Rada vo vzťahu
Prosím o radu.. dopredu chcem povedať, že mužovi nič netajím, o všetkom vie, no jedine s tým čo bojujem nevie..
V skorej puberte som mala frajera, mala som približne 13 - 14 rokov. Boli sme spolu cez 2 roky a ako to chodí, rozišla som sa s ním. ( Dôvod bol naozaj hlúpy, ale to som si uvedomila až pár rokov po tom ako som bola dospelá- prekážalo mu keď som chodila von s kamarátmi - (len s chlapcami, keďže som si odjakživa s babami nerozumela a ešte s jednou kamoškou, ktorá s nami chodila von, ale len výnimočne). Po rozchode mi to bolo ľúto, ale chcela som, aby si uvedomil, že ja tiež chcem chodiť von so svojími kamošmi a nie iba s jeho.. Myslela som na neho celý ten čas, ale hrala som, že je mi to jedno. Po nejakom roku keď som si uvedomila, že sa tvári tak ako ja, našla som si frajera.. S tým bývalým nazvyme ho X , to trošku pohlo, ale nedal mi nič vedieť.. videla som len ako sa na mňa pozeral, nerozprávali sme sa ani nič.. napriek tomu sme sa stretávali dosť často ( v buse, po ceste do školy, v obchode, v meste) kdekoľvek.. Po dvoch rokoch som sa s ním stretla, chcela som sa porozprávať.. so stretkom súhlasil, videla som na ňom, že tam stále niečo je, jeho správanie voči mne bolo také ako kedysi (pekné) ale držal sa ďalej, pretože vedel, že som s iným. Týmto stetnutím sa nič nevyriešilo. Z každej strany bolo nejak ťažko povedať po takej dobe niečo o citoch sj keď sme to obaja videli.. prešlo pár rokov, keď každý z nás odišiel do iného mesta.. on mal do istého obdobia frajeriek ( alebo skôr mileniek) viac než dosť, zatiaľ čo ja som mala toho istého. Občas sme boli v kontakte ( napísali sme si ale fakt minimálne- obaja sme to brali ako- ja mu nenapíšem, lebo ho to bude otravovať a on nenapíše mne, pretože to bral rovnako).
Po pár rokoch ma môj teraz už manžel požiadal o ruku ( necítila som to tak, ale nedokázala som ho odmietnuť- viem ako to bolí a nechcela som mu ublížit, tak som povedala áno).. S mojím X sme si stále tak raz za rok napísali.. Neskôr, keď už som bola vydatá, sme si zavolali, len tak.. stále ma zaujímalo ako sa má, či je v poriadku.. Jeho pohľad sa na mňa vôbec nezmenil a ani môj na neho.. rozprávali sme sa dosť dlho.. Vtedy mi povedal, že videl, že som bola do môjho muža zamilovaná ( mala som ho rada, jasné, ale milovala som stále toho X.) Tak som mu vysvetlila ako to bolo.. Povedal mi, že som mohla ostať v meste, kde bol on (ten X) ale ja som neostala.. Hovoril mi všetko v hádankách- nič narovinu, ale aj hlúpy by pochopil, že voči mne stále niečo môže cítiť. ( Poslal mi pieseň, a povedal že v nej je odpoveď.. Bola to pieseň o tom, že ako velmi ho ľúbim a on je z toho šťastný a nemôže tomu uveriť... v tomto smere) Prešlo naozaj veľa rokov, nemám deti, ale mám muža ktorý je ku mne dobrý, viem, že ma naozaj veľmi ľúbi, ale ja celý ten čas nosím v hlave toho X. Sme málo v kontakte, ale ak už sme, vidím, že je to obojstranné.. viem, že ho trápi to ako to dopadlo, pretože keď sme sa bavili o tom (ja a x), že som sa vydala aj keď som nechcela, tak mi len povedal - vidíš, zase si to urobila prvá.. Chcem sa opýtať, z vášho pohľadu, čo mám robiť? Ako sa k tomu postaviť po viac ako 10 rokoch? Niekedy mam aj celý týžden v hlave toho X, potom je mi nepríjemné, keď ma môj muž objíma a pod.. ale nechcem aby sa zle cítil, je mi ľúto, že som takáto ale 10 rokov sa meviem zbaviť toho pocitu.. a to, že som neodišla od muža je práve preto, že nechcem aby trpel.. už neviem čo mám robiť.. prosím váš trievy názor.. mám 27 rokov a neviem sa pohnúť.. zdá sa mi, že nie som šťastná, ale viem, že môj muž je a z toho som zúfalá. ( Deti nemáme,jedine IVF čo zatiaľ nechcem) Chcela by som vedieť, či mal niekto podobnú situaciu a ako to dopadlo? Buď budem ja žiť celý život takto aby sa mal niekto iný dobre, alebo už neviem sama..
