Reakcia kolegovej manželky
Ahojte... Baby, dnes prišiel partner hrozne rozčarovaný. Skúsim popísať našu situáciu. Som na PN, rizikové tehotenstvo. Partner pracuje v štátnej správe, denné, nočné, víkendy, sviatky. Deň pôrodu sa blíži, podľa jeho zmien by mal byť v práci. Preto sa dohodol s jeho kolegom, veľmi dobrým kamošom, sú ako bratia, že keby náhodou pracuje (kolega ma vtedy dlhšie voľno) tak by ma zaviezol do pôrodnice. Kolega súhlasil, bývame relatívne blízko seba. Dokonca sa zasmial, či sa môže ohlásiť ako otec dieťaťa (😂) Ja sa sama odviezť neviem, máme len jedno auto ktoré bude mať partner v práci. Všetko bolo dohodnuté, naozaj by to bolo iba krajné riešenie keby nebol partner doma. Až prišiel po pár dňoch kolega, že jeho žena s tým nesúhlasí. Že ho to mrzí, ale proste sa jej nepáči že by mal ísť mňa zaviezť do pôrodnice, nech si to zariadime inak, nech idem taxíkom a hotovo. Bol z toho smutný, nechápal čo sa jej porobilo, že nikdy nerobila nejaké scény a zrazu jej takto preplo. Že ju tiež nikto nevozil a musela sa postarať sama a prežila to, či je princezná rozmaznaná. Akože fajn, keď ide o to, pôjdem taxíkom mne to nevadí, len ma fakt zaskočila tá reakcia a že som princezná. Nechcem aby kvôli takejto hovadine bolo medzi nimi peklo, aj keď teda partner nadávkami na jej osobu nešetril a musela som ho krotiť, že veď takto nadávať nemusí ale zaujímalo by ma, či fakt sme my divní keď nám to príde divné, alebo súhlasíte s pani manželkou?
Ahoj, nečítala som komentáre. Len sa spýtam, či vieš, kedy poôjdeš do tej pôdornice? 🙂Zajtra, o týždeň, o 3 týždne alebo o 4 ? Lebo ono to je sakra záväzok. Ja som tiež tak mala raz strážiť kamarátke dieťa, keď pôjde rodiť a mesiac som sa nemohla pohnúť z domu, lebo čo ak to na ňu príde. Nikdy viac.
Treba vedieť prijať aj odmietnutie, povedali to narovinu a je to úplne v poriadku, majú na to právo. Lepšie ako sľúbiť a nesplniť. Volá sa to asertivita.
To je zlaté, kolaga tvojho muža k vám chodí na pivo, kým ona sa doma stará o dieťa. Do pôrodnice sa musela dopraviť a porodiť sama, teraz to zrazu ide, odviezť kamarátovu manželku. Keď k vám ten kolega chodí sám, ako môžeš vôbec vedieť, že ona vie, že je tiež pozvaná? Keď ti kolega tlmočí, čo jeho žena povedala (vždy tak, aby vyzerala ako krava), ako vieš, že to tak ozaj bolo?
Ženská solidarita v praxi.
@hubka51 Ten s mesačným voľnom. Ak mu to zamestnávateľ povolí, ma toľko voľna a nevadí mu ani toľko dovolenky, inému nespôsobí nim nejaké problémy ( väčšinou sú ľudia radi aj keď si nadrobia - lepšia výplata ) je to podľa mňa najlepšie riesenie. Nikoho nemusia dáva do pozoru a vyhnú sa aj takymto diskusiám na koniku, lebo je to čisto v ich réžii 😊
Divna je ta kolegova zena. Mozno pochopi ked ona bude potrebovat pomoc a nikto nebude moct… Akoze co si mysli, ze ked ta odveze do porodnice, tak to v nom vzbudi citovy vztah k dietatu a opusti ju, ci co? 😅🤦🏼♀️ neries, je to koza. Inak moju kamosku viezol do porodnice jej švagor. To je ale škandááál, ze? 🤪
Teda čítam, čítam.... Kašlala by som naňu a zariadila sa inak... ale divné je, že vyvolava tvojmu mužovy? Ty nevyvolavaš jej mužovy, keď niečo treba chlapi si zavolajú sebe! Hmm... keď mu bude nabuduce volať hoď sňou reč! A pošli ju slušne do riti, čo ťa ponej z vas kamartky a ani zname nikdy nebudu a ona ťa neznaša už teraz 😉👌
@dominika1988 ísť sem tam na stavbu je podla mna iné ako sedieť mesiac doma pripravený vyštartovať aj o polnoci a nemôcť si celý čas dať ani jedno hlupe pivko, lebo čo keď.
Ale dobre. Je to vec pohladu. Nech je to už akokoľvek, ja som tým chcela povedať najmä to, že vyzretý a vyrovnaný človek sa vie zmieriť aj s odmietnutím a neprežíva ho ako koniec sveta, neohovára preto dotyčnú po internetoch a nepotrebuje si uľaviť písaním a čítaním pohoršujúcich a posmešných komentárov na ňu.
Tak ju dotyčná nemá rada, no a čo. Aj na to má právo. Lebo my všetky ostatné milujeme bezhranične všetkých ludí, či? Na čo sa tu hráme?
Proste povedali nie, ok, idem ďalej.A čo je za tým, vôbec nie je ich problém.
