icon

Pustili by ste dieťa k babke, ktorá nepoužíva bezpečnostné pásy a ani autosedačku?

7. feb 2023

Ahojte,
Mam dceru 9 rokov, chudsej postavy vaha cca 22 kil. vyska cca 132cm.
Mala by ist k babke na jarne prazdniny. Problem je autosedacka a babka. U nas sedi v autosedacke na pas do 36kil. Babka vsak odmieta kategoricky autosedacky aj pasy, nezapasa sa ani ona.. okrem toho, viac krat, ked bola mensia za mojim chrbtom ju viezla bez, v zadu nezapasanu,alebo na kolenach. V tomto smere jej proste nedoverujem. Slubila vsak, ze jej da podsedak, lenze vzhladom k jej slabsej konstitucii sa o nu dost bojim,ze to nedodrzi, alebo bude na podsedaku ale nezapasana..alebo zapasana bez podsedaku.. cakalo by ich 500km cesta tam aj spat. A urcite aj neake vylety aj do hor. Pustili by ste?

davidofff
8. feb 2023

Nie nepustila.a babka by sa mala uvedomiť že ide o bezpečnosť.zato že ona nenosí pás .ako choré ozaj

tiezjedna
8. feb 2023

koľko dcéra meria? A v 9 rokoch už snáď sama vie, že v aute sa musí pripútať aj keby babka robila saltá...

simca06022011
8. feb 2023

Nepustila by som ju 500km tam a späť ak nemám istotu ze pásy dodržuje. Mne dieťa v sedačke nie je od kedy chodí do školy, mala podsedak, teraz už roky ani to. Ale pas je úplný základ. Pre obe. My keď sme mali pochybnosti, normálne sme autosedacku do babkinho auta dali, ak chce zobrať vnučku, proste autosedacku so auta dostane. Dcéra má 9rokov. Predpokladám, že dokáže si tam sadnúť a zapnúť sa. Čiže by to zvládla. Ak sa na to nevieš spoľahnúť tak ju proste nepusti. Alebo ju treba odviezť.

simca06022011
8. feb 2023

@tiezjedna presne... u nás dlhé roky dieťa pri nastupovani zrukne paaaasy... A nie my :D

autor
8. feb 2023

Dakujem za nazory, dcera je okej,vie sa zapasat o nu tu nejde, skor je to tak,ze babka povie, ze nemusis, je to len kusok, da ju dopredu nech ma zabavu, ze ani ona sa nezapasa a nic sa nedeje,..a sice ma 9 aj adekvatny rozum, ale je aj za kazdu srandu, a verim,ze by ju ako dospela vedela presvedcit.. tiez som viac naklonena nepustit, chcela som ale vediet ci nerobim prisli velky humbuk okolo toho.

davidofff
8. feb 2023

A to je tvoja mama či svokra?

simca06022011
8. feb 2023

@oli18 vieš čo sú také. Nechcem konkretizovať sle mame v rodine takúto poplašné ženu, čo si myslí že tukanec.aut je koniec sveta, vybehne z auta ako splasena a pobehuje hore dole. Pas je podľa nej peklo, to.musi.odputat keď sa niečo stane a čo keď sa jej zasekne.
Rozmýšľam ale kedy naposledy nás zastavili kvôli pásom, možno by to tiež mohli znovu začať kontrolovať..

simca06022011
8. feb 2023

Dcéra nemá výšku na sedenie vpredu podľa mňa. Babke by som zariadila asi zopár pokút:D to je jedna z tých zodpovedných vodiči ek.
Nie nerobíš prilisny humbuk, je to tvoje dieťa. Cesty bezpečné nie sú.

tiezjedna
8. feb 2023

@davidofff aký je v tom rozdiel??

ibrunova
8. feb 2023

a dcéra si nevie sama zapnúť pás?

tiezjedna
8. feb 2023

@autorka pusti jej pár videí z autonehôd, prípadne, ak máš instagram, tak sleduj profil @dvorak155...sa jej rozsvieti🙄

llienkaa
8. feb 2023

Ano pustila by som ju stym ze sa sama zapasa vzdy ked bude sama s babkou v aute.

simca06022011
8. feb 2023

@ibrunova pise ze vie, ale babka ju "ukeca", ešte aj dopredu posadí.