@lesonna Chcela si vedieť, či niekto niečo podobné zažil, tak ti napíšem môj podobný príbeh, mala som 21 a zažila lásku na prvý pohľad, bolo to medzi nami fakt silné, keď sme na seba pozerali, tak tú energiu cítili všetci v našom okolí, ale mali sme partnerov, slovo dalo slovo, obaja sme sa rozišli a dali sme to dokopy, ale pri prvom probléme sa vrátil k bývalej, aj tak sme pri každom stretnutí padali zo seba na zadok, on sa oženil, ja som začala chodiť so svojím mužom, po rokoch sme sa stretli a povedal, že sa rozvádza a bola som zas kde som nechcela byť, našla som ho na soc.sieťach a začali sme si písať, aj sme sa stretli, aj on mi povedal, že to že sa vtedy vrátil k bývalej a opustil mňa, bola najväčšia chyby jeho života, ale jedným dychom dodával, aké sme my ženy zlé, zlé, chcel, aby som sa rozišla s mužom, ale neponúkal mi žiadnu istotu a keď som nezareagovala podľa jeho predstáv, zas mi otrčil chrbát ako prvýkrát a ja som si uvedomila, že dobre som urobila, že je pre mňa dôležitejší človek, ktorý pri prvom probléme neutečie, aj keď z neho nepadám na zadok, ale ľubim ho a vážim si ho, sme spolu 18 rokov a máme dieťa a chceme ešte 1...a bývalý?...často si na neho spomeniem, aj by som ho chcela stretnúť, aj mám myšlienky, čo by bolo, keby.... ale neľutujem a som rada, že som si to správne vyhodnotila 😉
@lesonna pozri keď majú byť dvaja spolu tak su spolu hneď. Všetko ide hladko, všetko do seba zapadá....
No a potom sú tu takéto vzťahy ako popisujes ty. Ľudia su ako magnety, priťahujú sa ale keď sa k sebe priblížia nepusti ich to ďalej. Nikdy sa nestretnu. Skus to takto akceptovať. Človeka môžeš mať rada aj bez toho aby si s ním bola.
Podľa mna miluješ predstavu, imaginárneho ducha s tvárou toho tvojho X a on to na rovnako s tebou. Je to cele také tajné, záhadné, vzrušujúce tou nedostupnostou, hádankami ktorými sa vyjadrujete, pohľadmi... K tomu tvoj vzťah ktorý je nemasny, neslany, proste to nieje ono a máš muža len ako zálohu, len preto lebo si pokakana žiť sama. Jasne ze mladé srdce túži po dobrodružstve, po vášní tak si našlo ako útechu "starú lásku"
Pritom by stačilo pána X stretnúť, všetko čo cítiš mu vyklopiť a čaro by bolo preč, stratilo by sa to. Možno by ste prežili krátky románik ale rýchlo by ste zistili ze ste milovali akurát predstavu.
Vyries si seba, svoj súčasný vzťah, ak to nikam nevedie nič necítiš nemá to zmysel.
@jj298 😅😅😅 super koment.
Pre autorku, prerušila by som kontakt úplne s tym X..... zbytočne si komplikujes život. Držím palce!
Toto je masochizmus ako vysity. Uvedom si, ze si toho exfrajera idealizujes. Z kontaktu cez fb raz za rok a vasich par strernuti nevies posudit, ci sa zmenil alebo nie. Kazdy sa zmeni za 10 rokov, skusenosti ho zmenia. Keby chcel, mal o teba viac zabojovat este pred svadbou a nie hovorit v hadankach a ty si si mala akoze domyslat, co k tebe citi. Ako deti na zakladke 🙈 Zapoj racio, stopni akykolvek kontakt a vysumi ti to po case z hlavy.
