icon

Reagujem prehnane, alebo je môj muž ľahkovážny?

15. jún 2024

Mame 15 mesačného synčeka. Zdravé, šikovné dieťatko, ktoré rado objavuje svet. Treba na neho však dávať pozor. Napíšem pár situácií, ktoré sa u nás za posledných pár mesiacov odohrali. Ak som s malým len ja, je v podstate nonstop so mnou. Niekedy však poviem manželovi, aby bol chvíľu pri ňom, ak potrebujem navariť, alebo len pre niečo zbehnúť a pod. Včera som zbehla do domu doslova na 5 minút s malý mu medzitým vybehol na cestu. On o tom ani nevedel, len mi ho priviedol sused pred dvere, ktorý bol vtedy na záhrade. 😳 Dnes sme boli na nakup, on ho mal vybrat zo sedacky. Sla som pred nimi, otocim sa, muz pri mne a maly 3m za nim na parkovisku a auto iduce rovno na neho. Rychlo som pre maleho bezala, vzala ho a na muza v strese nakricala. A to su veci len v priebehu 24 hodin. Nevravim o tom, ze ak ide domov z prace, ani nepozerá kam cuva. Raz takto znicil maleho auticko. Vdaka Bohu ho mam vtedy na rukách, ale aj tak. Uz ho nechal aj v garazi, kde sa maly skoro napil motoroveho oleja, bezne pri nom necha vrtacku, pilku a pod. Nehovorim o dvojmetrovej preliezke, na ktoru mu uz parkrat vyliezol a nebyt mna, tak z nej spadne. Vobec na neho nedava pozor. Uz neviem. 😭 Niekdy potrebujem nieco urobit, ale musim davat viac pozor na muza, ako na maleho. On vravi, ze prehanam, ale stalo sa uz tolko nestasti, ze neviem byt taka bezstarostna ako on.

Strana
z2
januska12323
15. jún 2024

Nepreháňaš a tvoj muž je somár, dieťa by som mu na starosť nedala. Taký nepozorný je pri všetkom? On nechápe, že ho môže prejsť auto a už nebude mať na koho dávať pozor?

mimi3008
15. jún 2024

Podla mna si moc uzkostliva, nemozws mat 15 mes.dieta nalepene nonstop pri sebe, ale ak je to tak, ako popisujes a neprehanas, tvoj muz je nezodpovedny

kristinka92
15. jún 2024

situácie ktoré popisuješ sú naozaj nebezpečne, cize tam sa vekmi o ľahkovážnosti hovoriť nedá. tvoj muž ešte nezistil že máte malé dieta? lebo tak mi to príde. každý kto ma malé dieta vie, že si horúcu kavu nemôže položiť na nizky stolik a X takýchto situácii, ale tvoj muž sa volajako pozabudol v case bezdetnom.
neviem si predstavit že by som nevedela o tom že syn vybehol na ulicu a nevšimla si to. u nás jazdia kuriéri asi 80 s očami v mobile, v zone kde je 30. keby mu vbehne pod koleso tak je vybavené….

autor
15. jún 2024

@mimi3008 to nie je tak, ze maleho chcem mat nonstop na sebe. Len je vzdy pri mne. Myslim, ked upratujem, varim a pod. Vzdy ho mam na ociach, takze davam zaroven pozor, aby sa mu nic nestalo. Ide o to, ze pri muzovi takto nie je. On ho necha len tak hocikde, nic nezabezpeci a maly si chodi.

autor
15. jún 2024

@kristinka92 presne to. A to bolo 5 minut. Hocičo sa mohlo stať. Ja neviem, ci si mysli, ze dietatko sa o seba dokaze samo postarat.😓

kristinka92
15. jún 2024

Mne je teba ľúto, že dieta nemozes nechat s otcom ani na 5minut, veď to je na hlavu mat dieta nonstop nalepene na sebe. Kto vie ten vie o com hovorím. Ja keď príde muž, viem že sa naňho môžem spoľahnúť že deti postráži, v niektorých situáciách je ešte ostražitejší než ja. Toto čo máš ty doma si neviem ani predstavit

ahhola
15. jún 2024

Tvoj chlap je sproste tela. Aj takym, co maju oci na stopkach sa decko zúrazuje. Tvoj chlap o to rovno koleduje, paradoxne, lezerne varovane decko ma nad sebou viac anjelov 😇😇😇 straznych, ako to 100% ofukovane.

