moje deti, ale majú pokoj môžu sa hrať, vymýšľať a nie byt v pozore

mimzy123
26. jún 2025

Určite nenechavaj, ak nechceš aby si skončila s dieťaťom v nemocnici. Moja mama je rovnaká a nechala som na jedno poobedie, lebo som potrebovala postrážiť. A skončila som v nemocnici s malým. Hrozilo, že si ten pobyt v nemocnici aj budem platiť sama. Si ochotná také riziko podstúpiť? Ja som jej od vtedy dieťa nezverila. Si zodpovedná hlavne ty a nie babka. Ty budeš mať zle, keď sa niečo stane za to, že tam ma bordel.

maxalla
26. jún 2025

Uf.. deti by som nedala a ani sama by som tam nejedla, kavu nepila. Na rovinu by som jej povedala, ze sa mi ten bordel tam hnusi a deti tam nenecham, kym si tam neurobia poriadok. Ak by sa urazila, tak by sa urazila, nebude urazena vecne. Tiez by som jej jasne povedala, ze sa mi nepaci, ako sa ma do toho snazi dotlacit skrz otca a k tymto argumentom by som bola hlucha a slepa. Lebo to nic nemeni na tom, ze ten bordel je (aj) u nej. Podmienky pozna a ak deti chce, nech si tam uprace, alebo si upratovanie zariadi. Sama by som im neupratovala v ziadnom pripade. Mozno by som zohnala a dala mame kontakty na nejake upratovacky, studentky, ktore si chcu popri skole prilepsit napr. Mozno som v tomto prilis striktna, ale sama mam doma domacnost, ktoru by tu ostatne asi oznacili za sterilnu, ale mne sa spina fakt hnusi. Samozrejme akceptujem to, ak to u niekoho ineho nie je tip-top, ale toto by uz bolo za hranicou, ktoru som ochotna akceptovat.

Strana
z5