@0kristina0 ano, zasluzi si lepsiu zemu ako ja. Nemusis mi to hovorit, viem si to priznat aj sama.. a predstav si, ze ziadne benefity mi z manzelstva neplynu.. chodim rovnako do roboty ako aj on, mam rovnake prijmy ako on, takisto vydavky. staram sa o vsetko co treba doma . Takze ake dalsie benefity mas na mysli? Lebo milionar neni, ani nic podobne
Podla mna ho nemilujes, ale len ta láka riešiť jeho "hádanky" a laka ta to tajomstvo, nedostupnosť.
Ako tu už bolo napísané, problém je, že nemiluješ svojho manžela a nemala si gule na to, aby si mu to povedala. Možno si mu nechcela ublížiť a možno sa len bojíš samoty. Preto unikas do sveta fantázie a detských lások, lebo neprezivas lásku so svojím manželom, máš ho len rada ako človeka.
Pripomínas mi jednu moju susedu, možno si to aj ty. Aj ona videla a neskutočne si domyšľala aj z pohľadu (Čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo) nejaké hlbšie významy a akosi ich hľadala všade aj v pesničkách atď. Dopadlo to tak, ze raz utekala na jednu akciu v pube, lebo ju tam vraj jej objekt volal ako sa sama vyjadrila. On tam sedel s kamošmi a iným dievčaťom. Tak prišla za ním a vynadala mu, ze čo to ma znamenať. On sa pozeral na ňu ako puk, ze o čom hovorí, ze spolu ani nie su v kontakte…. Tak ona usúdila, ze ju chce podľa nejakej pesničky, ktorú si dal na FB verejne, že to je určite pe ňu a ze ju pozýva na tu akciu… v podstate mala aj iné psycho stavy a dnes je viac hospitalizovaná po psychiatriách ako doma a ZŤP. Keď som toto čítala, dokonale mi ju to pripomenulo. Ona tiež videla nejaké svoje skryté významy z pohľadov, všetkých dôležitých ľudí a ich životy mala dokonale prelustrované na sociálnych sieťach, hľadala významy v pesničkách kto čo dal, tiež vyvíjala nejaké snahy o stretnutia so svojimi ex, kde chlap sa tvaril úplne v poriadku, ale ona tam zas videla skryté významy a dávala pomaly rozbor celej jeho mimiky, za pohybom ruky do prava videla význam a tiež neskutočný egoista ako aj ty, ktorý hľadí iba na svoje city… bola taky jedinec ako z iného sveta a žila vo svojom svete. Sj s nou bola sranda, aká bola celá mimo, len bohužiaľ, diagnoza sa jej zhoršovala.
@lesonna
V mužskej logike toto chlapi robia úplne bežne. Takej žene ako ty sa hovorí IP. Chlap vidí, ze si na neho naviazaná, občas ti povie nejakú blbosť, aby si stále bola z neho hotová a mal ťa istú, keď bude mať obdobie sucha (bude bez sexu) stačí mu už slovne iba trochu pritvrdiť, dohodnúť stretko a ty úplne z neho hotová ľahneš V. Ale toto všetko robia puberťaci a adolescenti, žena v tvojom velu by už mala byť rozumovo na úplne inej úrovni a nie byť zaseknuta vekovo na urovni 14-ročného dievčaťa. Takých ako ty namotáva ďalších 5, snáď si nemyslíš, ze si jediná. Keby ťa realne naozaj chcel, dávno by ti to povedal a nemusela by si sa TY JEMU prosíkat o stretnutie, všetko by inicioval len on sám. Si len jedna z jeho hlúpych byvaliek, ktorá mu dvíha ego ako za ním pachtí a keď bude chciet, pár krát sa s tebou vyspí a je vybavené. Zamilovaný chlap pre tu zenu urobí sj nemožné, aby ju získal, ty píšeš, ze cela iniciatíva ide z tvojej strany. Jasne, ze každému chlapovi by to zdvihlo ego, taka zalubena vtierka ako ty. Ale zas on nie je blby, vidí, ze si vydatá a pachtíš za ním, ze nie si žiadna vyhra ako žena do života, vyda sa za jedného a vtiera sa druhému, si totálne citovo nevyrovnaná žena. Ale ako úlet a IP (istý pich) mu stačíš. Sú aj take zeny ako ty, poznám ich kopu, ale vyhýbam sa im, lebo ich cely problém je podľa mna v tom, ze to nemajú v hlave v poriadku a zlietajú do nejakych svojich vymyslených svetov pred reálnym životom. Najhoršie to majú potom chlapi pri takýchto ženách.