mimikarol
8. feb 2023

Dcére vysvetli že neexistuje aby išla nepriputana. Inak nepôjde. Už je to veľká baba, takže verím že sa s ňou dá dohodnúť

mam1na
8. feb 2023

Nie. Aj pri parkovaní totiż môže dôjsť k zrážke a zlé sa udeje rýchlo. Ja nedovolím ani odpásať sa skôr, ako pred vystupovaním z auta. Ako hej, kedysi "neboli" pásy ani sedačky, ale prečo riskovať nešťastie, zranenia a doživotnú traumu.
Nepustila by som ju bez zodpovedného dozoru do auta. A aká je to potom vodička, keď je takto ľahostajná a podlieha akejsi šialenej rebélii nezapnúť sa za volantom, k takej osobe by som ani sama nesadla do auta, však to o niečom svedčí.
Aj v našej rodine už bolo také, že veď len kúsok, je to za rohom, no nie neexist a bez mojej prítomnosti už takto dieti ani nedám, keď viem o takých nápadoch či návrhoch, že veď dám pozor. No nie...
Brrrrr!

zorkahorka
8. feb 2023

Uf, na tak dlhu vzdialenost a nezapasat? Ale podsedak by uz mohla mat, je dost vysoka

malinda141920
8. feb 2023

@mam1na ľudia s názorom, že autosedačka je zbytočná si aj tak urobia po svojom. Mám to v rodine. Keď som tam nebola moje dieťa sa viezlo bez sedačky niekoľko razy. Dozvedela som sa to nedávno ako výsmech, že som hysterická a oni ho vozili bez sedačky a nič sa mu nestalo!!! No wau,chvalabohu a keby sa mu stalo?!
Chodievame k rodine 300km, áno môže mať podsedák. Ale má sedačku. Zmestí sa do nej stále, rád v nej spí a to ma 9 rokov. Mám mu ju vziať len preto, že pre rodinu som divná?

1gabriela13
8. feb 2023

Ja nechápem,ona chce tráviť čas s vnučkou a nie je schopná ju pripútať ? To je pre ňu taká prekážka ? Tak toto mi príde totálne choré. Chcem byť s vnučkou a keby bola toto jediná podmienka tak jej aj sedačku kúpim aj zapnem a problém vybavený. Ja by som dcéru nepustila. Nikdy nemôžeš vedieť a kvôli takej banalita že ona odmieta by som si to doživotne vyčítala.

kristinapetronela
8. feb 2023

Pane bože .bude neskoro ,keď sa niečo stane

katkine_terapie
8. feb 2023

Nie, nepustila., 9 rocne dieta sa sice vie priputat same, ale este nie je schopne same odhalit manipulaciu zo strany babky a odolat jej.

raja95
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
8. feb 2023

@mimikarol myslim, ze neda, lebo sa s babkou dohodnu, ze "mame nepovedia".

ada12345
8. feb 2023

A tvoja dcera sa uz nevie sama zapnut v sedacke? Moje deti sa same priputavaju pasom v autosedacke od ca 5-6r.
Vsak jej namontuj sedacku do auta a dceru pouc nech sa vzdy sama zapne, ved je uz velka.

mirka438
8. feb 2023

Nie, nepustila. Moji svokrovci tiez raz potajomky vzali syna na vylet, nie daleko ale to je jedno, bez sedacky. Priputat ho priputali ale ked som sa dozvedela, ze sli bez sedacky autom tak som ich slusne ale dorazne poziadala, ze bud si nabuduce vypytaju sedacku alebo syn k nim sam uz nepride. Nastastie su to normalni ludia, pochopili na prvykrat. Pokial to robi babka vedome, schvalne a opakovane dieta by som jej nedala.

anitka63
8. feb 2023

Tak je to aj na malej. ak by si jej povedala, že môže ísť s babkou ale teda sama sa zapáše ak to vie, tak okej. Svokre by som rázne vysvetlila, že buď bude malá zapásaná alebo tam chodiť nebude, pokiaľ nemáš istotu, že sa to dodržiava

lula313
8. feb 2023

Moja 4 rocna sa vie sama pripútať a odpútať a to má 5 bodový pas, ktorý sa tazko aj nám dáva. 9 ročne dieťa už musí mat predsa rozum a zvládnuť to spravit aj same.

michellemary
8. feb 2023

@denisa0504 presne toto som šla hľadať...

adrianasmolko
8. feb 2023

tiez by som nepustila
a ako uz bolo povedane ked viem ze svokra niekam ide tak ju bonznem 50€ za jazdu bez pasu raz 2x a mozno si to rozmysli😉

evaachesa
8. feb 2023

@adrianasmolko výborný nápad, kľudne aj 3x po sebe by neuškodilo. 😄👍

jasomzabka
8. feb 2023

je to tvoje dieta! Si povinna ho chranit"!