Pustili by ste dieťa k babke, ktorá nepoužíva bezpečnostné pásy a ani autosedačku?
Ahojte,
Mam dceru 9 rokov, chudsej postavy vaha cca 22 kil. vyska cca 132cm.
Mala by ist k babke na jarne prazdniny. Problem je autosedacka a babka. U nas sedi v autosedacke na pas do 36kil. Babka vsak odmieta kategoricky autosedacky aj pasy, nezapasa sa ani ona.. okrem toho, viac krat, ked bola mensia za mojim chrbtom ju viezla bez, v zadu nezapasanu,alebo na kolenach. V tomto smere jej proste nedoverujem. Slubila vsak, ze jej da podsedak, lenze vzhladom k jej slabsej konstitucii sa o nu dost bojim,ze to nedodrzi, alebo bude na podsedaku ale nezapasana..alebo zapasana bez podsedaku.. cakalo by ich 500km cesta tam aj spat. A urcite aj neake vylety aj do hor. Pustili by ste?
V žiadnom prípade! Zdravie a bezpečnosť mojich detí je na prvom mieste a takto by som ich vedome neohrozila. Babka nech sa aj po*sere. Prepáč za výraz ale hneď som vytočena pri takomto prístupe, ako môže byť ešte v dnešnej dobe niekto tak obmedzený ako ona. Každý deň nehody, nič iné nečítam a ty ešte o tom rozmýšľaš....
Neexistuje aby sa vozila nezapnuta v sedacke. Babka nech sa hoc aj zabije nepriputana, moje dieta k nej by k nej do auta nesadlo. (mimochodom, tento vikend niekto nepriputany neprazil dopravnu nehodu, bolo to v spravach)
Perfektná babička... Dcéra má už 9 rokov, takže by som pekne zabalila sedačku, dcére ukázala, ako ju správne upnúť a zdôraznila, že nech sa babka aj postaví na hlavu, ona bez sedačky do auta nesadá.
Samozrejme nepustila by som ju s takou nezodpovednou osobou
@annm81 to som spravila ked mala asi 5, doma u nej chodila sice v sedacke ale nebola priputana..co som sa dozvedela od dcery asi mesiac po ako sme pp nu sli 🙄
nie, nepustila. Ak by bola dcérka sklamaná, vysvetlila by som jej to adekvátne k veku. Babke tiež, nežijeme v roku 1973 keď po obecnej ceste prešla jedna škodovka 100 za pol dňa a jazdilo sa úplne ináč Samozrejme, či vtedy alebo dnes, 20 kg alebo 60 kg=bezpečnosť je prvoradá. Blbé prirovnanie ale aj letiaca čivava vie pri náraze urobiť paseku pri prelete autom. 😒 I keď si aj tak nemyslím že po dohovore babka zmení svoje zmýšľanie, maximálne tak nasľubuje, oklame ťa pre tvoj falošný pokoj v duši 🤔Moje dieťa, moje pravidlá, tak nech idú vlakom.
Tak snad 9 rocna sa v aute vie priputat a je naucena zakladom priputania ci? Takze netreba riesit nic
Pusti mame tieto videá a nech sa rýchlo spamätá a vstúpi do svedomia ak chce riskovať život svojho vnúčaťa. Strašne nezodpovedné. 😤Ja by som s takou osobou dieťa nepustila v žiadnom prípade. Neverila by som jej už nikdy ... Ani na 5 min cestu, nie to ešte 500km. 🤦🏻♀️🤨
Dieťa bez pása:
Reálne záznamy z vnútra auta pri náraze:
Nepripútaný spolujazdec za šoférom:
Moja svokra tiež vždy mudrovala ako sa nemusí zapnúť. Ukázali sme jej posledné video, že či si chce syna na mieste zmrzačiť. 🤨 V našom aute sa povinne zapína, inak sa nikam nejde.
Nepustila.
Ale ved, 9 rocna? Uz aj nasa 3 rocna nam vedela pred pol rokom povedat, ze mama, zabudla si ma zapnut, predtym, ako sme sa pohli, ano, stalo sa asi dvakrat. 🤦♀️ v mojom aute sedi so mnou vpredu, zapnut sa vie sama, este jej to skontrolujem. Tak 9 rocna sa uz s tou babkou aj pohada, ze bez zapnutia pasou sa proste nepuuujde🤘🏻
Pise sa tu vselijakych zaostalych svokrach, ale tvoja mama je asi z osobitnej skoly. Sama som babka a o svoje vnucata sa trasiem. Vozim ich obcas na kruzky, sama aktivne jazdim, ale pri dnesnej premavke bez pasov? Nemam slov.🙉
Nie, nepustila by som. Aby som sa s dospelou zenou musela dotahovat o takomto niecom… ak nepochopila doteraz, tak uz nema zmysel nieco vysvetlovat.
Určite nie. Bezpečnosť dieťaťa je na prvom mieste. Ak to babka odmieta rešpektovať tak by som ju k nej ani nepustila. Strachovala by som sa cely čas ze co ak sa jej niečo stane a kedy mi zazvoní telefón.
Babka si mysli ze aka je ona rebelka ked sa odmieta zapasat. Vsak nech si rebeluje, ale ze to robi svojmu vnucatu, a tebe ako jeho mame, to je nepochopitelne.