To je pekne, ze to vies. Ale aj napriek tomu sa ho drzis ako kliest. Ved nam povedz preco? Ten chudak si zasluzi niekoho kto ho bude naozaj lubit, nepotrebuje vypocitavu zensku.
@lesonna v jednom komentári píšeš ze tvoj muž nič nevie a v ďalšom ze si mu všetko povedala.....tak ja neviem už...🤔
@0kristina0 mam pocit, ze ty si retardovana ked nerozumies jasnej odpovedi
@nikijezikova nevie vsetko, sle vie cast.. to podstatne vie , tie omacky okolo mu nebudem vykladat
Muza si nemilovala, ani to dieta sa nepodarilo, tikaju Ti biologicke hodiny. Zabudni na X- nikdy si s nim nezila, nevies, aky v skutocnosti je, pismenkami su pismenka, tam sa da napisat cokolvek, rozved sa s muzom a daj mu volnost, nech si najde zenu, co ho bude lubit aTy si najdi ineho- tretieho. A vsetci budete happy. Koniec telenovely.
@katkami123 nemyslim si, zeby mi az tak j*balo, ale dobre. A nie, nie som tvoja suseda.. insk sa ani necudujem, ze sa na sk hadzu baby pod vlak ci z mosta ked dostavaju take drbnute pripomienky.. ono vsetko sa da totizto napisat aj inak
@seahorse27 vsak ja som to v hlave nemsla, ale potom zase ked sa ozval tak mi daval halusky do hlavy s zas som bola tam kde predtym..
@mk1111111111 moj muz mi povedsl, ze on inu zenu nechce. Aj keby ho necham co nechcem, povedal ze dalsiu si nenajde.. totizto on si za slovom stoji
@lesonna ved to nevadi, ze si nenajde, ale Ty zjavne chces deti a to fungovat nebude, budete sa len trapit
Alebo, si co vlastne chcela pocut? Priznaj si, ze Ti to s muzom nevyhovuje, inak by si sa stale nekontaktovala s ex
@mk1111111111 naposledy sme boli v kontakte ored viac ako rokom.. takze nie sme spolu stale v kontakte
@mk1111111111 praveze s muzom memam ziaden problem. Takze nema mi vo nevyhovovat
@lesonna ale, stale na neho myslis. Tak dalej mysli a zi ako doteraz.
@mk1111111111 ok dik
@lesonna ja som jasnu odpoved od teba nedostala, tak este posledny pokus, preco si s nim ked ho nelubis a ani zlatokopka si neni?
@0kristina0 ja som napisala ze ho nelubim?
@lesonna
1. Napíšem ti to obrátene. Keby mna kontaktoval môj ex s tým, ze si chce vysporiadať minulosť, ako ty toho svojho X, Ok, vypočujem si niečo k tomu tiež poviem a ďalej to neriešim. Keby ma však môj ex tak ako ty svojho X, kontaktoval neustále a mal neustálu potrebu riešiť, čo bolo, keď sme spolu chodili pred vyše dekádou (rokov 10 ) ako 14-roční, začal by ma akurát tak desiť a myslela by som si o ňom, že mu šiby-ryby. A držala by som si od teba odstup, ako si drzi aj on (ty mu píšeš vždy, on nemá záujem, ty mu volas, ty sa chceš stretnúť)
2. Snáď si nemyslíš, ze pan X drží dobrovoľný celibát celé tie roky od vášho rozchodu, nikdy ďalej už nemal vzťah, nebol zamilovaný do inej. On tam teraz možno rieši nejakú svoju kolegyňu/dievca z diskotéky/z pubu/ ktoré sa mu páči, chce ju dostať do postele, pripadne s nou už spava a ty mu do toho neustále vypisuješ pikoviny, čo bolo, keď ste mali 14 rokov…. Dievča… psychológ nie je hanba.