@dominika1988 Čiže keď ma niekto, koho nepoznám, pozve na oslavu, na ktorú ísť nechcem, navyše som dohodnutá s mamou, takže odmietnem, tak som krava?! No, mne to z napísaného tiež tak vychádza, že kolega sa o manželke nevyjadruje práve lichotivo. Vždy všetko zvalí na ňu a navyše autorkinmu mužovi (a možno aj priamo jej) rozpráva presne od slova do slova, čo o nich jeho žena povedala v súkromnom rozhovore. Keď doma mužovi poviem, že napríklad niekto mi je nesympatický, neznášam ho, či ho považujem povedzme za rozmaznanú princeznú, očakávam, že muž to dotyčnému nepôjde vyslepičiť. 🙄
@dominika1988 V tom je ale trošku rozdiel, ak ideš vymyslim si rezať drevo povieš vieš čo mám v pláne budúcu sobotu rezať drevo, došiel by si pomôcť? Áno/Nie? V prípade pôrodu nepovieš, vieš čo žena bude v utorok medzi tou 13-15:00 rodiť, ja som v robote ty máš voľno, zavezies ju do pôrodnice? Pôrod správne fiziologicky môže nastať 2 týždne pred TP maximálne 2 týždne po TP, takže v priebehu mesiaca a ešte kolko pôrodov je predčasných. Tam človek musí čakať a teda ak aj chce ísť niekam vymyslim si na celý deň lyžovať nemôže, lebo čo ak práve vtedy ma bude potrebovať a bude pruser lebo ja som na svahu akurát a všetko baliť cestovať ešte aj s detmi možno.
Ono autorka nieje v neriešiteľnej situacii prinajhoršom ma tu sanitku keď muž nebude doma, popr. ho v práci neuvolnia.. aj keď štátna správa ma ten pracovný čas super 🙂 Ja zdieľam názor, že človek si aj tak najlepšie pomôže sám a mal by sa vždy spoliehať hlavne na seba a pomôcť niekomu čo už na stavbe alebo inak môže byt vrtkavé lebo ja som pomohol tebe a teraz očakávam a musíš aj ty mne pomôcť jednoducho musíš lebo inak je zle. Je to záväzok z časti. Ja som bola ešte v horšej situacii ako autorka ale vedela som že sanitka ma v štichu nenechá a radšej si ju zavolám v predstihu ak by som mala zlý pocit ako čakať na 5 minútové intervaly a potom volať..
@misinka0611 ono je to zlozitejsie ale v skratke nie nenadrabal si robotu,je to clovek ktory ked moze tak vyuzije situacie aby v praci nebol a iny musia za neho tahat.
Komentare necitam ale niektore zeny ako je manzelka toho chlapa, by sa mali dat niekde preliecit, lebo ked uz niektorym vadi aj odzvoz do nemocnice🤭
To uz coje 🤣🤣
@hubka51 Myslím že ostatní skrz jeho voľna keď ťahali zaňho mali ten mesiac lepšiu výplatu a je veľa ľudí čo sú aj za hodiny + radi. Hlavne v takých prácach kde jeden mesiac sa robi viac, druhý menej a je aj nejaka neistota či bude OK výplata. Ak by to trvalo už dlhšie tak áno je to obtazujuce a unavné.
@ivik4 manželke vadi skor autorka otazky o ktoru vobec nema záujem 🤣 ako opisuje ze ju ani na oslavu nepozvali
😅 je pre nu cudzia osoba a preco by mala jej muza obmedzovat ked ma volno?
@dominika1988 Nevieme, čo tej situácii predchádzalo. Samozrejme je tu aj možnosť, že je to krava 😂 Ale takisto aj, že jej manžel dlhodobo tlačí kaleráby do hlavy. Alebo je proste introvertka, stačí jej zopár stálych kamošov a je spokojná, veľa ľudí ju vyčerpáva. Proste nevieme.
Ani mne by sa to nepacilo,keby moj muz ci partner viezol cudziu zena do porodnice. Na to mas muza. A ak nemoze, tak bud taxi,sanitka.
@dominika1988 To bol príklad, samozrejme, zveličený. Nepozná ju, ale povedala o nej, že je rozmaznaná princezná. A jej manžel im to doslovne pretlmočil. Tí dvaja sa proste našli.
@zemiakovysalat Tiez si myslím. Ako je tu aj veľa domienok. Zainteresovaní sú tam 4 ľudia názor poznáme len jedného človeka a aj opis situacie.
@dominika1988 Kolega môže svojej žene doma hovoriť, že nechodí ku kamošovi na pivo, ale že mu už pomaly prerobil pol domu a jeho žena sa teda necíti viac zaviazaná. Nerozumiem, ako môžeš odmietať zmeniť názor na niekoho, koho "poznáš" z internetovej diskusie, ktorej súčasťou tá žena ani nie je 😃
@h2
@dominika1988 a teraz si viete asi predstaviť čo vykladá žene o budúcej rodicke. Tiež by som nebola nadšená sedieť mesiac doma v strehu kedy začne kolegova manželka rodiť. Smejem sa. Asertivne odkázala, že nie. Jej muž ako mu vráta narástli to pretlmocil. Ako mať takého chlapa...🙄😂😂ta díky nie.
A nie je nahodou kolegova manzelka do tvojho manzela zalubena? 🤣
@shee11 preco mesiac? Jej muz predsa nerobi v kuse cely mesiac? Staci v dnoch ked ma jej muz sluzbu. Co fakt môže byt par dni pred terminom a par dni po termine (v zavislosti ako ma postavene sluzby). Napriklad ak ma 24ku a potom 3 dni volno, tak zo 4 dni by potrebovali vykryt 1 den.

@zemiakovysalat vážne???