autor
15. jún 2024

@kristinka92 mne je z toho normalne doplaču 😓

zuzana76
15. jún 2024

ano, je nezodpovedny, nenechavala by som mu dieta na starost

larinka552
15. jún 2024

Mne to pride, ze on nie je stotozneny s rolou otca. Zabudne ze ma nejake dieta, ktore ma strazit, robi si svoje veci, v myslienkach je nepritomny. No ale staci chvilka nepozornosti a moze sa stat nestastie, ktore si bude vycitat do konca zivota.
Treba mysliet aj na take veci, ako deti zabudnute v rozhorucenom aute, utopene v bazene. Uz ide ta sezona. Daj mu precitat take tragedie alebo mu pusti videa. Mozno sa uvedomi. A uz ide ta letna sezona, dufam, ze tento rok nebude ziadne uvarene dieta v aute, ani utopene v bazene ako v minulych rokoch. NA TOTO VELKY POZOR ⚠

lenkakravcova
15. jún 2024

Normálne si sadnite a mu to vysvetlí.
Keď má dieťa na starosti tak sa musí venovať dieťaťu nie iným činnostiam.
Asi si myslí, že je multifunkčný (čo evidentne nie je). Nech sa nestane nejaké nešťastie. Sa ho opýtaj či si to potom do konca života chce vyčítať pre nepozornosť?

autor
15. jún 2024

@larinka552 to je u nás ako boj s veternými mlynmi. Vzdy prizvukujem, vždy upozornujem, čítam články a vravím, ze presne takto sa stavaju ludom nestastia. A aj tak. Pritom v inych veciach je zodpovedny a pedantny.

larinka552
15. jún 2024

A on ti co povie na to ked upozornujes a citas clanky?

deti95060810
15. jún 2024

ľahkovážny... bála by som sa mu nechať dieťa.

veronikaszabova
15. jún 2024

Nasa ma 14m a moj chlap je ostrazitejsi ako ja. Od riti sa malej neodtrhne, ked ju strazi. Za mna mas chlapa uplneho blbca. Total salamista, dieta by som s nim nenechala same

autor
15. jún 2024

@larinka552 vraj on dava pozor. Vsak malemu sa nic nestalo

autor
15. jún 2024

Teraz ho nechal sameho v detskom bazeniku. Akooo. Ja uz neviem. 😭

larinka552
15. jún 2024

Podla mna on nema vobec otcovsky pud. Mozno to pride neskor, len dufam, ze sa nebude musiet kruto poucit zo svojej chyby. Maleho s nim mozes nechat len tam, kde mu nic nehrozi.

eva233
15. jún 2024

Jedna vec je nechať dieťa vyliezť na preliezku a druhá ho nechať vybehnúť von na cestu alebo nechať samého na parkovisku. A aj keď ho nechám vyliezť na preliezku stojím pri ňom keby niečo, aby nespadol.
Fakt si treba sadnúť sadnúť a v pokoji bez dieťaťa mužovi vysvetliť, že 15m dieťa nerovná sa 15r a treba na neho dáva pozor. Či si fakt mysli, že ak ho nechá na parkovisku to dieťa vode samé za ním do obchodu?
Naozaj by ma zaujímalo ako reaguje tvo muž v takýchto situáciách co spraví keď zistí, že dieťa vyšlo samé na cestu, je samé na parkovisku, on ho skoro pred autom a podobne
Môj muž nechal od malička syna robiť "nebezpečné" veci typu rezať pilkou, vŕtať, liezť na vysoké preliezky ale vždy to bolo/ je primerane veku a vždy stojí pri ňom/ robí tie veci s nim. Nehovoriac o tom, že syn má vyslovene zakázané chodiť von čo i len za bránku a od mala sme to kontrolovali a to bývame v slepej ulici.