3. To, ze ty si z neho hotová, to vôbec neznamená, ze aj on je z teba. Ty si jeho náklonnosť doslova vynucuješ. Ale láska sa nedá vynútiť. Vrat sa do reality, keby mal záujem, on ťa kontaktuje, on sa chce stretnúť, on ti píše a vola, ale realne nemá žiaden záujem, skôr si tebou dvíha sebavedomie, ze je taka zúfalá zalubena blbka, ktorá mu tam píše serenady aká je z neho paf. Keď je chlap naozaj zamilovaný, dokáže pre tu ženu preniest aj horu. Tvoj ťa ma realne len na to, že mu mastíš ego.
4. Ty nie si obeť. (Jediná obeť je tu tvoj manžel) Daj svojmu pánovi X už konečne dýchať, prestaň ho stalkovať, kontaktovať a vynucovať si falošný záujem, keď sama vidíš, ze on ten záujem nemá, len si tebou nechá pomastit ego. On tak určite píše s ďalšími 3-4 zo svojho okolia ako každý zdravý chlap, ktorý je nezadaný. Ty nie si jeho osudová žena, potom by pachtil on za tebou. Vtieraš sa iba ty jemu. Ak sa chceš kvôli tomuto hádzať pod vlak, smer psychológ.
5. Tvoje myslenie a predstavy o vztahu a laske sú na urovni 14-ročného dievcata, pritom máš 27 rokov. To je dosť vážny problém pre kazdeho tvojho budúceho partnera, ktorý bude mentálne nad tebou a bude mat myslenie primerane svojmu veku. Ty ho nemáš a ti tu písalo viacero žien. Naozaj psychológ.
6. Na toho pána X pôsobíš úplne realne ako nevyrovnaná zúfalka. Si vydatá, povieš mu, ze myslíš pritom na neho, veď on musí vnútorne panu Bohu ďakovať, ze s niekym takým nezrelym a nevyrovnanym už nechodí.
7. Je dosť paradox, ze pri mojom texte sa chceš hádzať pod vlak, pritom chlap, za ktorým pachtís cez 10 rokov ti dáva sofistikované odpisy jeden za druhým a ty si napriek tomu nezlomna, podľa mna si ani len neuvedomuješ čo ti tými odpismi dáva najavo, i keď nám to tu došlo za pár minút, ty fungujes vo svojom svete a zdvôvodnijes si to všetko podľa seba.
8. Aký je život s dvomi tvárami? Jednu máš pred manzelom a tú skutočnú pred pánom X? Toto nedá normálny človek, iba ľudia s poruchami osobnosti.
@lesonna staci si po sebe vsetko precitat a uvidis to aj sama. Nie nelubis ho.
@katkami123 ty si asi mimo.. ja som sa s nim stretla led som mala asi tak 17 rokov.. to bolo naposledy.. volala som mu oreto, lebo mi napisal on sam aby som mu zavolala sk budem moct, a nepisala som mi prva stale. Po dalsie, nikde nepisem, ze sa chcem hodit pod vlak 😂😂 pisala som, ze teraz chaoem, preco sa vaˇ baby na sk hadzu pod vlak ked pisete veci takymto sposobom, pritom sa to da aj inak.. ano ten x pise s inymi, ved jasne. Vsak mi je to uplne jedno co robi.. zije tak ako sj ja.. ty si zrejme nepochopila ani co som chcela uz hore povedat tak sa prosim ta radsej dalej nezapajaj, lebo mam pocit, ze sa pojdes liecit aj ty

@lesonna podla mna by tvoj manzel a tvoj ex mali byt dve rozdielne zalezitosti.. Pokial nie si dostatocne stastna so svojim manzelom, skus to riesit. Ale nie tak, ze ho vymenis za druheho. Ex - posiela pesnicky a takto ta motka? Ak je to vyspely chlap nech povie co a ako narovinu..taketo namotavacky a vzbudzovanie pocitov u svojej vydatej byvalej je divne. Podla mna si nieco dokazuje. Je extremne pravdepodobne, ze keby si s nim stravila viac casu osobne prislo by velke sklamanie a prebudenie. Teraz si skor v nejakej romantickej predstave co chapem. Ale ten vysneny muz asi nebude ten byvaly.