Dobre robis autorka ze drzis dceru v sedacke. Akurat tu bol neskutocny pribeh o tom ako auto zletelo zo 75 metroveho utesu a dvom detom co boli zapasane v sedackach sa vobec nic nestalo, len modriny. Sedacky nedotknute.
https://www.nbcnews.com/news/us-news/luck-tesla...
Tiež mám 9 ročnú dcérku ale veď to už je veľká slečna a dokáže sa aj sama pripútať. Ty si rodič a rob tak ako ty uznáš za vhodné.Ak vieš aká je nezodpovedná babka nikam dcéru s ňou nepúšťaj.
Ved na taketo dieta sa dava podsedak predsa, co ma 4 roky, ze do autosedacky? Podsedak a nehnevaj sa, ale 9 rocne dieta je co , mentalne inde, to sa nevie samé zapásat? Ja osobne ani nepoznam starych rodicov, z rodiny, ktorí to dodrzuju, vzdy som mala rovnake pripady, to s takymi starymi ludmi nic nenarobis. Tam ozaj iba to dieta si ustriehnut , aby sa naucilo, ale ak babka vodič alebo ako spolujazdec nie je priputana, zato sú pokuty, nejako sa mi nezdá tu tá tvoja hystéria. To by si uz nikto ani nedovolil, rozhodne babky nie, vyhadzovat peniaze von oknom
@kassandra25 na taketo velke dieta sa kludne dava autosedacka urcena do 12 rokov. Chrani totiz aj zo stran, na rozdiel od podsedaka. A pre dieta utlej postavy je to rozhodne bezpecnejsie. Moja mladsia v takej naozaj sedela do 12 rokov.
1. 9 rocnej staci podsedak
2. 9 rocna sa u vie zapasat snad aj sama
U mna cez toto nejde vlak. Ano, moze nas spresovat kamion a vtedy nam nepomôže nic, ale ja urobím všetko pre bezpecnost co je v mojich silach.
Ked vidim rodicov co vyzdvihuju aj deti z rodiny alebo cudzie a z brany skolky vychadzaju autom, vzadu nepriputane styri deti, tak by som ich zastavovala a fackala doradu. Aj v malej rychlosti moze byt smrtak ked zalomi krk alebo si udrie hlavu.
Inak moji sa putaju sami od styroch rokov. Nerobte z tych deti nesamostatnych jedincov.
veď nech sa dcéra sama zapáše, čo ju pôjde babka odopnúť? A podsedák si môže sama do ruky zobrať.
Samozrejme že život môjho dieťaťa a jeho zdravie a bezpečnosť sú na prvom mieste. Že vôbec o tom uvažuješ..... Babke pusti tento videoklip, ako môžu takéto "múdre" nápady dopadnúť
https://www.youtube.com/watch?v=FywlxoDJAl8tak ako k babke by som ju pustila a dcere nakazala nech sa zapina ... do auta by som nalozila pekne sedacku, upevnila ju... a doverovala by som svojej dcere,,,,
zas asi to nebude uplne tak ze ak sa dieta zapne tak babka pride a povie na just ne nebudes zapnuta a odopla by ju....
a babke by som povedala ze si zelam aby dozrela aj ona na to aby bola dcera zapnuta, lebo v pripade ked zistis ze to nedodrziavali budes nutena do buducna obmedzit ich vylety autom....
9rocna sa snáď priputa sama ,babku k tomu nepotrebujete.
To ešte dnes jazdí v aute 500km bez bezpečnostných pásov? To vážne? Véď pustite babke tie skušobne videa.
Keď sa aj dcéra priputa, ma už svoj vek na to, ale ak sa niečo stane, nepripútaný človek v aute ju ....
Nie, nepustila...bezpecnost dietata v aute je jedna z veci, kde nerobim kompromisy...
Moj 6 rocny syn sa automaticky po sadnuti do autosedacky priputa. 9 rocna to musi zvladnut
Ak je rozumna a chce ist, s poucenim a instrukciami. Este by mala dohovorit babke, nech sa priputa aj ona
Moja 9 r sadne do auta a zapasa sa automaticky, dokona ak nastartujem skor krici ze mam pockat. Hadam ju babka neodpase ak sa dcera sama zapasa. Ak ano tak dcera by nesla nikam
Moj 9 ročný(nechala by som babke v aute autosedačku bez akejkoľvek diskusie)by jej sám povedal že bez sedačky nepôjde. Tak by som sa s ním dohodla,mamka povedala a bodka.plati u všetkých babiek čo máme.
Nie, nepustila a bola by som zvedavá či neskôr tiež by sa takto pripravila o čas strávený s tvojou dcérou len kvôli tomu že ma problém urobiť pár sekundový úkon ktorý nikoho neobmedzuje ale môže zachrániť život.

nie, bezpecnost dietata je pre mna v kategorii musis alebo nie, ak by stary rodic nedodrziaval bezpecnost mojho dietata, tak by tam dieta neslo 🤷♀️ a ak sa nemozes spolahnut na dieta (lebo je male, lebo babka ho presvedci), tak ja osobne by som to neriskla