lia2022
15. jún 2024

Ozaj riadny somár. To aby si sa starala o dve deti 🙄.
Viac by som mu dieta už postražiť veru nenechala.

michellemary
15. jún 2024

Nuž, máš doma muža druhu idiot nezodpovedný... Ja fakt neviem, baby, kde na takých trkvasov chodíte?

jajanka31
15. jún 2024

Inak skus ho postrasit trestnopravnou zodpovednostou... ono to nie je len tak ze dietatu sa nieco stane a nik to neriesi. Lekar je povinny kontaktovat socialku a ta chodi na kontrolu. Spytaj sa ho ci chce byt takto rieseny. A pri vaznejsich je trestny cin zanedbania starostlivosti. Rodicia co nechaju dieta v aute a dieta zomrie idu sediet a teda aj ine. Cely zivot v haji cela rodina. To nie ze spravime si druhe a preboli. Tiez aj ten sofer co neubrzdi. Jedna zena zrazila 8 rocne dieta ktore zomrelo. Bol to spoluziak a ona matka 3 deti o 2 dni spala samovrazdu. Kazfopadne je to jeho dieta nech sa spamata.. alebo mu treba dat prirucku. Nechaj mu dieta..Nech dieta vybehne na cestu nech ho tam zoberie kamaratka a potom zahraj divadlo a hladajte ho aj pol hodiny... mozno sa spamata..

doriiis
15. jún 2024

Ja teda nie som utlocitna,ale tento chlap je čisty debil

aliaray1
15. jún 2024

Vobec neprehanas a je mi ta tak velmi velmi luto. Toto je ostara taky nezodpovedny chlap a hazarder.

Riesenie: ked telefonujes vasej rodine, znamym, kamoskam, nahlas pred nim vsetky tieto zazitky na nich vybal. Podla mna toto vyrazne zlepsi jeho vnimanie a rozbehne sa spravnym smerom.
A ak by na teba vyletel preco to vsetkym hovoris povedz mu takto dajako vlastnymi slovami: "Prehanas, nie? Lebo ja toto pocuvam od teba takmer stale. So svojim vykonom si spokojny, tak sa teda potom asi nemas za co hanbit a otvarat si teraz na mna hubu." Zvrtni kombajn a nech pocuva dalej...otec roka

klip0
15. jún 2024

Máš to extrémne ťažké lebo toto je narocnejsie ako mať dve malé deti. Na 5 ročne dieťa by si sa vedela lepšie spoľahnúť ako na neho.
Ako reaguje muž keď zistí že napr malý odišiel na cestu na ulicu ? Alebo keď ho skoro auto zrazilo? Vážne by som sa s ním o tom porozprávala. Ak toto nezmení, tak skôr či neskôr ti bude mať riadny dopad na váš vzťah

luccija
15. jún 2024

Je veľmi nezodpodny.Mozno je chyba, že všetko berieš na svoje plecia a on nemusel dávať naňho pozor.15 m veď to je živé striebro tam treba mať oči na stopkach

autor
15. jún 2024

@michellemary mimo tejto nezodpovednosti na neho nemôžem povedat nic zle. Upratuje, prebaluje, zabezpečuje nas, maleho zboznuje, hra sa s nim, je plnohodnotny clen domacnosti. S nicim nepomaha, lebo sa sam vo vsetkom angazuje. Akurat si mysli, ze dietatko je asi mudrejsie, alebo ja neviem.

autor
15. jún 2024

@klip0 nijako. Mykne plecom, ze sa nic predsa nic nestalo.

eva233
15. jún 2024

A keď mu povieš ze keď sa stane tak co by robil, asi naozaj nič iné len nafingovať ze mu ušlo dieťa a narobiť poriadny bordel hádam sa potom preberie 🙈

jaskolka
15. jún 2024

Bohužiaľ on nepochopil, alebo ani nedokáže pochopiť, ze pri malom dieťati musí človek uvažovať akoby dopredu, aj za neho.Obec nepreháňas, ja by som mu tiež t zakaždým poriadne vynadala.

Strana
z2