icon

Pýtať od rodičov preplatenie opravy bicykla?

16. jún 2026

Syn mal nedávno nehodu na bicykli. Išiel popred panelák, keď do neho narazilo iné dieťa na bicykli. Našťastie sa nikomu nič vážne nestalo, ale synov bicykel to schytal a oprava nebude najlacnejšia.
Rodičia druhého dieťaťa sa ospravedlnili, ale o náhrade škody sa zatiaľ nebavili. Manžel si myslí, že by sme to mali nechať tak, veď sú to deti. Mne sa však nezdá fér platiť opravu za niečo, čo sme nezavinili.
Pýtali by ste od rodičov preplatenie opravy, alebo by ste to brali ako nešťastnú náhodu? Nemáme nejaké špeci poistenie.

Strana
z2
beata_k
16. jún 2026

Ty si realne vies predstavit, ze od niekoho pytas takmer 300€ za opravu bicykla? Ved ti poklepu po cele a zatvoria dvere.

euka210
16. jún 2026

@anonym_autor mojmu bratovi sa daaavno stalo, ze mu dieta vbehlo pod bicykel a musel opravovat cele koleso. Rodicia sami dali kontakt a preplatili, lebo to bola chyba dietata. Brat bol uz davno dospely.
Ak si to videla a bola to chyba druheho dietata, tak by som pytala peniaze za opravu. Ak si to nevidela a ani oni nie, tak nie.

euka210
16. jún 2026

@anonym_autor skus cez poistku ako radia. My mame v poisteni skody, ktore sposobia deti susedom na majetku.

makodob
Včera o 05:46
@euka210

@anonym_autor mojmu bratovi sa daaavno stalo, ze mu dieta vbehlo pod bicykel a musel opravovat cele koleso. Rodicia sami dali kontakt a preplatili, lebo to bola chyba dietata. Brat bol uz davno dospely.
Ak si to videla a bola to chyba druheho dietata, tak by som pytala peniaze za opravu. Ak si to nevidela a ani oni nie, tak nie.

@euka210 no tu je ten faktor, že tí rodičia dali na seba hneď kontakt, aby opravu uhradili. Títo rodičia malého chlapca, tak neurobili (a dovod može byť, že nemajú financie) a je to vec pohľadu, pretože niekto kúpi bazárový bike pre deti za 150€ a keď niekto od neho opýta 300€ za opravu, tak si bude ťukať na čelo, či sú tí druhí rodičia normálny.
Ja by som za opravu peniaze nepýtala, lebo autorka kúpila drahý bicykel a teda vrámci toho treba počítať aj s drahým servisom a opravou. A bicykel nie je auto a deti nie sú dospelí. Deti ničia veci rýchlejšie aj preto, že ich predvídavosť a vnímanie okolností je úplne odlišné od dospelých ľudí a tie deti možu zničiť vec, aj keď ich úmysel je si tú vec chrániť, aby sa nezničila. Proste sú to deti a preto ja osobne som už prestala kupovať drahé veci, z vlastnej skúsenosti sa stihli niektoré zničiť skor ako by vobec poslúžili mladšiemu súrodencovi. Drahšie veci sa oplatí kúpiť starším deťom.

anonym_9df649
Včera o 05:51

Hlavne ak ste si vedomi ze to nebolo ziadne umyselne... proste sa stalo... nie nepytala...

anonym_02a89a
Včera o 06:10

Nie nepýtala. Ved ten kto ma 700 eur na kúpu bicykla, ten má aj na opravu.

mogaa
Včera o 10:36
@anonym_autor

@belllinka V servise nám predbežne povedali, že oprava by mala vyjsť približne na 180 až 250 eur, podľa toho, čo všetko bude treba vymeniť.

@anonym_autor ale nepredpokladám že všetko čo vymenia sa poškodilo jedným nárazom🙂tam je to diskutabilné, ale pochybujem že ti niekto za opravu detského bicykla dá 200eur😀

Strana
z2